ben kilo alırsam ilerleyen aylarda nefes alamam bel agrısı falan çekerim diye korkuyorum canım. o yüzden yedikçe pişman oluyorum. ilk başlarda tansiyon nedeniyle yemiyordum şimdi de bu korkulardan rahat yiyemiyorum tatlı hamurişi falan. yersem de ölüyorum pişmanlıktan ve psikolojik olarak gerçekten çok etkileniyorum. ben hamilelikte bunları yaşayacağimı tahmin ediyordum hep. arkadaşlarım dogumdan sonra görüceksin zor diyorlar ama ah ben bir dogursam nasıl mutlu olucam esas anlamıyorlar. inşallah sag salim atlatırız canım. arada bir buraya da ugra. dogumdan sonra da ugra mutlaka.ahhh kuzummm ayniyizzz işte.... bazen yasadigim seyler rüyami falan diyorum bunlari ben hayalmi görüyorum diyorum... cok korkuyorum kendimi salicam ve hastanelik olucam diye.kilo umrumda degil inan hic takilma bebegin iyi olacak rahat rahat ye.ilacina basladigin donemlerde sıkı bir rejimle hepsi gider.simdi bunlarla yorma kendini.ev kekiii oh misss gibi tadini cikart canimmm
A arunaaa M mvmv D domestikus kızlar gebe değilim ama sizleri okudukça kendimi görüyorum dünden bu yana yazdığınız tüm şeyleri bende düşünüyorum hissediyorum M mvmv gebe kalınca ya karnım şiştikçe nefes alamama korkusu filan :-( bugünde yine yatıyorum bende çünkü yoğun çarpıntım var evde tekim bayılma hissim korkularım var markete çıkmak niyetindeyim eve dönemem elimde olacak 1 kg şeyin kaygısı var çıkmadım şimdi aklımdan tekrar ilaca başlamayı geçirdim psikoloğa başladım ama işe yaramazsa korkusu var çok kötüyüm :-(
Gecenlerde yolda yürürken ki cok kisa bir mesafeydi birden karnimin sisligini farkettim sonra nefes alamiycam korkusu basladi simdi bayilicam dedim. Sonra psikologumun soyledikleri aklima.geldi. sayi saymaya basladim. 4 dakika da orda olurum dedim ve 4 defa 60 saydim ayni zamanda adimlarim eslik etti. Ve yavas yavas nefes alisim kalbimin atisi normale döndü. Ama iki gun once tekrar yurumem gerekti ayni mesafeyi. Istersem arabayada binerdim ama esimi bosuna bekletmis olurdum. Cok korktum ama ben yurumeliyim yoksa bir daha yuruyemem dedim. Yürümeye basladigimda ilk once kalbim hizli hizli carpmaya basladi . Kendi kendime konusmaya basladim en fazla 100 dur kalbimin atisi dedim bayilsam hastaneye kaldirirlar dedim bunu basaricaksin dedim ( sanki cok buyuk bir basari gibi. Iki adim yol yuruycem sadece ) fazlla surmedi bir kac dakikaya hersey normale dondu. korkularim devam ediyor tabi ama ustune gittikce zamanla biter bellki de.Sen simdi eger markete gitmiyorsan korkularin daha da büyümesin sonra. Biraz ustune gitmeyi denesen korkularinin birsey olmadığını gordukce cesaretin artabilir. Bu arada psikolog ise yaramazmi hic. Ben her gittigimde hafifliyorum. Ama hamilelik kolay gecmiyor maalesef. Ben hamile kalmadan daha iyiydim. Ama hamilelik baska birsey hele benim gibi saglik takintilarin varsa. Bence en azindan su carpinti olayini cozmeye calismalisin hamile kalmadan once. Psikologunla paylas o anlarda ne y apman gerekiyor danis canim.A arunaaa M mvmv D domestikus kızlar gebe değilim ama sizleri okudukça kendimi görüyorum dünden bu yana yazdığınız tüm şeyleri bende düşünüyorum hissediyorum M mvmv gebe kalınca ya karnım şiştikçe nefes alamama korkusu filan :-( bugünde yine yatıyorum bende çünkü yoğun çarpıntım var evde tekim bayılma hissim korkularım var markete çıkmak niyetindeyim eve dönemem elimde olacak 1 kg şeyin kaygısı var çıkmadım şimdi aklımdan tekrar ilaca başlamayı geçirdim psikoloğa başladım ama işe yaramazsa korkusu var çok kötüyüm :-(
Amin inşallah D domestikus zaten bunlar için bıraktım ilacı şuan onun için hiç bişisiz bu sıkıntıları çekiyorum ya zaten :-( ama çok zor şimdi böyleysem hamile kalınca nasıl ne yaparım diyede kafayı yicem..geçen hafta ilk gittiğim psikolog böyle sıkıntılıyken biraz daha ertele demişti ikinciside belkide bi bebek iyi gelicek dedi deli olcam sıkıntımda çok :-( M mvmv
ne güzel daha çok gençsin canım. ben 30 yasındayım :) bana kalırsa kendini biraz daha iyi hissedince çocuk düşünmeye başla. tedavin biraz ilerlesin kendini biraz daha iyi hisset.hamilelikte sorunlar biraz daha artabiliyor.25 yaşındayım 8 aylık evliyim D domestikus
25 yaşındayım 8 aylık evliyim D domestikus
İnşallah ya D domestikus böyle giderse ailemin yakınına taşınıcam gibi ben avrupa yakasındayım onlar anadolu..ve tek kalmakta hiç iyi gelmiyo tüm kardeşlerim orda çünkü ve benim desteğe onlara çok ihtiyacım var
ama ilaçla tedavi yeterli değil ki. bende sadece ilaçla tedavi gördüm ilkinde sonra tekrar etti psikologa başladım. eğer gene sadece ilaç kullansaydım gene tekrar ederdi. sen o tedavileri sayma bile canım. bence esas şimdi başladı tedavin. pes etme psikologa devam et. kesinlikle iyi olucaksın iyi bir psikolog seçtiysen.Yani tedaviyide ilerlet ilerlet nereye kadar bu üçüncü tekrarlayışı asla isyan etmek istemiyorum D domestikus M mvmv
canim bak 8 bucuk ayligim koca bir basketbol topu yutmus gibiyim.ama nefes problemim yok.bu derece sey yasamama ragmen yok... olabilirdi de çünkü bunu 100 hamileden 80 tanesi yasiyor ve nefeslerini alarak dogurdular.korkma bundan inan sislik korktuğun kadar kötü bisey degil.bende heran bisey olacakmis gibi icimde bir titreme kalbim pır pırrrrr.... offff offfffben kilo alırsam ilerleyen aylarda nefes alamam bel agrısı falan çekerim diye korkuyorum canım. o yüzden yedikçe pişman oluyorum. ilk başlarda tansiyon nedeniyle yemiyordum şimdi de bu korkulardan rahat yiyemiyorum tatlı hamurişi falan. yersem de ölüyorum pişmanlıktan ve psikolojik olarak gerçekten çok etkileniyorum. ben hamilelikte bunları yaşayacağimı tahmin ediyordum hep. arkadaşlarım dogumdan sonra görüceksin zor diyorlar ama ah ben bir dogursam nasıl mutlu olucam esas anlamıyorlar. inşallah sag salim atlatırız canım. arada bir buraya da ugra. dogumdan sonra da ugra mutlaka.
Amin inşallah M mvmv D domestikus doktorun muayenesi ne kadardı? Ben şuan çalışmıyorum çünkü ve kiradayız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?