Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Selam arkadaşlar.bende maalesefki panik atak+anksiyete hastasiyim.3 yil boyunca paxera ilac kullandim.cok iyi bir ilacti.3 yil boyunca atak ya 3 ya 4 kere gecirmistim o da 1 saati aşmamişti. daha 7 aylik hamileyim.cocuk icin 14 hafta once ilaci biraktigim gibi hamile kaldim.14 haftadir arada yoklayan pa harici bi sıkıntim yoktu ta ki gecen cumaya kadar.cuma gunu oglen cok yogun bir anksiyete ve panik yaşadim.direkt erenkoy ruh ve sinire gittim.doktor sikayetlerimi dinledi ve gebelikte zorda kalininca 3 aydan sonra anne ve bebek icin en az sakincali oldugunu soyledigi selectra 50 mg verdi.sertralin grubundaymis.cumadan beri kullaniyorum ve yan etkileri cok ağir geliyor.iştahsizlik yemek yiyememe uykusuzluk ve en beteri bitmeyen bi mide bulantisi.tabi anksiyetede zerre eksilme olmadi.ölumu bile dusundum bu 3 gunluk arada.bebegimi aldirmayi da.şimdi ne mi oldu sabahtan beri misem bulanmadi ve pa sadece 2 kere yokladi.anksiyetem cok hafifledi.yüzüm güluyor simdi.internetten antidepresanlara vucudun ancak 2 haftadan sonra alistigini okuyup cok moralimi bozmustum.bugun 4.gunum ve anladimki yan etkiler ve kisiye olumlu etkisi kisiden kisiye gercekten degisiyormus.dua edin kizlarda boyle devam etsin.
Sizin hamilelik bitmiş zaten bnce çok şanslıymışsınız o zamana kadar yaşamamışsınız. Ben başından beri böyleyim malesef ve geçmiyoda aşırı sinirli oldum hiçbişey çekemiyorum. İlaca başlamayı bekliyorum

Cok afedersin.7 aylik evliyim diyecektim yanlis yazmisim.maalesef bende ilaca 14 haftalik hamileyken başladim.inş bebislerimize birsey olmaz.bende cuma gunu o kadar yiprandimki dayanacak gucum kalmamisti.simdi iyiyim ama yinede tedirginim ilacin bu kadar kisa surede etki edip etmedigine emin olamiyorum.hakkimizda hayirlisi.

Cok afedersin.7 aylik evliyim diyecektim yanlis yazmisim.maalesef bende ilaca 14 haftalik hamileyken başladim.inş bebislerimize birsey olmaz.bende cuma gunu o kadar yiprandimki dayanacak gucum kalmamisti.simdi iyiyim ama yinede tedirginim ilacin bu kadar kisa surede etki edip etmedigine emin olamiyorum.hakkimizda hayirlisi.
Eder bnce hemen yan etkisi çıkıyosa bnce etkisi de çıkar. Şuan ne kadarlık bebiş. Bide böyle omur geçmiyor bnde başlıcam yoksa kemdime zarar verecem bu

Ozgrmzn senin bebis ne kadarlik?
9 hafta 3 günlük benimde ilaca alışana kadar olur yoklar. Beni hep yokluyor valla ilaca alışmışım hiç bi şeyden tat zevk almıyorum yani insan hamile olduğuna sevinir ataklar gelip de ilaç içemeyince neden diyorum ya

Sabret canim.tüm doktorlar 3 ay dolmadan ilaç kullanilmamasinda hemfikir.3 hafta su gibi akar gider ins.biliyor musun ayni sorunu yaşayan arkadaşlarla sohbet te cok rahatlatiyor.ben yeni evlendim ve simdiki is yerimde ve ev semtimde beni anlayan kimse olmadigindan kendimi cok yalniz hissettim.bu da tetikliyo atagi.laflayip stres atmak rahatlatiyor beni.bu arada bende 7.haftamda iki gunluk pa+ank sonrasi bi umut diye emdr yontemini denedim.tek seans 300 tl ydi ve o seansta sadece sohbet ettik 50 dk.ben agladim anlattim.psikolog dinledi ve her sorunuma ayri ayri seanslarla toplamda 10 seansi gececegini soyledi.butcem musait degildi devam edemedim.ama inanir misin o 1 gunluk konusma bile beni rahatlatti.demek icime cok atiyorum bunu anladim.

Aynen
Sabret canim.tüm doktorlar 3 ay dolmadan ilaç kullanilmamasinda hemfikir.3 hafta su gibi akar gider ins.biliyor musun ayni sorunu yaşayan arkadaşlarla sohbet te cok rahatlatiyor.ben yeni evlendim ve simdiki is yerimde ve ev semtimde beni anlayan kimse olmadigindan kendimi cok yalniz hissettim.bu da tetikliyo atagi.laflayip stres atmak rahatlatiyor beni.bu arada bende 7.haftamda iki gunluk pa+ank sonrasi bi umut diye emdr yontemini denedim.tek seans 300 tl ydi ve o seansta sadece sohbet ettik 50 dk.ben agladim anlattim.psikolog dinledi ve her sorunuma ayri ayri seanslarla toplamda 10 seansi gececegini soyledi.butcem musait degildi devam edemedim.ama inanir misin o 1 gunluk konusma bile beni rahatlatti.demek icime cok atiyorum bunu anladim.
Aynen bu konuda haklısın benim de çevremde yok öyle insanlar anlatınca da anlamayan insanlar var o ne demek oluyolar ne var onda diyenler kimse yaşamadan bilemez...üç hafta sabrediyorum valla böyle çocuğada zarar yani psikolojik olaylar daha da kötü. Ben güya çok içime atmayan biriyim ama takıyorum bazı şeyleri onları söylemiyorum omu etkiliyor anlamıyorum açıkçası. Siz nerde yaşıyorsunuz?

O yöntemi duydum ama parasını bilmiyordum pahalıymış beya ya 3000 tl para yapar bitene kadar. Allah sağlık versin akıl sağlığı hepsi herşey kotu sağlığın olmaması en kötüsü.

Ben simdi psikoterapi icin erenkoy ruh ve sinirden randevu aldim.ilac+psikoterapi en etkili tedaviymis pa+ank de.

Tuzladayim ben.sen neredesin canim.bu arada istersen senin icin de alalim randevu.
Ben çekmeköydeyim Ümraniye ye yakın orda eğer bulabilirsem gidicem. Teşekkür ederim canım şimdilik değil de zaten 30 unda gidicem hala kadın doğumcu da bulamadım

Ben cok iyi bi kadin dogumcu buldum.ebe bi arkadasim tavsiye etti.prof. dr.bulent kars.dragos gulen ozel hastanesinde.cok profosyonel bir o kadar da yogun.guzel yani doguma kendisi giriyo.her gittigimde 2 saat beklesemde iceri girip onun pozitif ilgili samimiyet dolu tavrini gorunce dogru karar verdigimi yineliyorum.

Ben cok iyi bi kadin dogumcu buldum.ebe bi arkadasim tavsiye etti.prof. dr.bulent kars.dragos gulen ozel hastanesinde.cok profosyonel bir o kadar da yogun.guzel yani doguma kendisi giriyo.her gittigimde 2 saat beklesemde iceri girip onun pozitif ilgili samimiyet dolu tavrini gorunce dogru karar verdigimi yineliyorum.
Ne güzel sizin adınıza sevindim . Ben de henüz gidicem işte he bide bişi sorucam ikili test yaptırdınız mı bide 10+5 oluyor gittiğimde illa 11 demi yapılmaya başlıyor nu test

En erken 11.haftada yapiliyor.doktor gittiginde yapmaz.ben yaptirdim hem de evhamla hem devlette hemde ozelde yaptirdim.çok mu abartiyorum ya.sonuclari 30unda alicam.temiz ciksin diye dua ediyorum.cinsiyeti de ayni gun ogrenicez.

En erken 11.haftada yapiliyor.doktor gittiginde yapmaz.ben yaptirdim hem de evhamla hem devlette hemde ozelde yaptirdim.çok mu abartiyorum ya.sonuclari 30unda alicam.temiz ciksin diye dua ediyorum.cinsiyeti de ayni gun ogrenicez.
Sonuçlar beya geçmi çıkıyor bende yaptırıcam bakalım inşallah bi sorun çıkmaz Allah büyüktür merak etmeyin ya

Sonuclar 4 gunde cikiyo ama biz kontrol tarihini 2 hafta sonraya alabildik.hayirlisi canim.Allah buyuk. bebeklerimizi korusun Rabbim.

Back
X