Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

aglamaktan bi hal oldum yine iki gündür doktorla konuştum ilaç vermedi devlet hastanesi antalya da iliki tarama için gitmiştim ama vermedi hiçbir sey söylemedi bile onlarada hak veriyorum hangi birimizle uğraşsınlar özele gidicem önümüzde ki ay umarım o bir çaresini bulur sabır dilemekten yoruldum nasıl ge.icek 6 ay allahım

bir de ilacı kadı doğum doktoru mu yazabiliyor mu yoksa psikiyarti mi gitmem lazım

Son düzenleme:
ben de çok fazla yorgunluk halsizlik evin işleri kalıyor yemek yapamıyorum kokusuna öğmeye başlıyorum hazır ne varsa onlar hazır pizza falan yapıyorum eşime kendime de çorba yapıyorum zar zor mutfak yığılıp kalıyor herşey büyüyor gözümde

Kızlar merhaba ben panik atak için hiç tedavi görmedim fakat daha hamilelik yokken 1 yıl kadar önce çok şiddetli bir nöbet geçirdim. Aşırı çarpıntı ve kalp krizi geçiriyormuşum hissi, ellerimin ayaklarımın buz kesmesi gibi bir durum olup yaklaşık yarım saat sürmüştü kalp atışlarımın tam düzeldiği hissetmem ertesi günü bulmuştu . Bu bir yıl içinde bu kadar şiddetli bir atak olmadı fakat hala üzüldüğümde korktuğumda aşırı çarpıntı hissediyorum ve ölecekmişim hissine kapılıyorum. Kısa sürüyor oldukça. Fakat Hamilelikte birlikte çarpıntılarım iyice arttı. Dr a gitmedim bu konuyla ilgili. Gitsem ilaç falan verir mi acaba? Doğumu düşündüğümde de yanatak geçirirsem diye çok endişeliyorum

Merhaba tatlım bende şuan ilaçsız hamileliğimi sürdürmeye çalışıyorum doğum nasıldı ben en çok ondan korkuyorum bide bebeğin olunca nasıl oldun
Canim bak bende dogumdan deli gibi korktum agladim evden vedalasarak ciktim cocuklarimla vedalastim sonum geldi diye ama sana yemin ediyorum hastaneye gittim ne heycan ne panik bir cesaret geldi anlatamam ameliyathneye gulerek girdim gulerek ciktim ne panik ne bisey allhh sana guc verecek rahat ol bak suan yine sikintilarim var hala ilac kullanmiyorum ama emin ol.hamilelikteki gibi berbat degilim allhima sukurler olsun . Sende baya gelmissin masallhhh rabbimin izniyle hic bisey olmaz dogumdan korkma

Bebeğin hareketlenecek olması çok güzel diyorlar, öyledir eminim. ama su an ben bundan da cok korkuyorum. içimde yabancı olduğum birşey taşıyorum gibi geliyor. Allahım sen affet nefesim kesiliyor kafayı taktım resmen delirmessem iyidir:) harketlenince ya hep paniklersem, bebek kıyafetleri bazen cok hoşuma gidiyor bazen içim titriyor korkudan bakamıyorum. berbat bir psikolojideyim anlayacağınız. tek tesellim sizin yazdığınız olumlu yazılar bir de psikoloğum 3. aydan sonra annelik hormonları yavaş yavaş salgılanır adapte olur korumak istersin bebeğini. hareketlenmesi de hoşuna gidecek demişti. tabi ben normal düşünemediğim için kadına tutup ya bende annelik hormonları salgılanmassa bile diye sordum:) O da bu mümkün değil tiroid hormonunu engelleyebiliyor musun bu beynin yaptığı bir şey doğanın kanunu kendini rahat bırak demişti. yazarken bile mantıksızlığını görüyorum ama hastalık işte:KK43:
Merve emin ol hamileligimin basindan beri hep korktum hatta onceki yazismalarima bakarsan ayni seyden korktugumuzu goreceksin ama hic korktugumuz gibi olmadi olmayacak bende kabullenemiyodum icimde bi canli tekme atacak orda duracak allhhim nasil olacak diyodum nasil yapcam ben diodum ama korktugumun hic birisi olmadi zaten yavas yavas buyuyo sen alisiyosun orda olmasini kabulleniyosun korkma canim . En buyuk korkum buydu karnim buyuyunce ben ne yapcam ama dogurdum bebek 8 aylik olacak yakinda :))) allhhh yardim ediyo merak etme sabirli ve bol dua et hic bisey olmayacak

Hanımlar bazen tam uykuya dalmışken bir anda uyanıyorum ve huzursuzluk karamsarlık korku kaplıyor içimi daha da uyuyamıyorum uzun süre mesela bu gece öyle oldu. Çok kötü hissediyorum böyle olunca. Bu şekilde yaşayan var mı ? :KK43:
hep bu yollardan gectik ozellikle uykusuzluk cok kotu tam uykuya dalacakken icinden bisey hopluyo sanki cok kotu bisey olmus gibi bi korku bi heycan ama bunlarin hepsi pskolojik o an hemen insirah suresini oku rahatlarsin insallhh sadece sunu bil pskolojikk kotu hic bisey yokk

aglamaktan bi hal oldum yine iki gündür doktorla konuştum ilaç vermedi devlet hastanesi antalya da iliki tarama için gitmiştim ama vermedi hiçbir sey söylemedi bile onlarada hak veriyorum hangi birimizle uğraşsınlar özele gidicem önümüzde ki ay umarım o bir çaresini bulur sabır dilemekten yoruldum nasıl ge.icek 6 ay allahım
Seni okadar iyi anliyorum ki hamileligim berbatti kafam ellerimin arasinda gecti aglamaktan bitmistim ama gecti gitti bende senin gibi diyodum gecmez bu gunler saniyeleri saydim takvimin hangi gunde oldugunu bildigim halde her gun baktim ama gecti canim dogum oldu bitti bebek 8 aylik oldu bile sen suanda ben asla eskisi gibi olmicam diye dusunuyosun bi tek ben boyleyim saniyosun ama degilsin bizde yasadik bunlari belkide fazlasini sadece sabir inan hamilelikte hormonlar cok etkiliyo pskolojiyi allhh sana yardin edecek ve ne ara 9 aya geldin farketmeyeceksin bile boll dua et ve tek degilsin unutma

Gecen yil bu zamanlarda bizde ayniydik yazdiklarinizin yasadiklarinizin mislini yasadikk sizi okadar iyi anlayabiliyorum ki ama biliyorum ki sizlerde ayni sekilde baskalarina umut destek olacaksiniz bende yaziyodum acaba gunler gececekmi dogurabilecekmiyim iyi olacakmiyim diye gecti bitti cok sukur hamilelik gercekten zor ama sonucu cok guzel .. ayrica bebegi kabullenemem sevemem olayini silin kafanizdan cunku asla oyle bisey olmaz olmicak suan pskolojik olarak boyle dusunuyosunuz ama kotu dusundugunuz hic bir sey gerc ek olmayacak zaten suanki problem ani yasayamadigiz icin gelecegi dusunup acab o acaba su derken panige kapiliyosunuz buda diger insanlar ani yasadigi icin bukadar mutlular gelecegi dusunup hayati kendilerine zehir etmiyolar tavsiyem hastaliktili tanimaya calisin her nobette yada ne bilim sikintiyi beyninize kaydedin ki sonraki gelen bir nobette tamam ben bunu yasadim ve pskolojik bana bir zarar vermiyo kotu bisey olmuyo demeyi basardiginizda birazdaha iyi hissedeceksiniz ben bu sekilde durabildim dayanabildim allhh yardim etsin bizim gibi tum hastalara

lazkızı biliyorum sizlerin yazdıklarını okudum sürekli umut oldunuz bana siz ilaç kullanmadan doğum yapmıştınız hattadeğil mi?analı babalı büyüsün kuzunuz inş. darısı bizlerin başına. daha 6 ay var günleri saymaya başladım bile şimdiden zaman çabuk geçsin diye bugün annem geldi yardıma temizlik yaptık beraber yayaktan kakıp evin işlerine bakmak biraz iyi geldi insan yazmakta bile zorlanıyor umarım atlatırız bu günleri

kızlar hangi ilaçları kullanıyorsunuz efexor kullanan varmı benim ilacım gebe kalmadan önce paxildi ancak d grubu olduğu içindoktor vermiyor zaten hangi ilaç olursa olursun ilk 3 ay içinde doktor önermiyor riske atamıyorum vicdan azabından. 3 aydan sonra efexor olabilirmiş ama bana paxil iyi geliyordu. bir iyiyim bir kötüyüm uykusuzluk bende de var dalsam kuş uykusu uyuyuyorum, bazen sıçrayarak uyanıyorum yada göğsüm daralarak nefesim yetmiyor:(

Back
X