Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

OTE ="mvmv,st: 38 240967 , member: 2 83309"] Gayet guzel canim. Umarim bende bunlari yaparim zamanla.[/QUOTE]
yarin doktordan sonra haber bekliyorum senden canim

OTE ="mvmv,st: 38 240967 , member: 2 83309"] Gayet guzel canim. Umarim bende bunlari yaparim zamanla.
yarin doktordan sonra haber bekliyorum senden canim[/QUOTE]
Tamam canim. Simdi gidiyorum doktora.stresten olucem. Ultrasona girmwk istemiyorum hic pasiff lora ictim. Ise yarar umarim. Bir bu doktor korkusu eksikti. Insallah bugun doktor sonrasi rahatlarim iyi gecerde bir daha yasamam bu duyguyu.

yarin doktordan sonra haber bekliyorum senden canim
Tamam canim. Simdi gidiyorum doktora.stresten olucem. Ultrasona girmwk istemiyorum hic pasiff lora ictim. Ise yarar umarim. Bir bu doktor korkusu eksikti. Insallah bugun doktor sonrasi rahatlarim iyi gecerde bir daha yasamam bu duyguyu.[/QUOTE]
sakin ol canımmm bak herşey umduğundan çok daha kolay ve iyi geçicek... boşuna stres yapmışım diyeceksin... hadi rahatla derin nefes al ve çok iyi geçecek de kendi kendine... iyi haberlerini bekliyoruz

A arunaaa
Anca yazabiliyorum canim. Doktoru cok begendim. Guven veriyor ve cok net cevaplar veriyor. Ultrasonda da fazla tutmadi herseye bakmasina ragmen. Ya da ben rahat geçirdim bu sureyi. Cok şükür bir sikinti yok ama ben kan sulandirici hap kullaniyordum igneye geçmemi onerdi. Sonra amniyosentez önerdi. Çünkü ilk gebeligimde bebegin genetigine baktirmistik turner sendromu cikmisti bu bebektede baktiralim dedi. Gerci bebegim erkek turner olamaz kiz bebeklerde oluyor ikili taramada da sorun yok ama doktorun dedigi baska bir kromozomsal anomali icin ikili taramanin % 85 dogruluk payi varmis. % 100 baska bir kromozamla ilgili sorun olmadigina emin olmak icin amniyonsentez onerdi.sanirim yaptiricaz. Boyle iste.

iyi geçmesine çok sevindimmmm :) işte bu kadarrrr. amniyonsentez yaptır madem için rahatlasın.2 li tarama testinin sonucu nasıldı peki kaç çıkmıştı.

iyi geçmesine çok sevindimmmm :) işte bu kadarrrr. amniyonsentez yaptır madem için rahatlasın.2 li tarama testinin sonucu nasıldı peki kaç çıkmıştı.
Gayet iyiydi canim. Bu doktorda begendi. Ense kalinlihida 1.4 .bugun tekrar olctu doktor. Su an icin bir sikinti yok ama doktor dedi ki kromozomal anomali ciktiysa ilkinde bu bebekte de baktirmakta fayda var. Ama sorun cikacagini sanmiyorum canim turner sendromu tamamen raslantisal gerceklesen birsey birde kiz bebeklerde oluyor. Ben sadece icim rahatlasin diye yaptirmayi dusunuyorum. Ve nedense hic korkmuyorum amniyosentezden doktor birsey dememesine ragmen cok guven verdi. Diger doktor olsa mumkun degil yaptirmayi dusunmezdim.

canım selam:) hiç duymadım onun yerine kan testi olmazkiii.. sen bence kan testine bakma direk amniyosentez yaptır.için rahat etsin derim.
Canim kan testi yapiliyor daha yeni gelmis turkiyeye. 2000 civarindaymis sanirim. Anneden kan alip bakiyorlar. Ama pahali iste. Amniyosentezede 900 verilecek. Kararsiz kaldim. Dusunucem bakalim haftaya kadar. Amniyosentezdeki riskide goze almalimiyim bilmiyorum. Sanirim ben 9 ayi dusunmekle geciricem. Sorunlar bitmiyor.

amniyosentezin ne riski oluyor?

düşük riski oluyor maalesef. gerçi prof yapıcak ama insan genede tedirgin oluyor. bebegin kesesinden sıvı allıyorlar detaylı ultrasonda sıkıntı varsa çıkıyormu biliyormusun
evet detayli ultrason cok onemli bircok kusur bununla saptaniyor.bana yapildi 2 kez... onuda yaptirabilirsin. cok takilma bence Allah korusun bisey olsaydi kac doktora gittin biri farkederdi.rahat olmaya calis... bak bende düşüne düşüne bugün yine kötü yaptim kendimiçağırıyoruz korkuları...

Merhaba kızlar benim ilk bebeğimin ense kalınlığı 3 çıktı 2'li testte trizomi 21 yani down sendromu yüksek çıktı , doktor amniyosentez önerdi.16 - 17 haftalıkken yaptırdık ve malesef sonuç down sendromlu çıktı ve biz eşimle çok zor bir karar vererek gebeliği sonlandırdık ve patoloji sonucumuzda malesef doğru çıktı yaşadığımız perişanlığı anlatamam size zaten o olaydan sonra başladı bendede okb ve depresyon çok ilaç kullandım 2 kez klinik oldum terapi gördüm şimdi 10 haftalık hamileyim.Doktorumla konuştum kanda bakılan testi yaptırmaya karar verdik eşimle. Çinde , almanyada ve amerikada yapılıyormuş en iyisi amerikada olanmış fiyatı 2700 buna ek olarak bi de cvs önerdi yani bebeğin kordon kanından alınan sıvıdan bakılıyormuş ama düşme riski varmış. Ben ve eşim ilk bebekte bu olayları yaşadıktan sonra bi kan testi yaptıralım gerisi takdiri ilahi dedik bakalım hayırlısı hepimiz için umarım hepimiz bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip eder. bende papatya ve melisa çayı içiyorum doktorlarıma danışarak henüz ilaç kullanma seviyesine gelmedim umarımda olmaz ama 12 haftayı bitirmeme az kaldı en azından Rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallah

merhaba canım, çok geçmiş olsun Allah aynı acıları birdaha yaşatmasın Sağlıkla kucağına al bebeğini inşallah.. bu hamileliğinde 2.taramanı yaptırdınmı peki?

Sağol canım inşallah rabbim hepimize nasip eder bu mutluluğu.2'li testi yaptırmadım doktorum bu testin 2'li ve 3'lü test yerine geçtiğini aynı zamanda anomoli testi olduğunu eğer bu testte bi sorun çıkarsa (rabbim inşallah çıkmaz) o zaman yine erken dönem tanı alabilmek için cvs yaptırmamızı önerdi.

hani öncelikle 2 liyi yaptırsan bir önünüzü görseniz daha iyi değilmi. sonra detaylısınıda yaptıtırsınız. 2 li test sonuçta doğru sonuç çıkartıyor. boşuna beklemezdin. Allah hayırlısını nasip etsin ama içime çok ferah doğdu inşallah sorunsuz haberler alırsın. okb ve depresyonda şikayetlerin nelerdi?

Canim benim cuma gunu kontrol randevum var. Amniyosentezden kesin olarak vazgectim. Doktora sorucam. Detayli ultrasonda cikar derse bekliycem cikmaz derse kan testi yaptiricam artik. Zaten düşünerek getiriyoruz herseyi. Benimde aklima arada geliyor ya simdi daralirsam atak gecirirsem diye. Hemen baska seylerle ugrasmaya başlıyorum. Düşündükce gelicek cunku biliyorum.

Cok gecmis olsun canim. Benimde ilk gebeligimde turner sendromu teşhisi konmustu. 8+3 de kalbi durmustu biz genetigine baktirarak ogrenmistik. Ama bu gebeliktede olcak diye birsey yok icini ferah tut. Nitekim Benim ikili iyi cikti. Ama doktorum genede % 100 emin olmak istiyorsan amniyosentez yaptirmalisin dedi. Ama bende kan testi dusunuyorum emin olabilmek icin. Bebegim erkek turner olamaz ama baska bir kromozomsal anomali olma ihtimali diger kisilere gore biraz fazlaymis ilk gebeligimdeki sonuçtan dolayi. Ve ikili taramada daha cok down sendromuna yonelik bildigim kadariyla. yani kisaca canim kan testi yaptirmakla iyi yapiyorsun ama istersen once detayli ultrasonuda deneyebilirsin onda sikinti cikarsa test yaptirabilirsin. Ben oyle yapmayi dusunuyorum.

detaylı ultrasonda çok büyük ihtimal gözüküyor canım.. sen onu yaptır bakalım hiç ihtimal yok derse boşuna yaptırmamış olursun.benimde yarın psikolog randevum var 1 ay oldu demek ilaca başlayalı

canım 2'li test 12. haftada yapılıyor sonrası için geç oluyor bebek büyüyor yaşadığım için biliyorum doktorumda daha erken teşhis etmek için bu yöntemi sundu bize yarın kısmetse kan verirsem eğer 2 hafta sonra sonucu öğrenicem ve o zaman 12 haftalık olucak .Yaşadığımız kötü olaydan ötürü hep kendimi suçluyorum.eşime kendimi layık görmüyorum.vs. gibi şeyler benim takıntılarım ve depresyonum bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…