Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Niloyatospikk Niloyatospikk Olsun bize çok büyük destek oluyor burda oluşunuz. Sonuçta hamile olsakta olmasakta aynı anksiyeteyi paniği yaşıyoruz. Hamileliğin etkisi var tabi ama önemli olan hamiş olsakta olmasakta birbirimizi anlıyor olmamız. İnsan kendini yalnız hissederken, bqşka birinin benimde böyle oluyo korkma demesi o kadar iç rahatlatıcı ki.
Hepiniz iyi ki varsınız..
Evet panikatak gelince diyorum sadece sen yaşamıyorsun ayni durumu senin gibi birçok insan var diyorum sonra biraz rahatlıyorum iyi ki siz de varsınız

Bende de ilginç bir durum vardı hamilelikte ilacı kestim yaşamadım sadece bikaç kez panikatak geldi daha sonra evden çıkmamaya başladım biraz daha rahat hissettim kendimi ama doğumu bi yaptım eve daha kapıdan girerken bi başladı ağlama yogun bir depresyon yaşadım Allahım düşmanıma vermesin 6 ay oldu ilacı da 2 aydır kullanıyorum daha hala tam duzelemedim
Oyyy :( doğum ve lohusalığında etkisiyle daha ağır yaşamışsındır eminim. Lohusalık 40 gün ama hormonlar 40 günde değil en az 1 senede normale dönüyor. Bu da baya yorucu bir süreç. Panik anksiyete gibi hastalıklar da bu dengesizliklerle besleniyor içten içe. Allah kimseye vermesin, sağlığımızı almasın Rabbim.

Yaa oyle tabiki denemekten zarar gelmezde hiiic panik atagi biedigimiz gunlere donsek keske bazen oturup agliyorum gezdigim yollarda hayallerimde umutlarimda neler vardiii neler. Panik atak nedir bilmezdim tam 1 senedir cok seyler kacirdim kaybettim hayatimda. Namazlarimi cok eksik ettim. Birde simdi gorumce derdi ar bende okadar rahatsiz oluyorumki esimin ailesindeki bikac kisiden aklimdan cikmiyolar bilmis bilmis konusmalari ben iyimser davraniyorum diye kendilerini birsey zannetmeleri gorumcelerimin dengesiz davranislari. Birde hafiz olacaklar

Aminnn aminn canım inşallah..
Aynen bizdekide büyük yetenek :)) düşünce gücüyle eşyaları oynatmak felan dururken biz kafayı oynatıyoruz, açık ve net :)) bende öyle fenalık hissi geldiğinde hemen kalkıyoeum bi su içiyorum, bazen içemediğim bile oluyo, balkona cıkıyorum, birini arıyorum hal hatır soruyorum felan.
Her gün ayrı bir halt çıkıyor bigün başım karincalaniyor bigün gözlerim bulanık görüyor bgn mesela acaba midemde bişey mi var dedim zor nefes aliyorum midemi bişey sıkıyor dogumum benim belden igneli oldu şimdi de kafayı taktım ya felç kalırsam diye ufff anlicaginiz salak salak şeyler mesgale de bulsam kendime o beynimden düşünceler sabitlenmis kendimi dinliyorum

Oyyy :KK43: doğum ve lohusalığında etkisiyle daha ağır yaşamışsındır eminim. Lohusalık 40 gün ama hormonlar 40 günde değil en az 1 senede normale dönüyor. Bu da baya yorucu bir süreç. Panik anksiyete gibi hastalıklar da bu dengesizliklerle besleniyor içten içe. Allah kimseye vermesin, sağlığımızı almasın Rabbim.
Aminn canım ay bi de millet tuz biber ekiyor emmedi benimki emzir de emzir Ayy cok zor herseyi kafaya takiyordum zaten ilk dogumum tecrubesizlik ya eşim begenmezse beni artık diye ona agliyordum

Yaa oyle tabiki denemekten zarar gelmezde hiiic panik atagi biedigimiz gunlere donsek keske bazen oturup agliyorum gezdigim yollarda hayallerimde umutlarimda neler vardiii neler. Panik atak nedir bilmezdim tam 1 senedir cok seyler kacirdim kaybettim hayatimda. Namazlarimi cok eksik ettim. Birde simdi gorumce derdi ar bende okadar rahatsiz oluyorumki esimin ailesindeki bikac kisiden aklimdan cikmiyolar bilmis bilmis konusmalari ben iyimser davraniyorum diye kendilerini birsey zannetmeleri gorumcelerimin dengesiz davranislari. Birde hafiz olacaklar
Ben de diyorum keşke hayatımda panikatak olmasa ben de bazen agliyorum ne zor bişey Yarabbim diyorum imreniyorum rahat yaşayan insanlara ben de onlar gibi olsam diye iç geçiriyorum

Canım benim bunu zaman kaybı ve bişeyleri kaçırmak olarak görürsen kendine ket vurmuş olursun, bi darbede sen atarsın psikolojine. Allahtan gelen bişey bu. Kabullenmek gerek, ona göre gidişat belirlemek gerek. Şu gıcık düşünceler beynimize sabitlendiği için kendimize söz geçiremiyoruz. Önümüzü göremiyoruz çoğu zaman. Ama durumumuz bundan ibaret. Benim eşimin tarafında da var sorunlular. Kendi tarafıma hiç bakmıyorum çünkü görüşmüyoruz senelerdir...

Ben de diyorum keşke hayatımda panikatak olmasa ben de bazen agliyorum ne zor bişey Yarabbim diyorum imreniyorum rahat yaşayan insanlara ben de onlar gibi olsam diye iç geçiriyorum
Evet ya cok imreniyorum bende neguzel baska dertleri sikintilari var bizse oturmus azraili bekliyoruz bide korkudan strestten dogru duzgun ibadette yapamiyor insan cok sukur bu halimize ama bazi seylere cok icerliyorum. Tabiki vardir Allahimin bir bildigi

:halay:
Canım benim bunu zaman kaybı ve bişeyleri kaçırmak olarak görürsen kendine ket vurmuş olursun, bi darbede sen atarsın psikolojine. Allahtan gelen bişey bu. Kabullenmek gerek, ona göre gidişat belirlemek gerek. Şu gıcık düşünceler beynimize sabitlendiği için kendimize söz geçiremiyoruz. Önümüzü göremiyoruz çoğu zaman. Ama durumumuz bundan ibaret. Benim eşimin tarafında da var sorunlular. Kendi tarafıma hiç bakmıyorum çünkü görüşmüyoruz senelerdir...
Bazen cok guzel dusunuyorum cogu zamanda boyleyim iste bilincindeyim bu bana bosu bosuna verilmedi bi sebebi mutlaka var kesinlikle bana kazandiracagi cok sey yenecegiz seni panik atak sana yenilmeyecegizzzzz. Benimde basim uyusuyor dudaklarim kolum elim ..... basim oynuyo yani bu yasta hahahah neler olmuyoki bigun mide bigun bobrek bigun boyun bigun disime bigun dilime bigun biyerime takiyorum. Ufacik cocuklar bile dusunmuyo bizim gibi gulunecek halimiz var birinin bizi kilim sopasiyla sirkelemesi lazim

Her gün ayrı bir halt çıkıyor bigün başım karincalaniyor bigün gözlerim bulanık görüyor bgn mesela acaba midemde bişey mi var dedim zor nefes aliyorum midemi bişey sıkıyor dogumum benim belden igneli oldu şimdi de kafayı taktım ya felç kalırsam diye ufff anlicaginiz salak salak şeyler mesgale de bulsam kendime o beynimden düşünceler sabitlenmis kendimi dinliyorum
Tıpkısının aynısı beni anlatmıssın. Uyusma yüzünden mr.a girdim. Hamilelik öncesindeydi. Geçen hafta gözümdeki bulanıklığı taktım kafaya nettede hiç iyi bişey yazmıyo zaten.. kapattım artık. Sürekli hastalık buluyorum kendimde ya. Epidural istiyorum ama o felç riski aklıma kazınmış, bi de çevremdekiler de karşılar. Kendi bildiğimi yapıp sonrasında pişman ollmaktan korkar oldum.... daha neler neler..
Aminn canım ay bi de millet tuz biber ekiyor emmedi benimki emzir de emzir Ayy cok zor herseyi kafaya takiyordum zaten ilk dogumum tecrubesizlik ya eşim begenmezse beni artık diye ona agliyordum
İlklerdeki tecrübesizlik gerçekten millete meydan veriyor. Ben oğlumu emzircem diye neler çektim, bi amuda kalkmadıgım kaldı desem yeri. Eşim ve kv cok üzülüyodu, kendini heba etme emmicekse emmesin mamaylada büyür cocuk felan. 4 aydan sonra pes ettim zaten memeye yaklaşırken yırtınıyodu cocuk. Her bebek bir mi ya. Sen annesin en iyi sen hissedersin. Kulakları tıkamak lazım yoksa işimiz iş.

:halay:
Bazen cok guzel dusunuyorum cogu zamanda boyleyim iste bilincindeyim bu bana bosu bosuna verilmedi bi sebebi mutlaka var kesinlikle bana kazandiracagi cok sey yenecegiz seni panik atak sana yenilmeyecegizzzzz. Benimde basim uyusuyor dudaklarim kolum elim ..... basim oynuyo yani bu yasta hahahah neler olmuyoki bigun mide bigun bobrek bigun boyun bigun disime bigun dilime bigun biyerime takiyorum. Ufacik cocuklar bile dusunmuyo bizim gibi gulunecek halimiz var birinin bizi kilim sopasiyla sirkelemesi lazim
Harfi harfine katılıyorum akideşim :KK5:
Normal bir baş ağrısına bile sebep arıyoruz valla. Uyuşmalara hiç takılma, bendekilerde ısrarla devam ediyor :)) benim bi de dudak yüz derken kafaya çıktı, vücudumda seyirmeler felan oluyodu düşün. Yani ben öyle hissetmişim şükğr bişey çıkmadı :KK66: bi de şu tekleme işini halletsem yarın Allahın izniyle temiz çıksa sonuçlar:KK17: o zamanda başka sebep buluruz gerçi, takmaya sebep mi yok bizde :)

Harfi harfine katılıyorum akideşim :KK5:
Normal bir baş ağrısına bile sebep arıyoruz valla. Uyuşmalara hiç takılma, bendekilerde ısrarla devam ediyor :)) benim bi de dudak yüz derken kafaya çıktı, vücudumda seyirmeler felan oluyodu düşün. Yani ben öyle hissetmişim şükğr bişey çıkmadı :KK66: bi de şu tekleme işini halletsem yarın Allahın izniyle temiz çıksa sonuçlar:KK17: o zamanda başka sebep buluruz gerçi, takmaya sebep mi yok bizde :)
Kesinlikle birsey varda bulamiyorlar deriz:KK48: Allahim aklimiza sen mukayyet ol . Segirmeler bendede oluyordu hemde hic alakasi olmayan yerde hatta heryerde​

Kesinlikle birsey varda bulamiyorlar deriz:KK48: Allahim aklimiza sen mukayyet ol . Segirmeler bendede oluyordu hemde hic alakasi olmayan yerde hatta heryerde​
Kesin öyle deriz :))
Aynen çok alakasız yerlerde ve zamanda oluyordu bnmde. Mesela oğlum küçükken o uyuduğunda akşamüstü dalıyodum bende bazen. seyirmeyle titreme arası bir modda uyanıyodum, saçma ama bildiğin yattıgım yerde sallanıyodum seyiriyodu vücudum. Dr.a gitsemde tarif et dese net tarifi bile yok :)

Böyle siz anlattıkça geriye dönük yaşadıklarım aklıma geliyor. Panik dönemsel olarak nerden yakalarsa ordan devam ediyor. Hangi belirtiyi şikayeti yensen ötekiyle yakalamaya başlıyor. İç sıkıntısı, evden çıkamama, garip hisler, yabancılaşma, uyusmalar titremeler nefes darlıkları, çarpıntı derken şuan tekleme levelindeyim :D

Tıpkısının aynısı beni anlatmıssın. Uyusma yüzünden mr.a girdim. Hamilelik öncesindeydi. Geçen hafta gözümdeki bulanıklığı taktım kafaya nettede hiç iyi bişey yazmıyo zaten.. kapattım artık. Sürekli hastalık buluyorum kendimde ya. Epidural istiyorum ama o felç riski aklıma kazınmış, bi de çevremdekiler de karşılar. Kendi bildiğimi yapıp sonrasında pişman ollmaktan korkar oldum.... daha neler neler..

İlklerdeki tecrübesizlik gerçekten millete meydan veriyor. Ben oğlumu emzircem diye neler çektim, bi amuda kalkmadıgım kaldı desem yeri. Eşim ve kv cok üzülüyodu, kendini heba etme emmicekse emmesin mamaylada büyür cocuk felan. 4 aydan sonra pes ettim zaten memeye yaklaşırken yırtınıyodu cocuk. Her bebek bir mi ya. Sen annesin en iyi sen hissedersin. Kulakları tıkamak lazım yoksa işimiz işma.
Emar mi Emar cekilcegim zmn da rezil oldum makinadan geri çıktım görevli geldi kardeşim gelsin dedim mikrofonla seslendi dışarı kardeşim elimi tuttu çekindik bir de gecenin bir yarısına verdiler randevuyu millet mışıl mışıl uyurken

İlklerdeki tecrübesizlik gerçekten millete meydan veriyor. Ben oğlumu emzircem diye neler çektim, bi amuda kalkmadıgım kaldı desem yeri. Eşim ve kv cok üzülüyodu, kendini heba etme emmicekse emmesin mamaylada büyür cocuk felan. 4 aydan sonra pes ettim zaten memeye yaklaşırken yırtınıyodu cocuk. Her bebek bir mi ya. Sen annesin en iyi sen hissedersin. Kulakları tıkamak lazım yoksa işimiz iş.
Spinal oldum ben bayilmaktan da korktum ya ayilamazsam diye aşağı tukursem sakal yukarı tukursem biyik

Kesin öyle deriz :))
Aynen çok alakasız yerlerde ve zamanda oluyordu bnmde. Mesela oğlum küçükken o uyuduğunda akşamüstü dalıyodum bende bazen. seyirmeyle titreme arası bir modda uyanıyodum, saçma ama bildiğin yattıgım yerde sallanıyodum seyiriyodu vücudum. Dr.a gitsemde tarif et dese net tarifi bile yok :)
Bende kafamin tik tik diye atmasindan delirmistim aglaya aglaya meczup gibiydim sanki annem babam helak olmustu cok korkmuslardi

Böyle siz anlattıkça geriye dönük yaşadıklarım aklıma geliyor. Panik dönemsel olarak nerden yakalarsa ordan devam ediyor. Hangi belirtiyi şikayeti yensen ötekiyle yakalamaya başlıyor. İç sıkıntısı, evden çıkamama, garip hisler, yabancılaşma, uyusmalar titremeler nefes darlıkları, çarpıntı derken şuan tekleme levelindeyim :KK70:
Heh aynı ben evden çıkamama çıkınca o korkuyu yenince diyorum hergün çıkcam bu sefer de eve girmeye korkuyorum yalnız kalmaya Allahım bi günah mi işledim bu hastalığı verdin affet diyorum ne işlediysem

Emar mi Emar cekilcegim zmn da rezil oldum makinadan geri çıktım görevli geldi kardeşim gelsin dedim mikrofonla seslendi dışarı kardeşim elimi tuttu çekindik bir de gecenin bir yarısına verdiler randevuyu millet mışıl mışıl uyurken
Emara girmeden gozlerimi kapattim hic acmadim ben ve orayi coookk genis bir bahce olarak hayal ettim

Bendensin.. Kız bende bi de vertigo var. Düz yattığımda mahvoluyorum. Mecbur yattım hadi o neyse. Bu kezde kulaklarımın yanlarını tıkadılar, yüzümün üstünede kafes koydular burnuma 1 cm mesafede. Daha içeri girmeden titremeye basladım. Cocuk cıktı baslıyoruz kirpiğini bile kıpırdatma diyo panik atak var dedim, baştan çekeriz olana kadar dedi. Kaçsam nereye kaçayım oğlumu akrabamıza bıraktım taaa en dısta bekliyolar. Bi de yeni cihazlar cok dar ve cok gürültülü. Okudugum duaların haddi hesabı yoktur orda.

Back
X