Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Kizlar bende surekli takipteyim sizi. A arunaaa , S sagduyu05 bebekler buyumus ne guzel. Zaman aslinda gecip gidiyor simdi dusundum de. Iyi de olsak kotu de olsak geçiyor. Benimde bir takinti bitiyor öbürü basliyor. Bebegin hareket etme korkusunu astim gibi dogum sonrasindan da korkmuyorum artik, dogumda hastanede yatmaktan da.Simdi de bir kac kere ders anlatirken bas dönmesi yasayip bayilcak gibi oldugum icin ya bayilirsam korkusu basladi. Ve bu korku bende dun 20 dakikacik yurudum diye ( bayilicam diye dusune dusune) kalp carpintisi yapti. Daha da korktum. Okuldan soguycam diye de korkmaya basladim simdi. Yani bir korku geciyor digeri geliyor . Psikologuma bir aydir gitmiyorum. Cok masrafimiz oldu cunku. Amniyosentez yerine gecen testten yaptirdim o da pahali biraz. Simdi topladik kendimizi randevu alayim dedim ta ayin 14 une alabildim. Yani kizlar korkular bitmiyor ama bakıyorum da zaman geciyor gidiyor. Bir bakicaz dogurmus olucaz sanirim. Ama benim icin bu aralar baya bir zor geciyor ne yazik ki. Ama iyi ki varsiniz kizlar iyi ki bu forum var. Su yaziyi yazip derdimi anlatmak bile oyle cok rahatlatti ki beni. Kimseye derdimi anlatamiyorum artik. Anlamiyorlarda sanki artik.
zor günler geçiriyoruz. sonra düşünüyorum arkadaş olan biten bişey yok. olursa zaten üzüleceksin. şimdi birşeyleri tak tak sonra üzül dur olmayan şeyler için. kendi kendimize yapıyoruz evet. bunu yaşamayan birine anlatman imkansız. anlmaz seni. kafasına saçma sapan şeyleri takıyor diyen çok insan var neden yaşamayan bilmez de ondan. bu bir hastalık. Allah yardımcımız olsun. Amin

zor günler geçiriyoruz. sonra düşünüyorum arkadaş olan biten bişey yok. olursa zaten üzüleceksin. şimdi birşeyleri tak tak sonra üzül dur olmayan şeyler için. kendi kendimize yapıyoruz evet. bunu yaşamayan birine anlatman imkansız. anlmaz seni. kafasına saçma sapan şeyleri takıyor diyen çok insan var neden yaşamayan bilmez de ondan. bu bir hastalık. Allah yardımcımız olsun. Amin
sanki ipin ucu elimde biraz boşversem kaçıcak gibi sıkı sıkı tutuyorum kendimi.daha kötü olacakmışım gibi o yüzden gergin ve temkinli günler geçiriyorum.lafın gelişiyle idare ediyorum. emzirme olayım bitsin kendi ilacıma kendi dozumda başlayıp kocamannnn bir ohh çekmek istiyorum.

amin tatlım. bu günlerde geçicek mutlaka. herşey bizim elimizde basarıcaz mutlaka herkesin başardıgı gibi.
sanki ipin ucu elimde biraz boşversem kaçıcak gibi sıkı sıkı tutuyorum kendimi.daha kötü olacakmışım gibi o yüzden gergin ve temkinli günler geçiriyorum.lafın gelişiyle idare ediyorum. emzirme olayım bitsin kendi ilacıma kendi dozumda başlayıp kocamannnn bir ohh çekmek istiyorum.
ahh hayali bile güzel. emzirme dönemini de bitirsek bende öyle bir ohh çekicem ki benden mutlusu olmucak. ama ben ilaca başlamayı düşünmüyorum canım çok kötü olmadıktan sonra. bence sende düşünme aklından çıkar ilacı gerek kalmıycak. hamilelikte dayandın sonrasında mı dayanamıcan. hamileliği atlattıktan sonra bence bize hersey vız gelir artık. en zorunu başarmış olucaz .

Merhabalar arkadaşlar ben hamile kalmadan önce antidepresan kullaniyordum biraktim anksiyete hastasıyim ilaci birakinca ekstrasistol yasadim ilaç kullandigim sure içinde ve doktor farklı bir ilaç verdi ama hamileyim ilaclarida birakinda ekstrelerim arttı ayni sorunu yasayanlar var mi çok korkuyorum

Merhabalar arkadaşlar ben hamile kalmadan önce antidepresan kullaniyordum biraktim anksiyete hastasıyim ilaci birakinca ekstrasistol yasadim ilaç kullandigim sure içinde ve doktor farklı bir ilaç verdi ama hamileyim ilaclarida birakinda ekstrelerim arttı ayni sorunu yasayanlar var mi çok korkuyorum
Ekstre ne arkadasi duymadim hic.

[QUOTE="Duzce, post: 38620703, member: 63812sonuçlar asisitol kalbinde kus ucuyomus gibi kalpten ayri ek atim ritim le alakalı[/QUOTE]
Buda bir panik atak oyunu dahiliyeye gittim sonuçlar temiz cikti

[QUOTE="Duzce, post: 38620703, member: 63812sonuçlar asisitol kalbinde kus ucuyomus gibi kalpten ayri ek atim ritim le alakalı
Buda bir panik atak oyunu dahiliyeye gittim sonuçlar temiz cikti[/QUOTE]
Simdi anladim. Aslinda sen de birsey yok. Benim gecen gun yasadigim kalp carpintisi gibi birsey. Ben kalbim atmasa daha mi iyiydi dedim carpintilarim bitti. Sende bunun kalbinle alakali olmadigini dusun bunun seni oldurmeyecegini dusun. O anda baska birseyle oyalanmaya basla. Ayrica birsey olmaz korkma. Burda kalp atisi 160 lara cikanlari okudum onlara da birsey olmadi. Ki seninki kalple ilgilide degil.

sürekli bunla

kızlar doğumlarınız ne zamana geliyor. EMDR diye bir teknik var. bilgisi olan var mı bu konuda. tanıdığınız falan var mı yaptıran. ben şimdi onu araştıyorum. belki Allah şifayı ordan verecek. bilmiyorum. araştırıyorum işte.
Kizlar merhaba, bende hamileligini sizler gibi cok sikintili ve ilac kullanarak gecirdim.. Bir suru korkular ilac yuzunden vicdan azabi uykusuz geceler.. Doktorlara tasinmalar.. İlac kullanmamak icin EMDr A da gittim yaklasik 5 seans .. Ama malesef ben pek faydasini goremedim..emdr daha cok travmatik olaylari silmek icin gelistirilmis teknik.. Umarim sizde faydasi olur.. Kolay olmuyor Ama geciyor .. Bebegim suan6 aylik ve halen emziriyorum .. Sorulariniz olursa yardimci olamak isterim..

Kizlar merhaba, bende hamileligini sizler gibi cok sikintili ve ilac kullanarak gecirdim.. Bir suru korkular ilac yuzunden vicdan azabi uykusuz geceler.. Doktorlara tasinmalar.. İlac kullanmamak icin EMDr A da gittim yaklasik 5 seans .. Ama malesef ben pek faydasini goremedim..emdr daha cok travmatik olaylari silmek icin gelistirilmis teknik.. Umarim sizde faydasi olur.. Kolay olmuyor Ama geciyor .. Bebegim suan6 aylik ve halen emziriyorum .. Sorulariniz olursa yardimci olamak isterim..
Evet ben senin daha once yazdiklarini okudugumu hatirliyorum. EMDR Gercekten ise yaramadi mi. Ama nette tavsiye eden cok. Nazil geçti dokuz ay. İlaç kullandin sanirim. Senin rahatsizligin nedir. Panik atak mi
ayrela, post: 38632651, member: 522399"]Kizlar merhaba, bende hamileligini sizler gibi cok sikintili ve ilac kullanarak gecirdim.. Bir suru korkular ilac yuzunden vicdan azabi uykusuz geceler.. Doktorlara tasinmalar.. İlac kullanmamak icin EMDr A da gittim yaklasik 5 seans .. Ama malesef ben pek faydasini goremedim..emdr daha cok travmatik olaylari silmek icin gelistirilmis teknik.. Umarim sizde faydasi olur.. Kolay olmuyor Ama geciyor .. Bebegim suan6 aylik ve halen emziriyorum .. Sorulariniz olursa yardimci olamak isterim..[/QUOTE]
Gercekten

Benim rahatsizligimda panik atak ve anksiyete.hamile kalmadan once ilacimi birakmistim. Planli bir hamilelikti. İlk 2 ay iyi gecti ama 3. Aydan itibaren ataklarim ve korkularim basladi. Doktorum (ege unv prof.)hamile oldugum icin ilac kullanmamai istemedi. beni emdr a yönlendirdi. Bende iyi olurum die internetteki yorumlari da okuyarak gittim.. Cok kotuydum. Aglama krizlerim vardi sebepsiz.. Kendimi hamile degilde cok kotü bir hastaliga yakalanmis gibi hissediyordum..cok isteyerek hamile kalmama ragmen hamileleigi kaldiramadim..bebek hareketlencek die korkmaya basladim.. anksiyetem tavan yapti., emdr ile aglama krizlerim iyice artti.. Doktorum ilaca gecti.Bence gecmiste yasanmis bir olay varsa travmatik ve hayatindaki sorunlar burdan kaynakliysa emdr iyi olabilir. Zaten emdr in cikis noktasida bu. Ama ben hamilelikten gercekte olmayan olmayacak seylerden korkuyordum. o nedenle ise Yaramadi. 16. Haftadan sonra cok hafif bir ilaca basladik. Dusuk doz. 23. Haftadan sonra Rahatlamaya basladim. Sonrasi guzel gecti. sen ilac kullaniyor musun? Nasil geciyor?

[QUOKayrela, post: 38633320, member: 522399"]Benim rahatsizligimda panik atak ve anksiyete.hamile kalmadan once ilacimi birakmistim. Planli bir hamilelikti. İlk 2 ay iyi gecti ama 3. Aydan itibaren ataklarim ve korkularim basladi. Doktorum (ege unv prof.)hamile oldugum icin ilac kullanmamai istemedi. beni emdr a yönlendirdi. Bende iyi olurum die internetteki yorumlari da okuyarak gittim.. Cok kotuydum. Aglama krizlerim vardi sebepsiz.. Kendimi hamile degilde cok kotü bir hastaliga yakalanmis gibi hissediyordum..cok isteyerek hamile kalmama ragmen hamileleigi kaldiramadim..bebek hareketlencek die korkmaya basladim.. anksiyetem tavan yapti., emdr ile aglama krizlerim iyice artti.. Doktorum ilaca gecti.Bence gecmiste yasanmis bir olay varsa travmatik ve hayatindaki sorunlar burdan kaynakliysa emdr iyi olabilir. Zaten emdr in cikis noktasida bu. Ama ben hamilelikten gercekte olmayan olmayacak seylerden korkuyordum. o nedenle ise Yaramadi. 16. Haftadan sonra cok hafif bir ilaca basladik. Dusuk doz. 23. Haftadan sonra Rahatlamaya basladim. Sonrasi guzel gecti. sen ilac kullaniyor musun? Nasil geciyor?[/QUOTE]
Ben ilac kullanmiyorum. Ama gün içinde çok sikintili saatler geciriyorum. Daha 9. Haftam bitecek yarin. Doktorun uzmanmiydi. Yani işinin ehlimiydi. Nette inanılmaz güzelyorumlar var. CÇok heveslenmistim bitecek diye. Bebegin simdi nasil. Bi de ilaç kullanan arkadaşlar bebeğim saglikli dünyaya geldi diyor. Ben de sunu merak ediyorum. Bebegin ilerleyen yaşlarında bu ilaclarin etkisini tasir mi diye.

[QUOKayrela, post: 38633320, member: 522399"]Benim rahatsizligimda panik atak ve anksiyete.hamile kalmadan once ilacimi birakmistim. Planli bir hamilelikti. İlk 2 ay iyi gecti ama 3. Aydan itibaren ataklarim ve korkularim basladi. Doktorum (ege unv prof.)hamile oldugum icin ilac kullanmamai istemedi. beni emdr a yönlendirdi. Bende iyi olurum die internetteki yorumlari da okuyarak gittim.. Cok kotuydum. Aglama krizlerim vardi sebepsiz.. Kendimi hamile degilde cok kotü bir hastaliga yakalanmis gibi hissediyordum..cok isteyerek hamile kalmama ragmen hamileleigi kaldiramadim..bebek hareketlencek die korkmaya basladim.. anksiyetem tavan yapti., emdr ile aglama krizlerim iyice artti.. Doktorum ilaca gecti.Bence gecmiste yasanmis bir olay varsa travmatik ve hayatindaki sorunlar burdan kaynakliysa emdr iyi olabilir. Zaten emdr in cikis noktasida bu. Ama ben hamilelikten gercekte olmayan olmayacak seylerden korkuyordum. o nedenle ise Yaramadi. 16. Haftadan sonra cok hafif bir ilaca basladik. Dusuk doz. 23. Haftadan sonra Rahatlamaya basladim. Sonrasi guzel gecti. sen ilac kullaniyor musun? Nasil geciyor?
Ben ilac kullanmiyorum. Ama gün içinde çok sikintili saatler geciriyorum. Daha 9. Haftam bitecek yarin. Doktorun uzmanmiydi. Yani işinin ehlimiydi. Nette inanılmaz güzelyorumlar var. CÇok heveslenmistim bitecek diye. Bebegin simdi nasil. Bi de ilaç kullanan arkadaşlar bebeğim saglikli dünyaya geldi diyor. Ben de sunu merak ediyorum. Bebegin ilerleyen yaşlarında bu ilaclarin etkisini tasir mi diye.[/QUOTE]
Bir de karyelacim simdi nasilsin. İlac kullanıyor musun. Günlerin nazil geciyor

Canim emdr i yapmaya yetkili bir uzmandi. İzmirin en iyi prof larindan birinin ekip arkadasi. Seanslar zaten oldukca pahali. Umarim sende ise yarar bence kesinlikle ilactan once denemelisin.. Bebegim cok saglikli cook sukurler olsun. Benimde en buyuk korkumdu ilacin bebege zarar vermesi. Ama yapamadim. Basesemedim ilacsiz ben cok kotuydum. O sekilde bebegim daha fazla zarar gorecekti.kadin dogum doktorum peritanalogtu. İlacim hakkinda gorustuk. Bebek acisindan sorun yaratmayacagini soyledi. Bende yerli yabanci bir suru kaynak arastirdim. Sonunda kullanmmamin bebek acisindan daha iyi olacagina karar verdik. Cunku bu hastalik tansiyon gibi. Bizim elimizde degilki. Her ilac degil ama guvenli sinirlarda kullanabilcegimiz ilaclar var. Tabi kesinlikle baska care kalmadiginda.. Dogumda ve sonrasinda da kullandim ama ceyrek..dogumdan sonra bebegimi kucagima aldim ve yeniden dogdum..sende öyle olacaksin.. Burada tum arkadaslar dogumdan sinra com daha iyi oldu..Ve cok sukur ki sonrasinda lohusalikta bi sikinti yasamadim.

Karyela sence bizzat EMDR yaptirmis biri olarak soruyorum. Seanslarda çok kotu oldugun oldu mu. Ole yazmislar. Yüzleşmek. Bir de bilinç altında beklenmedik başka bir yasanmis travma cikiyormus. Sen de boyle birşey olmadi mi. Birde sende bu rahatsizlik nazil ortaya cikti

Karyela sence bizzat EMDR yaptirmis biri olarak soruyorum. Seanslarda çok kotu oldugun oldu mu. Ole yazmislar. Yüzleşmek. Bir de bilinç altında beklenmedik başka bir yasanmis travma cikiyormus. Sen de boyle birşey olmadi mi. Birde sende bu rahatsizlik nazil ortaya cikti
Kötu oldugum Oldu tabi.. İlk seansta aglamaya bir basladim. 2 gun susamadim. Esim bile sasirdi. Seanslar bazen sarsabiliyor ozellikle ilk baslarda.. Ama travmatik bilmedigim birsey cikmadi. Ben bir kist ameliyati olmustum yumurtalik kisti 22 yasinda. Ondan sonra doktorlar cocugun olmaz olsada cok zor dediler. sonra panik atak basladi.

Çok OTE="Kayrela, post: 38634242, member: 522399"]Kötu oldugum Oldu tabi.. İlk seansta aglamaya bir basladim. 2 gun susamadim. Esim bile sasirdi. Seanslar bazen sarsabiliyor ozellikle ilk baslarda.. Ama travmatik bilmedigim birsey cikmadi. Ben bir kist ameliyati olmustum yumurtalik kisti 22 yasinda. Ondan sonra doktorlar cocugun olmaz olsada cok zor dediler. sonra panik atak basladi.[/QUOTE]
Cok tesekkur ederim paylasimlarin için. Karyela sence EMDR için samimi fikrini merakettim. Gitsem mi sence faydasi az da olsa olur mu. DDayanılmaz saatler geciriyorum. Ölmek istiyorum o vakitler. Çok korkuyorum artik yadadiklarimdan. Sen simdikküçük dozda kullaniyorsun demi

canım özelden mesajlaşmıstık bana çok yardımcı oldun seni burda da görünce tekrar teşekkür etmek istedim. sayende bebeğin hareket etme korkusunu yendim sayılır. en azından şimdi bekliyorum sürekli düşünmüyorum gelsin o zaman görürüz diyorum. inşallah bende senin gibi kolay atlatırım bu zamanları. arada bir buralara uğra vakit buldukça. seni görmek çok güzel.

Kötu oldugum Oldu tabi.. İlk seansta aglamaya bir basladim. 2 gun susamadim. Esim bile sasirdi. Seanslar bazen sarsabiliyor ozellikle ilk baslarda.. Ama travmatik bilmedigim birsey cikmadi. Ben bir kist ameliyati olmustum yumurtalik kisti 22 yasinda. Ondan sonra doktorlar cocugun olmaz olsada cok zor dediler. sonra panik atak basladi.

Merhaba Kayrela. Ben de 21 haftalık hamileyim. İlacım paxildi gebeliktw bıraktım. İlk üç ay iyiydim. Son bir aydır gelgitler yaşıyorum çok da iyi değilim özellikle yabancılaşma yaşıyorum. doktorum normal diyor dayanmaya çalışıyorum ama zor oluyor. Sen hamilelikte hangi ilacı kullandın acaba?

Çok OTE="Kayrela, post: 38634242, member: 522399"]Kötu oldugum Oldu tabi.. İlk seansta aglamaya bir basladim. 2 gun susamadim. Esim bile sasirdi. Seanslar bazen sarsabiliyor ozellikle ilk baslarda.. Ama travmatik bilmedigim birsey cikmadi. Ben bir kist ameliyati olmustum yumurtalik kisti 22 yasinda. Ondan sonra doktorlar cocugun olmaz olsada cok zor dediler. sonra panik atak basladi.
Cok tesekkur ederim paylasimlarin için. Karyela sence EMDR için samimi fikrini merakettim. Gitsem mi sence faydasi az da olsa olur mu. DDayanılmaz saatler geciriyorum. Ölmek istiyorum o vakitler. Çok korkuyorum artik yadadiklarimdan. Sen simdikküçük dozda kullaniyorsun demi[/QUOTE]
Bence denemelisin. Çok iyi sınuçlar alan insanlar var. Zaten bir kaç seansta anlıyorsun iyi olup olmadığını. Senin korkuların neler? Hamilelikte mi çok kötüleştin. Ben hamilelikten önce çok çok iyidim ama hamile kalıo ilacı kesince hayatım cehenneme döndü. Normalde kullandığım ilacımı hamilelikte kullanamadım. Doktor daha hafif bi ilaç verdi. Bir süre onu tam aldım. Sonra baktım iyiyim 8 aydan itibaren yarıma sonrada çeyreğe düşürdüm. Doğumuda öle yaptım. Merak etme herşeyin bir çaresi var. Sende istersen iyi oluyorsun ve bu kötü günler geçiyor. Kaç haftalık hamilesin şuam?

Back
X