Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Merhaba bende 18+5 hamileyim yoğun anksiyete bozukluğu ve panik atak hastasıyım anksiyete yaşadığım an tansiyonum yükseliyor ve nabzım 150 ye yakın çıkıyor mesela bu gün tam öğlen saati dışarı çıkmak zorunda kaldım arabada sıcaktan nefes alamıyorum gibi oldum ve pa atlattım nabzım yükseldi muhtemelen tansiyonumda çıktı yanımda tansiyon aleti yoktu ama tahmin edebiliyorum çok zor anlar yaşadım anlatması zor.

Birde ben bebeğimin hareketlerini hissedemedim daha bu sıralarda gebeliğin ilerlemesiyle oluşabilecek nefes darlığına ve bebeğin hareketlerini hissettiğimde neler yaşayacağım düşüncesiyle anksiyete yaşıyorum.

Bebeğin ilk hareketi nasıl hissediliyor yaşayan arkadaşlardan ricam bu konuda aydınlatsınlar şu anda göz seyirmesi gibi birşeyler hissediyorum ama içimde bir canlıyı hissetmek düşününcesi ilk başta korkutuyor bu Allah'ın mucizesi elbette benim bedenimde bir can daha hayat bulacak bu duyguyu tarif edebilirmisiniz.

Ben ilaç kullanırken hamile kaldım ve ilaçlarımı kestim derhal ( anafranil prozac nervium ) Cerrahpaşa genetik bilimlerde ilaçlarım incelendi ve erken farkedilip ilacımı kestiğim için gebeliğimin devamı kararı alındı ancak 3. Ayıma kadar çok sıkıntı çektim ilaç yoksunluğu tekrar şiddetle başlayan ataklar sabahlara kadar oturup gün ağırınca sızmalar aşırı heyecan vs... 12. Haftamdan itibaren anafranil kullanmaya başladım psikiyatristim ve riskli gebelik uzman Dr .um izni ile. Ayrıca çarpıntı ve anksiyeteye bağlı yüksek tansiyon içinde belok zok 50mg verdi kardiyoloji Dr.um.

Rabbim hepimize bebeklerimizi sağlıklı kucaklarımıza almayı nasip etsin.
canim korkma bebis hareketi ilk once kalp atmasi gibi sonra daha farkli cok guzel bir duygu sonralari kipirdamadi bugun diceksn endise etceksn arkdsm her hamile yasiyo bu durumlari ben ilacsz hamilelik gecirdm her gun agliydm ama sinra allahima signdm suan bile nefes darligi tasiyorum hamilelikte yasamadim dogru duzgun diyebilirm normal hamilelerde ransiyn hapi kullaniyolar bizde bide panik atak var hic korkma bugunler gecicek ben sonra ddimki niye kendime zehir ettm hamileligimi dedim niye bebegimide uzdum dedim ama elindr olmiyo insann iste rabbim belkide bizi biylr siniyo

Psikiyatriye gittim norodol damla verdi onunla idare ediyorum anksiyete dedi sabrediyorum az kaldı diye gebeliğin başından beri yaşıyorum anksiyete sabrede sabrede bugüne geldim psikoterapi daha önceden almıştım Allah tan yoksa bu intihar düşüncesi beni dehşete düşürürdü zihnimin oyunu biliyorum ama bunaltıyor işte sağol desteğin için[/QUOTE]
Rica ederim keske elimden daha fazlasi gelse.Norodol sakinlestirir iyi bi ilactir. Banada vermisti doktor ve cok iyi gelmisti bana.Ama uykusuzluk yaptigi icin biraktim ben.umarim toparlarsin biran önce. Allah yardimcin olsun canim.

Merhaba cerensu Rabbim sağlıcakla kucağına
Almayı nasip eder inşallah. Ben ilk hamileliğimde
İlaç kullanmadan terapilerle dualarla atlattım çok zordu
Nerdeyse 4 ayımı hastanede yatarak geçirdim
Miğde bulantımdan dolayı hiç bişey yiyemiyodum
Tabi ataklarım hastanede tavan yapıyodu kabus dolu günlerdi
Ama 5 ay sonra kendime gelmeye başladım ilaç
Fobimde vardı içsem bir dert içmesen bir dert beni
Yan etkileri daha kötü yapıyodu ve bünyem çok geç alışıyor zaten Dr
Müsaade etmedi içmeme sen terapi dedi düzenli
İnan kaç Dr gezdim çok mücadele verdim. Oğlum 2 buçuk yaşındayken kazayla
Tekrar hamile kaldım. Ben çok istiyodum ama kaza olmasaydı
Ilk tecrübemden ötürü çok korktuğum için 2. Cesaret edemezdim
Ilk öğrendiğimde şoka girdim kabullenemedim çünkü
Aynı şeyleri düşündükçe kafayı yiyordum
Bunda ilaç kullandım Buda çok zordu ama daha tecrübeli
Oluyosun gerçi bu hastalığa tecrübe çok işlemiyo ama en azından hastanede yatmadım
Akşam eşim gelince serumlarumı acilde taktırır gelirdim
Ama ikinci kere bebek konusuna gelirsek o konuda İnan bişey demek kolay
Değil bunu bir kere yaşadım mutlaka başa
Gelince Allah yardım ediyo geçiyo ama en doğru
Karar kişinin kendi kararı. Ama uzun bir ara verip kendini
Topladıktan sonra Dr yardımıyla neden olmasın önce Allah'ın izniyle
Tabi Allah evlâdına kardeş isteyen herkeze sağlıcakla
Nasip etsin inşallah. Biz çok özel hamilelik yaşıyoruz
Gerçekten çok önemli sınavlardan geçiyoruz kolay değil
Çok haklısın kaygılarında ama dediğim gibi baya bir ara verirsen sonra uzman
Eşliğinde yine düşünürsün inşallah :)))
Anladim canim bilgi verdigin icin teşekkür ederim. Bakalim zaman ne gösterecek. Hepimizin hakkında hayırlısı.

Psikiyatriye gittim norodol damla verdi onunla idare ediyorum anksiyete dedi sabrediyorum az kaldı diye gebeliğin başından beri yaşıyorum anksiyete sabrede sabrede bugüne geldim psikoterapi daha önceden almıştım Allah tan yoksa bu intihar düşüncesi beni dehşete düşürürdü zihnimin oyunu biliyorum ama bunaltıyor işte sağol desteğin için
Rica ederim keske elimden daha fazlasi gelse.Norodol sakinlestirir iyi bi ilactir. Banada vermisti doktor ve cok iyi gelmisti bana.Ama uykusuzluk yaptigi icin biraktim ben.umarim toparlarsin biran önce. Allah yardimcin olsun canim.[/QUOTE]

Hamilelik bitince emin ol bitecek diyor doktorum inşallah öyle olur yoksa antidepresana başlıycaz süte geçmeyen antidepresanlar varmış ama şunu söyleyebilirim yürüyüş süper bir terapi bugüne kadar idare etmemde yürüyüşün faydası çok geçecek bugünler inşallah tek isteğim yavruma sağ salim kavuşmak

merhaba arkadaşlar, ben çok yazmıyorum ama gerilerde yazdıklarımdan beni bilenler vardır hamileliğim çok kötü geçti çok çok çok zor günlerdi gerçekten hatta intihar düşüncesine kadar ilerlemiştim. 4.5 aydan itibaren 35 mg anafranil ve 20 mg fulsac kullanmaya başlamıştım. tüm hamileliğim boyunca kullandım.
36+4 te aniden suyumun gelmesiyle doğuma girdim. şu anda kucağımda 11 günlük nur topu gibi oğlum var:)
bunları sizi rahatlatmak için yazıyorum kızlar ben de çok korktum bebeğimin gelişimini ilaçlar nasıl etkileyecek diye ama çok şükür şimdilik bir sıkıntısı yok bebişimde. doktor kontrollerinde reflekslerinin gelişiminin çok iyi olduğunu söyledi doktor. inşallah ilerde de bir şey çıkmazsa sağlıklı bir bebek kucağıma aldım. siz de korkmayın arkadaşlar bol bol dua edin sonuçta isteyerek almıyoruz o ilaçları. şu anda doktorum ilacımı gün aşırı 20 mg fulsac olarak düzenledi. inşallah sıkıntım tekrarlamaz bn de bebeğimi istediğim kadar emzirebilirim.

Slm arkadaslar ben bebegimi dun gece gelen ani sancimdan sonra bugun normal dogumla kaybettim kismet degilmis yapcak bisey yok hastaneye geldigimizde bebek coktan dogum kanalina girmisti yapcak bisey yoktu

Slm arkadaslar ben bebegimi dun gece gelen ani sancimdan sonra bugun normal dogumla kaybettim kismet degilmis yapcak bisey yok hastaneye geldigimizde bebek coktan dogum kanalina girmisti yapcak bisey yoktu

aa cnm benım yaa nekadr uzuldum ınan kendım gıbı oldum bı an okuyunca rabbım sabır versın okadr zor gunlerın ardından rahatlamıstın oysakı sevınıodum senıde kendıme umut etmıstım cnm benım yaa gecende aklıma gelmıstın nıe yazmıo dıodum kısmet demekkı allahtan gelene bırsey denmıor bıraz kendıne gel sonra yıne denersın cnm bu arada nekadrlıktın yanı neden öle olmus acaba atakların etkısı olabılırmıkı?

aa cnm benım yaa nekadr uzuldum ınan kendım gıbı oldum bı an okuyunca rabbım sabır versın okadr zor gunlerın ardından rahatlamıstın oysakı sevınıodum senıde kendıme umut etmıstım cnm benım yaa gecende aklıma gelmıstın nıe yazmıo dıodum kısmet demekkı allahtan gelene bırsey denmıor bıraz kendıne gel sonra yıne denersın cnm bu arada nekadrlıktın yanı neden öle olmus acaba atakların etkısı olabılırmıkı?

Amin canim neden oldugu belli degil zaten riskli bi gebelikdi tup bebekti bu kadar dayanabildi pataloji sonuclari ciksin yazarm17 haftalik olmustum

çok üzüldüm bende ama herşey Allahtan ne diyim. Umarım toparlanınca yeniden hamile olursun...

Ben normalde zaten sulugözlü biriydim. Hamileliğim ardından 10 katı daha fazla sulugözlü oldum. 24. haftamdayım. Allah nasip ederse Ekim ayında kucağıma alıcam.

Ama artık gözyaşlarım dayanılmaz bir hal aldı. Yatıyorum kalkıyorum ağlıyorum. Gözlerim hep şiş ve yanıyor hatta zonkluyor. Öyle ufak şeylere ağlıyorum ki artık eşim dayanamıyor gülüyor :) ona hak da vermiyor değilim ama engel olamıyorum. Otobüste ağlamak beni çok zor duruma düşürüyor. Çok utanıyorum. Napıcamı bilmiyorum artık cidden yoruldum.

Benden daha fazla ağlayan bir başkası daha yoktur sanırım. Eşimden, herşeyden memnunum Allaha şükür sadece biraz maddi sıkıntımız var.Bu nedenle işimi bırakmak istemiyorum bu baskı aylardır üstümde ve artık patlama noktasına geldim. artık dayanamıyorum.

abimle çalışıyorum işe varmak için günde 5 saatten fazla otobüste yollardayım. yerde vermiyorlar çoğu kez. bu hergün daha fazla sinirlerimi yıpratıyor. abim yarın bu iş var diyor hergün kıramıyorum ama daraldım yoruldum. gece uyanınca bile aklıma geliyor ağlıyorum. bugün işe gitmedim. artık kuru ekmek soğan yerim de gitmem diyecek duruma geldim.
ayrıca otobüslerde ağlarken görülmekten çok sıkıldım. Bu duruma düştüğümü düşündükçe de ağlıyorum ve ağlamak beni çok utandırıyor.dr a gitmeyi düşünüyorum artık. başka bir önerisi olan var mı bir tedavi yolu:) :43:

Arkadaslar merhaba dogumuma az kaldi ve kafami karistiran bazi sorular var? Bebegim ters ve cok istememe ragmen normal doğum kısmet olmuycak gibi gozukuyor malesef:( sezeryanda ise genel anestezi istemiyorum uyanmak gercekten büyük sıkıntı oluyor.epidural dusunuyorum fakat kafama takilan tek soru: bazen epidural tutmayabiliyormus ve o aciyi hissederek dikis anina kadar disinizi sikmaniz gerekiyormus. Bebegi cikarip hastayi oyle bayiltiyorlarmis. Tabi tutarsa sorun yok. Epidural olan varsa aranizda bilgi almak isterim. Birde ilaç kullanarak emziren annelere sorum olucak? Bebeklerin verem vb. asilari oluyor belli zamanlarda. Ne kadar az gecsede süte geciyor ictigimiz ilaclar ve bebisler azda olsa ilacli süt almis oluyor. (Hazir mamadan cok daha üstün tabiki)Acaba asi gunlerinde bu asiyla ilac etkilesime girermi? Yada bebeginizde asi gunlerinde normalin disinda gelisen komplikasyonlar oldumu?

Sitede 2 kişi biliyorum epidural olan (Sevim ve Melek). Hiç bir sorunla karşılaşmadılar ve her hangi bir acı hissetmediklerini söylediler. Aynı şekilde, üçümüz de ilaç içerek bebeklerimizi emzirdik ve aşılarda bir sorun yaşamadık. Sadece bazı aşılar ya aynı gün, ya da ertesi gün ateş yapıyor biraz. O da kullandığımız ilaçlarla alakalı değil. Kızımın yarın yine aşısı var. Hala ilaç kullanıyorum ve emziriyorum. İçin rahat olsun.

Merhaba Nigar seninle yazışmayı özlemişim
Çok sevindim kızlar adınada herkez bebişlerinş
Büyütmüş. İlaçlarımı hala tam doz alamadım demişsin
Olsun idare edebiliyorsun evladına süt vermek için
Elinden geleni yapıyosun
Bu süreç geçince artık kullanırsın inşallah. Senin minik kızın dahada büyümüştür 1 buçuk yaşında
Falan değilmi
Allah uzun sağlıklı ömür versin inşallah kızına ve hepimizin
Evladına (âmin) yine herkeze yardım ediyosun
Biz hamileykende hep seni takdir ederdim
Çünkü önemli olan sonrasındada insanlara destek olmaya
Çalışmak asıl olan bu :)

Güzel sözlerin için teşekkür ederim çok sağol. Kızım 1,5 yaşında evet. İnşallah annem izne ayrılınca sütten kesmeyi düşünüyorum. Artık yeter bu kadar süt :) Hem yazın emzirmek zor. Sıcaklar yüzünden ikimiz de bulanıyoruz.

Çok geçmiş olsun. Yazacağım hiç bir söz iyi hissetmeni sağlamaz biliyorum. Allah sabır ve sağlık versin. İnşallah iyisindir.

çok üzüldüm bende ama herşey Allahtan ne diyim. Umarım toparlanınca yeniden hamile olursun...

Ben normalde zaten sulugözlü biriydim. Hamileliğim ardından 10 katı daha fazla sulugözlü oldum. 24. haftamdayım. Allah nasip ederse Ekim ayında kucağıma alıcam.

Ama artık gözyaşlarım dayanılmaz bir hal aldı. Yatıyorum kalkıyorum ağlıyorum. Gözlerim hep şiş ve yanıyor hatta zonkluyor. Öyle ufak şeylere ağlıyorum ki artık eşim dayanamıyor gülüyor :) ona hak da vermiyor değilim ama engel olamıyorum. Otobüste ağlamak beni çok zor duruma düşürüyor. Çok utanıyorum. Napıcamı bilmiyorum artık cidden yoruldum.

Benden daha fazla ağlayan bir başkası daha yoktur sanırım. Eşimden, herşeyden memnunum Allaha şükür sadece biraz maddi sıkıntımız var.Bu nedenle işimi bırakmak istemiyorum bu baskı aylardır üstümde ve artık patlama noktasına geldim. artık dayanamıyorum.

abimle çalışıyorum işe varmak için günde 5 saatten fazla otobüste yollardayım. yerde vermiyorlar çoğu kez. bu hergün daha fazla sinirlerimi yıpratıyor. abim yarın bu iş var diyor hergün kıramıyorum ama daraldım yoruldum. gece uyanınca bile aklıma geliyor ağlıyorum. bugün işe gitmedim. artık kuru ekmek soğan yerim de gitmem diyecek duruma geldim.
ayrıca otobüslerde ağlarken görülmekten çok sıkıldım. Bu duruma düştüğümü düşündükçe de ağlıyorum ve ağlamak beni çok utandırıyor.dr a gitmeyi düşünüyorum artık. başka bir önerisi olan var mı bir tedavi yolu:) :43:

Ağlama durumu bende de vardı. Doğumdan sonra azaldı ama sanki bir vicdanım varken Allah bana bir vicdan daha verdi. Annelikle alakalı bir durum sanırım. Her şeyden etkileniyorum. Daha kolay ağlıyorum artık :) Eğer günlük yaşantını etkileyecek kadar çok ağlıyorsan psikiyatrla görüşsen. Belki terapi iyi gelir. Bi akrabam, hamileyken kapı gıcırtısına ağlıyordum demişti. Aslında çok olağan bir durum.

Ağlama durumu bende de vardı. Doğumdan sonra azaldı ama sanki bir vicdanım varken Allah bana bir vicdan daha verdi. Annelikle alakalı bir durum sanırım. Her şeyden etkileniyorum. Daha kolay ağlıyorum artık :) Eğer günlük yaşantını etkileyecek kadar çok ağlıyorsan psikiyatrla görüşsen. Belki terapi iyi gelir. Bi akrabam, hamileyken kapı gıcırtısına ağlıyordum demişti. Aslında çok olağan bir durum.

Sanki bir vicdan daha ne güzel dedin hiç bu açıdan düşünmemiştim :))
Evet günlük yaşantımı etkiliyor psikiyatrdan randevu almam en doğrusu olacak. Olağan olduğunu düşünmek bir nebze rahatlatıyor. Umarım bu şekilde devam etmez, anne olduğumda daha güçlü durmak istiyorum. Çocuğumla beraber ağlamak değil onu güldürebilmeyi istiyorum :))Bunun için dua edicem :)

Sanki bir vicdan daha ne güzel dedin hiç bu açıdan düşünmemiştim :))
Evet günlük yaşantımı etkiliyor psikiyatrdan randevu almam en doğrusu olacak. Olağan olduğunu düşünmek bir nebze rahatlatıyor. Umarım bu şekilde devam etmez, anne olduğumda daha güçlü durmak istiyorum. Çocuğumla beraber ağlamak değil onu güldürebilmeyi istiyorum :))Bunun için dua edicem :)

Bebeğin gaz çıkardığında, çıkaramayıp ağladığında, eenneeeğğ dediğinde daha çok ağlıycaksın. ama tabi bunlar güzel ağlamalar olacak. Evet kalbin daha yumuşak ve içinde bir vicdan daha olacak :) Hayırlı bir doğum dilerim.

Bebeğin gaz çıkardığında, çıkaramayıp ağladığında, eenneeeğğ dediğinde daha çok ağlıycaksın. ama tabi bunlar güzel ağlamalar olacak. Evet kalbin daha yumuşak ve içinde bir vicdan daha olacak :) Hayırlı bir doğum dilerim.

doğru tesbit kesin ağlarım. doğumda da ağlarım :) ilk başta her baktığımda ağlarım duygulanmaktan tabi :1:
küçükken babanem bana yumuşak kalpli derdi ben her zaman ağlaktımda şimdi coştum :) cidden bu kadar ağlamayı sevmiyorum çok gereksiz.
ziyarete gelenler gözleri şişmiş bir anne görsün istemiyorum :50:

Sitede 2 kişi biliyorum epidural olan (Sevim ve Melek). Hiç bir sorunla karşılaşmadılar ve her hangi bir acı hissetmediklerini söylediler. Aynı şekilde, üçümüz de ilaç içerek bebeklerimizi emzirdik ve aşılarda bir sorun yaşamadık. Sadece bazı aşılar ya aynı gün, ya da ertesi gün ateş yapıyor biraz. O da kullandığımız ilaçlarla alakalı değil. Kızımın yarın yine aşısı var. Hala ilaç kullanıyorum ve emziriyorum. İçin rahat olsun.
Sagol canim ya sen olmasan napardim bilmiyorum. Bu tarz konularda beni cok aydinlattin cok tesekkur ediyorum sana. Kendine cok iyi bak.

Cok gecmis olsun canim.Allah sabir versin. Cok zor bir durum cok üzüldüm. Insallah ilacsiz daha mutlu bir dönemde daha mutlu bir hamilelik yaşarsın.

Cok gecmis olsun canim.Allah sabir versin. Cok zor bir durum cok üzüldüm. Insallah ilacsiz daha mutlu bir dönemde daha mutlu bir hamilelik yaşarsın.

Hepinize tesekkur ederim insallah bidahaki sefere daha guclu olucm rabbim nasip ederse ama sunu soyliyim ben dun normal dogum yaptim sancim falan herseym cok fazlaydi ama hic bi dekilde atak falan gecirmedim aklima bile gelmedi yarin tekrar normal dogum yapcksin deseler hic korkmm girerim rabbim gercekten yardim ediyo buda kotu ama bi tecrube oldu benim icin herseyde vardir bi hayir diyoruz yapcak bisey yok

Back
X