Panik atak teşhisini nasıl koydunuz?
Ben kendi kendime teşhis koymuyorum genelde. Sizin koyuyor olmanız bunun doğru olduğunu göstermiyor. Evet grip de olsam ki grip ciddi bir hastalıktır doktora gidiyorum, teşhisi doktor koyuyor, tedaviyi doktor ayarlıyor.doktora gitse sizce ne derdi bu durumda? ben aynısını anlattım doktora panik atak dedi d....l ve p...l verdi mesela. tıpatıp aynılarını anlattım. ne test yaptı ne başka şey.
boğazım ağrıyo ve burnum akıyorsa(eskiden şimdi covid var) grip oldum derim doktora gidip tasdikletmemek o hastalığa sahip olunmadığını mı gösteriyor.
yardım istemek için konu açanları surekli bir sorgulama, yerme hali olması ulkemizdeki kişilerin duygu durumları hakkında çok net bilgi sahibi yapıyor bizi, sosyolog olsam kesinlikle bu forumun 10 yıl öncesi ve 10 yıl sonrası halini incelerdim aradaki farktan çıkarımlar yapmak için.
Panik atak teşhisini nasıl koydunuz?
sizin gibi konu sahibi de bu sekilde yardim alabilecegini dusunmus. yoksa sizde kadinlar kulubundeki her uyenin anksiyete teshisi koyamayacagini biliyorsunuzdur.Geçtiğimiz üç dört yılda beni üzen, yıpratan çok fazla şey yaşadım. Organ nakilli bir ablam var, onunla bir kanser macerası atlattık ilk olarak. Sonra eşim işten ayrıldı daha doğrusu ayrılmak zorunda kaldı, dört ay sürdü bu süreç. O bitti derken babamın akciğer kanseri olduğunu öğrendik. Teşhis için koşturmalar, hastaneler, tahliller mr'lar, tomografiler, biyopsiler, başka şehire gitmeler, üstüste ameliyatlar derken kurtaramadık babacığımızı. Bu süreçte elde ne var ne yoksa yedik tabi ama o kısım önemli değil. Helal olsun hepsi, yine çalışır yine kazanırız.
Ancak bu süreçleri atlattıktan sonra, özellikle son bir senedir hastane ve hastalık konusunda aşırı kaygı başladı bende. Bikaç hafta önce ablam mide kanaması geçirdiğini zannetti, acile gideceğiz ama haber verdiği andan itibaren ben kendimden geçtim. Belli etmemeye çalışsam da araba kullanacak durumda bile değildim. Allahtan hafta sonuydu da eşim kullandı arabayı. Ondan bi süre sonra annemin astım bronşiti atak yaptı, birkaç gün sonraya randevu aldık doktorundan. O doktora gidene kadar yediğimden içtiğimden, izlediğimden okuduğumdan hiç bir şey anlamadım. Sürekli bir huzursuzluk, sürekli bir kaygı hali. Bugün ablam rutin kontrolleri için hastanede. Bir şey çıkmayacak biliyorum, her şey yolunda ama kendime hakim olamıyorum. Ondan haber gelene kadar saçma sapan bir ruh halinde olacağım. Sonrasında da bir şey çıkmayınca ya da rutin tedaviye falan başlayınca o rahatlamayla birlikte aşırı bir yorgunluk hali ve kemik ağrısı geliyor. Vücudum tepki veriyor artık sanırım.
Bir süredir farkındayım ve kendi içimde çözmeye çalıştım. Kendime telkinler veriyorum, meditasyon yapıyorum falan ama pek işe yaramıyor. Artık psikiyatri yolunun göründüğünü biliyorum. Bunu neden yazdığımı da bilmiyorum. Belki bir tavsiye veren, azıcık rahatlatan birileri olur.
Öncelikle kalbiniz için doktora gidin, ne olur ne olmaz.Merhaba hanımlarBugün çok garip hislere kapıldım. Mutfağı toplayıp salona gidip oturdum, üstüme halsizlik çöktü. Ardından kalp atışım hızlandı anladım bir şey olacağını ayağa kalktım,titremeye başladım fenalık geçiriyorum âdeta.
Kalbim deli gibi çarpıyor , bedenim hissizleşti bayılacağım sandım, eşime bağırdım dedim yetiş ! O da korktu beni öyle görünce . O an hem kötüyüm hemde aklımdan ailem geçiyor , bir de diyorum eşimin kollarında Allah korusun bana bir şey olsa çok üzülür . Ölüm hissi yaşadım gerçekten çok kötü bir his
Benim gibi olan var mı ? Panik atak olanlar bu illet geldiği zaman nasıl baş ediyorsunuz?
Teşhis mi koymuşum kendime ben? Nasıl iyileşirim mi demişim? Anksiyetesi olanlar ne yapıyor diye mi sormuşum? Doktora gideceğimi söylemişim öyle değil mi?sizin gibi konu sahibi de bu sekilde yardim alabilecegini dusunmus. yoksa sizde kadinlar kulubundeki her uyenin anksiyete teshisi koyamayacagini biliyorsunuzdur.
yamochka bu anlattiginizi yakin zamanda ben de yasadim mr icin makinedeyken cok kotu oldum, mide bulantim da oldu bunlara ek acaba panik atak belirtisi mi, takip etmek gerekir mi bilmiyorum.
Panik atak tedavisi gorenler yazarsa ben de memnun olurum.
edit: imla
Acile götürdü eşim. kalbimde veya herhangi bir yerimde sıkıntı çıkmadı. Ben teşhis koymadım şayet teşhis koyacak olsaydım kendime, kalp krizi derdim .Panik atak teşhisini nasıl koydunuz?
Daha çok şekeriniz veya tansiyonunuz düşmüş gibi duruyor.Merhaba hanımlarBugün çok garip hislere kapıldım. Mutfağı toplayıp salona gidip oturdum, üstüme halsizlik çöktü. Ardından kalp atışım hızlandı anladım bir şey olacağını ayağa kalktım,titremeye başladım fenalık geçiriyorum âdeta.
Kalbim deli gibi çarpıyor , bedenim hissizleşti bayılacağım sandım, eşime bağırdım dedim yetiş ! O da korktu beni öyle görünce . O an hem kötüyüm hemde aklımdan ailem geçiyor , bir de diyorum eşimin kollarında Allah korusun bana bir şey olsa çok üzülür . Ölüm hissi yaşadım gerçekten çok kötü bir his
Benim gibi olan var mı ? Panik atak olanlar bu illet geldiği zaman nasıl baş ediyorsunuz?
İlk kez yaşadım . Sigara içtim halsizlik çöktü üstüme her şey bir an da oldu .Daha önce yasadiniz mi? Herhangi fiziksel sorunun olmadigindan eminmisiniz?
Acil doktoru mu koydu? Siz yine de bir psikiyatristten destek alın bence. Kolay bir hastalık değil.Acile götürdü eşim. kalbimde veya herhangi bir yerimde sıkıntı çıkmadı. Ben teşhis koymadım şayet teşhis koyacak olsaydım kendime, kalp krizi derdim .
Kalbimde şükür bir şey yok . O an kendimi sakin tutmaya çalıştıkça nefes alıp verişim kalp atışım hızlandı . Kontrol edemedim bu sefer de öleceğimi sandım tir tir titredim .Kalp atışınızı yavaşlatmak için nefes egzersizi yapın ard arda 5-6 kez. Nefes egzersizi 5e sayarak yavaşça nefes alma, 5 e kadar sayarak nefes tutma ve 5 e kadar sayarak yavaşça nefesi verme şeklinde yapılıyor.
Bunu 10 a kadar saymalı şekilde de yapabilirsiniz.
Baktınız yavaşlamıyor yüzünüzü soğuk suyla yıkayın. Ve kendinize sürekli inanarak panik atak geçirdiğinizi söyleyin.
Kalp rahatsızlığınız var mı bilinen?
Yıllarca boşuna okuyor bu doktorlar azizimBen kendi kendime teşhis koymuyorum genelde. Sizin koyuyor olmanız bunun doğru olduğunu göstermiyor. Evet grip de olsam ki grip ciddi bir hastalıktır doktora gidiyorum, teşhisi doktor koyuyor, tedaviyi doktor ayarlıyor.
Panik atak ise zaten teşhis ve tedavi gerekli. Değilse, fiziksel bir sorunsa yine teşhis ve tedavi gerektirecek bir sorun olabilir. Kalp spazmı geçirdiyse ve panik atak diyorsa ne olacak mesela?
Sosyolojik çıkarımlarınız da size kalsın, o kısımla ilgilenmiyorum ben.
Kalbinde bir şey yok , git dışarda temiz hava al dediAcil doktoru mu koydu? Siz yine de bir psikiyatristten destek alın bence. Kolay bir hastalık değil.
Aklın yolu birKalbinde bir şey yok , git dışarda temiz hava al dedisonra da psikiyatriye gitmemi söyledi
Hayır linçleyecek daha doğru bir mesajımı bulabilirlerdi aslında. Komik oldu böyleYıllarca boşuna okuyor bu doktorlar azizim
tansiyonumu o an ölçtü eşim 12.9 duDaha çok şekeriniz veya tansiyonunuz düşmüş gibi duruyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?