Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Canım neler yaptın atlatmak adına önerin ne olur bize
Ben kaygı duyduğum anda derin nefes alıyorum ve bu anı kaç kez yaşadım ne oldu hiç birşey e peki ben neden kefimi bozayım bazen kalp kirişi gecitiyorum sanıyordum Rengim bembeyaz oluyordu şimdi ise kalp krizi atağı geldiğinde hiç umursamıyofum bu hastalığı çok iyi tanımak gerekiyor nasıl tansiyon ilacı içmese tanyon yükselir buda öyle birşey bunun ilacıda düşünceden korkma kaygi dan korkma çarpıntınmı oldu çık hava al uzan gebelikte çarıntı normal e neden kaygı duyacan anksyetedede çok normal yani uyuşma nefes darlığı anlamsız düşünceler hepsi normal korkma kaçma gelsin kaygı sevyeni yükselt inan sonradan kendi geçiyor yeterli hastalığı tanı

Böyle düşünerek kaybedersin ne demek atlatılmaz ya biz insanız kaygıyı kimi az yaşar kimi çok yaşar şöyle yelkenleri bırakma bak senelerdir toprağa baş ama yan insanlar var sende toprağa başlarsak ne olur işte bizim düşüncede böyle nasılki toprağa basmakla ölnez insan kaygısadwcw yıpratır şekerim ah çok şey yazk istiyorum wlerimdwki sinir sıkışmasından çok Zoe yazıtorum

Valla kadın tuttumda onun kadar çalıştım perdeleri iki debi at makineye Eğil kalk deterjan çıkar onlara ver valla bugün dedim doğuma gidicem daha çantam bile hazır değildi onun derdindeydim:halay:ah kızlar napıcaz biz bu anksiyeteyle panik atakla suan beynim bi tuhaf ya keşke birden düzelse beynimiz herseyimiz normal bir hayatımız olsa
Olacak inşaallah canım normal hayatımız Allah in izni ile... O günler geldiğinde normal insanlara göre daha fazla tad alacağız hayattan çünkü bu günlerin zorluklarını çektik.. rahat geçirdiğimiz her an nur nimet şükür kaynağı olacak bize ... En mutlu biz olacağız:))

Canım benim ,14hafamda bebeğin kafasında ödem kist var tanı koyamıyorum dedi doktor ve er ense kalınlığı var dxvm sedtomllu olabilir dedi ve ben çok yıprandım sonra allaha sığındım allah bana engeli bir çocuk verecekse onun gücünüde verir dedim sürekli dışarı çıktım hiç ak lıma bile geyirmedim bir kış perde cam açık oturdum sıkıntı bastıkca kurana sarıldım namaza sarıldım en son gitiğim doktor görünürde birşey yok dedi allahha sığın herşey bizim için allahım zorlu İmran vermesin

Kadın da tutsan ondan fazla yoruluyosun :)) ben bu kez çantama ne koyacağım konusunda tecrübelenince hiiiç takmıyorum. Sende de vardır bu durum illaki, sadece alışverişe çıkamadığından değildir :) bi de vakti ne zamansa o zaman oluyor doğum. Ben son 2 haftada neler denemedim neler ama tahmini doğuma 1 gün kala doğdu yinede :)) keşke dediğin gibi olsa ahhhh ahh.. Allah sağlık sıhhat versin, yuvamızı daim eylesinde napalım çekeriz, çekiyoruz bi şekilde..
Benim ilk çocuğum 8 aylık doğdu böyle kasilip sancı çekiyodum doktorum önlem amaçlı ciğer gelişimi yapti üstüne bi kaç gün geçti dogum yaptım aslında şuanki korkum bu yuzden heran doğum olabilir korkusu var sanırım ben 9ay tasiyamiyorum bebeği:KK70:

Ben bu rahatsızlığı atlatmak adına kendimce birseyler yapmaya çalışıyorum.. dün eşimle sitenin bahçesinde oturuyorken başım hiç kendinde değildi eve geçip kendimi yatağa atmak istedim adeta..düşecek Bayılacak gibiydm heran ayağa kalmaya bile korkuyordum... bunların üstüne gitmek istedim çok korksam da "en fazla bayilirsin eşin yanında" gibi telkinler verip kendime eşimle farklı muhabbetler ettik eve geçmedim belli süre... yavaş yavaş atlatacaima inanıyorum bu kaygı bozukluğunu .. Artık panik atak demiyorum çünkü zihnim onu öcüü gibi algılıyor ve en ufak nefes daralmasi kalp çarpıntısında atak geldi deyip daha fazla kaygıya sokuyor beni.. kelimelerin gücü çok fazla zihin i etkilemek de arkadaşlar...

Canım benim ,14hafamda bebeğin kafasında ödem kist var tanı koyamıyorum dedi doktor ve er ense kalınlığı var dxvm sedtomllu olabilir dedi ve ben çok yıprandım sonra allaha sığındım allah bana engeli bir çocuk verecekse onun gücünüde verir dedim sürekli dışarı çıktım hiç ak lıma bile geyirmedim bir kış perde cam açık oturdum sıkıntı bastıkca kurana sarıldım namaza sarıldım en son gitiğim doktor görünürde birşey yok dedi allahha sığın herşey bizim için allahım zorlu İmran vermesin
Şuan ne kadarlık bebeğin canım.. cevapların için çok teşekkürler Büyük bir motivasyon oldu bana Rabbim razi olsun

Ben bu rahatsızlığı atlatmak adına kendimce birseyler yapmaya çalışıyorum.. dün eşimle sitenin bahçesinde oturuyorken başım hiç kendinde değildi eve geçip kendimi yatağa atmak istedim adeta..düşecek Bayılacak gibiydm heran ayağa kalmaya bile korkuyordum... bunların üstüne gitmek istedim çok korksam da "en fazla bayilirsin eşin yanında" gibi telkinler verip kendime eşimle farklı muhabbetler ettik eve geçmedim belli süre... yavaş yavaş atlatacaima inanıyorum bu kaygı bozukluğunu .. Artık panik atak demiyorum çünkü zihnim onu öcüü gibi algılıyor ve en ufak nefes daralmasi kalp çarpıntısında atak geldi deyip daha fazla kaygıya sokuyor beni.. kelimelerin gücü çok fazla zihin i etkilemek de arkadaşlar...
Canım baş dönmesi çok normal kaygı bozukluğunda birde aç kalmamalı şeker düşünce kaygı ve çarpıntı artıyor pskoloğum dei doğru demiş inan bak kendinizi bi takip edin acıkınca nasıl oluyor sık az yeyin çanların bayılma hisi gelsin hiç korkma bayılsam ben -7aydır bayılırdım

Benim ilk çocuğum 8 aylık doğdu böyle kasilip sancı çekiyodum doktorum önlem amaçlı ciğer gelişimi yapti üstüne bi kaç gün geçti dogum yaptım aslında şuanki korkum bu yuzden heran doğum olabilir korkusu var sanırım ben 9ay tasiyamiyorum bebeği:KK70:
Bebekte sorun olmadı ise bir ay erken hamilelik sıkıntısını anlatmışsin canım;) Allah affetsin bana bazen çok ağır geliyor hamilelik ve bebek gelişimini tamamladığı an doğum olsa diye düşünüyorum

Canım baş dönmesi çok normal kaygı bozukluğunda birde aç kalmamalı şeker düşünce kaygı ve çarpıntı artıyor pskoloğum dei doğru demiş inan bak kendinizi bi takip edin acıkınca nasıl oluyor sık az yeyin çanların bayılma hisi gelsin hiç korkma bayılsam ben -7aydır bayılırdım
Bana da dualarını bekliyorum canım bende buradaki arkadaşlar ve senin bebeğin için edeceğim.. çözüm Rabbim e sığınmakda dua da inşaallah geçecek güzel pozitif düşünmeye çalışacağım.. (hiç geçmeyecek gibi gelse de bu halim ,zihnim in oyunu bu olumsuz düşünceler)

Bebekte sorun olmadı ise bir ay erken hamilelik sıkıntısını anlatmışsin canım:KK66: Allah affetsin bana bazen çok ağır geliyor hamilelik ve bebek gelişimini tamamladığı an doğum olsa diye düşünüyorum
Çok şükür hiçbir sorun olmadı doğum başladığında diyolarda ay Yaşamaz ay kuveze girer ay o olur bu olur ama kurban oldugum Rabbim doğa doğmaz kucağıma almayi nasip etti ya bişey diyimmi bende mesela 41haftaya kadar gitmedim ya bundada ilki gibi sağlık sıhhat rahatlıkla 34.haftada doğsa da korkum yok çünkü Rabbim gerçekten öyle büyük öyle büyük ki yardımı merhameti sonsuz şükürler olsun o yüzden senin korkunu anliyorum:))

Bayanlar farkındamısınız her birimizin iki kelimesinden biri Allaha sıgındım, dua ediyorum! Bunlar hep imtihan ve Allah sevdigi kullarını imtihan eder kendisine yakınlaştırırmış ben diger insanlara bakıyorum herkes hayatının kontrolunu kendine sanıyor yasama dair hiç bir tedirginlikleri yok oysa her sey bizim için ve o insanlar allahı anmaktan ona sıgınmaktan dua etmekten uzak kendilerine yaşamın akışına öyle kaptırmışlarki..yarın bir gün başlarına bir olay gelse büyük sarsılırlar bizler acıya da zorluga da antrenmanlıyız ve pozitif düşünmeye çalışmanın faydasına ben de inanıyorum Allah mükafatımızı verecek. Rabbim bakacak yüzümüze bu gece rüyamda bir erkek bebek emzirdim güzel duygular hissettim sen yaradana bir adım gidersen o sana geliyor belki de korkmana gerek yok bak ne güzel bir his diye gösterdi bana o rüyayı. Umutsuzluk yok yürüyüş var, derin nefes almak var, mücadele etmek ve bol dua etmek var bayanlar

Kızz deme öyleeee :) hem bu durum hepimiz için geçerli, çünkü kimin ne zaman doğum yapacağını Allahtan başkası bilmez. Sağlıklı olsunlarda önemli olan o. Ben ilk doğumumda hastaneye yattıgım gün, nöbetçi hemşire uzaktan akrabaydı bize. Kız yeni doğan yoğun bakımında çalışıyordu. Biraz sohbet ettik musade istedi bakmam gereken avuç büyüklüğünde bebeklerim var dedi, içim gitti orda. 560 gram doğmuş bebiş, maşallah durumu iyiydi. Şaşırdım kaldım, Allah o kadar büyük ki. Şükürler olsun herbir günümüze

Kızz deme öyleeee :) hem bu durum hepimiz için geçerli, çünkü kimin ne zaman doğum yapacağını Allahtan başkası bilmez. Sağlıklı olsunlarda önemli olan o. Ben ilk doğumumda hastaneye yattıgım gün, nöbetçi hemşire uzaktan akrabaydı bize. Kız yeni doğan yoğun bakımında çalışıyordu. Biraz sohbet ettik musade istedi bakmam gereken avuç büyüklüğünde bebeklerim var dedi, içim gitti orda. 560 gram doğmuş bebiş, maşallah durumu iyiydi. Şaşırdım kaldım, Allah o kadar büyük ki. Şükürler olsun herbir günümüze
Tabiki öyle ya Rabbim yeterki ol desin hersey olur ne bilim hislerim öyle diyor sanki buda öyle erken doğucak gibi hissediyorum Allahın izniyle pzrtsi gidicem doktora bakalım ne dicek Allah hepimizin gönlüne göre versin inşallah

Bayanlar farkındamısınız her birimizin iki kelimesinden biri Allaha sıgındım, dua ediyorum! Bunlar hep imtihan ve Allah sevdigi kullarını imtihan eder kendisine yakınlaştırırmış ben diger insanlara bakıyorum herkes hayatının kontrolunu kendine sanıyor yasama dair hiç bir tedirginlikleri yok oysa her sey bizim için ve o insanlar allahı anmaktan ona sıgınmaktan dua etmekten uzak kendilerine yaşamın akışına öyle kaptırmışlarki..yarın bir gün başlarına bir olay gelse büyük sarsılırlar bizler acıya da zorluga da antrenmanlıyız ve pozitif düşünmeye çalışmanın faydasına ben de inanıyorum Allah mükafatımızı verecek. Rabbim bakacak yüzümüze bu gece rüyamda bir erkek bebek emzirdim güzel duygular hissettim sen yaradana bir adım gidersen o sana geliyor belki de korkmana gerek yok bak ne güzel bir his diye gösterdi bana o rüyayı. Umutsuzluk yok yürüyüş var, derin nefes almak var, mücadele etmek ve bol dua etmek var bayanlar
Canım o kadar doğru söylemişsin ki.. benim hamilelikten önce bir sıkıntım yoktu ve ölüm gerçeğini idrak etmeden öyle başıboş bir hayatım vardıki maneviyat anlamında (yine türbanlı idim sadece namazlarımi kılıyordum kuran i kerim belki hafta bir ) ne zaman hamile kaldım bu sikintilar başıma geldi iliklerime kadar hissettim bu dünyaya kul olmak için gönderildiğimızı Elhamdulillah ilim öğrenmek ve bebeğimi de bu doğrultuda yetiştirmek için adım attım... Belki hala Rabbim in rızası doğrultusunda değilim tam ama en azından önceki gaflet içinde kendimi yaşama olabildiğince kaptırmış değilim Elhamdulillah

Tabiki öyle ya Rabbim yeterki ol desin hersey olur ne bilim hislerim öyle diyor sanki buda öyle erken doğucak gibi hissediyorum Allahın izniyle pzrtsi gidicem doktora bakalım ne dicek Allah hepimizin gönlüne göre versin inşallah
Allah hepimize vakti zamanı geldiğinde nasip etsin hayırlısıyla inşallah. Sağlıcakla doğurmak büyütmek nasip etsin. İnşallah güzel haberlerle dönersin canım.

Kızlar merhaba, bende gebeliğimi bu hafta yeni öğrendim, Allah nasip ederse devam eder ve kucağıma alırım, bundan önce 3 kere kimyasal gebeliğim oldu, keseyi görmeedn adet kanamasıyla düştü, doktor tahllil yaptı 3 gende heterozigot cıktı, sımdı kan sulandırıcı ıgne hap vıtamın vs kulanıyorum.

Bende bunun dısında panık atakta va galıba , tanısı konmus bır rahatsızlık degıl ama ben hıssedıyorum, bu kadar ilaç içiyorum bişey olurmu korkusu, acaba ilaçların dozu fazlamı korkusu, doktor verdı sonuct ama sureklı kafada sorgulama ve srguladıkca kendınden emın olamama, bas etmek cıdden zor,

panık atakta heralde genel olarak kafaada kurma porblemı var, siznasıl basedıyorsunuz? :) bu sadece verıdgım bır ornek ben her konuda kafama baya takıyorum..

Kızlar hangi demir hapını kullandınız ya da kullanıyorsunuz?
Ben maltofer kullanıyorum doktorum ferro sanol vermişti ama mideme çok dokundu sabahları aç karnina hap icemiyorum solusyon şeklinde maltofer şurubunu kullanıyorum sen kan ilacina başlamadınmi

Back
X