Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Herkese merhaba,

Siz beni tanımıyorsunuz ama ben hepinizi çok iyi tanıyorum :) Siz burda paylaşım yaparken kah sizinle üzüldüm, kah sevincinize ortak oldum. Bu forumla tanışmadan önce bebek sahibi olmak benim için tam bir hayaldi. Eşime ben sana çocuk yapamam istersen benden ayrılabilirsin bile demişliğim var :) Benim rahatsızlığım çoookk eskilere dayanmakla birlikte son olarak bundan 2 sene önce kürtaj olmak zorunda kalmamla tekrar başladı. Ondan önce yaklaşık 5-6 yıl hiçbir rahatsızlık yaşamadım. Kürtaj sonrası çok ağır bir depresyon sonra anksiyete sonra vs. vs.. Biliyorsunuz bunların hepsi zincirleme birbirine bağlı :) Paxera kullanıyordum 2 yıldır. Ve sonra ben bu forumla karşılaştıktan sonra bana bir cesaret geldi. Yalnız olmadığımı, hamile de olsam yapılabilecek bişeyler olduğunu görüp doktorumla görüşüp ilacın dozunu azaltmaya başlayıp o ay bebek çalışmalarına başladık. Ve ben ilk ay hamile kaldım :) Paxera 10 mg a düşmüştüm. Öğrendiğim gün ilacı kestim, çok şükür çekilme dışında çok büyük sıkıntılar yaşamadım. Şu anda da 9+4 hamileyim :) Dediğim gibi sizleri çok takip ettiğim için bu süreci burda paylaşmak istedim. Özellikle domestikus, melek, sevim.. Hayran kaldım dayanışmanıza. Aynı Melek gibi hamilelik fobim var benim bu arada. Karnımın büyüyecek olması, içinde bebeğin oynayacak olması gözümü korkutuyor ancak burda hiç bunun rahatsız edici olduğunu okumadığım için benimki de sadece bir korku, öyle hissetmeyeceğim ben de sanırım diyorum.
Çok uzun yazdım kusura bakmayın, sadece sizinle paylaşmak istedim. Sizleri okumasaydım asla hamile kalmaya cesaret edemezdim. Ve son olarak; umarım aynı o dönmedeki gibi birbirimize destek oluruz :)
Hoşçakalın
canm hosgeldn aramiza merak etme burda hepimz ayni durumdayz ben dogurdm okumussndr canm ama sikayetlerm decam ediyo emzirdgm icin pek ilac kullanmiyrm ins bugunler gecicek daha iyi olucz allahimiza siginalim baska yolu yok

sagol canim idare etmeye calisiyorum ben damla kullannca istahim acilmisti midem bulaniyodu ama yiyebiliyodum suanda asiri istah var bende bundan sikayetciyim daha 15.haftamda 5 kilo aldim buda iyi degil napicam bilmiyorm insallah kisa zamanda sennde sikayetlern gecer canim

olsun ole deme al nolcak normalde kılolumuydun ben 170 52 kıloyum normaldede zayıftım ondan sanırım agzımın ıcınde ne yesem acı bı tat var bogazımda bısey benı zorluor bu hamılelıktenmıdır onu cozemıorum ya ınsallah gecer rabbım hepımıze güc sabır versın..

olsun ole deme al nolcak normalde kılolumuydun ben 170 52 kıloyum normaldede zayıftım ondan sanırım agzımın ıcınde ne yesem acı bı tat var bogazımda bısey benı zorluor bu hamılelıktenmıdır onu cozemıorum ya ınsallah gecer rabbım hepımıze güc sabır versın..

evet normaldede biraz tombişim bugun pskyatri randevum vardı ilaca başladım bende buraya kadar dayanabildim inşallah rabbim bebeğimi korur

canm o bogazndaki reflu olabilr senn agzinfa aci tat diyosun ama pdikoljkte olabilr bu psikoloji ne kadar onemliymid be benmde yasamdgm kalmadi hep psikolojik benmde bogazmda iki el var sikiyo sanki bazen yutkunamym arkdsm alismamiz lazim benmkota doluyo artk

kizlar bisey sorucam brbgm 8nci ayina gircrk 4gun sonra ama ben dayanamiyrm artk cok kotuym budaatten sonra ilac icip emzitebilirmym yoksa biraktitmam lazim vicdanen uzulucem ama artk hic iyi hissetmym kendimi normal hayattan soyutladm kendimi hep ayni dusunceler twkintilar yoruldum hic biseyden zevk almym mutszm nefesm yetmiyo givi hep derin nefes almalar kafam sersem gibi gozlerim donuyo kulaklarim ugulduyo her gun kalktmda belki ayni olmam diyorum ama ayni zor uyuyorum

hayırlı olsun..Allah ikinizede sağlık versin..bende diyorum eşime sanırım ben sana çocuk yapamam diye..sağlıkla kucagınıza alın inşallah..bizlerede dua edin:)[/QUT

Teşekkür ederim gznn. O zaman geldiğinde inan senin de gözün bişey görmeyecek :) Amin, hepimizin gönlüne göre olsun her şey inşallah. Daularım bizlerle :)

kizlar bisey sorucam brbgm 8nci ayina gircrk 4gun sonra ama ben dayanamiyrm artk cok kotuym budaatten sonra ilac icip emzitebilirmym yoksa biraktitmam lazim vicdanen uzulucem ama artk hic iyi hissetmym kendimi normal hayattan soyutladm kendimi hep ayni dusunceler twkintilar yoruldum hic biseyden zevk almym mutszm nefesm yetmiyo givi hep derin nefes almalar kafam sersem gibi gozlerim donuyo kulaklarim ugulduyo her gun kalktmda belki ayni olmam diyorum ama ayni zor uyuyorum

Merhaba panikli,

Takip ettiğim kadarıyla bazı ilaçlarla emzirebiliyorsun ancak sen azmederek 8. aya kadar gelmişsin zaten. Ben hep şuna inanırım; bebek için tek gerekli şey anne ilgisi ve sevgisi. 8 ay da gayet yeterli bir süre bence. Dayanamayacağın noktada kendini de düşünmen gerekiyor çünkü sen sağlıklı olmazsan bebeğin de olmaz.

Korkma. okuduysan hatırlarsın ben 32+2 de doğum yaptım. Allah'ın izniyle bişey olmaz. Lütfen antibiyotiğini kullan. Sitede Melek vardı. Hem antidepresan, hem antibiyotik kullandı. İdrar yolu iltihabı olmuştu. Benim de iki kuzenim antibiyotik kullandı. Doktorunu dinle. B gurubu ilaçlar, hamileler için C gurubu ilaçlardan daha güvenli.

Sagol canim. Melek dedigin melek 1701 isimli arkadasmi? Antibiyotik ve antidepresani ayni andami kullandi?Suan bebegi kac aylik nasil? Ben aradim ama cok bulamadim.Bilgi verirsen çok sevinirim. Cok tedirginim birazda hastaligimdan kaynakli asiri takiyorum kafaya.

Baştan beri kendine eziyet ediyorsun. Ben ilaç kullanarak emziriyorum bebeğimi. Melek de, Sevim de aynı. Süte geçen bi ilaç kullanman gerekirse, ilaç içtikten sonraki ilk sütünü sağıp dökersin. Benim kullandığım ilaç, süte en az geçen ilaç olduğu için ben sağmıyorum. Doktoruna bi sor. Olmadı sütten kesersin. İyi olmalısın ki çocuklarına fayddan olsun.

Ayrica soylemek istedigim bisey daha var domestikus sen ne kadar iyi bi insansin Allah yardimcin olsn. Forumda yazdigin seyler insana moral veriyor. Kitaplastirip kendini kötü hissettikçe okumak lazim aslinda. Seninle hastaliklarimiz ayni degil ama (ben okb hastasıyım) hayata bakis açin ilaçlara bakis açin insani rahatlatan cümlelerin bana çok iyi geliyor. Insan kendini teselli ediyor mutlaka. Ben 7 yildir bu hastalikla ugrasiyorum.ilaclarimi dozunda aldigim surece iyiym ve suan dozunda alamadigim icin ve hamilelikte 6 ay hic almadigim icin suan baya ktym. Gececk insallah diyorm bugunlerde. Ama yinede senin yazilarinda destek bana. Farklida olsa hastaligimiz kaderlerimiz benziyo hepimizin ilaclarla idare etmek zorundayz ve insan kendiyle ayni durumu paylaşan insanlarin varligini bilince yalniz degilim dyp rahatliyo.keske hic birimizde bu hastaliklar olmasa ama buda bi sinav iste.Burda olup hic tanimadigin insanlara yardim etmense ayri bir incelik. Tekrar tesekkurler. Bu arada bi onceki mesajimi gorduysen ve cevap yazabilirsen sevinirim.

canm o bogazndaki reflu olabilr senn agzinfa aci tat diyosun ama pdikoljkte olabilr bu psikoloji ne kadar onemliymid be benmde yasamdgm kalmadi hep psikolojik benmde bogazmda iki el var sikiyo sanki bazen yutkunamym arkdsm alismamiz lazim benmkota doluyo artk

ne oldugnu anlayamadım hamılelıktenmı yoksa mıde problemımı bılemedım bılsem daha rahat olcam ınsallah gecer ınsan dogurunca daha rahat olacgını dunuor ama olmuor demekkı:) rabbım bıze guc versın

Sagol canim. Melek dedigin melek 1701 isimli arkadasmi? Antibiyotik ve antidepresani ayni andami kullandi?Suan bebegi kac aylik nasil? Ben aradim ama cok bulamadim.Bilgi verirsen çok sevinirim. Cok tedirginim birazda hastaligimdan kaynakli asiri takiyorum kafaya.

Evet melek 1701. aynı anda kullandı iki ilacı da. Bebeği bu ay 1 yaşına basacak İnşallah. Bi sorun yok. Her şey yolunda. Bahsettiğim kuzenlerimin bebekleri de gayet iyi. İçin rahat olsun.

Evet melek 1701. aynı anda kullandı iki ilacı da. Bebeği bu ay 1 yaşına basacak İnşallah. Bi sorun yok. Her şey yolunda. Bahsettiğim kuzenlerimin bebekleri de gayet iyi. İçin rahat olsun.
Sagol canim rahatladim biraz olsun. insallah bende melek gibi senin gibi sağlıkla büyütürüm bebegimi.

Ayrica soylemek istedigim bisey daha var domestikus sen ne kadar iyi bi insansin Allah yardimcin olsn. Forumda yazdigin seyler insana moral veriyor. Kitaplastirip kendini kötü hissettikçe okumak lazim aslinda. Seninle hastaliklarimiz ayni degil ama (ben okb hastasıyım) hayata bakis açin ilaçlara bakis açin insani rahatlatan cümlelerin bana çok iyi geliyor. Insan kendini teselli ediyor mutlaka. Ben 7 yildir bu hastalikla ugrasiyorum.ilaclarimi dozunda aldigim surece iyiym ve suan dozunda alamadigim icin ve hamilelikte 6 ay hic almadigim icin suan baya ktym. Gececk insallah diyorm bugunlerde. Ama yinede senin yazilarinda destek bana. Farklida olsa hastaligimiz kaderlerimiz benziyo hepimizin ilaclarla idare etmek zorundayz ve insan kendiyle ayni durumu paylaşan insanlarin varligini bilince yalniz degilim dyp rahatliyo.keske hic birimizde bu hastaliklar olmasa ama buda bi sinav iste.Burda olup hic tanimadigin insanlara yardim etmense ayri bir incelik. Tekrar tesekkurler. Bu arada bi onceki mesajimi gorduysen ve cevap yazabilirsen sevinirim.

Artık iyice utanmaya başladım. :) Çok teşekkür ederim bu yüzel yazı için.

Bana konulan ilk teşhis de okb idi. Panik atak konusunda oldukça uzun bi geçmişim var :) Panik gelmesin de, ilaç kullanmaya razıyım yazdım burada. İnsanlar var, ilaçlarla bile çare bulamayan. Bu açıdan da bakmak lazım. İyi yönleri görmek lazım.

İnşallah sen de, buraya diğer yazanlar da ihtiyacı olanlara yardım etmeye devam ederiz. Bedenen birbirimizi göremesek de, biliyoruz ki yalnız değiliz.

hayırlı olsun..Allah ikinizede sağlık versin..bende diyorum eşime sanırım ben sana çocuk yapamam diye..sağlıkla kucagınıza alın inşallah..bizlerede dua edin:)

Merhaba hepimiz aynı yollardan geçtik. Önce hamile kalmam tedirginligi sonra yerini 9 ay nasil geçecek ben bu cocugu doguramayacagima birakti. Ama hepsi geçiyor evet bazen cok zor geçiyor ama umudunu kaybetme çünkü senin hissettiğin herşeyi yaşadık. Suan 9 aylık hamileyim her an dogum olabilir. Eminim sende hamile kalip bebegini saglikla kucagina alacaksın. Sadece yalnız olmadigini bil

Merhaba hepimiz aynı yollardan geçtik. Önce hamile kalmam tedirginligi sonra yerini 9 ay nasil geçecek ben bu cocugu doguramayacagima birakti. Ama hepsi geçiyor evet bazen cok zor geçiyor ama umudunu kaybetme çünkü senin hissettiğin herşeyi yaşadık. Suan 9 aylık hamileyim her an dogum olabilir. Eminim sende hamile kalip bebegini saglikla kucagina alacaksın. Sadece yalnız olmadigini bil[/QU

teşekkür ederim..sağlıkla kucagına alırsın inşallah..sizlerin varlıgını bilmek güç veriyor..

Kizlar nasilsiniz nerelerdesiniz forum bu aralar boş kimse yok. Ezgi sesin çikmiyo ne durumdasin dogumun gerceklestimi? Umarim yolundadir hersey. Benim kanamam basladi azar azar evde dinleniyorum kalkmadan. Sürekli yatmakda ayrı skntı veriyo ama napym buna sukur. Ilacin dozaji pek yetmiyo dolayısıyla mutsuzum. Hersey anlamsiz geliyo. Eskiden beni hersey mutlu ederdi. O gunleri özlüyorum. Bazen esime soruyorum biz mutlumuyduk diye. Evet diyo cok mutluydk yine olucaz sık disini diyo. Sıkıyorum bende. Ama emzirme dönemi kafami karistryo. ilaci 100 mg a cikarmak zorundayim yoksa hep bu halde olucam 50 mg bana yetmiyo hastalik ilk alevlendiginde. Sonrasında 3 ay sonra falan ancak dusurebilirim 50 mg a. Doktorlarsa birak 100 mg 50 ye bile sicak bakmiyolar emzirme doneminde. Napicam bilmiyorum. Çevresinde yada kendisi lustral yada benzeri bir ilacı 100 mg kullanan varmi?

Kizlar nasilsiniz nerelerdesiniz forum bu aralar boş kimse yok. Ezgi sesin çikmiyo ne durumdasin dogumun gerceklestimi? Umarim yolundadir hersey. Benim kanamam basladi azar azar evde dinleniyorum kalkmadan. Sürekli yatmakda ayrı skntı veriyo ama napym buna sukur. Ilacin dozaji pek yetmiyo dolayısıyla mutsuzum. Hersey anlamsiz geliyo. Eskiden beni hersey mutlu ederdi. O gunleri özlüyorum. Bazen esime soruyorum biz mutlumuyduk diye. Evet diyo cok mutluydk yine olucaz sık disini diyo. Sıkıyorum bende. Ama emzirme dönemi kafami karistryo. ilaci 100 mg a cikarmak zorundayim yoksa hep bu halde olucam 50 mg bana yetmiyo hastalik ilk alevlendiginde. Sonrasında 3 ay sonra falan ancak dusurebilirim 50 mg a. Doktorlarsa birak 100 mg 50 ye bile sicak bakmiyolar emzirme doneminde. Napicam bilmiyorum. Çevresinde yada kendisi lustral yada benzeri bir ilacı 100 mg kullanan varmi?

canm benm emzirrkende ilac kullanan atkdslarmz var ben kullanmafim ama son safalarini yasiyorum 8aylk oldu benmkizorlarsa emzirmeyi birakip baslicam ilaca bazeb cok zotluyo dayanamiym sonra bakiyom bebisim gozlrri yumuk meme ariyo kiyamiym

canm benm emzirrkende ilac kullanan atkdslarmz var ben kullanmafim ama son safalarini yasiyorum 8aylk oldu benmkizorlarsa emzirmeyi birakip baslicam ilaca bazeb cok zotluyo dayanamiym sonra bakiyom bebisim gozlrri yumuk meme ariyo kiyamiym
Biliyorum canim forumdan bi kac arkadaşla konustum ama onlarin ilaclari düşük dozlarda baya ben biraz yuksek kullanmak zorundayım malesef yoksa etki etmiyo. Cunku lustral yapısı itibariyle en hafif antidepresanlardan. Hal böyle olunca en düşük dozuda beni rahatlatmaya yetmiyo. Sanada helal olsun diyorum baska bisey demiyorum canim yaa masallah keske bende biraz toparlanabilsemde emzirebilsem sizler gibi. Ne guzel 8. Aya gtrmissin artik ek gidaya baslamissindir zor olmaz sütten kesmek ama umarım gerek kalmaz dusuk dozla devam edersin belki emzirmeye.dusuk doza bisey demiyo cogu doktor.

Back
X