Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Oh ne guzel olsun en azindan evinde iyisin bebegine bakabiliysn bir noktaya gelmissin gerisi kolay rabbimin izniyle insallah. Bir sure yalniz degilde esinle cikarsin disari tedaviyle birliktede sosyal hayatina devam edersin insallah. Yesil receli bir ilacim vardi yazmissin bir yazinda su an kullanabiliyomusun onu.

Oh ne guzel olsun en azindan evinde iyisin bebegine bakabiliysn bir noktaya gelmissin gerisi kolay rabbimin izniyle insallah. Bir sure yalniz degilde esinle cikarsin disari tedaviyle birliktede sosyal hayatina devam edersin insallah. Yesil receli bir ilacim vardi yazmissin bir yazinda su an kullanabiliyomusun onu.

Hayır. Yeşil reçeteli ilacı hamilelikte de, şimdi de içmiyorum. Yasak. Zararlı. Onun için sana da Ativan alma diye ısrar ettim. Evde otur, ama onu içme. Ben de çok atak geçirdim. Salya sümük ağladım, su içmek için bile kalkamadığım oldu ama içmedim. Çok şükür.

Son düzenleme:
Bende cok zorlandgm anlarda aliyorum dr izin verdi. o olmasa acillerde oluyorum zaten elimden geleni yapiyorum. Zamanla onuda almam insallah

Evet hamileyken kullandığım ilaçlara devam ediyorum. Bunlar benim hamilelik öncesi içtiğim ilaçlar değil. Daha rahatım artık. Ama sosyal hayata henüz hazır değilim. İlaçların değişik olmasının yanında, evde kalmaya alıştığım için zolanıyorum biraz.

ilaç alıyor musunuz Fuja, bende ne yapacağımı hiç bilmiyorum... ilaç kullananlar varsa yazabılır mı lütfen

İnşallah bende yaşamam Fuja zaten hamilelikte çekiyoruz bu illetten bari doğumdan sonra rahatlayalım..
Domestekus aynı şekilde bendede oluyor o koku ama adlandıramıyordum tam da o başka boyuta geçme anında oluyor...
Heyy Rabbim ne tuhaf bir hastalıktır bu ya...

ilaç kullanıyor musunuz

Hamilelikte antidepresan kullanan var mı acaba ? Ve ya kullanıp doğum yapmış olanlar yazabılır mı bilgilerinizi paylaşır mısınız lütfen

ilaç alıyor musunuz Fuja, bende ne yapacağımı hiç bilmiyorum... ilaç kullananlar varsa yazabılır mı lütfen

Hoşgeldin. Burda ilaç kullanarak hamilelik geçirip, sağlıklı bebek doğuran çok insan var. Ben de 18. haftadan sonra antidepresan kullandım. Doğum yaptım, süt veriyorum ve ilaçlarıma devam ediyorum. Burda asıl olan, hamileyken ve süt verirken kullanılabilecek uygunlukta ilacı kullanmak. Kadın doğum ve psikiyatri doktorları ortak karar verirler.

Sen hamile misin? ne kadarlık hamilesin? Daha önce yazdıysan da ben görmedim.

hoşgeldin. Burda ilaç kullanarak hamilelik geçirip, sağlıklı bebek doğuran çok insan var. Ben de 18. Haftadan sonra antidepresan kullandım. Doğum yaptım, süt veriyorum ve ilaçlarıma devam ediyorum. Burda asıl olan, hamileyken ve süt verirken kullanılabilecek uygunlukta ilacı kullanmak. Kadın doğum ve psikiyatri doktorları ortak karar verirler.

Sen hamile misin? Ne kadarlık hamilesin? Daha önce yazdıysan da ben görmedim.

evet hamileyim 19 haftalık 1.5 aydır çok sıkıntıdayım bana psikyatr atıvan verdi haftada 3 en fazla, cok sıkıntılı oldugumda alıyorum mumkun oldugunca almamaya bakıyorum tabi... Ama kara kara düşünüyorum ilaçsız nasıl olacak dıye :( ...ne ilaç kullandın hamılelıkte ? Bende bu hafta kontrol olunca konuşacağım doktorumla görüşeceğim

evet hamileyim 19 haftalık 1.5 aydır çok sıkıntıdayım bana psikyatr atıvan verdi haftada 3 en fazla, cok sıkıntılı oldugumda alıyorum mumkun oldugunca almamaya bakıyorum tabi... Ama kara kara düşünüyorum ilaçsız nasıl olacak dıye :( ...ne ilaç kullandın hamılelıkte ? Bende bu hafta kontrol olunca konuşacağım doktorumla görüşeceğim

Geçmiş olsun arkadaşım ben 8. haftamdan beri kullanıyorum ama C grubu antidepresan kullanıyorum
Ben açıkçası şaşkınım burda bir arkadaşımız daha var ativan kullanan ativan D grubu daha riskli bir antidepresan
Doktorların herhalde var bir bildikleri verdiklerine göre.. Ama işte ativen sadece anlık sakinleştirir tedavi amacı gütmüyor..
Acaba başka bir doktora daha gitsen? Gittin mi bilmiyorum ama...

Canim benim oncelikle gecmis olsun. Bende 9haftalik hamileyim. Basindan beri kullaniyorum. Ativan banada cok bunaldgn anlarda alablrsn dedi. Onuda arada bir aliyorum ah canim benim cok zor hamileliktemi basladi senin oncesinde varmiydi dr antidepresana izin vermiyomu. Biz her gun yazisiyoruz kizlarla bak hepimiz ayniyiz korkma hep beraber atlaticaz insallah bunu

Ativani haftada 3 gunmu izin verdi. Kac mg kullaniysn melis ben antidepresanda kullaniyrm. Ama yetmiyo ativani cok bunaldgmda almaya calisiyorum. Biliyrm cok zor kader arksdasim uzulme elinde dgl biliyrm biz kizlarla her gun yazisiyrz sende yaz bunaldkca paylasalim.

geçmiş olsun arkadaşım ben 8. Haftamdan beri kullanıyorum ama c grubu antidepresan kullanıyorum
ben açıkçası şaşkınım burda bir arkadaşımız daha var ativan kullanan ativan d grubu daha riskli bir antidepresan
doktorların herhalde var bir bildikleri verdiklerine göre.. Ama işte ativen sadece anlık sakinleştirir tedavi amacı gütmüyor..
Acaba başka bir doktora daha gitsen? Gittin mi bilmiyorum ama...

tşkrler, ben ativanı kadın doğumcumla konuştum bir şey soylemedi içme diye ama haftada 3 ten fazla değil... Zaten verilme nedeni o anlık sıkınıtlar için verildi... Ama ben tedavi amaçlı ilaç istiyorum, korkularım geçmiyor çünkü

ativani haftada 3 gunmu izin verdi. Kac mg kullaniysn melis ben antidepresanda kullaniyrm. Ama yetmiyo ativani cok bunaldgmda almaya calisiyorum. Biliyrm cok zor kader arksdasim uzulme elinde dgl biliyrm biz kizlarla her gun yazisiyrz sende yaz bunaldkca paylasalim.

evet 3 gun verdi 1mg.
Ben anti depresan kullanıyordum hamıle kalınca bıraktım, 2. Ay sıkıntım yoktu 3. Ayda başladı korku endişe evde yalnız kalamama offf böyle işte yazması konuşması bıle beni üzüyor açıkçası :((( ama bu hafta goruşursek doktorumla antıdepresanı konuşacağım ne yapmalıyım dıye, o yuzden kullananlardan bılgı almak ıstedım... Sen ne ilaç alıyorsun ve sürekli mi

Ben 10mg cipralex kullaniyrm. Ben normalde kullanmiyodum anksiyetem baslayinca dr gittm basladim 2 hafta sonrada 5 haftalik hamile old ogrendim dr izun vermedg,halde ilac iciyrm ama ativana izin verdi. Ben dogru bir ornek dglm ama basindan beri kullanan arkadaslar var. Benim 2. Hamileligim 1. Ayniydi 5 ay sonra raharlamistim. Sonrasinda ben idare ediyodum ama bu derece degildim normalde

Çok şaşırdım doğrusu. Burda daha eski üyeler var, doğum yaptılar. Doktorları bırakın D grubu, C grubu, hiç bir antidepresana izin vermedikleri için başka doktor arayışına girdiler. Ya da hiç ilaç kullanmadılar. D grubuna doktorlar nasıl izin veriyor acaba? Herkesin panik atak-anksiyete yaşama şekli farklı tabi ama ne bileyim... Ukalalık etmek istemem.

Bir de şunu yazmadan geçemiycem, hamilelikte ne içerseniz için, hamilelik öncesi gibi etki göremeyeceksiniz. Ruhsal olduğu kadar, bu dönemde hormonal olarak da etkileniyoruz. Yani Ativan almazsam duramam diyorsunuz ya, ilacı bıraksanız arada az bi fark olur. Ama dediğim gibi ukalalık etmek istemem.

Ben Cipram kullanıyorum. C gurubu. Bir de yarım Dideral kullandım.

Bu arada ne kadar zaman old ativana baslayali arkadasim. Dr ne dicek acaba insallah rahatlaticak bir ilac verir.

Arkadasim iyi niyetini anliyorum. Bize yardimci olmak istiyosum ama bunuda veren dr. Ve her dr ayni dgl kimisi antidepresana karsiyken kimiside tam tersi hic bisey olmaz dio. Kendi adima iyi bisey demiyrm ama ativan almadigm gunlerde var. Aldigimda ama dr bana bunu verdiyse mutlaka oda ne yaptigini bilio onlar neticede yillrca bunun okulunu okuyolar. Ama ben bu ilaci icerkende ne korkularla basladm ama bizde hep boyle devam etmicez insallah. Sagol endiselerin icin ama kim bilir bizim bilmedigimiz yuzlerce kullanan insanlar var. Rabbim kullanmk mecburiyetnd birakmsn insallah. Ama herkezin bunyesi bir degil rabbim korusun dr izin verdi diye zarar,olmaz demiyorum onlarda hata yapabilir. Olmaz insallah diye dua ediyrm

Çok şaşırdım doğrusu. Burda daha eski üyeler var, doğum yaptılar. Doktorları bırakın D grubu, C grubu, hiç bir antidepresana izin vermedikleri için başka doktor arayışına girdiler. Ya da hiç ilaç kullanmadılar. D grubuna doktorlar nasıl izin veriyor acaba? Herkesin panik atak-anksiyete yaşama şekli farklı tabi ama ne bileyim... Ukalalık etmek istemem.

Bir de şunu yazmadan geçemiycem, hamilelikte ne içerseniz için, hamilelik öncesi gibi etki göremeyeceksiniz. Ruhsal olduğu kadar, bu dönemde hormonal olarak da etkileniyoruz. Yani Ativan almazsam duramam diyorsunuz ya, ilacı bıraksanız arada az bi fark olur. Ama dediğim gibi ukalalık etmek istemem.

DOKTORUMA BUNUDA SORARIM... AMA NORMALDE JINEKO BAŞKA İLAÇ VERMEDİ BANA PASSİFLORA ŞURUP O KADAR ATİVANI PSKİYTR VERDİ VE DOKTORUMA SOYLEDIM HERHANGİ BİRŞEY SOYLEMEDİ, AMA BURDA KULLANANLAR VAR NE BILEYIM KAFAM KARIŞTI :s

Back
X