Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Ypk canim ben ilac kullandim dogurdum halailaca devam
En merak ettiğim şeyi sorucam şimdi hamileyken hormonlar degisiyoya ilaç içince düzeliyor peki doğum yapınca yine aynimi bu sefer hormonlar dogumdan sonra yine değişiyor ilaç farklı bi etki yapıyomu yani söyle diyim ilaç seni iyi ettimi doğumda dogumdan sonra aynı

Gecen gun yazan sendin dimi hamileliginde ilaç kullanan bize umut olsun diye yazmistin
Canımcığım ölüp ölüp diriliyorduk buralarda.Okb,depresyon boğuştum durdum ben de.hamileliğimin tadını çıkaramadım.yıllarca beklediğim bebeğime sevinemedim bile.hep hamilelik hormonları azdırdı rahatsızlıklarımı.benim de bebeğim 10 aylık oldu bile:)hamileligimde ben de ilaç kullandım.emzirirken de kullandım.hepsi geçecek dayan canım.

En merak ettiğim şeyi sorucam şimdi hamileyken hormonlar degisiyoya ilaç içince düzeliyor peki doğum yapınca yine aynimi bu sefer hormonlar dogumdan sonra yine değişiyor ilaç farklı bi etki yapıyomu yani söyle diyim ilaç seni iyi ettimi doğumda dogumdan sonra aynı
Hamileliğimde dr.uma sormuştum.hiçbir rahatsızlığı olmayan kadınlarda bile en zor süreç oluyor doğum sonrası depresyonu oluyor.bizde daha da fena olmaz mı diye.biz de şu an onun için tedavi oluyoruz dedi.çok şükür doğumla birlikte sıkıntılarım gitti benim.en ağırı hamileligimin ilk oniki haftası oldu benim.

Ahahaha ne günlerdi ya.babanın yemek yiyişi,üst kat komşunun veledi,benim metrobüs maceraları,market tezgahı dağıtmalarım hey gidi hey...
Ayy babamin yemek yoyisi :)))))) senin metrobus maceralari superdi,her gun bi atraksiyon :)) en cok hosuma giden de nikah cuuzdaniyla aglaman :)))

Allah razi olsun hepinizden inşallah çocuklarınız ile hep mutlu olun Rabbim hiçbirimize evlat acısı yasatmasin sağlıkla sıhhatli huzurlu olalım ya ben pzrtsi doktoruma gidince bidaha konusucam 2gundur oğluma bakıp Ağlıyorum hergün yeni bişey oluyo bana bu sefer oğluma yetemiyomusum gibi hamileyim yalnızım iki çocukla nasıl olur endişesi ya anksiyete panik atak depresyon geldimmi neden herşey üst üste gelirki Allaha siginip dayaniyorum ama yoruluyorum oturduğum yerde hemde

MRH kızlar doğum korkusunu beynımden atamıyorum bi türlü çok kötü şeler olacak kendıme gelemycem fealaşıcam dıye kötü seneryolarkurup kurupm duuryourm bu durumu yasayanlar yazaılır mı :( çok üzgünüm neden böyle oluyor

MRH kızlar doğum korkusunu beynımden atamıyorum bi türlü çok kötü şeler olacak kendıme gelemycem fealaşıcam dıye kötü seneryolarkurup kurupm duuryourm bu durumu yasayanlar yazaılır mı :KK43: çok üzgünüm neden böyle oluyor

Aynı durumdayım.. Kendimi bırak normal doğururken sezeryana giderken bile hastanede fenalaşıcam çocuga zarar vericem diye düşünüyorum.. Ama bi yanım ameliyattan da korkuyor.. Normali dene diyor.. Ama öteki yanım sen yapamazsın felç kalırsın bebeği oksijensiz bırakırsın bi sürü şeyler..... Çok asabi oldum bi doğsa da rahatlasam diyorum ama eminim o heyecan iyice tetikleyecek doğum sonrası bi de depresyona giricem.. Biri çıkıp anksiyetem var normal doğurdum diyebilir mi lütfen???

Aynı durumdayım.. Kendimi bırak normal doğururken sezeryana giderken bile hastanede fenalaşıcam çocuga zarar vericem diye düşünüyorum.. Ama bi yanım ameliyattan da korkuyor.. Normali dene diyor.. Ama öteki yanım sen yapamazsın felç kalırsın bebeği oksijensiz bırakırsın bi sürü şeyler..... Çok asabi oldum bi doğsa da rahatlasam diyorum ama eminim o heyecan iyice tetikleyecek doğum sonrası bi de depresyona giricem.. Biri çıkıp anksiyetem var normal doğurdum diyebilir mi lütfen???
Benim anksiyetem panik atagim vardı ilk çocuğum da hamile kalinca ilaci biraktim sonra valla ne hikmetse normal doğum yaptim Allah yardım etti yani o an Rabbim yardım ediyor şimdi yine hamileyim yine anksiyetem panik atagim çıktı ilacı bıraktım hamile kalinca suan bu durumdayim

Benim anksiyetem panik atagim vardı ilk çocuğum da hamile kalinca ilaci biraktim sonra valla ne hikmetse normal doğum yaptim Allah yardım etti yani o an Rabbim yardım ediyor şimdi yine hamileyim yine anksiyetem panik atagim çıktı ilacı bıraktım hamile kalinca suan bu durumdayim

Peki doğum esnasında heyecanlandınız mı tansiyon vs sorun oldu mu

Peki doğum esnasında heyecanlandınız mı tansiyon vs sorun oldu mu
Yok olmadı çok şükür çünkü inanın o an ne kalp ne çarpıntı ne korku oluyor sadece çektiğiniz o sancidan kurtulmak için biran önce doğum yapmak istiyorsunuz zaten sancı basladimmi devamı Allahın izniyle geliyor bi baktım bebeğim doktorun elinde bende sizin gibi çoook düşündüm ne zamanki doğum ansızın geldi o zaman unuttum çünkü daha 1ayim vardı bebek erken geldi ansızın

Yok olmadı çok şükür çünkü inanın o an ne kalp ne çarpıntı ne korku oluyor sadece çektiğiniz o sancidan kurtulmak için biran önce doğum yapmak istiyorsunuz zaten sancı basladimmi devamı Allahın izniyle geliyor bi baktım bebeğim doktorun elinde bende sizin gibi çoook düşündüm ne zamanki doğum ansızın geldi o zaman unuttum çünkü daha 1ayim vardı bebek erken geldi ansızın

Evet aslında bana da öyle geliyor eğer sancım birden olursa açılırsa vs oraya yoğunlaşır kendimi düşünmem umut oldunuz bana inşallah ben de başarabilirim :)

Evet aslında bana da öyle geliyor eğer sancım birden olursa açılırsa vs oraya yoğunlaşır kendimi düşünmem umut oldunuz bana inşallah ben de başarabilirim :)
Inşallah Allahın izniyle bu hastalık ile mücadele eden hepimize Allah.kolaylik versin dogumdada inşallah o yüzden şimdi istediğiniz kadar korkun zamanı gelince hepsini Allah unutturuyor bendeki senaryolarla ne kitaplar yazilirdi şimdi yine aynıyim bak bu sefer ikinci kez basladik senaryolar üretmeye öyle bi hastalik

MRH kızlar doğum korkusunu beynımden atamıyorum bi türlü çok kötü şeler olacak kendıme gelemycem fealaşıcam dıye kötü seneryolarkurup kurupm duuryourm bu durumu yasayanlar yazaılır mı :KK43: çok üzgünüm neden böyle oluyor
Hamilelik hormonları sebebiyle anksiyete yaşıyorsun canım.normal doğumu düşünemedim bile korkudan ben de.genel anestezi ile sezaryan oldu doğumum.

2 tane doğum uzmanına sordum canım ikiside kullan dedi.. 6,5 aylık hamileyim bebek organ gelişimini tamamladığı için sıkıntı olmaz dediler.. İlaç 15-20 güne tesir eder dediler ama benim bugün 7. Günüm kendimi daha iyi hissediyorum sanki.. Olaylara daha umursamaz bakıyorum.. Önce kendim diyorum.. Ufak ataklarım sıkıntılarım geldiğinde başa çıkabiliyorum.. Elinizde böyle bir imkan varsa lütfen geciktirmeyin emin olun Anne sağlığı kimi zaman çok daha önemli.. Siz sağlıklı olun ki bebeğiniz de sağlıklı olsun..
2 tane doğum uzmanına sordum canım ikiside kullan dedi.. 6,5 aylık hamileyim bebek organ gelişimini tamamladığı için sıkıntı olmaz dediler.. İlaç 15-20 güne tesir eder dediler ama benim bugün 7. Günüm kendimi daha iyi hissediyorum sanki.. Olaylara daha umursamaz bakıyorum.. Önce kendim diyorum.. Ufak ataklarım sıkıntılarım geldiğinde başa çıkabiliyorum.. Elinizde böyle bir imkan varsa lütfen geciktirmeyin emin olun Anne sağlığı kimi zaman çok daha önemli.. Siz sağlıklı olun ki bebeğiniz de sağlıklı olsun..

Allah razı olsun senden içime su serptin bende kullanmak istiyorum çünkü çok mutsuzum hamileliğin tadını bile çıkaramıyorum karnımda bebeğimmı varmış iyimiymis sevinemiyorum çok üzgünüm 1 hafta sonra gel dedi durum eğer yine iyi hissetmiyorsan ilaç yazalım, hayırlısı olsun hakkımız da Rabbim şifa versin bizlere ve bebiş lerimize , bu arada siz ne ilacı kullaniyorsunuz

Allah razı olsun senden içime su serptin bende kullanmak istiyorum çünkü çok mutsuzum hamileliğin tadını bile çıkaramıyorum karnımda bebeğimmı varmış iyimiymis sevinemiyorum çok üzgünüm 1 hafta sonra gel dedi durum eğer yine iyi hissetmiyorsan ilaç yazalım, hayırlısı olsun hakkımız da Rabbim şifa versin bizlere ve bebiş lerimize , bu arada siz ne ilacı kullaniyorsunuz
Allah hepimizden razı olsun canım.. Ben prozac şurup kullanıyorum küçük ölçek alıyorum..Psikiyatri doktorum mutlaka etkisini göreceksin çok daha iyi olacaksın merak etme dedi.. Doğum uzmanlarından da onay alınca gönül rahatlığıyla kullanabiliyorum.. Ben geçtiğimiz haftasonu stresten kanama geçirdim erken doğum riskine karşı ekstra ilaç kullanıyorum şu anda.. Bende senin gibiydim bebeğime sevinemedim onu sevemedim hatta tekme attığında sinirleniyodum ve bu beni vicdan azabına sokuyordu.. Kızım 1,5 yaşında onunla ilgilenemiyordum kendimi düşünmekten ve bu da ayrı bir vicdan azabı yaratıyordu bende.. Çevremdekilerde ellerinden birşey gelmediği için son dönemlerde artık kızıp bağırıyorlardı bana.. Fakat çok şükür şu an benim bile inanamadığım bir sakinlik umursamazlık var üzerimde ne olursa olsun artık diyorum herşeye.. İnşallah böyle devam eder.. İnşallah sende şifa bulursun..

bende şu anda oradan oraya savrulmuş durumdayım kendime bakamadıgım için cnm ben ne zaman düzelicem inşirah suresini çok dinliyoum bana iyi geliyo arkadaslar evde duramıyorum kapıdan içeri girmek istemiyorum dısarı çıkmayı seviyordum hayat enerjim kalmadıgı için hiç bişi yapmak istemiyorum dediğinz gbi normal insanlar zor geçiriyo ben yazı nasıl atlatıcam onu düşün bunu düşün boğulucak gbiyim
Sikayetlerimiz aymiymis aslinda benimde dogumum yaza geliyor bende dusun dusun nasil olacak diye psikolojimi bozdum simdi ilaca baslayacagiz sanirim okurmusunuz bilmiyorum ama siz nasil oldunuz nasil atlattiniz ilac kullandinizmi.nolur okursaniz cvplayin tesekkurler

Back
X