Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Çok haklısın sizlerle konuşmak rahatlattı beni. laçları 10gündür kullanıyorum ama bugün bile hala savaş veriyorum ve çok yoruluyorum risperdali bir hafta daha kullanıp lustralla devam etmeyi düşünüyorum.İnşallah evlatlarımızı sağlıkla kucağımıza alırız.Ço teşekküüür ederiim

Canım senin gözünü korkutmak istemem ama 10 gün ne ki 2 ay sonra az biraz rahatlamaya başladım ilaca başladıktan sonra.. Çok zor günlerdi 5. ayıma kadar hamileliğimin kapkaranlık geçti hatırlamak bile istemiyorum.. Zaten normalde antidepresanların etki etmesi 2-3 haftayı buluyor.. Ama iyi olucaksın çok zor inanmak insanın bütün umudu, yaşama sevinci sönüyor ama iyileşeceksin sadece sabret ve sevdiğin insanlardan eşinden destek al.. onların yanında olması iyileşme sürecini hızlandırır.. Allah yardımcın olsun...

Canım senin gözünü korkutmak istemem ama 10 gün ne ki 2 ay sonra az biraz rahatlamaya başladım ilaca başladıktan sonra.. Çok zor günlerdi 5. ayıma kadar hamileliğimin kapkaranlık geçti hatırlamak bile istemiyorum.. Zaten normalde antidepresanların etki etmesi 2-3 haftayı buluyor.. Ama iyi olucaksın çok zor inanmak insanın bütün umudu, yaşama sevinci sönüyor ama iyileşeceksin sadece sabret ve sevdiğin insanlardan eşinden destek al.. onların yanında olması iyileşme sürecini hızlandırır.. Allah yardımcın olsun...

Hamillikte ilaçlar az geliyor bence ya da etkisni yitiriyor umarım herşey daha iyi olur.gün boyu çekmek okadar kötü ki.Allah beterinden esirgesin hepimizi. sen hala kullanıyor musun efexor'u? canım ben 2senedir ilaç bile kullanmamıştım babamın vefatında bile başlamadım.Hatta arkadaşlarım çok güçlüsün sen derlerdi.6.ayıma kadar bunaldım korktum ama panik atağın geleceği aklımın ucundan geçmezdi taki bi gece bacağıma şiddetli bir kramp girene kadar. sabah 5'e kadar acildeydim. tesadüf acil doktoru da pa hastsymış üni boyunca ilaç kullanmış.okadar çok ilgilendi ki anladı beni.sonra hemen psktme gittim ve gerisi de geldi işte.Hiç atlatamıcak mışım gibi geliyor.ama atlatıcaz önce buna inandırmamız lazım kendmizi

evet ya obsesifte var çünkü benim biyerim agrımasada kafaya takıyom bilinç altıma yerleşiyo ağrıyo gibi geliyo zaman zaman kollarımdam ayaklarımdan cekılmeler bendede oluyo sinirlerim geriliyo 2 gundr daha ıyım yarn günüm var temızlık tı hazırlıktı düşünmeye pek fırsatım kalmıyo arada aklıma gelıyo müzık acıyom insaallh daha ıyı olucaz ama burda kac gündr hep yagmur var havalarda cok degısken hasta olmaya müsaıt dıkkatedelım bugunlerde hava güzel olunca moralımde guzel oluyo gecen hafta cok kötüydm ruh gıbıydm hergun aglıyodm kafamı bıseye veremıyodm mutlu olamyodm yemek yıyemıyodm allahn izniyle hepımız ıyılesıcez bırbırımıze destek olalım arkadaslar bugunlerı cabuk atlatırız

arkadaslar sızınle bır anımı paylasıcam gecen sene ehlıyete yazıldm o aralarda gene kötüydm herseye panık yapıyodm yanı elım ayagım tıtrıyodu bana cevremdekı en yakınlarım dedıkı sen panık ataksın gecemezsn ehlıyet sınavını panık yaparsn panık ataklılara ehlıyet vermıyolarmıs dedıler ben hırs yaptm ve benm ehlıyet hocamda panık atak hastasıydı bana cok destek oldu ben hepsınde 90 larla gectım bıkerede ama bana dıyenler kaldılar yanı şunu diyecem bazı seyler bizimde elimizde ama bazen başa cıkamıyoz elınden gelmıyo ben yaşıyorm anlamıyo insanlar herseyın var rahatsn neyı kafana takıyon takma gez toz dıylar ama bılmıyolar kimseyı dınlemeyıp tedavınızı olun ben dinledım hep yarım kaldı tedavılerm ıyılesemedm

Risperdal sanırım 8-10 gün gibi kullandım. Baş ağrısı, aşırı uyku, duygusuzluk yaptı bende. Doktora söyledim ve bıraktım. O ayak çekilmesi panikten de olabilir, kansızlıktan da. İlacın öyle bi etkisi var mı bilmiyorum. Aslında kullanmasan bu ilacı? Çok mu ağır durumun?

Neden 32. haftada doğum yaptım bilmiyorum. Çünkü gerekli kontrollerime gidemedim. Ben de 7 aylığım. Etksi yok diyor doktorlar. Soya çekim olmazmış. Bi sabah suyum geldi ve acil sezeryanla doğum yaptım çok şükür.

İnşallah sağlıkla bebeğine kavuşursun.

Keşke kullanmasam 5gün kullandım bıraktım sonrası daha kötü oldu.Ağır ya sabah 5lere kadar acillerde titriyorum doktorum bu durumun daha kötü olduğunu hatta erken doğum bile yaptırabileceğini söyledi.bende bu ilaçlar bişe yapar erken doğum falan diye korkuyorum.Ben ancak korkuyorum zaten bu korkular mahvetti beni.ilaç konusunda durumum tuhaf bende de hiç uyku yok etkilemedi bile sanırım:)sen ilaç kullandım demiştin kaçıncı ayından itibaren başladın bir de ne kullandığını yazarsan sevinirim.İlaçlardan olur muymuş sordun mu doktoruna.bebişin sağlığı yerinde mi?yazık bu kuzulara yaaaa:([/QUOTE]

Daha kötü olmak ilaçla alakalı. Geçiyor bir süre sonra. İlk 4 ay ben de uyumadım. O kadar gergindim ki. Gecede 2 saat uykuyla durduğumu biliyorum. 18. haftadan sonra Atarax'a başladım. Sonra Cipram içmeye başladım. 23. veya 25. haftadan sonra da Dideral içmeye başladım. İlaçlardan olsa hiç başlamama izin vermezlerdi diye düşünüyorum. Kaldı ki internette araştırdığımda hamilelerin stresle başa çıkamazlarsa ilaca başlamaları gerektiği, stresin daha kötü etkileyebileceği yazıyordu. Doğumdan sonra hamilelik öncesi ilacımı içebileceğimi söyledi doktorum ama ben hamilelikte başladığım ilaca devam ettim. İçmemi tercih etmediler ama duramazsam içebilicemi söylediler. Bebeğimin suyu bitmişti hastaneye gidene kadar ve boynuna 3 kere kordon dolanmıştı. Vaktinden önce de doğduğu için 28 gün kuvözde kaldı. Bu süre içinde ilaç yüzündendir diye bişey demediler. Çok şükür Allah'a, şimdi Maşallah'ı var. Allah herkese hayırlı doğumlar ve sağlıklı bebekler nasip etsin.

Yazmayı unuttum, bacak krampları potasyum ve magnezyum eksikliğinden de olabiliyor. Bunu doktoruna sor. Kuruyemiş ve kuru meyve ye. İyi gelir.

Son düzenleme:
arkadaslar sızınle bır anımı paylasıcam gecen sene ehlıyete yazıldm o aralarda gene kötüydm herseye panık yapıyodm yanı elım ayagım tıtrıyodu bana cevremdekı en yakınlarım dedıkı sen panık ataksın gecemezsn ehlıyet sınavını panık yaparsn panık ataklılara ehlıyet vermıyolarmıs dedıler ben hırs yaptm ve benm ehlıyet hocamda panık atak hastasıydı bana cok destek oldu ben hepsınde 90 larla gectım bıkerede ama bana dıyenler kaldılar yanı şunu diyecem bazı seyler bizimde elimizde ama bazen başa cıkamıyoz elınden gelmıyo ben yaşıyorm anlamıyo insanlar herseyın var rahatsn neyı kafana takıyon takma gez toz dıylar ama bılmıyolar kimseyı dınlemeyıp tedavınızı olun ben dinledım hep yarım kaldı tedavılerm ıyılesemedm

Panik yüzünden ben de ehliyet almadım. Eminim kazanırım. Ama panik anında elim ayağım dolaşıyor heyecanlanıyorum. Mazallah başkalarına da sebep olmak istemem. Sağlık olsun... Tek eksiğim bu olsun :))

Panik yüzünden ben de ehliyet almadım. Eminim kazanırım. Ama panik anında elim ayağım dolaşıyor heyecanlanıyorum. Mazallah başkalarına da sebep olmak istemem. Sağlık olsun... Tek eksiğim bu olsun :))

canm ehlıyet aldm ama hastalannca kullanamym cesaretm gıdıyo panık yapıym ılaclarla ıyılesınce kullanıym dedıgn gıbı tek eksık o olsn

Keşke kullanmasam 5gün kullandım bıraktım sonrası daha kötü oldu.Ağır ya sabah 5lere kadar acillerde titriyorum doktorum bu durumun daha kötü olduğunu hatta erken doğum bile yaptırabileceğini söyledi.bende bu ilaçlar bişe yapar erken doğum falan diye korkuyorum.Ben ancak korkuyorum zaten bu korkular mahvetti beni.ilaç konusunda durumum tuhaf bende de hiç uyku yok etkilemedi bile sanırım:)sen ilaç kullandım demiştin kaçıncı ayından itibaren başladın bir de ne kullandığını yazarsan sevinirim.İlaçlardan olur muymuş sordun mu doktoruna.bebişin sağlığı yerinde mi?yazık bu kuzulara yaaaa:(

Daha kötü olmak ilaçla alakalı. Geçiyor bir süre sonra. İlk 4 ay ben de uyumadım. O kadar gergindim ki. Gecede 2 saat uykuyla durduğumu biliyorum. 18. haftadan sonra Atarax'a başladım. Sonra Cipram içmeye başladım. 23. veya 25. haftadan sonra da Dideral içmeye başladım. İlaçlardan olsa hiç başlamama izin vermezlerdi diye düşünüyorum. Kaldı ki internette araştırdığımda hamilelerin stresle başa çıkamazlarsa ilaca başlamaları gerektiği, stresin daha kötü etkileyebileceği yazıyordu. Doğumdan sonra hamilelik öncesi ilacımı içebileceğimi söyledi doktorum ama ben hamilelikte başladığım ilaca devam ettim. İçmemi tercih etmediler ama duramazsam içebilicemi söylediler. Bebeğimin suyu bitmişti hastaneye gidene kadar ve boynuna 3 kere kordon dolanmıştı. Vaktinden önce de doğduğu için 28 gün kuvözde kaldı. Bu süre içinde ilaç yüzündendir diye bişey demediler. Çok şükür Allah'a, şimdi Maşallah'ı var. Allah herkese hayırlı doğumlar ve sağlıklı bebekler nasip etsin.

Yazmayı unuttum, bacak krampları potasyum ve magnezyum eksikliğinden de olabiliyor. Bunu doktoruna sor. Kuruyemiş ve kuru meyve ye. İyi gelir.[/QUOTE]

İnşallah geçecek.cipram kaç mg kullanmıştın sen.Allahım benim kızımı da sağlıkla kucağıma almayı nasip etsin herkesinkini de.Ataraxa bitkisel diyorlar zaten.Allahım analı babalı büyütsün bebişini.magnezyum içiyorum günde 1tane muz 2 bardak süt içiyorum.demr hapını vitamını bıraktım içmiyorum.doktorum eşinin hiç içmediğini bebeklerinin 5kilo dogdugunu söyledi::) Allah güzel şeyler nasip etsin herkese.Sizlerle konuşmak çok iyi geliyor.Allah hepinizden razı olsun

Kızlar ben araba kullnıyorum 2007 yılından beri aktif olarak öyle çok zorlandım ki anlatamam kanım çekiliyordu heyecandan direksiyona oturunca ellerim zaten ter içinde kalıyordu ama öyle çok istiyordum ki kullanmayı çok zorladım kendimi çok direndim çoook.. Ve şimdi yürümek gibi normal geliyor araba kullanmak.. Bu hastalıkla herşey zorlaşıyor ama isteyince yapılmayacak birşey yok... Ama şu bir gerçek ki ilaçlarında çok desteği var.. Kullanmadığım zaman ne kadar istersem isteyeyim yapmak neredeyse imkansızdı.. İlacımı bırakalı 1 ay olmuştu hamile kaldığımı öğrendiğimde çok güzel bir işim vardı eğitmenlik yapıyordum herşeyi bıraktım hiç birşey yapamadım.. Zor yaa Allah düşmanımın başına vermesin..

Yazmayı unuttum, bacak krampları potasyum ve magnezyum eksikliğinden de olabiliyor. Bunu doktoruna sor. Kuruyemiş ve kuru meyve ye. İyi gelir.

İnşallah geçecek.cipram kaç mg kullanmıştın sen.Allahım benim kızımı da sağlıkla kucağıma almayı nasip etsin herkesinkini de.Ataraxa bitkisel diyorlar zaten.Allahım analı babalı büyütsün bebişini.magnezyum içiyorum günde 1tane muz 2 bardak süt içiyorum.demr hapını vitamını bıraktım içmiyorum.doktorum eşinin hiç içmediğini bebeklerinin 5kilo dogdugunu söyledi::) Allah güzel şeyler nasip etsin herkese.Sizlerle konuşmak çok iyi geliyor.Allah hepinizden razı olsun[/QUOTE]

Cipram doktorum yarım iç demişti ama ben fazla içtim ne yazık ki. Doktorun değerlendirmesi de ilginçiş. 5 kg bebek doğurmak çok da iyi bişe değil oysa ki. Sağol. Senden de Allah razı olsun.

arkadaşlar bende panik atak hastasıyım 4 yıldır ilaç kullanıyordum şimdi 4 aylık hamileyim ama kendimi hiç iyi hissetmiyorum sürekli ataklar yaşıyorum allahım inş.hayırlısıyla atlatırım yemek yiyemiyorum huzursuzluk mutsuzluk yalnız kalamama korkularım oluyor allah yardıcımız olsun

Merhaba kızlar

Her zaman yazmasamda hep takip ediyorum bu sayfayı.Aynı şeyleri yaşayan,hisseden insanların olması bir nebze de olsa rahatlatıyor beni.13.haftamda psikiyatra gittim cipram başlayabileceğimi söylemişti ama kadın doğum doktorum izin vermedi 16.haftadan sonra hiç olmazsa başla dedi.Ben de dayanmaya çalıştım şimdi 16.haftama girdim dün kontrolum vardı kadın doğum doktoruma ilaç işini sordum tekrar.Yok diyor 16.haftadan sonra da zihinsel gelişim devam ediyor dedi tekrar attı 20. Haftaya 35. Haftada da bıraktıracağım zaten dedi.
Dışarı çıkamıyorum,fenalık hissi yaşıyorum sürekli dedim yok bir şey olmayacak çık,gez,dolaş bana güven diyor.Çok sıkıldım artık daha 5 ayım var bu şekilde zaman nasıl geçecek bilemiyorum:(

Merhaba kızlar

Her zaman yazmasamda hep takip ediyorum bu sayfayı.Aynı şeyleri yaşayan,hisseden insanların olması bir nebze de olsa rahatlatıyor beni.13.haftamda psikiyatra gittim cipram başlayabileceğimi söylemişti ama kadın doğum doktorum izin vermedi 16.haftadan sonra hiç olmazsa başla dedi.Ben de dayanmaya çalıştım şimdi 16.haftama girdim dün kontrolum vardı kadın doğum doktoruma ilaç işini sordum tekrar.Yok diyor 16.haftadan sonra da zihinsel gelişim devam ediyor dedi tekrar attı 20. Haftaya 35. Haftada da bıraktıracağım zaten dedi.
Dışarı çıkamıyorum,fenalık hissi yaşıyorum sürekli dedim yok bir şey olmayacak çık,gez,dolaş bana güven diyor.Çok sıkıldım artık daha 5 ayım var bu şekilde zaman nasıl geçecek bilemiyorum:(

Canım hiç geçmeyecek gibi geliyor ama geçiyor inan bana bekle bence de ben 4ay istifrayla boğuştum acillerde ama inan dok. verdiği mide bulantı haplarını bile içmedim ağrı kesici almadım.hamileliğimde ilaç kullanmıcam diyordum ama şuan 25haftamdan sonra isteyerek ve herkesin korkarak baktığı ilaçları kullanıyorum.O yüzden Allah herşeyin hayırlısını versin bence de gez dolaş,27.haftamda yavaş yavaş yürümeme izin verdi dr. ama ben hergün çıkıyorum artık ferahlıyorum unutuyorum hamile olduğumu.en iyisi arkadaş çevresi benden söylemesi.bir gün nasıl geçer diyordum 7aya girdim çok şükür.Sıkı dur sen kendine güven gerisi yavaş yavaş gelecek ben inanıyorum bunu güzel olucak herşey canım

İnşallah geçecek.cipram kaç mg kullanmıştın sen.Allahım benim kızımı da sağlıkla kucağıma almayı nasip etsin herkesinkini de.Ataraxa bitkisel diyorlar zaten.Allahım analı babalı büyütsün bebişini.magnezyum içiyorum günde 1tane muz 2 bardak süt içiyorum.demr hapını vitamını bıraktım içmiyorum.doktorum eşinin hiç içmediğini bebeklerinin 5kilo dogdugunu söyledi::) Allah güzel şeyler nasip etsin herkese.Sizlerle konuşmak çok iyi geliyor.Allah hepinizden razı olsun

Cipram doktorum yarım iç demişti ama ben fazla içtim ne yazık ki. Doktorun değerlendirmesi de ilginçiş. 5 kg bebek doğurmak çok da iyi bişe değil oysa ki. Sağol. Senden de Allah razı olsun.[/QUOTE]

cipram 20mg lık olanı mı.ya o şunu savunuyor demir hapları sadece değerlerinde 1 oynatır.11 değilde 12 çıkar testlerde diyor.benim kan değerlerim ölçüldüğünde normalden fazla çıkmıştı belki oyüzden önemsemiyor yoksa aşırı pimpirikli bir dr. var sağolsun yatıra yatıra evde beni kafayı yedirtti:)

arkadaşlar bende panik atak hastasıyım 4 yıldır ilaç kullanıyordum şimdi 4 aylık hamileyim ama kendimi hiç iyi hissetmiyorum sürekli ataklar yaşıyorum allahım inş.hayırlısıyla atlatırım yemek yiyemiyorum huzursuzluk mutsuzluk yalnız kalamama korkularım oluyor allah yardıcımız olsun

aramıza hosgeldn öncelıkle bende 4 aylık hamıleym ve 5 senedr pa hastasym hamılelık le bırlıkte pa basladı ılk gunden berı ataklar yasıyorm her gun obsesıf anksıyete ne ararsn var ben atletırsn ins aynı seylerı bızde yasıyoz korkma bız burda konusarak bırbırımıze destek oluyrz bende bu hafta 17 haftaya gırcm

Canım hiç geçmeyecek gibi geliyor ama geçiyor inan bana bekle bence de ben 4ay istifrayla boğuştum acillerde ama inan dok. verdiği mide bulantı haplarını bile içmedim ağrı kesici almadım.hamileliğimde ilaç kullanmıcam diyordum ama şuan 25haftamdan sonra isteyerek ve herkesin korkarak baktığı ilaçları kullanıyorum.O yüzden Allah herşeyin hayırlısını versin bence de gez dolaş,27.haftamda yavaş yavaş yürümeme izin verdi dr. ama ben hergün çıkıyorum artık ferahlıyorum unutuyorum hamile olduğumu.en iyisi arkadaş çevresi benden söylemesi.bir gün nasıl geçer diyordum 7aya girdim çok şükür.Sıkı dur sen kendine güven gerisi yavaş yavaş gelecek ben inanıyorum bunu güzel olucak herşey canım

cok dogru söylüyosn bende 4 aya gelebıldm ılacsz halada savasıyom ama cok zor 2gundr falan ıyım bıde su havalar ıyılesse burda pazardn berı agmurlu benm bıde hıc arkadasm yok aılemde uzak ama ortama gırınce bıraz acılıyo ınsan atagım gelınce ben hareketlı muzıkler acıym ınsaalh sımdıden sonra atk gecırmm cok zor gectı hep dua edıym benm içinde gun hıc gecmıyodu gergun gun sayıyodm ınsaalh bebıslermızı saglıklı kucagımıza alırz

Merhaba kızlar

benmde 5 ayım var bu hafta 17 haftalık olcm aynn bende öyle dıyom benm dok ılaca karsı pasıflora verdı cok zorda kalınca iç dıyo oda hıc fayda etmıyo bana bende korkuma icemıym bısey olur dıye savasıym işte 3 gundr ıyım gunum var yarın 30 kısı falan gelıyo temızlıktı hazırlıktı aklıma gelmedı kac gundr ama arada yokluyo nalet bı hastalık bu ya boşlugunu buldugu gıbı gelıyo

Cipram doktorum yarım iç demişti ama ben fazla içtim ne yazık ki. Doktorun değerlendirmesi de ilginçiş. 5 kg bebek doğurmak çok da iyi bişe değil oysa ki. Sağol. Senden de Allah razı olsun.

cipram 20mg lık olanı mı.ya o şunu savunuyor demir hapları sadece değerlerinde 1 oynatır.11 değilde 12 çıkar testlerde diyor.benim kan değerlerim ölçüldüğünde normalden fazla çıkmıştı belki oyüzden önemsemiyor yoksa aşırı pimpirikli bir dr. var sağolsun yatıra yatıra evde beni kafayı yedirtti:)[/QUOTE]

Evet 20 mg olanından. Tabi kan değerlerin iyiyse demir ilacı kullanmak iyi değil. Karaciğerde birikir fazlası. Maşallah sana :)

Back
X