Panik atak

Bu illetle bende yillardir ugrasiyorum bir kac yil yasamadigim oldu dedim kurtuldum galiba ama son bir kac aydir yine baş gostermeye basladi stres endise kaygi bunlar tetikliyor ben panik atak gecirdigimde genelde anda kalmaya calisirim gececegini birazdan normale donecegimi tekrarlarim icimden ki benimki cok siddetli oluyor gece uykudan bile uyanip kendimi yataktak attigimi bilirim. Ama panik atak oldugunu bildigim icin artik atak geldiginde gececek diyerek telkinde bulunuyorum once bi doktora gorunmenizi tavsiye ederim tabi net bilgi sahibi olmak icin sonrasinda ilerlemeden daha basindayken umarim cozum bulursunuz

Kalbimde şükür bir şey yok . O an kendimi sakin tutmaya çalıştıkça nefes alıp verişim kalp atışım hızlandı . Kontrol edemedim bu sefer de öleceğimi sandım tir tir titredim .
Özelde psikiyatriye gitme imkanınız varsa gidin. Tedavi olmak için psikolog tavsiye ederim. Devlet psikiyatrı ilaç yazmak dışında pek bi şey yapamıyorlar süre kısıtlı olduğu için. İlaç tek başına geçici çözüm.

Psikiyatriye gideceğim zaten :) teşekkür ederim . İnanın o kadar korktum ki acil doktoru falan görmedi gözüm . Bir şeyler düşünüyordum kendi kendime işte o an içim sıkıldı , sonra daha kötü oldum

Bence biraz gereksiz yere yüklenmişsiniz üyeye.

az çok mizacını, kafa yapısını bildiğim bir üye kendisi ve öyle bir yorum yapma sebebinin

“ hemen kendinize panik atak teşhisi koyup da iyice psikolojinizi yıpratmayın, çünkü bir şeye inanırsanız o psikolojiden çıkmak çok zor hale geliyor, önce doktora gidin gerekli tetkikleri yaptırın, hemen panik atak geçiriyorum moduna sokup kendinizi, gardınızı düşürmeyin”

bu düşünceden kaynaklandığını düşünüyorum

çünkü sizler de biliyorsunuz ki maalesef Google tarafından konulan yanlış tanıları temizlemek için sonra çok uğraş veriyoruz

Atak bana genelde kotu seyleri dusunmeye baslayinca gelir beni strese sokan yoran kaygilandiran seylerle baslar ve atak geldiginde olabilecek tum olumsuz seyler zihnimde donup durur aklimi kaciracagimi dusunurum, terler bosalir sirtimdan asagi nefes almakta gucluk cekerim sessler cogalir beynimde Allah dusmanimin bile basina vermesin yasayan bilir cok zor

Boğazım ağrıyordu , onu düşünüyordum acaba noldu kötü bir şey mi oldu, neden niye diye düşündüm . İçim sıkılmaya başladı , kalp atışlarım hızlandı koşmuşum gibi , kanım çekilir gibi oldu , ayağa kalkayım dedim baygınlık hissi geldi dedim herhalde bayılacam titremeye başladım falan . Çok kötü bi histi size de çok geçmişler olsun

Olabilir konu sahibi. Ben de stres yaptığımda bazen midem bulanıyor, terlerim, başım döner, çünkü dediğim gibi sempatik deşarj devreye giriyor tüm bu durumlarda.

ama hiçbirine panik atak geçiriyorum demedim çünkü ben de insanım ve üzülüp, kızabilirim, buna da vücudum doğal olarak reaksiyon verir.

hemen panik atak diye düşünüp kendinizi demoralize etmeyin

Tesekkur ederim umarim onemli bir sorun yoktur

Ben 30 dk boyunca kendime gelemedim ağladım bir de

Çok teşekkür ederim . Umarım yoktur olursam ayvayı yedim zaten :) siz doktor falan mısınız Merak ettim . Tatlı ,tatlı uyarıyorsunuz falan

Ben de aglarim bi de sanki bilincim pek yerinde degilmis gibi olur ozellikle gece yasadigimda tam bir facia kendime gelmem 1 saati bulur
İlaç kullanıyorsunuz değil mi ? Gerçekten çok kötü bir şey ilaçsız geçeceğini düşünmüyorum.

Çok teşekkür ederim . Umarım yoktur olursam ayvayı yedim zaten :) siz doktor falan mısınız Merak ettim . Tatlı ,tatlı uyarıyorsunuz falan
rica ederim efendim :) evet doktorum :)

inanın nöbet anksiyeteleri,sınav stresleri, hepsini yaşadım ve bazen öğürecek kadar midem bulandı stresten,kollarım karıncalandı,ağzım kurudu, soğuk soğuk terledim...

olabilir çünkü insanız,aslında vücudumuzda cerayan eden her şey biyokimyasal reaksiyonlardan kaynaklanıyor.

vücut strese tepki verir, insanı insan yapan şeylerden biridir bu.

panik atak daha farklı bir olay, yani bir veya 2 kez bu tarz bir şey yaşadınız diye hemen kendinizi kötü moda sokmayın.

her insan zaman zaman bu tarz stres nöbetleri geçirir. hepsi de vücudun verdiği yanıttan kaynaklanır.

içinizi rahat tutun. eğer sık sık tekrarlarsa bu ataklar,o zaman ''ya acaba bir sorun mu var,önce dahili olarak inceleyelim,eğer temizse psikiyatrik açıdan ele alalım'' deriz.

doktorlarımıza güvenin :) google'dan uzak durun bir süre :)

****şuraya da görsel ekleyeyim:

bunların hepsi DSM tanı kriterleridir. yani otoriteler tarafından belirlenmiştir :)

Son düzenleme:
İlaç kullanıyorsunuz değil mi ? Gerçekten çok kötü bir şey ilaçsız geçeceğini düşünmüyorum.
Yok ben kullanmiyorum su an bi sure kullanmistim sonra araliklar uzadi gelse bile cok hafiflemisti kendim bazi yontemler gelistirmistim o sekilde idare ediyordum hatta 2 sene hic yasamadim nerdeyse ama evlilikten ve pandemiden sonra is stresiyle falan tekrar basladi bu donem yine kendi yontemimi kendim bulmak istiyorum devam ederse de terapiye baslamayi dusunuyorum

Ben bazen doktorlara güvenemiyorum aile hekimine gittim boğazımla alâkalı şikayet için adam gözlüğünün üstünden bakıyor anlıyor her şeyi bana demez mi sende guatr var ben yine bi korku bi telaş . Kan aldırdım çok şükür değerlerim normal çıktı. O an dediğiniz gibi resmen resmen vücudumdan stres boşaldı .

Umarım geçer gelmiş geçmiş olsun .

Sanirim 12 yıldır benimle kendisi tanisini bana o kadar uzun zaman koymadilar ki yirmili yaşlarım her günün sonunda acilde bitti.... sebebim kalp krizi geciriyorum... acile koştur koştur gidiyorum tasikardi bi sey yok diyip devamlı cikarildim hastaneden
En son tiroidlerime baktırmami söyledi bir doktor hala panik atak gecirdigimi söylemediler...
En son 7yil önce yine bir acil hikayesinde doktor söyledi
Lütfen psikoloğa git diye çünkü hep aynı hastanenin acilindeydim :)

Gelelim bununla nasıl başa çıkacağınıza
Prof doktorlara gittim
Saati bilmem kaç liraya psikologlara
Sehrimde en ünlü isimlere fakat ne yapsam geçmedi
Nefes egzersizi kişiye göre değişiyor tabii ki
Fakat bana duş, yürümek, yaptığım işe sıkıntıda gelse devam etmek, alışveriş merkezine girip almasam bile dukkan dukkan kiyafet denemek bakmak :) zihnimi başka bir şeye odaklamak diyebilirim
Panik atakla ilgili herseyi yaşadım ortama yabancılık hissi
3.boyuttan görme
Kalbin teklemesi
Gece uykudan çarpıntı ve titreme ile uyanmak (ki bu olduğu dönem bana çok ilginç gelmiştir)

Aradan yıllar geçti suan sadece kafein aldığım zaman
Ve regliye yakın dönemlerde etkili oluyor

Herkese iyi gelen şeyler vardır
Kesinlikle psikoloğa git sana iyi gelebilir
Fakat bana bir ara yazdıkları ilaçlar çok ağır gelmişti
Çalışmamı engellediği için bırakmak zorunda kaldım

Mevsim geçişlerine dikkat et
Bol bol yürü :)

yani yanlış anlamayın ama, KudrAlobar 'ın yaşadığı ve bahsettiği şeyle konu sahibininki biraz farklı şeyler.

konu sahibinin genel anlamda majör bir stres kaynağı yokken,spontan şekilde yaşamış bu durumu. ev işi yapmış halsizlik çökmüş birden,sonra gerisi gelmiş.

alıntıladığınız kudra hanım ise art arda kötü şeyler yaşamış, sürekli stres yüklenmiş vücuduna,en ufak bi hastanelik işte bile kötü şeyler olacak gibi bir hisse kapıldığından bahsetmiş. yani alıntıladığınız yorumunda öyle yazıyor.

ve panik bozuklukta zaten küçük şeyleri abartma,sürekli kötü bir şey olacak hissi vardır. kudra hanım da ilk kez böyle bir şey yaşadığında bende panik atak var dememiş zaten. tekrarlamaya başladığında bende KAYGI bozukluğu olabilir,en iyisi doktora gideyim demiş. yani aslında verdiğiniz örnekle pek alakası yok gibi duruyor.

şimdi diyeceksiniz ki savunmaya çalışıyorsun üyeyi,ama gerçekten tüm samimiyetimle söylüyorum,bir doktor gözüyle okudum ve yorum yapıyorum.

üyelerin yaşadıkları birbirinden farklı şeyler...

gözlerinde ultrason varsa demek ki,hahahahaha, bakarak guatr teşhisi koymuş he,dokunup muayene bile etmeden?

maalesef saçmalamış...

bu yüzden uzmanlara gidin, genel anlamda yanılmazlar :) en azından uygun muayene ve tetkikleri yaparlar :)

Hatta size şunu sormak istiyorum . Adam her konuda uzman kalbim ağrıyor deseniz ilaç veriyor , psikolojim bozuk deseniz çat antidepresan yazıyor . Vücutla alâkalı her şeye hakim adam aile hekiminin bu tarz şeyler yapması her şeyden anlaması bana saçma geliyor . Mecbur kalmadıkça adama gitmiyorum. Adam herkese ne şikayeti olursa olsun mutlaka bir ilaç yazıyor sizce yaptığı doğru mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…