Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Stres tansiyonu cikaran bi bela. Benim tansiyon problemim vardi olcunce 15 10 cikti kac kere acile gittim. Sonra dedimki ben k3ndimi iyi hissttigimde gidip saglik ocaginda olctureyim dedim gidip olcturuyordum kalbim carpiyodu olcuyolardi 14 9 sonra diyordumki ven heycanlandim bir daha olcun diyodum 12 8 cikuyodu. Sonra boyle oldugunu gordukce hep iki kere ust uste olcturur oldum ama evde falan kesinlikle olcmuyordum cunku hep 15 cikiyodu evdeki tansiyon aletini gorunce tansiyonum cikiyprdu. Ama baktim stres den gercekten biraktim simdi olcmuyorum

Stres tansiyonu cikaran bi bela. Benim tansiyon problemim vardi olcunce 15 10 cikti kac kere acile gittim. Sonra dedimki ben k3ndimi iyi hissttigimde gidip saglik ocaginda olctureyim dedim gidip olcturuyordum kalbim carpiyodu olcuyolardi 14 9 sonra diyordumki ven heycanlandim bir daha olcun diyodum 12 8 cikuyodu. Sonra boyle oldugunu gordukce hep iki kere ust uste olcturur oldum ama evde falan kesinlikle olcmuyordum cunku hep 15 cikiyodu evdeki tansiyon aletini gorunce tansiyonum cikiyprdu. Ama baktim stres den gercekten biraktim simdi olcmuyorum
Bizim yaşadıklarımı hep sitres kaynaklı zaten panik atak yiz sonuçta bana doktoeum hep kiziyo biraz sakin ol bu kadar kafana takma diye ama olmuyor canım şimdide nefes darlığı başladı :-(

Duzce sen ne kadar lik hamilesin. Nefes darligi olmasi normal ama benimde var cunku 33 haftaligim ben surekli baski yaptikca derin nefes alma ihtiyaci doguyor insanda. Ama ben nabzimla basedemiyorum surekli yuksek surekli kalp sesimi duyuyorum taktikca daha cok duyuyorum. Artik panik atak dan cok anksiyete bozuklugu olustu cunku herseyden endiseliyim. Ve hic gecmiyor mutsuzluk cok. Hic birsey zevk vermiyor hic birsey allah kocalarimiza sabir versin valla benim.esim cok yardimci o olmasa daha kotu olurdum buna bile takiyorum biliyomusunuz esime bise olsa ben napicam diyip ona cok alismak istemiyorum birgun birakip gider diye ne illet bi hastalik biktirdi artik bezdirdi

Kendin evde de oluyor musun kaç çıkıyor
Canm benim korkum doktoru görünce degil aleti görünce :) yani evdede asla ölçemem yine panik yaparım. 3 yıl önce annem kanserken ckktı bu ortaya. Tansiyonumu ölçtü bigün annem basım agrıyo diye bende zaten annemin yasadıklandan otürü panik ataktım. 13.9 ckknca annem yasına göre yüksek dedi sonra ben panikle 5 dk snra 16 ya ckardm :) ogünden snra nezmn ölçtrsem heyecan tavan yapıyo annemi kaybettikten sonrada dahada ağır yaşamaya başladm panik atağı

Hep bir kayip la ortaya cikmiyor mu zaten bende babami kaybbetim kalpden dolayi suan benim nezaman carpintim olsa korkuyorum bende olucem diye. Gitmedigim kalp doktoru yok ama hala birsey olamdigini kabullenemiyorum

Duzce sen ne kadar lik hamilesin. Nefes darligi olmasi normal ama benimde var cunku 33 haftaligim ben surekli baski yaptikca derin nefes alma ihtiyaci doguyor insanda. Ama ben nabzimla basedemiyorum surekli yuksek surekli kalp sesimi duyuyorum taktikca daha cok duyuyorum. Artik panik atak dan cok anksiyete bozuklugu olustu cunku herseyden endiseliyim. Ve hic gecmiyor mutsuzluk cok. Hic birsey zevk vermiyor hic birsey allah kocalarimiza sabir versin valla benim.esim cok yardimci o olmasa daha kotu olurdum buna bile takiyorum biliyomusunuz esime bise olsa ben napicam diyip ona cok alismak istemiyorum birgun birakip gider diye ne illet bi hastalik biktirdi artik bezdirdi
19 haftalık canım

Canm benim korkum doktoru görünce degil aleti görünce :) yani evdede asla ölçemem yine panik yaparım. 3 yıl önce annem kanserken ckktı bu ortaya. Tansiyonumu ölçtü bigün annem basım agrıyo diye bende zaten annemin yasadıklandan otürü panik ataktım. 13.9 ckknca annem yasına göre yüksek dedi sonra ben panikle 5 dk snra 16 ya ckardm :) ogünden snra nezmn ölçtrsem heyecan tavan yapıyo annemi kaybettikten sonrada dahada ağır yaşamaya başladm panik atağı
HIM anladım canım doğru söylüyorsun da senin tansiyon hamileyken mi 13 8 çıktı ozamn normal canım çünkü hamilelikte hormonlardan dolayı yukselirmis canım eğer hamile olmadan oncesiyse doğru söylemiş annen

HIM anladım canım doğru söylüyorsun da senin tansiyon hamileyken mi 13 8 çıktı ozamn normal canım çünkü hamilelikte hormonlardan dolayı yukselirmis canım eğer hamile olmadan oncesiyse doğru söylemiş annen
Hayr canm 3 sene önce annem hayattayken

Bu nefes darlığı kaçıncı haftalarda çıkıyo arkadaşlar? Ben 28+2 yim henüz öyle bişey yok. Tansiyon da genelde düşük. Benim derdim gerçi daha kötü :( önce yabancılaşma şimdi de paranoid düşünceler.... A arunaaa ne doğru demişsin bir sıkıntı diğerini unutturuyo. Yabancılaşmayı bi kenara attım şimdi köşede bekliyo :)

Hep bir kayip la ortaya cikmiyor mu zaten bende babami kaybbetim kalpden dolayi suan benim nezaman carpintim olsa korkuyorum bende olucem diye. Gitmedigim kalp doktoru yok ama hala birsey olamdigini kabullenemiyorum
Bsşın sağolsun sabır diliyorum bende annem kanserdi diye ondan cok korkuyorum senî anlıyorum

Benimde hep ayni her yeni hafta her yeni gun baska hastalik buluyorum kendime yok tansiyon yok nefes darligi bi ara kulak cinlamasi vardi. Gogus agrisi cikti. Daha neler neleer ben ilac kullanmiyorum bi ara bitkisel surup kullanmak istedik iki kere ixrim ama banamisin demedi. Surekli telkin etmekten dusa girmekten biktim. Kotu dusunceler hep beynimde ve hep daha kotu olmaktan korkuyorum ama olmayacagiz drgilmi bebgimiz bizden etkilenmicek degilmi ben onu etkileyecegim diye stresimden dolayi zekasinda bisey olcak diyr korkuyorum
dün akşam haykırarak ağladım resmen canıma tak dedi artık. hiçbir şey yok tv izliyoruz benim beynimi aniden esir alıyor. hemen kalp çarpıntısı ter basması korku... birazdan kötü bişey olacak...sonra ilerliyor neden beni buldu bu hastalık kurtulamıcakmıyım böyle yaşanırmı soruları ve patladım saatlerce ağladım:( bebeğimide ağlayarak üzdüğüm için daha da üzüldüm:( ne olacak böyle ...

Bu nefes darlığı kaçıncı haftalarda çıkıyo arkadaşlar? Ben 28+2 yim henüz öyle bişey yok. Tansiyon da genelde düşük. Benim derdim gerçi daha kötü :KK43: önce yabancılaşma şimdi de paranoid düşünceler.... A arunaaa ne doğru demişsin bir sıkıntı diğerini unutturuyo. Yabancılaşmayı bi kenara attım şimdi köşede bekliyo :)
bunuda atacaksın canım emin ol... sırasıyla hepsine takıyor beyin... bende de aynen devam... biz doğum yapıp emzirip iyi dozlarda ilaca başlayana kadar böyle yaşıcaz. kabul etmek zorundayız galiba.

dün akşam haykırarak ağladım resmen canıma tak dedi artık. hiçbir şey yok tv izliyoruz benim beynimi aniden esir alıyor. hemen kalp çarpıntısı ter basması korku... birazdan kötü bişey olacak...sonra ilerliyor neden beni buldu bu hastalık kurtulamıcakmıyım böyle yaşanırmı soruları ve patladım saatlerce ağladım:KK43: bebeğimide ağlayarak üzdüğüm için daha da üzüldüm:KK43: ne olacak böyle ...
canım kendi kendine mi ilerliyor. yoksa sen o anlar gelince kafanda yeni düşünceler yaratıp mı ilerletiyorsun. bana da geliyor bir anda.özellikle bu aralarda çok fazla geliyor. ama ilerlemiyor hemen beynimi başka şeylerle meşgul etmeye çalışıyorum. tabi hemen beynim kanmıyor ama en fazla 5 dakika içinde düzeliyorum beynimi kandırıyorum. bi denesen. en azından son haddine gelmeden engeleyebilrsin. gerçi ben engellemeye çalışmaktanda yoruldum. dün eşime yeter dedim artık patlıcam zaman geçsin dogum yapıyım sağlıgıma kavuşayım. benim için saglıgına kavusmak hamileliğin bitmesi. çünkü ben kendimi hamile gibi değil hasta gibi hissediyorum. dogum yapınca iyileşicem vücudum herşeyim normale dönücek. hep hayal ediyorum dogum yapıp aynaya bakıp eski halime kavuştugum o günü. en mutlu günlerimden biri olucak

bunuda atacaksın canım emin ol... sırasıyla hepsine takıyor beyin... bende de aynen devam... biz doğum yapıp emzirip iyi dozlarda ilaca başlayana kadar böyle yaşıcaz. kabul etmek zorundayız galiba.
ben geçen sene mayıs başında bıraktım ilacı.ilk hastalandıgımda cipralex içtim 6 ay sonra tamamen iyileştim deyip bıraktım. aradan bir sene geçmeden daha beter şekilde tekrar etti. sonra lustrala başladım .ama bu defa ilacın iyileşme sağlamadıgını anladıgım için aynı zamanda terapiyede başladım. sonra ilacı bıraktım terapi devam. Tabi ki de çok zor zamanlar geçirdim ama hamile kalmadan gerçekten iyiydim. terapinin çok faydasını gördüm hala da görüyorum yoksa hamileliğim çok kötü geçerdi. benim en büyük korkumdu hamilelik. bende sağlıkla ilgili anksiyete var zaten. hamileliğim benim için tamamen hastalık. ben şu anda hastalık geçiriyorum sanki. bi kasıgım ağrıyor bi akıntım oluyor bi rahat dönemiyorum kosamıyorum içimde bebek hareket ediyor işte sen düşün hamilelikte neler yaşanıyor ve ben çıldırmıyorum ya şu anda kendime şaşırıyorum. her an bsey olacakmış korkusu var. dün sağ kasıgım hafiften ağrıdı bana neler oluyor diye kendimi yedim bitirdim. hastaneye gitmek işkence zaten hastane korkum da var. burda pek dile getirmiyorum ama çok korkular yaşıyorum ama ben şu anda bunlara dayanıp atak geçirmiyorsam tek nedeni gördüğüm terapidir. biraz seyrek gidiyorum doktor sık çağırdı halde. beki sık gitsem şu korkuları bile yaşamıycam o kadar inanıyorum terapinin faydasına.

yani sende izmirdesin canım burda gerçekten iyi bir psikolog bulup gitme şansımız var. ilactan önce ilk planın terapi olsun ki bir daha çok zor günler geçirme. tabi ilaçta kullan bir süre . çünkü tek başına yeterli olmuyor çogu zaman terapi. çok yazdım canım ama senin yaşadıklarına hep tanık oldum burda iyi olmanı çok istiyorum. sakın kurtulamıycam bu hastalıktan diye de düşünme. tamamen bıtmese bile inan hayatın yaşanabilir hale gelicek ilaçsızda.
ben psikodramtiste gidiyorum tedavi yöntemi daha farklı ve daha etkili bence. ben araştırma yapmıştım. ilerde psikodramist bulup gitmeni şiddetle tavsiye ederim.

canım kendi kendine mi ilerliyor. yoksa sen o anlar gelince kafanda yeni düşünceler yaratıp mı ilerletiyorsun. bana da geliyor bir anda.özellikle bu aralarda çok fazla geliyor. ama ilerlemiyor hemen beynimi başka şeylerle meşgul etmeye çalışıyorum. tabi hemen beynim kanmıyor ama en fazla 5 dakika içinde düzeliyorum beynimi kandırıyorum. bi denesen. en azından son haddine gelmeden engeleyebilrsin. gerçi ben engellemeye çalışmaktanda yoruldum. dün eşime yeter dedim artık patlıcam zaman geçsin dogum yapıyım sağlıgıma kavuşayım. benim için saglıgına kavusmak hamileliğin bitmesi. çünkü ben kendimi hamile gibi değil hasta gibi hissediyorum. dogum yapınca iyileşicem vücudum herşeyim normale dönücek. hep hayal ediyorum dogum yapıp aynaya bakıp eski halime kavuştugum o günü. en mutlu günlerimden biri olucak

yok kuzum ben ilerletiyorum. çoğu zaman aklımı dağıtabiliyorum ama işte bazende böyle patlıyorum. yeter artık diye boğulurcasına ağladım. kendim bile kendime acıdım resmen ki eşim kahroldu. başkası için bişey olmayacağına eminim onu ikna edebilirim ama kendime gelince olay bunu yapamıyorum işte...

yok kuzum ben ilerletiyorum. çoğu zaman aklımı dağıtabiliyorum ama işte bazende böyle patlıyorum. yeter artık diye boğulurcasına ağladım. kendim bile kendime acıdım resmen ki eşim kahroldu. başkası için bişey olmayacağına eminim onu ikna edebilirim ama kendime gelince olay bunu yapamıyorum işte...

Sabret arkadasım az kaldı senin. Bak şimdiye kadar bişey olmadı bundan sonra da olmayacak. Bebeğini kucağına alınca rahatliycaksin bunları düşün

Idare etmeklede yoruluyor insan tabi. Yeter demeye bende de az kaldi.Avazim ciktigi kadar bağırmak istiyorum. Sabir diye diye gunlerde geciyor. Sen bitiriyorsun bile ne güzel canim ya. Cok mutlu ol buna bsey kalmadi artik.

Sabret arkadasım az kaldı senin. Bak şimdiye kadar bişey olmadı bundan sonra da olmayacak. Bebeğini kucağına alınca rahatliycaksin bunları düşün
alabilcekmiyim? o an kalbim dayanacakmı ?
Idare etmeklede yoruluyor insan tabi. Yeter demeye bende de az kaldi.Avazim ciktigi kadar bağırmak istiyorum. Sabir diye diye gunlerde geciyor. Sen bitiriyorsun bile ne güzel canim ya. Cok mutlu ol buna bsey kalmadi artik.
35. haftadayım .. bir ben bir Allah biliyor yaşadıklarımı.... yarın doktora gidicem çalışamaz raporu almaya ve izne ayrılıcam. evde tek başıma 1 hafta falan geçiricem sonra yanıma gelicek aileden birileri... o 1 hafta yalnızlık beni şimdiden bunalıma soktu:(

dün akşam haykırarak ağladım resmen canıma tak dedi artık. hiçbir şey yok tv izliyoruz benim beynimi aniden esir alıyor. hemen kalp çarpıntısı ter basması korku... birazdan kötü bişey olacak...sonra ilerliyor neden beni buldu bu hastalık kurtulamıcakmıyım böyle yaşanırmı soruları ve patladım saatlerce ağladım:KK43: bebeğimide ağlayarak üzdüğüm için daha da üzüldüm:KK43: ne olacak böyle ...
Canım ölümden falan mı korkuyosun yada hasta olmaktan mı ? Mesela ben hrp onları kuruyodum en kötülerini. Ama şöyle düşün panik ataktan ölmüyosun yada hasta olmuyosun beyninin oyununa kapılıp gidiyorsun. Yenmek bizim elimizde ama kimileri bizden daha güclü belkide biz cabuk pes ediyoruz

Back
X