Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Benzer problemler yaşıyoruz aslında;(( bende evde yalnız kalamıyorum bu aralar anksiyetem tavan ;(( benimki de yaklaşık 15 yıl oldu ;(( çok zor zamanlar yaşıyorum takıntılarım mahvetti beni ;(( ilaçların hiç mi faydası olmadı ??
neden yalnız kalamıyosun mesela bende de başladı daha önce yoktu. yalnız kalırda kendimi kaybedersem aklımı kaçırırsam diye korkuyorum.o anda kendime bişey yaprmıyım balkondan atlarmıyım korkuma döndüm yine.. :(

Simdi nasıl tansiyonunuz doktorunuz da katılıyor mu sitresten olduğuna
Bugün kontrolüm vardı bebiş için. Doktor tansiyonumu ölçmek istedi ben resmen yalvardım ölçmeyin diye daha bikaç gün önce sağlık ocagnda ölçtüler dedim cok heyecan yapıyorum dedm oda ben senin tansiyon hastası oldğnu düşnmyorm heyecandan dedi. Ama zzaten ben nezmn ölçtürsem normal cıkmazki ben acayip heyecan yapyorm. Sizin nasıl ?

@domestikus ilaca başlıycam ben bugun
paxil yarım :KK43:

nasılsın canım ilaç etkilemeye henüz başlamaz ama belki psikolojik olarak iyileşme başlamıştır.
bak prof.dr yazmış internette okurken paylaşmak istedim.

Aklımı yitirir miyim korkusu sadece takıntılı insanlarda değil panik yaşayan insanlarda da sıklıkla karşımıza çıkmaktadır. Panik korkusu ile bir anda büyük sıkıntı yaşayan, çarpıntı, nefes darlığı ile yüz yüze kalan kişi bir yandan ölecek miyim diye düşünürken bir yandan da "Aklımı yitirir miyim, deli olur muyum, istemediğim şeyler yapar mıyım, örneğin kendimi balkondan atar mıyım?" diye düşünmekte ve korkmaktadır.
Bu korkular hiçbir zaman gerçekleşmez çünkü zaten delilik bir günde başlayan bir şey değildir. Delilik dediğimiz şizofreni hastalığı insanın yaşamına 15-25 yaşları arasında ve yavaş yavaş girer. Onun gerek sosyal, gerek iş yaşantısını, gerekse aile yaşantısını etkileyerek yaşamının bütün alanlarında sıkıntı yaratır. Kulağına sesler gelir, gözüne hayaller görünür ve giderek yaşamdan uzaklaşarak kendi iç dünyasına kapanır. Bu yüzden ben delirir miyim diye korkan bir insan delirmez ama bu korku nedeniyle hayatında sıkıntı yaşayarak yaşam kalitesini düşürür. Panik bozukluğu ya da takıntılar gittiğinde bu korkuların da gideceğini unutmamak gerekir.

Arkadaslar gecen atak geçirdim atak anında sanki boşlukta birseyler görücem bana bişey yapacaklar korkusu oluştu. Atak geçti ama düşünceler geçmiyo. Çok korkutuyor beni bu durum. takıntı yaptım ama gerçek olmasından korkuyorum. Paranoya ya dönüşür mü bu durum? Bu düşünceleri yasayan var mı? Hamileyim ilaç kullanmadım 6 ay. O yuzden arttı sıkıntılarım. Doktorum paxil başlattı düşük doz. Bunlar normal diyor ilacın etkisi başlayınca geçecek diyor ama gel de bunu bana anlat. Hezeyanlara dalıp gercek dünyadan kopar mıyım?

Ayy noluyo bana arkadaslar ya gitgide kötü oluyorum. Sonum hayır değil benim

Bugün kontrolüm vardı bebiş için. Doktor tansiyonumu ölçmek istedi ben resmen yalvardım ölçmeyin diye daha bikaç gün önce sağlık ocagnda ölçtüler dedim cok heyecan yapıyorum dedm oda ben senin tansiyon hastası oldğnu düşnmyorm heyecandan dedi. Ama zzaten ben nezmn ölçtürsem normal cıkmazki ben acayip heyecan yapyorm. Sizin nasıl ?
Ölcturseydin canım keşke yüksek tansiyon zararlı diyo lar gebelik zehirlenmesi olur mış oyuzden ben resmen tansiyon kolik oldum valla tansiyon olmasa bile sanki varmış gibi geliyor :-(

Kaç haftalık sizinki

A arunaaa ne diyosun bu duruma???
eklediğim yaziyi okudunmu? adi uzerinde iste takinti.her insan bunu hissediyor ama üzerinde durmuyor.biz takilip kaliyoruz.ama şuna emin ol tum doktorlar ne diyor: bu hastalik bunu olmaktan korkarak baslamaz.hicbiri bunu anlamaz sinsice ilerler.ne yani simdi sence bende kendimi kesin balkondan atacakmiyim????

Yazdiklarinizi okadar cok iyi anliyorumki ayni seyleri yasiyorum bende bir panik atak hastasiyim ve suan 33 haftalik gebeyim. Bu yazilari okudukca brnden baskada yasayan var diyip rahatliyorum. Nabzim surekli 100 110 larda geceleri endise ile butun kaslarimi oynatmak istiyorum. Yatamiyorum uyuyamiyorum nasil geciyor gunlerim bilmuyorum. Surekli endiseliyim birsey olacakmis korkusu kalbimin orda. Stresliyim hep nasil gecicek gunler ya delirirsem ya kendime zarar verirsem diye korkuyorum.

Yazdiklarinizi okadar cok iyi anliyorumki ayni seyleri yasiyorum bende bir panik atak hastasiyim ve suan 33 haftalik gebeyim. Bu yazilari okudukca brnden baskada yasayan var diyip rahatliyorum. Nabzim surekli 100 110 larda geceleri endise ile butun kaslarimi oynatmak istiyorum. Yatamiyorum uyuyamiyorum nasil geciyor gunlerim bilmuyorum. Surekli endiseliyim birsey olacakmis korkusu kalbimin orda. Stresliyim hep nasil gecicek gunler ya delirirsem ya kendime zarar verirsem diye korkuyorum.
ayni haftalardayiz canim. ve iste lanet olsunki bitmiyor icimdeki korku.... hergün bugünde bitti diye şükrediyorum...

eklediğim yaziyi okudunmu? adi uzerinde iste takinti.her insan bunu hissediyor ama üzerinde durmuyor.biz takilip kaliyoruz.ama şuna emin ol tum doktorlar ne diyor: bu hastalik bunu olmaktan korkarak baslamaz.hicbiri bunu anlamaz sinsice ilerler.ne yani simdi sence bende kendimi kesin balkondan atacakmiyim????

Okudum canım haklısın beynimize söz geçiremiyoruz ilaç kullanmadığımız için. Çok zor bir durum.

Okudum canım haklısın beynimize söz geçiremiyoruz ilaç kullanmadığımız için. Çok zor bir durum.
korkmaa yasadiklarinin 1 adim ötesi yok.en fazla hali bu.... pa insanlari en cok neye deger veriyorlarsa onu kaybetmekten korkarlarmis.biz aklimiza deger veriyoruz iste zeki insan hastalığı:))))

Benimde hep ayni her yeni hafta her yeni gun baska hastalik buluyorum kendime yok tansiyon yok nefes darligi bi ara kulak cinlamasi vardi. Gogus agrisi cikti. Daha neler neleer ben ilac kullanmiyorum bi ara bitkisel surup kullanmak istedik iki kere ixrim ama banamisin demedi. Surekli telkin etmekten dusa girmekten biktim. Kotu dusunceler hep beynimde ve hep daha kotu olmaktan korkuyorum ama olmayacagiz drgilmi bebgimiz bizden etkilenmicek degilmi ben onu etkileyecegim diye stresimden dolayi zekasinda bisey olcak diyr korkuyorum

Benimde hep ayni her yeni hafta her yeni gun baska hastalik buluyorum kendime yok tansiyon yok nefes darligi bi ara kulak cinlamasi vardi. Gogus agrisi cikti. Daha neler neleer ben ilac kullanmiyorum bi ara bitkisel surup kullanmak istedik iki kere ixrim ama banamisin demedi. Surekli telkin etmekten dusa girmekten biktim. Kotu dusunceler hep beynimde ve hep daha kotu olmaktan korkuyorum ama olmayacagiz drgilmi bebgimiz bizden etkilenmicek degilmi ben onu etkileyecegim diye stresimden dolayi zekasinda bisey olcak diyr korkuyorum
Aynen. Canım katılıyorum aynı sorunlar bendede var demen gibi her haftada bir sorun bir sıkıntı artik sevinemez oldum valla

Back
X