Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

canım özelden mesajlaşmıstık bana çok yardımcı oldun seni burda da görünce tekrar teşekkür etmek istedim. sayende bebeğin hareket etme korkusunu yendim sayılır. en azından şimdi bekliyorum sürekli düşünmüyorum gelsin o zaman görürüz diyorum. inşallah bende senin gibi kolay atlatırım bu zamanları. arada bir buralara uğra vakit buldukça. seni görmek çok güzel.
Canım çok sevindim yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. En doğrusunu yapıyorsun ben hersaniye onu düşünürdüm 16 ile 24 haftam arasında mahvolmuştum uyku uyumuyordum. Ama sonra hareketleri başlayınca yavaş yavaş rahatlamaya başladım. Hiç aklımda canlandıdığım gibi değilmiş. Çok çok güzelmiş. Seninde öle olcak ve biz burda konuşucaz merak etme ..

Merhaba Kayrela. Ben de 21 haftalık hamileyim. İlacım paxildi gebeliktw bıraktım. İlk üç ay iyiydim. Son bir aydır gelgitler yaşıyorum çok da iyi değilim özellikle yabancılaşma yaşıyorum. doktorum normal diyor dayanmaya çalışıyorum ama zor oluyor. Sen hamilelikte hangi ilacı kullandın acaba?
Canım ben normalde cipralex kullanıyordum. Ama hamilelikte daha eski ve daha çok çalışma yapılmış bir ilaç olduğu için doktorum lustral verdi. Halende lustral ile devam ediyorum.

Cok tesekkur ederim paylasimlarin için. Karyela sence EMDR için samimi fikrini merakettim. Gitsem mi sence faydasi az da olsa olur mu. DDayanılmaz saatler geciriyorum. Ölmek istiyorum o vakitler. Çok korkuyorum artik yadadiklarimdan. Sen simdikküçük dozda kullaniyorsun demi
Bence denemelisin. Çok iyi sınuçlar alan insanlar var. Zaten bir kaç seansta anlıyorsun iyi olup olmadığını. Senin korkuların neler? Hamilelikte mi çok kötüleştin. Ben hamilelikten önce çok çok iyidim ama hamile kalıo ilacı kesince hayatım cehenneme döndü. Normalde kullandığım ilacımı hamilelikte kullanamadım. Doktor daha hafif bi ilaç verdi. Bir süre onu tam aldım. Sonra baktım iyiyim 8 aydan itibaren yarıma sonrada çeyreğe düşürdüm. Doğumuda öle yaptım. Merak etme herşeyin bir çaresi var. Sende istersen iyi oluyorsun ve bu kötü günler geçiyor. Kaç haftalık hamilesin şuam?[/QUOTE]
ben 10 haftalık hamileyim. ben de ilacı bırakınca başladı. ilacı bıraktıktan 1 ay sonra başladı. emdr yi deneyecem. nette inanılmaz yorumlar var. daha doğrusu bilemedim yaptırsam mıyaptırmasam mı.

merhaba arkadaşlar. neden sesiniz çıkmıyor. bir ses verin lütfen. bugün herkes nasıl :) iyi mi:)

merhaba arkadaşlar. neden sesiniz çıkmıyor. bir ses verin lütfen. bugün herkes nasıl :) iyi mi:)
ben bu aralar daha kötüyüm canım. ilk zamanlarda ki gibi değilim. çarşamba günü harmony testin sonuçlarını alıcam ona mı stres yapıyorum nedir anlamadım. sürekli aklımda şimdi mi atak geçiricem sonra mi düşünceleri var. ayın 14 ünde psikolog randevum var çözemezsek belki bende ilaca geçerim çok mutsuzum çünkü. keyif alamıyorum hiçbri seyden. sen nasılsın bakalım. A arunaaa canım senin hamileliğin kaçıncı haftasında başlamıstı sıkıntılar . acaba hormonlar mı böyle birden kötü yaptı beni.

Ark mrb bende 12 haftalık hamileyim ve 15 senedir panik atak hastasıyım çok zor zamanlar geçiriyorum ;((

Merhaba. mail adresime yine bildirim mesajları gelmemeye başladığı için siteye bakmamıştım hiç. Yeni gelen hamile arkadaşlara moral olması için durumumu yazayım tekrar.

Çok uzun yıllardır panik atakla uğraşıyorum. İlaçlarımı azaltıp bıraktıktan sonra hamile kalmayı düşünürken, ilaç içerek hamile kaldım. Hamileliğimi testle öğrenene kadar ilaç kullandım. Sonra 18. haftaya kadar kullanmadım ama 24 saat süren, hiç geçmeyen anksiyete ve panik atak yaşadım. Hiç bir kontrolüme gidemedim, uyku uyuyamadım, sakinleşemedim vs. 32+2 de suyum gelmesi sonucu acil sezaryenle kızımı kucağıma aldım. Şimdi 25 aylık. Deli dana gibi koşturuyor. 1,5 yaşına kadar uygun bi ilaç kullanarak emzirdim. Şimdi tekrar tedaviye başladım. Katedecek çok yolum var. Zor olsa da günler geçiyor. Bakmışsınız yaşadıklarınız mazi olmuş bile. Gün sayanlara sabırlar ve hayırlı doğumlar dilerim. Allah hepimize iç huzuru nasip etisn.

Merhaba. mail adresime yine bildirim mesajları gelmemeye başladığı için siteye bakmamıştım hiç. Yeni gelen hamile arkadaşlara moral olması için durumumu yazayım tekrar.

Çok uzun yıllardır panik atakla uğraşıyorum. İlaçlarımı azaltıp bıraktıktan sonra hamile kalmayı düşünürken, ilaç içerek hamile kaldım. Hamileliğimi testle öğrenene kadar ilaç kullandım. Sonra 18. haftaya kadar kullanmadım ama 24 saat süren, hiç geçmeyen anksiyete ve panik atak yaşadım. Hiç bir kontrolüme gidemedim, uyku uyuyamadım, sakinleşemedim vs. 32+2 de suyum gelmesi sonucu acil sezaryenle kızımı kucağıma aldım. Şimdi 25 aylık. Deli dana gibi koşturuyor. 1,5 yaşına kadar uygun bi ilaç kullanarak emzirdim. Şimdi tekrar tedaviye başladım. Katedecek çok yolum var. Zor olsa da günler geçiyor. Bakmışsınız yaşadıklarınız mazi olmuş bile. Gün sayanlara sabırlar ve hayırlı doğumlar dilerim. Allah hepimize iç huzuru nasip etisn.

Merhaba domestikus seni gördüğüme ne sevindim anlatamam. Bebek düşünürken konuşmuştuk burda senle. Şimdi hamileyim 21 haftalık :) son Bşr aydır kötüyüm aslında ama doktor normal diyor başetmeye çalışıyorum o yuzden. Bu sıralar yabancılaşma yaşıyorum geçmiyor korkutuyor beni klasik şizofreni olma korkusu :(( kadın doğumcum artık ilaç kullanabilirsin dedi. Sen ne düşünüyorsun vu konuda yaşadıklarım hakkında? Senin hamileliğin de sıkıntılı geçmiş anlaşılan üzüldüm. Şimdi iyisin umarım. Rabbim bebeğine ve sana uzun sağlıklı ömür versin.
Sen de yabancılaşma yaşadın mı? Neler yaşadın? Tavsiyen var mı bana ve burdakilere?

Ark mrb bende 12 haftalık hamileyim ve 15 senedir panik atak hastasıyım çok zor zamanlar geçiriyorum ;((
Hayırlı uğurlu olsun arkadasım rabbim sağlıkla kucagına almayı nasip.etsin. hepimiz burda az çok sıkıntı yaşıyoruz korkma bi şekilde geçiyo zaman ben 21 haftalık oldum bile. Sana tavsiyem psikiyatristin ve kadın doğumcunla irtibat halinde ol. Ne gibi sıkıntıların var su An?

3 aydan sonra ilaç kullanılabiliyor. doktorunla konuş bence. ilk bebeğin mi senin. burda sürekli yaz. sana da iyi gelecek. biri küçük bir yorum yapsa ondan telkin buluyorsun. burda hep beraberiz.

ben bu aralar daha kötüyüm canım. ilk zamanlarda ki gibi değilim. çarşamba günü harmony testin sonuçlarını alıcam ona mı stres yapıyorum nedir anlamadım. sürekli aklımda şimdi mi atak geçiricem sonra mi düşünceleri var. ayın 14 ünde psikolog randevum var çözemezsek belki bende ilaca geçerim çok mutsuzum çünkü. keyif alamıyorum hiçbri seyden. sen nasılsın bakalım. A arunaaa canım senin hamileliğin kaçıncı haftasında başlamıstı sıkıntılar . acaba hormonlar mı böyle birden kötü yaptı beni.
ben de bir iyi bir kötü gidiyorum. iyi dediysem bildiğin iyi olmuyorum. sadece dayanabileceğim durumda oluyorum. bu sabah kalbimde büyük bir yangınla uyandım. inşirah okuyorum her vakit namazından sonra. iyi oluyorum o nu okudukça. sen de oku. ama sürekli oku. ben her vakit namazından sonra 10 kere okuyorum. asr suresini okuyorum. ya sabır diyorum. sabredecem ve geçecek. Allah alacak bu yükü üzrimizden. burdaki herkese dua ediyorum. Rabbim dualarımızı kabul etsin

canımm selam... ben 18.haftadaydım sanıyorum tekrar başladı inanılmaz artarak devam etti.. ve ben dayanamadım 20.haftanın sonunda ilaca başladım. şuan çok şükür iyiyim. ama harika değilim yani hiç olmuyor diyemem ama 3-4 günde bir oluyor o da çok şiddetli değil... lütfen ilaç içmeyi korkulu bir rüya olarak görme.ilaç danışmanları var milyon tane siteden araştırma yaptıkki benim doktorumda prof. zararı olmayacak bebeğe...en son ihtimal ilaç alabileceksin bunu düşünerek rahatlamaya çalış.

canımm selam... ben 18.haftadaydım sanıyorum tekrar başladı inanılmaz artarak devam etti.. ve ben dayanamadım 20.haftanın sonunda ilaca başladım. şuan çok şükür iyiyim. ama harika değilim yani hiç olmuyor diyemem ama 3-4 günde bir oluyor o da çok şiddetli değil... lütfen ilaç içmeyi korkulu bir rüya olarak görme.ilaç danışmanları var milyon tane siteden araştırma yaptıkki benim doktorumda prof. zararı olmayacak bebeğe...en son ihtimal ilaç alabileceksin bunu düşünerek rahatlamaya çalış.
arunaaa depresyon bir durumun var mı. ben depresyonik bir durumdayım. bu normal mi sence

nasıl vardın kuzum bu kanıya??? yaşadığın herşeyi hastalıkla ilişkilendirip adını koyma. mesela ne hissettiğin için bunu düşünüyorsun
şöyle vardım bu kanıya. hiç birşeyden zevk almıyorum mesela. bir de ne demek istedin tam anlamdım ben.

şöyle vardım bu kanıya. hiç birşeyden zevk almıyorum mesela. bir de ne demek istedin tam anlamdım ben.
şöyle demek istedim canım. hemen teşhisi kendin koyup depresyondayım ben deme. çekme üzerine... inan bilinçaltın negatif etkileniyor değilsen bile ,ben depresyondayım diye diye kendini depresyona sokarsın. değilim de... o çok ağır bir durum inanki bu siteye girip bakamazsın bile o kadar bitik bir hale geliyorsun.

şöyle demek istedim canım. hemen teşhisi kendin koyup depresyondayım ben deme. çekme üzerine... inan bilinçaltın negatif etkileniyor değilsen bile ,ben depresyondayım diye diye kendini depresyona sokarsın. değilim de... o çok ağır bir durum inanki bu siteye girip bakamazsın bile o kadar bitik bir hale geliyorsun.[/QUOTE
bilmiyorum artık ne düşüneceğimi bilmiyorum. çok yoruldum kendimle mücadele tmekten. çevreme sürekli istemediğim halde gülücük dağıtmaktan, oynamaktan, iyiymiş gibi yapmaktan. artık kendimi unutup onları düşünüyorum. onlar üzülmesin diye mutlu gibi davranıyorum ama mutlu değilim aslında. iyimisin diyorlar iyiyim diyorum. iyi mi yapıyorum onu da bilmiyorum. sadece uyumak istiyorum hiç kalmadan. ne bilim işte böyleyim buaralar

canım kıyamam ben sana.... aynı duyguları yaşıyoruz inan bana yalnız değilsin... uykuda o kadar mutluyum ki uyandığım an ilk aklıma gelen bu hastalık oluyor.iyimiyim ne düşünüyorum diye yokluyorum kendimi ve hemen midem bulanmaya başlıyor. ama yapacak bişey yok... kabul edip üstüne gitmedikçe geçmiyor.içinden hep iyiyim de .. bana meditsyonda bu öğretilmişti. iyiyim ve güvendeyim ... sürekli bunu söylüyorum içimden

iyi olmana çok sevindim canım. zaman geçtikçe ilacın etkiside artıyordur. bende 1 gün sonra 18. haftama giriyorum. anlamadım neden böyle oldugunu. şu testlerin sonucu gelsin canım bakalım rahatlıycakmıyım. ilaç kullanmaktan korkmuyorum bende hiç. benim doktorumda aynı düşüncede diğer arkadaşlarında bilgisi olsun. xanax bile çok zorda kalırsan kullanabilirsin ama kronik hale gelmiycek diyor. benim doktorumda prof. aynı zamanda psikologumda aynı düşüncede bir bardak şarap içmiş gibi olursun diyor ki o da alanında en iyilerden. o yüzden ilaçtan sizde korkmayın. ben sadece bekliyorum eğer ki atak geçirirsem bir gün o zaman başlıycam. şu an için çok kötü değilim daha. hatta şu mutsuzlugum bebeğe daha kötüyse atak geçirmesem bile doktorum uygun görürse başlamayı düşünüyorum. benim doktorum ne yazık ki dogumdan sonra asla içemezsin diyor. ya emziricekmişim ya ilaç kullanıcakmışım. o zaman kötü olursam sürekli ilaç değilde xnax gibi bi ilaç düşünüyorum çok kötü oldugumda. sütümü sagıcam. zaten 4 saat kadar sonrada vücuttan atılıyor. bana xanax çok iyi geliyor.çeyrek içiyordum o bile yetiyor. hayat kurtarıcam resmen.

canım kıyamam ben sana.... aynı duyguları yaşıyoruz inan bana yalnız değilsin... uykuda o kadar mutluyum ki uyandığım an ilk aklıma gelen bu hastalık oluyor.iyimiyim ne düşünüyorum diye yokluyorum kendimi ve hemen midem bulanmaya başlıyor. ama yapacak bişey yok... kabul edip üstüne gitmedikçe geçmiyor.içinden hep iyiyim de .. bana meditsyonda bu öğretilmişti. iyiyim ve güvendeyim ... sürekli bunu söylüyorum içimden
aynı ben de sabahuyanınca ben bugün iyi miyim diye soruyorum kendime. kendi kendime çağırıyorum belki. ama elimde deil işte. arkadaşlar siz de yazın duygularınızı buraya nolur. birbirimize yyardımcı olalım

Back
X