Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Kızlar off.. midem agriyor bugün. Yine ishal başlamış. Öğlen bilmeden süt icmistim. O da arttırdı galiba. Biraz iyi gelsin diye kuru kahveye birkaç damla limon sıkıp yedim. Ondan sonra da midemin ağrısı başladı. Arka tarafta da hissediyorum bazen. Netten bakmak gibi bir aptallık yaptım ve panik tuttu. Çaresizlik ne kotuymus. Önemli birşey mi bu bilmiyorum. Sizin de olmuş muydu?

y4zy4qmurum y4zy4qmurum aferin sana ne iyi yaptin bakarak:halay: valla ben yaşadım mide ile ilgili herşeyi yaşadım hatta mide kanseri olabilirmiyim diye bile düşündüm Allah korusun, doğum yapana kadar da mide sıkıntıları vardı bende takma önemsiz bişey herseyin sebebi hamilelik bunu bil hersey etki ediyo ben mesela mide konusunda çok hassasim stres hemen mideme vuruyo daha beter hale geliyo seninde stres olunca ishali düşünürken ister istemez üstüne mide ağrısı daha da şiddetleniyo yani panik atak ile iyi geçin:rolleyes::KK71:

Bak bu arada hala hersey sıkıntı stres olunca midem ağrır üstüne bulanır yemek yiyemem üstüne korkum başlar ya bundan sonra yemek yiyemezsem o hastalığa tutunursam diye kaygı korku başlıyor:işsiz::KK51:

Bak bu arada hala hersey sıkıntı stres olunca midem ağrır üstüne bulanır yemek yiyemem üstüne korkum başlar ya bundan sonra yemek yiyemezsem o hastalığa tutunursam diye kaygı korku başlıyor:işsiz::KK51:
Benimde karnim göbek deligim agrio ya kizlar vede su dis eti sorunu korkuom ya az daha buyusun bebek ins temizletecem bende korkuom baska hastalik oursa diye yaaa bu oanik varya korkuyla yasanmio yaa kltu hastalikmi olcak falan filanla aman ya

y4zy4qmurum y4zy4qmurum aferin sana ne iyi yaptin bakarak:halay: valla ben yaşadım mide ile ilgili herşeyi yaşadım hatta mide kanseri olabilirmiyim diye bile düşündüm Allah korusun, doğum yapana kadar da mide sıkıntıları vardı bende takma önemsiz bişey herseyin sebebi hamilelik bunu bil hersey etki ediyo ben mesela mide konusunda çok hassasim stres hemen mideme vuruyo daha beter hale geliyo seninde stres olunca ishali düşünürken ister istemez üstüne mide ağrısı daha da şiddetleniyo yani panik atak ile iyi geçin:rolleyes::KK71:

Diyorum ya aptallıı ettim. İshalden önce dün yaşadığım stres etkiledi sanırım. Eşimle biraz tartıştık ve onun umursamazlığı kabuğuna çekilişi beni iyice değersiz hissettirdi. Hele ki fazlaca duygusal bir dönemdeyim. Alttan almasın onu geçtim zaten ama en azından beni frenlese sadece sakin ol dese yetecek. Sabahı sabah ettim resmen. Ben içime dert olunca yatıp uyuyamam. Şu ağrı yüzünden aklımdan geçmeyen kalmadı valla. Uzanmaya çalıştım belimin arka boşluğu resmen kaldırdı beni geri. Bu kezde böbrek mi sorunlu acaba düsünceleri... zaten taş problemim var. Allahın izniyle özeldeki dr.uma gidicem gelecek hafta. Şu sigorta işimiz hallolsunda. Devletteki umursamaz yüzünden güvensizlik duyuyorum bu da daha cok tetikliyor beni.

Bi de rabby d diye bir ilaç yazıyor her defasında, çıkarı var anlaşılan. Kızlardan biri dedi az da olsa bebeğe geçiyor b kategorisinde diye. İçime sinmedi içmedim. Gaviskon aldı geldi eşim az önce. İlk hamilelikte de onu kullsnmıştım yanma için. Ama bunda mide ağrısı çekiyorum, yanma oluyordu önceden ara ara. Ve erken basladı :( oğlumdayken 6 bittiğindr baslamıstı. Sen herhangi birşey kullandın mı ağrı için?

Diyorum ya aptallıı ettim. İshalden önce dün yaşadığım stres etkiledi sanırım. Eşimle biraz tartıştık ve onun umursamazlığı kabuğuna çekilişi beni iyice değersiz hissettirdi. Hele ki fazlaca duygusal bir dönemdeyim. Alttan almasın onu geçtim zaten ama en azından beni frenlese sadece sakin ol dese yetecek. Sabahı sabah ettim resmen. Ben içime dert olunca yatıp uyuyamam. Şu ağrı yüzünden aklımdan geçmeyen kalmadı valla. Uzanmaya çalıştım belimin arka boşluğu resmen kaldırdı beni geri. Bu kezde böbrek mi sorunlu acaba düsünceleri... zaten taş problemim var. Allahın izniyle özeldeki dr.uma gidicem gelecek hafta. Şu sigorta işimiz hallolsunda. Devletteki umursamaz yüzünden güvensizlik duyuyorum bu da daha cok tetikliyor beni.
Varya bu esler zaten bi acayip benimkide öle valla hic umursamio hic dinlemio ilgilenmio vede yardim hic etmio

Benimde karnim göbek deligim agrio ya kizlar vede su dis eti sorunu korkuom ya az daha buyusun bebek ins temizletecem bende korkuom baska hastalik oursa diye yaaa bu oanik varya korkuyla yasanmio yaa kltu hastalikmi olcak falan filanla aman ya
Benimde dişlerim sorunlu. Liseden beri düzenli olarak gidiyorum dişçiye ve iyi olması gereken ağzım şuan haşat durumda. Artık gidesim gelmiyor. O kadarından felan korkma canım. Ben ilkinde antibiyotik bile kullanmak zorunda kalmıştım 3.ayda.

Varya bu esler zaten bi acayip benimkide öle valla hic umursamio hic dinlemio ilgilenmio vede yardim hic etmio
Yahu can taşıyoruz dimi. Ben hergün diyorum gerginim, hiçbişey tat vermiyor bana. Yemek bile yapamıyorum beğenmiyorum yemeklerimi inanır mısın? Olsun ben yerim diyo. Sorun yemen değil ben kendimi iyi hissedemiyorum diyorum üstüne basa basa ama inat gibi tartışır, olur olmaz şeyler söyler sorunumuzla alakasız şeyler. Ağlaya ağlaya sabahladım bana hissettirdiği seyler yüzünden. Bazen cok anlayıssız oluyorlar gercekten.

Yahu can taşıyoruz dimi. Ben hergün diyorum gerginim, hiçbişey tat vermiyor bana. Yemek bile yapamıyorum beğenmiyorum yemeklerimi inanır mısın? Olsun ben yerim diyo. Sorun yemen değil ben kendimi iyi hissedemiyorum diyorum üstüne basa basa ama inat gibi tartışır, olur olmaz şeyler söyler sorunumuzla alakasız şeyler. Ağlaya ağlaya sabahladım bana hissettirdiği seyler yüzünden. Bazen cok anlayıssız oluyorlar gercekten.
Ama yapma.cnm.ya.bebeyini dusun en önemlisi.o degilmi bosver benim.icin en önemli evladim.geresi bos onlarda bizi dusunmuo degerli degiliz ama.annesi kolu agrio cayi bime esim koyar ben neler yaoiom bilion evde yerleri sil cöp at her is bana o dagitir ben topla daha oda yapilcak bebeye kucuk odamiz var bide buyuk ama buyuk camasir odasi hersey var onun esyalari orqya gidecek elektrik kablo hobby si var baya esyasi var daginik tabi dahada toplamio yapacaz yani birseyi yok bebeyimin daha
Ne sorunuydu disinde benim sade iste dis etlerim cnm korkuorumda yani degisik tat oluor agiz kokusu iste etler kirmizi biliorsundur

Ama yapma.cnm.ya.bebeyini dusun en önemlisi.o degilmi bosver benim.icin en önemli evladim.geresi bos onlarda bizi dusunmuo degerli degiliz ama.annesi kolu agrio cayi bime esim koyar ben neler yaoiom bilion evde yerleri sil cöp at her is bana o dagitir ben topla daha oda yapilcak bebeye kucuk odamiz var bide buyuk ama buyuk camasir odasi hersey var onun esyalari orqya gidecek elektrik kablo hobby si var baya esyasi var daginik tabi dahada toplamio yapacaz yani birseyi yok bebeyimin daha
Ne sorunuydu disinde benim sade iste dis etlerim cnm korkuorumda yani degisik tat oluor agiz kokusu iste etler kirmizi biliorsundur
Elde olmuyor ki canım, yatsam yatamıyorum otursam daralıyorum işte. Seninde durumun pek iç açıcı değil o zaman. Allah büyük canım bizide bebeklerimizide korusun insallah. Benim dişiminde dolgusu düşmüştü, hamile oldugumj öğrenince gidemedim dişçiye, yan tarafı kırıldı tabi iyice. Bizim genrtikte diş yapısı sağlam değil, diş rengi herkesin sarımtrak. O kadar uğraştım ki dişlerimle ama sonuç değişmedi. O tat ve koku bende de var o yüzden her daim dikkat ediyorum konusurken vs

Elde olmuyor ki canım, yatsam yatamıyorum otursam daralıyorum işte. Seninde durumun pek iç açıcı değil o zaman. Allah büyük canım bizide bebeklerimizide korusun insallah. Benim dişiminde dolgusu düşmüştü, hamile oldugumj öğrenince gidemedim dişçiye, yan tarafı kırıldı tabi iyice. Bizim genrtikte diş yapısı sağlam değil, diş rengi herkesin sarımtrak. O kadar uğraştım ki dişlerimle ama sonuç değişmedi. O tat ve koku bende de var o yüzden her daim dikkat ediyorum konusurken vs
Bende cnm suan uzaniom.ama migdem bogazimda sanki agzimi acsam kuzacam bi tuhafim bayilcak gibiyim yaa anlamadim

Bende cnm suan uzaniom.ama migdem bogazimda sanki agzimi acsam kuzacam bi tuhafim bayilcak gibiyim yaa anlamadim
Bende aynı kusma hissini yaşıyorum şuan :( Bir yandan da huzursuz edici bir ağrı var halen midemde. Açım ama yemekte yiyemiyorum iki lokma alsam ağrı tavan yapıyor.
Senin hamileliğin benimki gibi geçiyor aynı. Başından beri hep o anlattığın gibi ilerledim bende.

Kizlar hamile olup panik atak olanlar ve dogumdan korkanlar icin dogumumu anlatmak istedim. Bende panik atak ve guatr hastasiyim. Nefes alamama problemim var. 9 ay boyunca yaptik ama nasil dogurcam diye kara kara dusunerek gecirdim. Son ay hele psikolojim bozuldu. Normal doguramam nefes alamam kriz geciririm dedim durdum. Sonra sezeryana karar verdik beni komple uyutsunlar ben ameliyatta nefes alamam olurum panik yaparim dedim ama anestezi uzmanı spinali onerdi ve zorladi kabul ettim. Daha dogum tarihi belli degildi ekim sonu denildi hep. Ben bu defada spinalle ilgili korkulara basladim derken 38+5de dogum yapacam diye beklerken 37+5de aniden sancim ve suyum geldi. Apar topar dusa bile giremeden hastaneye gittim yatisim yapıldı aksam 9da. Karnim tok oldugu icin 12ye kadar beklettiler sancilarimda sıklastı. Hayatım boyunca alttan muayene olmamistim ve olamam diyodum. Cnku ben iliskidede heycan yapip kasiliyorum. Neyse mecbur gidince ve suyum gelince tek dusundugum bebegim oldu catala ciktim ilk bas. Ebem kontrol etti 1cm aciklik var dedi. Orda anladim ben ciddiyeti. Artik dogurcaktim yani o hastaneden dogurmadan cikamicaktim. Ebem bu gece dogumun olcak diyince nasil sevindim anlatamam. Dusunsenize 9 ay karninizda tasidiginiz bebeginiz gece kucaginizda olcak. Neyse dr umu aradilar beni odama cikardilar nst bagli durdu surekli. Sancilar 5dkda 1 gelmeye basladi dayanamadim agri cekmek icin mi geldim alin bni artik ameliyata dedim saat zaten 12ydi dr um hazirlayin getirin demis. Bana onluk getirdiler altimda hasta bezi basimda bone beni ameliyathaneye goturduler sedyede. Bu arada asansorede binemiyorum hamileligim boyunca 5kat bizim eve 5 kat annemlere 5 kat abimlere hep merdivenden nefes nefese ciktim ama ameliyathane icin asansore de bindim :) bi tek orda korktum kalirsam diye. Neyse beni iceri aldilar el salladim aileme orda bi duygusallastim ama aglamadim kendimi tuttum. Iceri girdim kimseyi tanimiyorum 6 7 kisi var herkes benim icin temizlenip giyinip hazirlaniyo. Ben oturur vaziyete gectim spinali yapmak icin soydular ustume yesil ortu orttuler surekli bilgilendirme halindeler. O belden igneden cok korkuyodum ve uyusmicagimi dusunuyodum. Adam igneyi vurdu ayaklarin isincak dedi saniyesinde ayaklarim sicacik oldu ve uyusmusum megerse. Bana diger sedyeye gec dediler tmm geciyorum diyorum ama hareket edemiyorum: ) neyse kucakladilar bu arada kan verirken daha cok aciyo yani belden igneyi nerdeyse hissetmedim. Yattim ben once onumu kapattilar goremiyim diye. Sondayi uyusukken takmalarini istemistim oylede oldu ama nedense o biraz acidi onu hissettim. 5dk snra basimda bi adam surekli benle sohbet etme cabalari. 3 4 tane soru sordu cvp verdim sonra doktorum ne zman gelcek dedim birazdan dedi o sirada ebe karnina bastircam korkma dedi. Bende basimdaki adama hani birazdandi karnima basiliyosa bebegim doguyo dedigimde sen ogrenip mi geldin dedi guldu sonra doktorum konusmaya basladi. Megerse panik atagim diye cit cikarmiyomus doktorlar anlamasin diye. Ben ne kesildigimi hissettim nede bebegin ciktigini. Sonra bi aglama sesi kurban olduğum bebegim dogdu o an bana aglama geldi tutamadim kendimi. Anestezici iyimisin bisey soyle fln diyo ama ben uyusuk olmasam sevincten havalara ucucam. Yok bisey iyyim diyebildim. Sevinc goz yaşları yani dedi gitti adam o da duygulandi duramadi :) sonra minigimi yanagima getirdiler yuzune baktim hemen goturduler usumesin diye.12.30da dogdu bebegm Oturdum dusunmeye basladim napiyo acaba giyindimi odaya ciktimi ailem gorunce ne yapti derken 1e 10 kala benim dikisim bitmis doktorum gecmis olsun dedi gitti. Hemen beni tasidilar diger sedyeye ustume ortuler orttuler odaya cikardilar. Esim beni beklemis kapida sagolsun :) odaya bi ciktim bebegm yatiyodu minnak yataginda. Ilk kucagima alamadim emziremedim bilemedim nasil tutcagimi fln ama simdi 6 gunluk olduk kimselere vermiyorum hep bende drsun istiyorum yavrusu olan kedi gibiyim. Ameliyattan sonra dikis yerim ilk gun acidi oksuremedim gulemedim sirt ve boyun agrimda oldu meger ameliyathanede usumusum ama agri kesicilerle rahatlatiyolar. Sdce dogumdan odaya cikinca 5 tane serumda suni sanci yedim o agrili oldu braz ama abarti degil. 1 kez ebe karnimi bastirdi o cok acidi bidaha yapması na izin vermedim. Uyusukluk gecince yurumeye basladim sabahina taburcu oldum o halde 5 kat yine merdivenden ciktim. 2.gun daha iyiydim simdi sokaga fln cikiyorum :) korkmayin kizlar Allah sabrini gucunu veriyo. Siz siz olun hamileyken uykunun tadini cikarin :)

mina retriever mina retriever maşallah canım geçmiş olsun, gözünaydın. Allah analı babalı sağlıkla büyütmek nasip etsin inşallah:) böyle hikayeler çok moral oluyor, zaman ayırıp yazdığın için teşekkürler. Benim ikinci gebeliğim. İlk doğumda çok zor geçti normaldi. Suyum gelerek gittim ama nöbetçi dr sabah geldi 6,5 saat bekledim o halde. Kendi dr.um yurtdısındaydı. Hayırlısı buymuş demekki diyip geçiştiriyorum ama gözüm çok korktu. Bunda da erken olursa vs diye cok geriliyorum. Tecrübeli olmak kötü bu konuda bence tabi :) Allah bizleride sağ salim kurtarsın inşallah, tüm doğuranlarada güzel güzel büyütmek nasip etsin inşallah:)

mina retriever mina retriever maşallah canım geçmiş olsun, gözünaydın. Allah analı babalı sağlıkla büyütmek nasip etsin inşallah:) böyle hikayeler çok moral oluyor, zaman ayırıp yazdığın için teşekkürler. Benim ikinci gebeliğim. İlk doğumda çok zor geçti normaldi. Suyum gelerek gittim ama nöbetçi dr sabah geldi 6,5 saat bekledim o halde. Kendi dr.um yurtdısındaydı. Hayırlısı buymuş demekki diyip geçiştiriyorum ama gözüm çok korktu. Bunda da erken olursa vs diye cok geriliyorum. Tecrübeli olmak kötü bu konuda bence tabi :) Allah bizleride sağ salim kurtarsın inşallah, tüm doğuranlarada güzel güzel büyütmek nasip etsin inşallah:)
Ins bizde basaracaz cnm bende simdikten ter korku abowww ama olur ya bnede korkuom.erken dogarsa bir kac hafta hazirliksiz diye aii meyse ins vaktinde gelir 1 saat aramizda simdilik ama yarin gerinalinio burasi 2 saat olcak cok sacma ya

Back
X