Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Kızlar hayırlı bayramlar Rabbim nice güzel bayramlar görmeyi nasip etsin tüm sevdiklerimizle inşallah. y4zy4qmurum y4zy4qmurum valla çok şükür idare ediyorum iğnelerim bitti kasilmalar hala devam bilmiyorum Allah sonumu zu Hayır etsin yarın evime donucem arada bi sıkıntı bunalti geliyo eve gidicem tek olucam ailemden yine uzakta af bilmiyorum böyle birden içime korku düşüyor ağzım dilim damagim kuruyor midem basim çok değişik oluyorum kızlar doktora dedim uyuyamıyorum bana pasiflora verdi ama içmiyorum çünkü uyutmuyo o genelde sakinleştirici biliyorum Allah yardımcımız olsun hepimizin

Hayırlı bayramlar arkadaşlar
Kızlar kalbimi dinlemekten alıkoyamıyorum kendimi ya :kızgın: panik ve anksiyete gibi sorunları olanlar bu kalpteki ek atımları daha güçlü hissedermiş. Sanırım bende böyle bişey var. Kalbimin ve göğüslerin azcık üst kısmında bir yerde sanki bir titreme gibi bişey oluyor birkaç saniyelik. O an nefes alamıcak gibi panikliyorum. Kalbimi dinleyince de düzensiz attıgını farkedersem tamamdır ipler kopuyor. Sizde yaşıyor musunuz böyle bir durum? Ağlıcam nerdeyse ya..
Canım bende çok oldu üç kardiyoloji doktoru değiştirdim herseferinde birde acile gittim kalbim in farklı arttığını belirttim ama ekg çektiler cihaz taktılar herseferinde bir sorun olmadığını söylediler (çok şükür) baktım olacak gibi değil her kalbimi dinlediğim de korkumdan elim ayağım titriyor tutmuyor midem bulanıyor yine acillik oluyorum.. Artık normal olduğunu kabul ettim çünkü çok sık oluyordu hâlâ oluyor ama çok üzerinde durmuyorm Elhamdulillah..farketmez oldum önceki kadar.. tamamen kalbe odaklandıimız için öyle oluyor.. bir kardiyolojiye git gayet sağlıklı olduğunu duyunca belli bir süre geçiyor panik durumun canım...

Kızçelerimmm, dert ortaklarımm bayramınız mübarek olsun, nice hayırlı bayramlarımız olsun sevdiklerimizle inşallah :dua:

Omas Omas Allahın izniyle herşey olacağına varıyor canım, sen istesenede istemesende elde olmadan erken olabiliyor canım. Dualarımız gününü ya da en azından kilosunu doldurması yönünde ama Allah herşeyin en doğrusunu bilir muhakkak. İnşallah sağlıcakla kucağına alırsın en önemlisi o. Lütfen kendini yıpratma olur mu, bebişin doğduğunda enerjine ihtiyacı olacak annesi:)
@Zynp23657 İçimi rahatlattın canım, Allah razı olsun. Bi de kimseye de tarif etmeye cesaret edemiyorum, ben zaten kafamda kuruyorum senaryoları, bunları düşünmemek için kendimi avutmaya çalışıyorum, bir de anlatsam hemen dr.a git şu hastalık olur vs vs diye başlayacaklar. Hadi o bişey değil de en sonunda bizim şu tanıdıkta böylr diyodu bak neler çıktı felan demezlermi, gerim gerim geriliyorum ya. Tam da dediğin gibi gün içinde olmazdı artık oluyor ve dinlersem üst üste geliyor. Netten bi kere bakmaya kalktım seyirme titreme vs yazarak aman Allahım :olamaz:

Çok şükür geçti ben sıcak havadan oldu sonra toparladım dediğin gibi bazen kalbim bekliyordu sanki inanan 190kalp atışını gördüm zamanında ve o halde bile derdimi anla tanıyordum kimseye şimdi kalp krizi geçirsemde normal diyecem artık herşeyi normaleştirdom inanan yedi saat sağ tarafına ağrı girdi ve nefes aldırmıyordu başka zaman olsa 112 aradım ama şimdi beynim herşeyi normal görüyor artık kaygım azaldı ama ben mutlu olma yolunu b ldum alllah size de nasib kurban bayramında mübarek olsun
Amin canım, ne mutlu sana.. inşallah bizler de bu kadar hissizleşebiliriz bu hastalığa karşı. Dediklerin ne kadar da doğru. Bende 160 nabızla yatım hastaneye, eşim o kadar normal davranıyoduki sanki ona yük oluyomuşum gibi hissettiriyordu. Gereksiz yere yatmışım gibi felan.. bu daha da kötü etkiliyor haliyle. En iyisi herkese iyiyim demek, kan kussanda kızılcık şerbeti içtim de derler ya, tam da öyle..
Bende de oluyo canım düzensiz atış ama çok şükür benim hassasiyetm olmuyor ona karşı... Rabbim seninde duyarlılığı ni kaldırsin inşaallah
İnşallah bende bu hastalığa karşı olan takıntımı hissizleştirebilirim. Bazen çok fena yakalıyor.

Kızlar ya sizede arada bi saçma dusunceler gelip sıkıntı basiyo mu böyle mide bulantisiyla birlikte birden korku saçma sapan düşünceler geliyo evime gidicem yarın Allahın izniyle ama gitmek istemiyorum ama mecburum da biliyorum böyle birden korku geliyo içime sıkıntı giriyor moralim düşüyor kızlar ya afff eve gidince nasıl yapicam diye düşünüyorum

Kızlar ya sizede arada bi saçma dusunceler gelip sıkıntı basiyo mu böyle mide bulantisiyla birlikte birden korku saçma sapan düşünceler geliyo evime gidicem yarın Allahın izniyle ama gitmek istemiyorum ama mecburum da biliyorum böyle birden korku geliyo içime sıkıntı giriyor moralim düşüyor kızlar ya afff eve gidince nasıl yapicam diye düşünüyorum
Bende oluyor canım dediğin gibi mide bulantısı ile korku ve bazen ateş basıyor... yanlız kalma düşüncesi iç sıkıntısı ... Rabbim feraha erdirsin kalplermızı... EşimIn yarın işi var ve evde benim yanımda kimse yok Rabbim kaygı ve korkularımızı kaldırsin.. şu pis şeytanın vesveselerin den arındırsin bizleri...

Olmaz mı canım. Benimde eşim 1 aydır evde. Tatil sonrası iş vs olcak. Oğlumla yalnız kalcaz. Sıkıntı basıyor midem ağzıma geliyor, kaygılar rahat vermiyor..

Bayramın ilk gününde bile burdayız Allahım sen dualarimizi kabul et sen bizi feraha çıkar herkes sağlam psikoloji ile yasiyoken bu imtihan çok ayrı bi zor bence bu hayatta en zor sınav imtihan psikolojik kafa ruhsal beyinsel olanı çünkü doğru düzgün ne sebebi ne tedavisi nede kabulü var herkesin bi nevi deli gözüyle baktığı bisey

Kızlar bu gece yatsı namazından sonra 7FELAK 7nas7ayetel kürsü 7inşrahdüresi okuyun sonra elinizi kalbinize koyun 7elham okuyun Sonra 1elhham 3 ihlas okuyun evvel allah şafi ismiyle şifa okuyanlar yazsın buraya sonra beli saate toplu dua edelim

Kızlar bu gece yatsı namazından sonra 7FELAK 7nas7ayetel kürsü 7inşrahdüresi okuyun sonra elinizi kalbinize koyun 7elham okuyun Sonra 1elhham 3 ihlas okuyun evvel allah şafi ismiyle şifa okuyanlar yazsın buraya sonra beli saate toplu dua edelim
Bu gecemi okunucak

Ben evime geldim isteksizce bunala bunala bütün yol boyunca aglamamak için kendimi sıktım şuanda da mideme vurdu ağrısı böyle sersem gibiyim biliyorum yapıcak bişey yok ama nasıl olucak kızlar suan çok doluyum evim gözümden sogumus

Ben evime geldim isteksizce bunala bunala bütün yol boyunca aglamamak için kendimi sıktım şuanda da mideme vurdu ağrısı böyle sersem gibiyim biliyorum yapıcak bişey yok ama nasıl olucak kızlar suan çok doluyum evim gözümden sogumus
Canım benim yaaaa :( bizim tevekkül ruhumuzu oluşturmak dışında hiçbir çözümü yok bu hastalığın inan.. Bugün Sohbet dinleyip durdum başımıza gelen herşey in Allah in izni ve gözetimi altında olduğunu ,tevekkül sahibi insanın başına ne gelirse gelsin Rabbim e sığındıği(bu musibet senden geldi Allahm vardır bir hayır şuan beni gözetyorsun ve sen herseye kadirsin istediğin an sıkıntımı kaldırabilirsin ) için kalbininin ferah olduğuna dair.... Bu tevekkül ruhunun oluşmasi içinde Allah u teâlânın ismi seriflerini öğrenmek ve idrak etmek gerekiyormus... Bende esma ul Hüsna derslerini dinlemeye başlayacağım inşaallah...

Allah izin verirse yapalım canım çok iyi olur

Bende sabah kalktım bir iç sıkıntısı yerimde duramıyorum .. Kuran okuyaym diyorum nefes nefese kalıyorum kalp çarpıntısı ateş basması .. evin içinde gezindim odadan odaya ama yere göğe sığamiyorum derler yaaa öyle bir bunalti... insirah süresini açtım dinledim biraz biraz kendime geldim çok şükür... sıkıntılı anımda hep geçecek daha öncede oldu geçecek diyip durdum kendimë...

Bide bir ayet okudum kızlar "Rabbiniz size zulmetmez siz kendi nefeslerinize zulüm ediyorsunuz" diye.. şeytanın vesvesesinin peşinde giden evhamli kaygılı insanların kendi hayatlarını zehir ettiğinden bahsediyordu

Canım benim yaaaa :KK43: bizim tevekkül ruhumuzu oluşturmak dışında hiçbir çözümü yok bu hastalığın inan.. Bugün Sohbet dinleyip durdum başımıza gelen herşey in Allah in izni ve gözetimi altında olduğunu ,tevekkül sahibi insanın başına ne gelirse gelsin Rabbim e sığındıği(bu musibet senden geldi Allahm vardır bir hayır şuan beni gözetyorsun ve sen herseye kadirsin istediğin an sıkıntımı kaldırabilirsin ) için kalbininin ferah olduğuna dair.... Bu tevekkül ruhunun oluşmasi içinde Allah u teâlânın ismi seriflerini öğrenmek ve idrak etmek gerekiyormus... Bende esma ul Hüsna derslerini dinlemeye başlayacağım inşaallah...
Rabbime şükürler olsun zeynep inancım tam tabiki hersey Allahtan ama inan bana belli bi yerden sonra artık o kadar dua ediyorum ya kendi kendime diyorum nasıl gecicek bu hastalık ben zamanında ilaç

Bende sabah kalktım bir iç sıkıntısı yerimde duramıyorum .. Kuran okuyaym diyorum nefes nefese kalıyorum kalp çarpıntısı ateş basması .. evin içinde gezindim odadan odaya ama yere göğe sığamiyorum derler yaaa öyle bir bunalti... insirah süresini açtım dinledim biraz biraz kendime geldim çok şükür... sıkıntılı anımda hep geçecek daha öncede oldu geçecek diyip durdum kendimë...[/QUOTE geçiyor canım hele biraz sabır ben daha beterini yaşadım diğer gebeliğimde iç sıkıntısına suya oku elini yüzünü Sil evvel allah yukarıda verdiğim sureleri oku şua mutlaka vsk sıkıntın nasıl geçecek

Amma vehmî (kuruntuyla ilgili) hastalık kısmı ise, onun en müessir (tesirli) ilâcı, ehemmiyet (önem) vermemektir. Ehemmiyet verdikçe o büyür, şişer. Ehemmiyet vermezse küçülür, dağılır. Nasıl ki arılara iliştikçe insanın başına üşüşürler; aldırmazsan dağılır. Hem karanlıkta gözüne sallanan bir ipten gelen bir hayale ehemmiyet verdikçe büyür, hattâ bazan onu divane (deli) gibi kaçırır. Ehemmiyet vermezse, âdi bir ipin yılan olmadığını görür, başındaki telâşına güler.

Bu vehmî hastalık çok devam etse, hakikate inkılâp eder (dönüşür). Vehham (aşırı vehimli) ve asabî insanlarda fena bir hastalıktır; habbeyi (taneyi) kubbe yapar, kuvve-i mâneviyesi (psikolojisi) kırılır. Hususan merhametsiz yarım hekimlere veyahut insafsız doktorlara rast gelse, evhamını daha ziyade tahrik eder. Zengin ise malı gider; yoksa ya aklı gider veya sıhhati gider.

Back
X