Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

kızlar merhaba bende aranıza yeni katılanlardanım 27 yasınndayım ve ilk gebeliğim kızımla 32+0 olduk bugün 9nisan gecesi pat diye korku carpıntı nefes darlığı ve ağlama kriziyle uyandım ondan sonraki 10gün hiç uyumadan gece gündüz sıkıntı ve endişeyle gecirdim zamanımı bir agrı kesici bile içmemişken ogune kadar gittiğim 2 psikiyatr bana rivotril damla baslattı 2 haftadır kullanıyorum ilacı doktor mecbur kalmadıkça içme diyor içmediğim gün yine aynı seyler 2 gündür eller ve ayaklarımda yanma ve uyuşma hissi nerdeyse hiç uyumuyorum gece gündüz farketmiyor sürekli endişeliyim kilo kaybettim eşimle sorunum yok ailemle sorunum yok bebegi isteyerek yaptım geçmişimde psikiyatrik rahatsızlık hikayeside yok hergün sarkılar ninniler söylediğim prensesim şimdi bi yabancı gibi oldu karnımda((( vicdan azabı cekiyorum ne oldu bana anlamıyorum doğum şekline karar veremiyorum normal doğum düşünürken şimdi sanki imkansız geliyorr epidural sezaryenden bile korkuyorum ne yapcam bilmiyorum((

Canım çok geçmiş olsun bu hastalığın ne zaman yakalayacağı belli olmuyor insanı çok zor Allah yardımcın olsun.. Bende 32 haftanın içindeyim 8. haftadan beri ilaç içiyorum.. Yine şansın varmış ki geç yakalanmışsın.. İnsanın gözü hiç birşey görmüyor en çok sevdiğini bile görmüyor.. İlaçla geçiyor ama geçene kadarda mahvediyor insanı.. Doğuma kadar dayanabilir misin bilmiyorum ama doğurduğun gibi ilaç tedavisine başla mutlaka gerekirse başka doktorlarada git canım..

Domestikus çok geçmiş olsun. Allah şifa versin. Melek kilo aldım demişsin kötü olup iştahın kesileceğine iyi olukta kilo almak daha ii bence bende senin iyi olmana sevindim öptüm sizi kızlar

Domestikus çok geçmiş olsun. Allah şifa versin. Melek kilo aldım demişsin kötü olup iştahın kesileceğine iyi olukta kilo almak daha ii bence bende senin iyi olmana sevindim öptüm sizi kızlar

Evet evet aynen öyle :) Hiç sorun değil ama tabi insanın bedeni bu kadar kiloya zorlanıyor hareketlerde ama dediğin gibi psikolojim iyi olsunda çokta sorun değil.. İlaçlarına devam ediyormusun? Kaç haftalık oldunuz?

canım Rabbim hepimizin yardımcısı olsun dediğim gibi rivotrıl damla kullanıyorum gebelik kategorisi d yani xanaxla esdeğer inşallah bebeğim zarar görmez dua ediyorum allaha kendim ve benim gibi olanlar için dünya yıkılmış sanki benim için rabbim beterinden korusun sen ne içiyorsun bide doğumşeklini nasıl düşünüyorsun rabbim sağsalim kavustursun inş. meleklerimize

Açıkçası doktorları anlayamıyorum neden C grubu ve tedavi edici antidepresanlar varken D grubu ve anlık rahatlatan uzun vadede tedavi amacı gütmeyen ilaç verirler... Hergün içiyormusun canım? Çok zor olduğunu biliyorum ben D grubu ilaç içmedim ama efexor kullanıyorum (C grubu) ve iyileştirmesi 4 ayı buldu.. Çok zor günler geçirdim.. Ama avantajın var senin sen geç yakalanmışsın en azından bebişinin organ gelişimi tamamlanmış.. Bak burada geçmişi oku.. Her sayfasını oku bu forumun kendini çok daha iyi hissedeceksin.. Yalnız olmadığını görünce rahatlıyacaksın.. İlaç kullanan bütün arkadaşlarımız sağlıkla aldılar yavrularını kucaklarına.. Ben normal hiç düşünmüyorum.. Belki epidural sezeryan olabilir.. Yani epidural sezeryanı denemek istiyorum..

Son düzenleme:
kızlar bende 1 ay oldu ilaç başlayalı biraz daha iyiyim ama yeterli değil tabiki idare etmeye çalışıyorum...

geçenlerde yaşadığım bir konuşma:
bu durumumu konuştum biriyle başladım anlatmaya belki 1-2 fikir verir diye... ılk başlarda pasiflora vermişti jinekoloğum dedim ve der demez aaa o nasıl bir doktor öyle nasıl verir onlar hep kimyasal kullanma hemen bırak, ilerde çocugun sorunlu olur hatta evlenemez ta o kısma kadar soyledı yani :) böyle şeyler cahil insanlar yaparmış falan filan...konuştuğuma pişman oldum ve çok şaşırdım açıkçası... bende tabı bunun uzerıne antıdepresana başladığımı söylemedim tabiki ve daha konuşma gereği bile duymadım he he dedim geçtim ..bir insan hiç mi psikoloji okumamış birinden duymamış unıversite mezunu hayat tecrubesi olan birinin böyle şeyler konuşması çok garipti gerçekten...

neyse keyfımızden içmiyoruz bu ilaçları bir sürü araştırmalar yapıyoruz doktorumuzla konuşuyoruz kullanıyoruz sonuçta...kimse istemez hasta olup ilaç kullanmak bu durumları yaşamayan anlamaz zaten ...ama insanda azcık empati olur benim bildiğim

bence sen biraz doğum olayını nasıl yaparım düşüncesinden çıkmaza gırmişsin ve çok fazla düşünceden de böyle ataklar yaşamışsın...doğumdan sonra geçmezse eğer bunlar, mutlaka tedavi ol derim.

antidepresanların etki etmesi için en az bikaç hafta kullanılması gerekiyor sanırım onun için ben doktora gittiğime zombi gibiydim 10 gün uyumamış üstüne 5kilo vermiştim sürekli ağlıyordumbelkide hemen rahatlamam içindir bilmiyorumcnm simdi ihtiyac olmadığında alma diyor ama bigün almasam ogece sabaha kadar balkondayım okuyorum gecmişi sabrediyorum yapacak bişeyim yok sen ilacı kestinmi? bide bende 3 gündür el ve ayaklarımda uyuşma ve yanma var oda beni hiç uyutmuyor bu gebeliktenmi hastalıktanmı anlamıyorum bunu yasayan varmı acaba??

olabilir ben sebebini bulamıyorum ki bilinç altımda yatanlar işte nolduysa oldu şimdi ölüm var bu dünya boş bebege bakabilecekmiyim düşünceside sardı beni sevdiklerimi kaybetme korkusu falan sürekli mutsuzluk içine kapanıklık gelişti bunları gördükçe bide noluyo bana düşüncesi zaten bebeğim sağsalim doğsun inşallh hemen tedaviye baslarım gecmezse beni endişelendiren bu ilacı düşük dozda alıyorum bebege zarar vermesin diye zaten tam rahatlama saglamıyor ama inşallah bebeğim saglıkla gelir benim ve hepimizin

canm hosgeldn hıc korkma aynı seylerı bızde yasıyrz bende 20 haftalıkm ben hamıle kaldgmı ögrendgm ılk gundn berı pa yasadm kalp carpıntısı korku nefes darlıgı evt yanmalar bendede oldu bıde gece uykumda kücük parmagm uyusuyodu koluma dogru arastırdm sinir sıkışmasındn dolayı herhalde sinirlerimz gerılıyo ya ben ona bagladm cunku enelde pa oldgmda olydum surda bır aydr bıraz ıyım
ben hamıle kaldgmda hemn dogumö psıkoljısıne gırmıstm nasıl dogurcm dıye sennde yaklasmıs ya ondan buyuk bı ıhtımal insanı beklemdıgı anlarda yakalıyıo 4 aym hergun aglıyrk gectı hamılelıgımı anlamdm bol bol dua et bak allah bıze verdı isteyıpte olmayan cok insan var saglıklı alıcz insaalh ben dogumu dusunmemeye calısym belkı hıc beklenmedık bı anda gıdıcn dogma benm ıkıncı ılkı norml sımdı napcm bılmym ozamn hASTA degıldm bazen guc gelıyo ama cessaretm yok sezaryandada epıduralda dok görünce daha cok pa yaparm gözümn önünde dıgerndede narkozdan korkym yanı anlıcn napcm bılmym allah yardımcmz olsn

ya arkadaslAR bıde hamılelıkte antıbıyotık kullana varmı benm kac 1 ay falan oldu bademcklerm şiş bogazm agrıyo hamıleym dıye ılac kullanmadm dogal yolları denedm ama gecmedı gecen saglık ocgına gösterdm intıhap yok şişmiş kızark dedı bende dogumcuma yazdrrm dedım ama cok rahatsz edıyo benı bıde pıpırıklıym korkuym hemen kötüsünü düsünym nezamndr da var ya yarn gıtcm nasıpse söylcm dok belkı verr ılc

Geçmiş olsun. Ihlamura bal karıştırıp iç o da iyi gelir. Ben de yeni grip atlattım. Sadece günde 1 Parol aldım bir de kızımın Klamoks diye antibiyotik şurubu vardı onu içtim. Klamoks şurup B gurubuymuş. Hap olarak da B gurubu mu bilmiyorum. Doktora sor belki kullanabilirsin.

Amin çok sağol...

Hoşgeldin.

18. haftadan itibaren ilaca başlayıp doğum yaptıktan sonra da devam ettim. Doğumdan korkuyordum ama çok şükür korktuğum gibi olmadı. Tekrar tekrar yazıp okuyanları da sıkmak istemiyorum. Önceki sayfalara bakarsan yazdıklarımı okuyabilirsin. Bence ilacını C gurubuyla değiştir. Zaten hamileyken maksat günü kurtarmak. İyi kötü geçiyor. C gurubu ilaç alırsan belki biraz daha rahat eder için.

Canim sevindim iyi olmana kimseye anlatılmaz bu durum ki bazen doktorlar bile anlamıyor ne ilaç verdi doktorun?

canım okadar okudumki okudukça ruhum daralıyor artık insanlara kendime üzülmekten senin ilacın neydi bide doğumşeklin nasıldı allah bizide kurtarsın inşallah ben şimdi c grubu bir ilaca baslasam etki etmesi ne kadarı bulur ki çünkü bn ilacı almadığımgün gece gündüz ayaktayım hemen iştah kaybı endişe geri dönüyor doktorum yavasca kes dedi ama ben azaltınca hersey aynı zaten rivotrilin tedavi etkisi yokmuş günlük kurtarıcı yani cuma günü kontrole gidip anlatıcam yine durumu doğumada 6 haftam kaldı rabbim yardımcımız olsun bebegim için endişelenmekten yoruldum artık rabbim korusun onu ve tüm melekleri

saol cnm aynı şeyi yasıyorum doktorla biaksilik olmazsa normal diye konuşmuştuk ama ben rahatsızlanınca normalden çok korkar oldum bide gününü beklemek istemiyorum bir an önce doğsun istiyorum cünkü ilk atak geldiği gece eşime bebek boğuluyor çıkar onu ordan diye bagırıyordum sezaryendede epidural sırasında strse girermiyim sonuçta kesildiğimi biliyor olacam geneldede ya uyanamazsam sorunu yada hissedermiyim acaba ne kadar olumsuzluk varsa masallah hepsi aklımızda

Ben önce Atarax, sonra Cipram ve Dideral kullandım. Grubu ne olursa olsun bu tarz ilaçların etki süresi 2-3 haftayı bulur. İlaca başladığında kendini daha kötü hissedebilirsin. Aynı şey bırakırken de geçerli. Başlaması da dert, bırakması da.

Maşallah bişey kalmamış. Ben 32 haftalık doğum yaptım. Suyum geldi ve sezeryan oldum. Sezeryanın faydası şu, başında bekleşen doktorları hemşireleri görmüyorsun. Her şey olup bitiyor. Ayılamam diye korkma. Onlar doktor. Bir de ben şöyle düşünüyordum kendimi rahatlatmak için; farzedelim ki bademciklerimizin alınması gerekiyor ya da ne bileyim ameliyat olmamız lazım. Narkozu öyle ayarlamışlar ki hemşire bana gözün aydın kızın oldu diyor yüksek sesle, ben de ona uykum var bağırma tam uyanamadım dedim :)

Doktordan sonra gelişmeleri bize yaz. Allah kolaylık versin.

tesekkür ederim cevabın için rabbim bizleride kurtarsın bide benimki pa degil sanırım doktorların çoğu bunun gebelik hormonuyla oluştuğunu söylüyor bilinç altında yatan doğum korkusuyla yani yaygın anksiyete benim en büyük derdim uykusuzluk basımı gece gündüz yastığa koyduğumda 10dk gecmden yataktan kalkmak istiyorum bişey kalbimi avucunda sıkıyor gibi hep bilmiyorum zaman gecmıyor gibi 1aydır annemdeyim evime gidemiyorum yalnız kalmamak için cuma hem psikiyatr hemde doğum doktorumla konuşacagım bakalım hakkımızda hayırlısı olsun canım sen şimdi nasılsın bebege alıştınmı iyice bende oda var bakabilecekmiyim kabullenecekmiyim hergün sevdiğim yolunu beklediğim babasıyla ninniler söylediğim kuzum simdi yabancının cocugu gibi olduu doktorlardan sonra yazarım size ama benim doktor bildiğim kadarıyla genel anestezi yapmıyo onuda konuşcam bakalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…