evet canım banada doktor bu bir trafik kazası her gebelikte aynı olcak diye bi şey dedi ama korkuyoruz tabi erken teşhis edebilmek için bu testi önerdi bizeCok gecmis olsun canim. Benimde ilk gebeligimde turner sendromu teşhisi konmustu. 8+3 de kalbi durmustu biz genetigine baktirarak ogrenmistik. Ama bu gebeliktede olcak diye birsey yok icini ferah tut. Nitekim Benim ikili iyi cikti. Ama doktorum genede % 100 emin olmak istiyorsan amniyosentez yaptirmalisin dedi. Ama bende kan testi dusunuyorum emin olabilmek icin. Bebegim erkek turner olamaz ama baska bir kromozomsal anomali olma ihtimali diger kisilere gore biraz fazlaymis ilk gebeligimdeki sonuçtan dolayi. Ve ikili taramada daha cok down sendromuna yonelik bildigim kadariyla. yani kisaca canim kan testi yaptirmakla iyi yapiyorsun ama istersen once detayli ultrasonuda deneyebilirsin onda sikinti cikarsa test yaptirabilirsin. Ben oyle yapmayi dusunuyorum.
canım 2'li test 12. haftada yapılıyor sonrası için geç oluyor bebek büyüyor yaşadığım için biliyorum doktorumda daha erken teşhis etmek için bu yöntemi sundu bize yarın kısmetse kan verirsem eğer 2 hafta sonra sonucu öğrenicem ve o zaman 12 haftalık olucak .Yaşadığımız kötü olaydan ötürü hep kendimi suçluyorum.eşime kendimi layık görmüyorum.vs. gibi şeyler benim takıntılarım ve depresyonum buhani öncelikle 2 liyi yaptırsan bir önünüzü görseniz daha iyi değilmi. sonra detaylısınıda yaptıtırsınız. 2 li test sonuçta doğru sonuç çıkartıyor. boşuna beklemezdin. Allah hayırlısını nasip etsin ama içime çok ferah doğdu inşallah sorunsuz haberler alırsın. okb ve depresyonda şikayetlerin nelerdi?
anladım canım hani kliniklik oldum demişsin ya benimde şu sıralar korktuğum şey bu... dayanamicam sonunda pes edicem yatıcam gibi şeyler düşünüyorum...canım 2'li test 12. haftada yapılıyor sonrası için geç oluyor bebek büyüyor yaşadığım için biliyorum doktorumda daha erken teşhis etmek için bu yöntemi sundu bize yarın kısmetse kan verirsem eğer 2 hafta sonra sonucu öğrenicem ve o zaman 12 haftalık olucak .Yaşadığımız kötü olaydan ötürü hep kendimi suçluyorum.eşime kendimi layık görmüyorum.vs. gibi şeyler benim takıntılarım ve depresyonum bu
Simdi nasilsin iyimisin peki canim. Ilac ise yaradimi.detaylı ultrasonda çok büyük ihtimal gözüküyor canım.. sen onu yaptır bakalım hiç ihtimal yok derse boşuna yaptırmamış olursun.benimde yarın psikolog randevum var 1 ay oldu demek ilaca başlayalı
Dur canim boyle seyler nerden geldi aklina. Ilacsiz gecirdin onca zamani bsey olmadi da simdi mi olucak. Mumkun degil. Ilac zaten sana sakinlik veriyor . Rahat ol sen biraz.anladım canım hani kliniklik oldum demişsin ya benimde şu sıralar korktuğum şey bu... dayanamicam sonunda pes edicem yatıcam gibi şeyler düşünüyorum...onun için sordum neler yaşıyordun diye..
Uykusuzlukla başlıyo bende düşünceleri susturamıyorum ,yemek yiyemiyorum , kimseyle görüşmek istemiyorum , sürekli ağlıyorum böyle başlıyo ama bunlar gebelik sonlandıktan sonra yaşadıklarım sonrasında ilaç ve terapilerle düzeldim normal hayatıma devam edebiliyorum düşünceler devam ediyo eskisi kadar sık olmasada ama bi şekilde üstesinden geliyorum.anladım canım hani kliniklik oldum demişsin ya benimde şu sıralar korktuğum şey bu... dayanamicam sonunda pes edicem yatıcam gibi şeyler düşünüyorum...onun için sordum neler yaşıyordun diye..
aynen canım sana katılıyorum bu konuda sadece sabır allaha sığın allahım ben ve bebeğim sana emanetiz de hem bak ilaç kullanıyorsun onlar seni rahatlatır sakın bunları aklına getirme herşey sorunsuz olucak inş. düşündükce çağırıyoruzDur canim boyle seyler nerden geldi aklina. Ilacsiz gecirdin onca zamani bsey olmadi da simdi mi olucak. Mumkun degil. Ilac zaten sana sakinlik veriyor . Rahat ol sen biraz.
ah işte kendime engel olabilsemde şu korkulardan kurtulsam , ne duyarsam banada olacak diye korkuyorumDur canim boyle seyler nerden geldi aklina. Ilacsiz gecirdin onca zamani bsey olmadi da simdi mi olucak. Mumkun degil. Ilac zaten sana sakinlik veriyor . Rahat ol sen biraz.
anladım canım Allah bidaha yaşatmasın inşallah. benimde ağlama krizlerim geçmişti yine başlıyorda acaba diyorum ilacın etkisimi yetmiyorUykusuzlukla başlıyo bende düşünceleri susturamıyorum ,yemek yiyemiyorum , kimseyle görüşmek istemiyorum , sürekli ağlıyorum böyle başlıyo ama bunlar gebelik sonlandıktan sonra yaşadıklarım sonrasında ilaç ve terapilerle düzeldim normal hayatıma devam edebiliyorum düşünceler devam ediyo eskisi kadar sık olmasada ama bi şekilde üstesinden geliyorum.
Canim lutfen iyi bir psikologa git ilave olarak. Simdi tabi ki de dusundugun seyler olmuycak ama kendini hem simdi hemde ilerleyen zamanda iyi hissetmen ve bu rahatsizligini daha hafifletebilmek icin gitmelisin.ah işte kendime engel olabilsemde şu korkulardan kurtulsam , ne duyarsam banada olacak diye korkuyorum
evet canım yarın gidicem. anlatıcam yine hepsini...Canim lutfen iyi bir psikologa git ilave olarak. Simdi tabi ki de dusundugun seyler olmuycak ama kendini hem simdi hemde ilerleyen zamanda iyi hissetmen ve bu rahatsizligini daha hafifletebilmek icin gitmelisin.
Benimde aklima bazen sacmasapan seyler geliyor. En son gelen bebegin hareket etmesi. Ben soyle yapiyorum. Hemen kafami baska seylerle mesgul etmeye calisiyorum. Eger olmuyorsa fiziksel olarak kendimi yormaya calisiyorum ve aklimdan hele bi gelsin o zaman dusunurum nasil hissedecegimi diye geciriyorum. Ise yariyor cogu zaman. Ama her insan farklidir tabi. Doktoruna anlat dusuncelerini neler yapman gerektigini sor. Sen nelerden korkuyorsun canim bu kadar. Kendine zarar verme korkusumu devam ediyor. Yoksa yeni bseylermi basladi. Ilacin mutlaka faydasi vardir oyle dusunme. Birde doktorun seni daha sik gormek isterse git canim. 1 ay uzun gibi geldi. Tabi ucreti uygunsa karsilayabileceksen.evet canım yarın gidicem. anlatıcam yine hepsini...bazen olmasından korktuğum şeyleri zorla aklıma getiriyorum.bende de varmı bu belirtiler diye diye o belirtileri yaşıyorum sanki sonra mutsuz umutsuz ağlamaklı oluyorum... halbuki ilaç içiyorum yani daha iyi olmam gerekmiyormu
Canım rabbim bize bi emanet verdi ve onu en iyi şekilde taşımayı ve dünyaya getirmeyi nasip etsin. bebeğini düşün onun o minicik ellerini , ayaklarını , ağzını sana bakıp gülüşünü hayal et bak çok iyi geliyo. kaç haftalık hamilesin ? bi de hangi ilacı kullanıyorsun.anladım canım Allah bidaha yaşatmasın inşallah. benimde ağlama krizlerim geçmişti yine başlıyorda acaba diyorum ilacın etkisimi yetmiyor
canım zarar verme korkum biraz hafifledi yani hala korkuyorum intihar edermiyim diye ama bu seferkiler biraz daha farklı... yani unutmaya çalıştıkça kendimi mutsuz huzursuz ve umutsuz hissediyorum.hayatım hep böylemi geçicek .. ben böylemi yaşıcam... bunları unutabilcekmiyim??? halbuki beni görseniz gayet neşeli mutlu iş yerinde çok başarılı biriyim.. kimse bunları düşündüğüme ihtimal dahi vermez...Benimde aklima bazen sacmasapan seyler geliyor. En son gelen bebegin hareket etmesi. Ben soyle yapiyorum. Hemen kafami baska seylerle mesgul etmeye calisiyorum. Eger olmuyorsa fiziksel olarak kendimi yormaya calisiyorum ve aklimdan hele bi gelsin o zaman dusunurum nasil hissedecegimi diye geciriyorum. Ise yariyor cogu zaman. Ama her insan farklidir tabi. Doktoruna anlat dusuncelerini neler yapman gerektigini sor. Sen nelerden korkuyorsun canim bu kadar. Kendine zarar verme korkusumu devam ediyor. Yoksa yeni bseylermi basladi. Ilacin mutlaka faydasi vardir oyle dusunme. Birde doktorun seni daha sik gormek isterse git canim. 1 ay uzun gibi geldi. Tabi ucreti uygunsa karsilayabileceksen.
çok haklısın kuzum inan elimden geleni fazlasıyla yapıyorum ama olmuyooorCanım rabbim bize bi emanet verdi ve onu en iyi şekilde taşımayı ve dünyaya getirmeyi nasip etsin. bebeğini düşün onun o minicik ellerini , ayaklarını , ağzını sana bakıp gülüşünü hayal et bak çok iyi geliyo. kaç haftalık hamilesin ? bi de hangi ilacı kullanıyorsun.
Seni çok iyi anlıyorum canımmm haklısın ama bende bu ilacı kullanıyordum hamile kalmadan önce çok iyi geliyodu bana aslında sanada iyi geliyo bence ama gebelik hormonları seni bu kadar zorluyo olabilir belkide. yolun çoğunu aşmışsın az kalmış bebeğini kucağına almana bak buralara kadar gelmişsin ne mutlu sana. az biraz sabır herşey çok güzel olucak o mis kokulu bebeğini kucağına alınca iyi hissediceksin belki her şey geride kalıcakçok haklısın kuzum inan elimden geleni fazlasıyla yapıyorum ama olmuyooor25.haftamdayım 1 aydır ilaç içiyorum prozac 20mg
inşallah canım tek istediğim bu hastalığı yenmek...eğer hayatım boyunca ilaç içmek zorundaysam da içeyim ama bitsin hissetmiyim o koyu karanlık hisleri... ççekip alıyor beni içine ve çok acı çekiyorum...Seni çok iyi anlıyorum canımmm haklısın ama bende bu ilacı kullanıyordum hamile kalmadan önce çok iyi geliyodu bana aslında sanada iyi geliyo bence ama gebelik hormonları seni bu kadar zorluyo olabilir belkide. yolun çoğunu aşmışsın az kalmış bebeğini kucağına almana bak buralara kadar gelmişsin ne mutlu sana. az biraz sabır herşey çok güzel olucak o mis kokulu bebeğini kucağına alınca iyi hissediceksin belki her şey geride kalıcak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?