Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Canım bende geceleri uyuyamıyorum sabah bir kalkıyorum her yerim uyuşmuş dediğin gibi özellikle ellerim kollarım.. Artık normal bunlar canım sabır sabır sabııırrr.. Şurda en fazla 1 ay kaldı ayları devirdik.. Senin psikolojini şuan çok çok iyi anlıyorum.. Bol bol su içmeye özen göster..
Eşinide kafana takma.. Bu aralar annem bende kalıyor bugün pazar annem yine bizde düşün yani.. Hep beraber yaşıyoruz :) Napalım bir süre idare edecekler ne kadar anlıyorum deselerde yaşamadıkları birşey olduğu için anlamaları çok zor.. Sabır, dua hepsi geçecek... Bizde buraya çook güzel şeyler yazacağız..

İnsallah melekcim benim annem evde babam kardeslerim oldugu icin evi birakip gelemiyor mecburen ben onda kaliyorum esimde iyice saldi buraya geldikten bi sure sonra normalde ben merkezde oturuyorum ailemde esimin aileside merkeze biraz uzakta ayni yerde oturuyorlar yani esimin cocukluk arkadaslari falan hepsi burda bende burda kalinca ben emin oldugu biyerde olunca surekli arkadaslarina gitmek istiyor onuda anliyorum bunaldi artik hem anksiyete hemde gebelik zor bi surec oldu onada dedigin gibi ne kadar anliyorum desede bizim cektiklerimizi yaşamayan kadinlar bile anlamiyor degilki erkek anlasin tek sıgındıgım dualar ve yaradan sabrediyoruz iinsallah dogumdan sonra rahatlicaz bizde yazar insanlara umut oluruz belki

Sevim bir yandan şanslısın hamileliğinin son aylarındasın başında yakalasaydı daha zor en azından doğuma az kaldı. Dr doğum yaklaştığı için tedavi edici değilde kaygı giderici günlük sakinleştiriciyle geçiştiriyodur az kaldı arkadaşım sabret bebeğine kucağına aldığın zaman geçecek bunlar inşallah. Devam etsede bu derece olacağını zannetmiyorum Allah'ın izniyle olursada tedavi edici bir ilaç kullanırsın Dr vereceği rahatlatsın inşallah. Melek sen Dr gittinmi ilacı sorucaktınya doğum sonrası için.

Sevim bir yandan şanslısın hamileliğinin son aylarındasın başında yakalasaydı daha zor en azından doğuma az kaldı. Dr doğum yaklaştığı için tedavi edici değilde kaygı giderici günlük sakinleştiriciyle geçiştiriyodur az kaldı arkadaşım sabret bebeğine kucağına aldığın zaman geçecek bunlar inşallah. Devam etsede bu derece olacağını zannetmiyorum Allah'ın izniyle olursada tedavi edici bir ilaç kullanırsın Dr vereceği rahatlatsın inşallah. Melek sen Dr gittinmi ilacı sorucaktınya doğum sonrası için.

Evet allahtan 28. Haftada falan basladi bu kaygi bozuklugu oda bir gece aniden öncesinde hersey yolundaydi buda Allahtan vardir bi hayir diyorum doktor rivotril damla verdi dedigin gibi sakinlestirici gunu kurtarici bi ilac simdide doguma (sezaryen olacak büyük ihtimal) 3 hafta falan var bakalim yarin kadin dogumcumla randevu var ne dicek psikiyatr ilaci artik kesiyoruz dedi mecbur olmadikca alma o öyle dedi ya ogece ben tam huzursuzlandim aldim ilactan simdi almamaya calisiyorum bakalim dogum sonrasi icinde bu anksiyete devam ederse tedavi edici ilaca gecicez bakalim Rabbim insallah eski günlerime döner hic görmemis gibi olurum dogumla birlikte atar giderim ben ve benim gibi olan herkes insallah

Evet allahtan 28. Haftada falan basladi bu kaygi bozuklugu oda bir gece aniden öncesinde hersey yolundaydi buda Allahtan vardir bi hayir diyorum doktor rivotril damla verdi dedigin gibi sakinlestirici gunu kurtarici bi ilac simdide doguma (sezaryen olacak büyük ihtimal) 3 hafta falan var bakalim yarin kadin dogumcumla randevu var ne dicek psikiyatr ilaci artik kesiyoruz dedi mecbur olmadikca alma o öyle dedi ya ogece ben tam huzursuzlandim aldim ilactan simdi almamaya calisiyorum bakalim dogum sonrasi icinde bu anksiyete devam ederse tedavi edici ilaca gecicez bakalim Rabbim insallah eski günlerime döner hic görmemis gibi olurum dogumla birlikte atar giderim ben ve benim gibi olan herkes insallah

Ben 2-3 gündür fenayım doğum yaklaştıkça iç huzursuzluğum artıyor.. Dün akşam acile gittim bir başdönmesi fenalık hissi ile doğum yapacağım hastaneye gittim.. Baktılar bebeğe falan birşey yok çok şükür ama sanırım bir atak geçirdim.. Ve dün geceden beride iç sıkıntım devam ediyor malesef.. Fuja canım doktora cuma günü gidicem ozamana randuavu verdi.. Size mutlaka haber veririm..
Sevimdeniz sana özel mesaj attım okudun mu?

kızlar selammm.. Benimde aynı sizler gibi sol elim kolum devamlı uyuşuyo ve agrıyo. başım dönüyo gibi hissediyorum, kalbim sıkışıyo, nefes alamıyorum,daralıyorum, bişey olcak gibi korkuyorum, sersem gibi oluyorum. Hastaneye gitme ihtiyacı hissediyorum ve devamlı beni rahatlatabilcek şeyler arayışına giriyorum. Evde tek kalmaktan korkuyorum, bu sırada kalp krizi, beyin kanaması gibi düşünceler beni yiyip bitiriyor, ağlamak istiyorum ve sürekli içimi acıtan şeyler düşünüyorum istemeden. Dr.a qeçen sene qittim ama anksiyete tanısı kondu. Sanırım anlattıklarınıza göre panikte yaşıyorum. Bir de şuan hamileyim, Allah'a şükür bi şekilde atagın yogun geçmesini atlatıyorum ama bu sefer de neredeyse 1 hafta bunalımla birlikte atagın bazı belirtilerini yasıyorum :( Allah hepimizin yardımcısı olsun., hayırlı ve sağlıklı doğumlar, sağlıklı bebişler nasib etsin inşallah. İnsanın yalnız olmadıgını bilmesi çok güzel...

ben gebelik öncei panik ataktım oyüzdende hamile kalmayı hep erteledim ama şuan hamileyim ve bi sıkıntım yok sabahları yada geceleri 1 inşrah süresi fatiha ayetel kürsi felak nas okuyup eliniz yüzünüze ve yüzden başlayarAK ayaklarınızın altına kadar sürün ve duaedin elhamdülillah ben gayet iyiyim acil şifalar

Ben 2-3 gündür fenayım doğum yaklaştıkça iç huzursuzluğum artıyor.. Dün akşam acile gittim bir başdönmesi fenalık hissi ile doğum yapacağım hastaneye gittim.. Baktılar bebeğe falan birşey yok çok şükür ama sanırım bir atak geçirdim.. Ve dün geceden beride iç sıkıntım devam ediyor malesef.. Fuja canım doktora cuma günü gidicem ozamana randuavu verdi.. Size mutlaka haber veririm..

Melek'cim geçmiş olsun. Bilirim o baş dönmelerini. Allah yardımcın olsun. Bak 1 ay kaldı. Buraya yazmaya başlaman dün gibi. Ne çabuk zaman geçti...1 ay da geçecek İnşallah. Allah hepimizi doğum gibi hayırlı bir olay için hastaneye gitmeyi nasip etsin. Hastane, doktor, sezeryan vs... ürkütücü geliyor ilk başta ama sonuçta bebeciğini kucağına alacaksın ve sıkıntıların geçecek. İnşallah kendini daha iyi hissediyorsundur...

Yazyağmuru malesef aramıza hoşgeldin keşke hiç yaşamasaydın gelmeseydin ama hepimizin imtihanı var işte.. Rabbim beterinden korusun ne diyeyim.. Yalnız değilsin hepimiz benzer şeyler yaşıyoruz geçmiş sayfaları mutlaka okumuşsundur.. Ben bu günlere gelebildiğime bile şükür ediyorum.. Burasının buradaki arkadaşlarımın çok desteğini gördüm.. İstediğin zaman yaz bize kafana bir soru takılırsa falan saçma bile olsa çekinmeden sorabilirsin..

Domestekus sağol canım çok şükür bir daha olmadı daha iyiyim.. Bugün doktor kontrolümüz vardı kuzum 2700 gr olmuş nst'ye girdim herşey yolunda gözüküyor çook şükür.. Bende dışarı çıkınca hava alınca daha iyi hissettim kendimi annemde hep yanımda zaten..
Baş dönmesi sanırım pa kaynaklıda oluyor sadece hamilelikten değil.. Sıcaklarda ayrı bir tetikleyici..

Canım geçmiş olsun umarım bir sonraki hastaneye gidişin kızına kavuşmak için olur.
Az önce atak gibi bir şey yaşadım birden her yerim uyuşturucu ve nefesim kesildi sanki durup dururken hemen tansiyonumu ölçtüm küçük5.7 di.Allah hepimizin yardımcısı olsun çok zor yaşadığımız şey.

Yazyağmuru malesef aramıza hoşgeldin keşke hiç yaşamasaydın gelmeseydin ama hepimizin imtihanı var işte.. Rabbim beterinden korusun ne diyeyim.. Yalnız değilsin hepimiz benzer şeyler yaşıyoruz geçmiş sayfaları mutlaka okumuşsundur.. Ben bu günlere gelebildiğime bile şükür ediyorum.. Burasının buradaki arkadaşlarımın çok desteğini gördüm.. İstediğin zaman yaz bize kafana bir soru takılırsa falan saçma bile olsa çekinmeden sorabilirsin..

Domestekus sağol canım çok şükür bir daha olmadı daha iyiyim.. Bugün doktor kontrolümüz vardı kuzum 2700 gr olmuş nst'ye girdim herşey yolunda gözüküyor çook şükür.. Bende dışarı çıkınca hava alınca daha iyi hissettim kendimi annemde hep yanımda zaten..
Baş dönmesi sanırım pa kaynaklıda oluyor sadece hamilelikten değil.. Sıcaklarda ayrı bir tetikleyici..

Melekimmmmmm çok sağol ilgin için hoşbuldum. Keşke hiçbirimiz yaşamasaydık ama Rabbimden gelen herşey başımızın üstne.. Hepimizin başına gelebilcek birşey. Dediğin gibi Rabbim beterlerinden saklasın. Burayı gördüğüm çok iyi oldu, anlayan ve yaşayan insanların olduğunu bilmek çok rahatlatıyor. Bu durumu yaşamayan insanlarla konuşmak bile işkence olabiliyor çoğu zaman. Anlamamaları yetmez gibi bizi de iyice perişan edebiliyorlar.. İyi ki varsınız :34:

Melekimmmmmm çok sağol ilgin için hoşbuldum. Keşke hiçbirimiz yaşamasaydık ama Rabbimden gelen herşey başımızın üstne.. Hepimizin başına gelebilcek birşey. Dediğin gibi Rabbim beterlerinden saklasın. Burayı gördüğüm çok iyi oldu, anlayan ve yaşayan insanların olduğunu bilmek çok rahatlatıyor. Bu durumu yaşamayan insanlarla konuşmak bile işkence olabiliyor çoğu zaman. Anlamamaları yetmez gibi bizi de iyice perişan edebiliyorlar.. İyi ki varsınız :34:

Yok zaten herkese anlatılmaz.. Biz hala psikiyatrilere deli doktoru olarak bakıldığı bir zamandayız hala daha.. Hele ki yaşamayan insanın söyleyeceği şeyler klasiktir.. '' Herşey senin elinde'' , ''Kendi kendine yapıyorsun bunları'' , ''Sana rahatmı batıyor''... bu böyle uzar gider.. Ancak başlarına geldiğinde anlarlar.. Başkalarının ne dediği ne düşündüğü umrumda değil.. Yeterki iyi olalım.. :)

Yok zaten herkese anlatılmaz.. Biz hala psikiyatrilere deli doktoru olarak bakıldığı bir zamandayız hala daha.. Hele ki yaşamayan insanın söyleyeceği şeyler klasiktir.. '' Herşey senin elinde'' , ''Kendi kendine yapıyorsun bunları'' , ''Sana rahatmı batıyor''... bu böyle uzar gider.. Ancak başlarına geldiğinde anlarlar.. Başkalarının ne dediği ne düşündüğü umrumda değil.. Yeterki iyi olalım.. :)

Yaşam koçu desen herkes "aaooowwww çağdaşşş" falan...psikiyatr dedin mi rahat batıyo oluyo işte. Tamam bundan sonra psikiyatr yerine yaşam koçu diyoruz :D :D

melek valla süper özetlemişsin hep aynı laflar bide ilk doğum yapacak olan senmisin nazlısın diyenler var ama ben diyorum Allah onlara bile hiiç yaşatmasın bunu çünkü gerçekten cok zor
bu arada doğumla ilgili kesin sezaryenmi düşünüyorsun cnm

bide okuyan herkese soruyorum melek ve domestikus özellikle size benim psikiyatrım gecen cuma artk doğuma 3 hafta var ilacı kesiyoruz dedi ama ben aşırı daralıyorum bazen ne yapmalıyım ilaç ne gibi zarar verebilir acaba bebege?? <Allahım sana emanet kuzucuklarımız:(

Hoş geldin kader arkadaşım hepimiz aynı benzer şeyleri yaşıyoruz. Yazılarımızın geçmiş sayfalarına bir bakarsan herkezin ne kabus günler yaşadığını anlarsın. Tabiki daha zorlarıda vardır hayatta Allah korusun herkezi hepimizi. Ne kadarlık hamilesin ilaç kullanıyomusun.

bide okuyan herkese soruyorum melek ve domestikus özellikle size benim psikiyatrım gecen cuma artk doğuma 3 hafta var ilacı kesiyoruz dedi ama ben aşırı daralıyorum bazen ne yapmalıyım ilaç ne gibi zarar verebilir acaba bebege?? <Allahım sana emanet kuzucuklarımız:(

Canım doktorum bana son gün bile içebilirsin dedi.. Domestekus zaten erken doğum yaptı... Bırakma gibi bir şansı olmamıştı.. Ve bildiğim kadarıyla bebişi gayet sağlıklı.. Ama işte senin ilacın D grubu olduğu için iç diyemiyorum.. :( Ama doktorlar çoğunlukla son haftalar bıraktırıyormuş..

Melek'in dediği gibi ben erken doğum yaptığım için ilacı hiç bırakmadım. İlacım C grubu ve anlık tedavi edici bişey değil. Bu tarz ilaçların çoğunu doğumdan önce kesiyolar diye biliyorum. Rivotril'in prospektüsünde şöyle bi bölüm var.

Gebelik ya da Emzirme Döneminde Klonazepam Kullanabilir miyim?

FDA gebelik kategorisi D. Klonazepam doğmamış bebek için zararlı olabilir ve yeni doğan bebeklerde solunum veya beslenme problemleri yaratabilir. Ancak hamilelik esnasında bir nöbet geçirmek hem anneye hem de bebeğe zarar verebilir. Hamilelik esnasında doktorunuza hamile olduğunuzu söylemeden Klonazepam kullanmaya başlamayınız.

Eğer konvülsiyon (istem dışı kasılmalar) nöbetlerini engellemek için Klonazepam kullanıyorken hamile kalırsanız doktorunuzun tavsiyesi olmadan Klonazepam kullanmayı bırakmayınız. Hamilelik sırasında konvülsiyon (istem dışı kasılmalar) kontrolü çok önemlidir ve olası nöbetleri engellemenin faydası Klonazepam kullanmanın doğuracağı risklerden daha ağır basabilir.

Klonazepam anne sütüne geçer ve emzirilen bebeğe zarar verebilir. Bu ilacı kullanırken bebeğinizi emzirmeyiniz.

......

Genelde solunum sıkıntısı, tansiyon, kas problemleri gözüküyormuş bebekte. Ama muhakkak ki hepsinde gözükmüyodur.

Bebeğim iyi şu anda. Çok şükür. Erken doğum olduğu için zaten emme refleksi yoktu. Hortumla beslendi bi süre. Yani ilaç kaynaklı bi beslenme sıkıntısı olmadı sanırım. Bize bu konuda bişey söylemediler. Şimdi o konuda bi sorun yok. Allah hepinize sağlıklı doğumlar ve sağlıklı bebekler nasip etsin. (AMİN)

prospektüsünde aynen şöyle yazıyor

gebeliğin 3. trimestrinde veya doğum sırasında yüksek dozların verilmesi doğmamış bebekte kalp atım düzensizliklerine yenidoğanda ise hipotermi hipotoni hafif solunum depresyonu ve beslenme bozukluğuna neden olabilir.
dün nstye girdim kalp atışları maşallah çok şükür normal ve düzenliydi
ayrıca doktorum günde 1kez 3 damlanın düşük bi doz olduğunu söyledi
şimdide çok zorda kalırsam günde 1kez 3 damla alıyorum oda geceleri
ilk başladığımda psikiyatr sabah öğle aksam 3 kez 3er damla demişti ama ben hiç içmedim hep günde 1 kez 3 damla aldım
ama artık kesmeliyim kesmeliyimde ne yapmalıyım onu bilemedim:(
nerden baksan doğuma 20 gün var uyuyabilsem dayanacamda sıkıntı beni en çok gece yatağa uzanınca basıyor sonrasında şiddetli bir uyuşma kollarda yüzde ve özellikle elbileklerinde
dayanmaya calışmak zorundayım Allahım hepimizin yardımcısı olsun eşimde iş için istanbula gidecek zamanı buldu neyseki yarın akşam dönecek inşallah:(

prospektüsünde aynen şöyle yazıyor

gebeliğin 3. trimestrinde veya doğum sırasında yüksek dozların verilmesi doğmamış bebekte kalp atım düzensizliklerine yenidoğanda ise hipotermi hipotoni hafif solunum depresyonu ve beslenme bozukluğuna neden olabilir.
dün nstye girdim kalp atışları maşallah çok şükür normal ve düzenliydi
ayrıca doktorum günde 1kez 3 damlanın düşük bi doz olduğunu söyledi
şimdide çok zorda kalırsam günde 1kez 3 damla alıyorum oda geceleri
ilk başladığımda psikiyatr sabah öğle aksam 3 kez 3er damla demişti ama ben hiç içmedim hep günde 1 kez 3 damla aldım
ama artık kesmeliyim kesmeliyimde ne yapmalıyım onu bilemedim:(
nerden baksan doğuma 20 gün var uyuyabilsem dayanacamda sıkıntı beni en çok gece yatağa uzanınca basıyor sonrasında şiddetli bir uyuşma kollarda yüzde ve özellikle elbileklerinde
dayanmaya calışmak zorundayım Allahım hepimizin yardımcısı olsun eşimde iş için istanbula gidecek zamanı buldu neyseki yarın akşam dönecek inşallah:(

Pasiflora gibi bişeyle denesen? Rivotril'den sonra zor tabi Pasiflora. Ama en azından ilaç içmiş olmanın psikolojik rahatlığını hissedersin belki?

Pasiflora gibi bişeyle denesen? Rivotril'den sonra zor tabi Pasiflora. Ama en azından ilaç içmiş olmanın psikolojik rahatlığını hissedersin belki?

ilk rahatsızlandığımda kadın doğumcum pasiflora vermişti zaten tabii ozaman hiç işe yaramamıştı şimdi dediğin gibi olmazsa pasiflora içeyim bakalım belki biraz uyutursa idare edebilirim bide artık aksamları papatya cayı içiyorum bi fincan sanki azıcık etki ediyor rahatlamama öyle yada böyle gececek inşallah ama çocuguma zarar verirsem daha kötü günler bekler beni hem yorucu hemde vicdan azaplı bi süreç o yüzden dayanmaya calışacam

Son düzenleme:
Back
X