Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

benimde bu ikinci bebeğim ilkini o kadar çok istemiştimki ama olmadı zaten o olaydan sonra başladı bu hastalık demekki hastalıktan hepimiz aynı duygular içindeyiz umarım doğumdan sonra her şey düzelir.
bu kadar olur aynı şeyleri yaşıyormuşuz. kimileri hissetmeye başlayınca daha çok bağlanırsında diyor. bilmiyorum nolcak durumumuz :KK43: neden boyle hissediyoruz acaba. benim bundan önce bir düşüğüm olmasa ve ona bağlanmış olmasam düşünücem ki böyle hissetmem normal. sanırım bağlanamamızda hastalıkla ilgili. bilemiyorum.

bende de aynı duygu var. hastalık bizi öle yıpratıyor ki bazen. artık iyi olup olamayacağımıza odaklanıyoruz. bebeği maalesef ikinci sıraya atıyoruz. ben de öle en azından. sanki dünyaya geldiğinde ona iyi bakamayacağım gibi geliyor.

bu kadar olur aynı şeyleri yaşıyormuşuz. kimileri hissetmeye başlayınca daha çok bağlanırsında diyor. bilmiyorum nolcak durumumuz :KK43: neden boyle hissediyoruz acaba. benim bundan önce bir düşüğüm olmasa ve ona bağlanmış olmasam düşünücem ki böyle hissetmem normal. sanırım bağlanamamızda hastalıkla ilgili. bilemiyorum.

bende de aynı duygu var. hastalık bizi öle yıpratıyor ki bazen. artık iyi olup olamayacağımıza odaklanıyoruz. bebeği maalesef ikinci sıraya atıyoruz. ben de öle en azından. sanki dünyaya geldiğinde ona iyi bakamayacağım gibi geliyor.

hangimizin gebeliği önceyse o zaman bebeğin hareketlerini hissettiğinde bağlanma olucakmı neler hissedicek merak ediyorum paylaşalım lütfen

Ben 2003 den beri panik atakla mücadele içindeyim. Şu a 14 haftalık hamileyim. Bu haftaya kadar iyiydim. Son 4 gündür sıkıntım var. Ben inat ettim ilaçsız sıkıntısız atlatacığım hamileliği. Sıkıntım artınca beni rahatlatacak kitaplar okuyorum. Rahatlatıyor. Bence panik atağınızı tetikleyen şeyleri tespit edin. Onlarla ilgili kitaplar videolar izleyin. Ben bu şekilde idare ediyorum. Sizin önerileriniz nedir?
Bir de gün içinde ayran tüketin. Ayran depresyon tedavisinde bile etkili. İnsanı sakinleştiriyor. Yatmadan şakaklarınıza lavanta yağı sürebilirsiniz. Aklıma gelenler bunlar. ☺️

Ben 2003 den beri panik atakla mücadele içindeyim. Şu a 14 haftalık hamileyim. Bu haftaya kadar iyiydim. Son 4 gündür sıkıntım var. Ben inat ettim ilaçsız sıkıntısız atlatacığım hamileliği. Sıkıntım artınca beni rahatlatacak kitaplar okuyorum. Rahatlatıyor. Bence panik atağınızı tetikleyen şeyleri tespit edin. Onlarla ilgili kitaplar videolar izleyin. Ben bu şekilde idare ediyorum. Sizin önerileriniz nedir?
Bir de gün içinde ayran tüketin. Ayran depresyon tedavisinde bile etkili. İnsanı sakinleştiriyor. Yatmadan şakaklarınıza lavanta yağı sürebilirsiniz. Aklıma gelenler bunlar. ☺️
on küsür yıl. nasıl dayanıyırsun bunca yıl. bu hastalığın sonu yokmu yaa. Allah yardımcımız olsun.

on küsür yıl. nasıl dayanıyırsun bunca yıl. bu hastalığın sonu yokmu yaa. Allah yardımcımız olsun.
Canım valla dönem dönem iyi oluyor. Her gün böyle geçmiyor. Ben hiç bi kere panik atak yaşayıp kurtulanı duymadım. Genelde senede bir de olsa dönem dönem tekrarlıyor. İlaç her zaman işe yarıyor. Tabi düzenli 1 seneye yakın kullanmak lazım. Ancak hamilelikte ilaç kullanımı tehlikeli biliyorsun. Bazı ilaçlar kullanılabiliyor eğer çok ağır bir durum varsa. Ben bu şekilde Allah'ın izniyle atlatacağım hamileliği.

Merhaba. mail adresime yine bildirim mesajları gelmemeye başladığı için siteye bakmamıştım hiç. Yeni gelen hamile arkadaşlara moral olması için durumumu yazayım tekrar.

Çok uzun yıllardır panik atakla uğraşıyorum. İlaçlarımı azaltıp bıraktıktan sonra hamile kalmayı düşünürken, ilaç içerek hamile kaldım. Hamileliğimi testle öğrenene kadar ilaç kullandım. Sonra 18. haftaya kadar kullanmadım ama 24 saat süren, hiç geçmeyen anksiyete ve panik atak yaşadım. Hiç bir kontrolüme gidemedim, uyku uyuyamadım, sakinleşemedim vs. 32+2 de suyum gelmesi sonucu acil sezaryenle kızımı kucağıma aldım. Şimdi 25 aylık. Deli dana gibi koşturuyor. 1,5 yaşına kadar uygun bi ilaç kullanarak emzirdim. Şimdi tekrar tedaviye başladım. Katedecek çok yolum var. Zor olsa da günler geçiyor. Bakmışsınız yaşadıklarınız mazi olmuş bile. Gün sayanlara sabırlar ve hayırlı doğumlar dilerim. Allah hepimize iç huzuru nasip etisn.

selam domestikus..ben uyuş uyuş uyuşuyorum niye acep:KK53:

bu durumda en son ben yaşayacağım. önce sizden gelecek paylaşımlar
Ben son bir haftadır hissediyorum damar atması gibi pıt pıt bişey inanın çok kaygılı günler geçiriyorum bu aralar ama düşündüğüm gibi korkmadım hareketlerden , aksine sevindim . Korkmayın Siz de öyle korkulacak bişey yok . Allahtan sanırım mutlu oluyorsunuz daha çok .

hangimizin gebeliği önceyse o zaman bebeğin hareketlerini hissettiğinde bağlanma olucakmı neler hissedicek merak ediyorum paylaşalım lütfen
Aynen canim. Ilk ben hissedicem sanirim. Bakalim hissedince insallah hersey yoluna girer. Bende merakla bekliyorim o gunleri

Ben son bir haftadır hissediyorum damar atması gibi pıt pıt bişey inanın çok kaygılı günler geçiriyorum bu aralar ama düşündüğüm gibi korkmadım hareketlerden , aksine sevindim . Korkmayın Siz de öyle korkulacak bişey yok . Allahtan sanırım mutlu oluyorsunuz daha çok .
Aaa sende bebegin hareketlerinden rahatsiz olurum diye dusunuyormuydun. Bende de oyle bir korku vardi simdi azaldi.ama bakalim o zaman gelince neler hissedicm merakla bekliyorum

Uyusmanin anksiyeteyle ilgisi varmidir ki canim. Neren uyusuyor?

benim.anksiyetem uyusmayla basladi en buyik sikayetimdi ellerimde baslamsti..norolig mr tomografi hicbiri yetmedi..beynimde birsey oldugunu dusunuyordum..uyusmalar ilerledi dilim kulak memem dahi uyusuyordu..psikiyatr.yolunu bulunca gecti sikayetler:)simdide stres yapinca uyusuyorum yine..sabaha karsi ellerim ayaklarim kulce gibi oldu..kanim cejikiyor sanki..ama cok.sukur artik cok korkmuyorum

benim.anksiyetem uyusmayla basladi en buyik sikayetimdi ellerimde baslamsti..norolig mr tomografi hicbiri yetmedi..beynimde birsey oldugunu dusunuyordum..uyusmalar ilerledi dilim kulak memem dahi uyusuyordu..psikiyatr.yolunu bulunca gecti sikayetler:)simdide stres yapinca uyusuyorum yine..sabaha karsi ellerim ayaklarim kulce gibi oldu..kanim cejikiyor sanki..ama cok.sukur artik cok korkmuyorum
şu hastalık ne garip bsey ya. ne hallere sokuyor bizi ne hastalıklar ürettiriyor :)

bunları duyduğuma çok sevindim. İnş. hepimizden senin gibi olur

ben daha çok çok kötü değilim canım ama giitiğim noktada pek iyi değil gibi. akşam eşimle konuşuyorduk. doğumdan 3 hafta önce izine ayrılıcam o arada evi temizletiriz bebek için hazırlık yaparız diye. benim bir midem bulandı ki sorma( benim üzüntü stres hemen mideme vurur) insan bunları düşününce mutlu olur ben mutlu olmak yerine gerildim. sonra dogum geldi aklıma karnımın kocaman olacağı, hareket edemeyeceğim ,sonra dogum yapacagım ,dogumdan sonrası hiçbirseyden memnun olmadım. eşime hemen konuyu kapattırdım. sonra düşündüm de ben bu bebeğe niye bağlanamıyorum. ısteyerekte oldu şimdi neden boyle neden alışamıyorum yoksa istemiyormuyum gibi şeyler düşünmeye başladım. niye böyleyim hiç bağlanamıyacakmıyım korkuyorum. harmony test yaptırmıştım. onun sonuçlarını aldım dün iyi çıktı. ama ben hiç ona da sevinmedim.

Canımbu düşüncelerin hepsi bendede oldu. 8.ay a kadar ne bebek alışverişi yaptım nede anneme çevreme yaptırdım. Bebekle ilgili hiç bişey konuşmak istemiyordum. SAnki isteyerek değilde zorla hamile kalmışım onu hiç sevemiyormuşum gibi geliyordu. Bu duyguların hepsi şuan hormonlaeın yüZünden.. Tüm vucudun beynin hislerin değişiyor ve bebeğe hazırlanıyor ama biz rahatsızlığımız nedeniyle bu değişimi diğer kadınlar gibi kaldıramıyoruZ. Karnın kocaman olcak hareket edemiycen diye de birşey yokkilona dikkat edersen ve şimdiden hareketli olursan son dakkikaya kadar şimdi yaptığın berşeyi zorlanmadan yapabilşrsin. ( benimde en büyük koularımdan ri buydu ama dedim ya 36. Haftamda çeşmede denize gittim hemde sabahtan gece 1 lere kadar eşimle gezdik. Acaip bi enerji geliyo 20. Haftadan sonra hormonlarda yavaşlıo biraz daha rahatlıyıp alışıyorsun be herşey rayına oturuo merak etme şimdi nie böyleyim die kendimi sorgulamA.. Akışa bırakmaya çalışırsN düşündüğün gibi olmadığını göreceksin..

Mrb bende aynı senin gibi düşünüyorum bu saçma sapan düşüncelerden bebeğime konsantre olamıyorum çok zor geçiyor günler bende bebeğimi isteyerek yaptım ama neden şimdi onu istemiyorum anlamıyorum sanki doğumdan sonrada onu istemicekmişim gibi geliyo bu düşünce beni dahada korkutuyo
Bu düşüncelerin hislerin çk normal tüm vücudun hislerin hormonlarınla değişiyor ama zaman geçtikçe o sevgi oluşuyor hemde fazlasıyla

A bi de kızlar benim de kabusum bebeğin hareketlenmesiydi.. Ama bağlanmada sevgide hamileliğin keyifi de bebek hareketlendikten sonra başlıyormuş.. Korkulacak hiç birşey yokmuş.. Herşey o kadar doğal ilerliyorki hiç yadırgamıyorsun..

Back
X