• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Panik yapmak için çok mu erken?

canım korkuların varsa ve sırf bu yüzden bebek düşünüyorsan genel bi kontrol yaptır bi sorun yoksa sırf bu yüzden acele etme. yaşın gençse hiç acele etme. eşinde baktırabilir ikna edebilirsen. ben de aynı korkular içindeydim ve 17 ay sonra hamile kaldım. keşke o 17 ayı kendime zehir etmeseymişim. ne zaman bıraktım düşünmeyi o ay hamile kaldım hem de 2 kere beraber olmuştuk !! düşünme bunları şimdiden çocuk güzel şey ama bebek olunca vücudunuz, cinsel hayatınız ve hayatın bütünü değişiyor evde düzen kalmıyor adım attığınız yer oyuncak her yer heryerde misal ben akşam 10 dan önce oturamıyorum. biraz evliliğinizin, eşinizin ve evinizin tadını cıkarın.

Evet kesinlikle kafaya taktıkça ters tepiyor.. Doktora gitsem deli misin kızım der :confused:
meraba canım olur inşaAllah tez vakit hayırlısıyla
yalnız var ya ben de daha evli değilim ve nedense hep benim çocuğum da olmaz heralde diye kötü kötü düşünüyorum
kötü düşünüp resmen kötüyü çağırıyoruz
iyi düşünelim
kafaya taktıkça ters teper o_O

Merhaba arkadaşlar..
Biliyorum bir çoğunuz evet diyecek ama ben yine de fikir almak istedim.. Ben henüz 3 aylık evliyim hatta henüz 3 ayımız dolmadı bile.. Evliliğimizin ilk günden beri bebek sahibi olmayı istiyorum..
Nedendir bilmiyorum evlenmeden önce aslaa bebeğim olmayacak korkusuyla yaşadım.. Çevremde çok fazla örnek olduğundan mıdır nedendir bilemiyorum.. onların uğraşını gördükçe bende korkuyorum sanki o süreçleri bende yaşayacakmışım gibi hissediyorum..
Rabbim kimseyi böyle bir sıkıntıyla imtihan etmesin.. Evlendiğimizden beri adet düzenim değişti , kasık ağrıları , göğüs ağrıları çekiyorum amannn halilelik belirtisimi diye sayfa sayfa geziniyorum.. 3 ayımı bunlarla harcadım resmen... :confused:

şu kadarcık evliyken çocuk sahibi olursan asıl o zaman paniklemelisin

Merhaba arkadaşlar..
Biliyorum bir çoğunuz evet diyecek ama ben yine de fikir almak istedim.. Ben henüz 3 aylık evliyim hatta henüz 3 ayımız dolmadı bile.. Evliliğimizin ilk günden beri bebek sahibi olmayı istiyorum..
Nedendir bilmiyorum evlenmeden önce aslaa bebeğim olmayacak korkusuyla yaşadım.. Çevremde çok fazla örnek olduğundan mıdır nedendir bilemiyorum.. onların uğraşını gördükçe bende korkuyorum sanki o süreçleri bende yaşayacakmışım gibi hissediyorum..
Rabbim kimseyi böyle bir sıkıntıyla imtihan etmesin.. Evlendiğimizden beri adet düzenim değişti , kasık ağrıları , göğüs ağrıları çekiyorum amannn halilelik belirtisimi diye sayfa sayfa geziniyorum.. 3 ayımı bunlarla harcadım resmen... :confused:
İnanın bekar olduğum halde aynı korkuyu yaşıyorum hormonlu yiyecekler vs. Yüzünden simdi anneme sordum her bünye farklıdır ama annemde aynı şeyleri yaşamış adet düzensizliğini felan evlilikten sonra olurmuş böyle şeyler siz içiniz rahat etmiyorsa düzensizlik için bir doktora gidin ama çocuk için erken bana görede

hayatını bir yaşa ya
bu nedir böyle
yaşın kaç
evlendim doğurayım mantığını anlamıyorum
önce bir bak
yürüyormu evliliğin
herşey yolundamı

ayrıca bir sorun varsa ve çcocxuğun olmayacaksa
ŞİMDİ DENEDİĞİNDEDE OLMAZ İLERDEDE OLMAZ

Aslında bu korkum olmasaydı 1 sene çocuk düşünmezdim.. evliliğimiz rayına otursun yeni düzene alışayım diye beklerdim.. Korku başladığından beri panikte onunla beraber hayatımda beynimde yerini aldı maalesef ..

Dünyaya bir çocuk getirmenin çok ciddi bir şey olduğunu düşünüyorum. Buna hazır mıyım? Eşim hazır mı? Bir çift olarak hazır mıyız? Ona stabil, huzurlu bir ortam sunabilecek miyiz? Yani sırf doğurgan olup olmadığını kontrol etme amaçlı çocuk yapılmaz ki. Yukardaki cümleyi kurmasaydınız ben kimsenin hemen çocuk yapıp yapmamasına karışacak insan değilim. Demek ki düşünmüşler ve bu kararı vermişler derim ama normalde 1 yıl beklerdim ama bebek yapıp yapamama korkusu ile hemen denedik çok sağlıklı bir durum değil.

Kızlar bende sözlüyüm Allah nasip ederse seneye düğünüm var ama ben de aynı korkuyu yaşıyorum sözlümün babasının amcasının ve öteki amcasının oğlunun çocuğu olmamış annem demekki sülalelerinde var dedi çok üzüldüm ya bizim de olmazsa k gündür uyku haram. :((

bu korku neden bazı kadınlarda olur?
ben evli değilim.şuan evlilikte düşünmüyorum.adet dönemlerim düzenlidir.ve biraz sancılı..
ama nedense hep içimde bi korku ilerde evlensem sanki benimde çocuğum olmayakmış gibi..takıntı gibi hatta bu korku yüzünden doktora gitmeyi düşünüyorum.
birde jinekoloğa gittiğimde rahim duvarı kalınlaşması var ama önemli dğil demişti..bundan 3 yıl önce..
belkide o yüzden.

Canım rahim duvarı kalınlaşması genelde adetle birlikte eski haline dönüyor diye biliyorum emin olmamakla birlikte.. İnşallah rabbim isteyen herkese evlat nasip eder..

Zaten normal şartlarda bir kadının o ay içinde hamile kalma olasılığı %20 imiş. Zor bir olay aslında. 3 ay nedir ki...

4 yıllık evliyim, herkes neden bebeğiniz yok diyor, toplum o kadar çok dayatmış ki bu konuyu, herkes bize bir sorun var gözüyle bakıyor, hem de evlendiğimizden beri. Bebek için henüz hazır değiliz cümlesini anlamlandıramıyorlar.

Biraz gençliğinizi yaşasanıza yahu :D Hem sevgililik döneminiz uzun sürmüşse de yine de evlenince farklı olur. Biraz birbirinizi tanıyın. Birlikte aynı evde yaşayarak eşinizin daha önceden fark etmediğiniz dolu özelliklerini göreceksiniz. Gezin tozun. Para biriktirin.. Bebek dünyaya getirmek çok ciddi bir olay. Bebek gelişimi için okuyun araştırın, eğitimi için hazırlık yapın.

Bana üç aylıkken acaba demeniz çok garip geldi.

Belki de insanların çocuk sorularına maruz kalmak benim canımı sıkmış olmalı.. Evet çocuk sahibi olmak için maddi manevi iyi bir birikime sahip olmak gerekiyor ama şu an galiba bir çok şey mantığımın önüne geçti.. Gerçi ne kadar çabalasam da boş rabbim hangi zaman da yazmışsa çocuk o zaman gelecek :cool:

Çok doğru her şey kafada bitiyor.. Eşime söylesem deli misin der.. Bu korkumdan ona hiç bahsetmedim muhtemelen deli olduğumu düşünür..3 aylıkken bu neyin paniği diye :confused:

şu kadarcık evliyken çocuk sahibi olursan asıl o zaman paniklemelisin

Doğru diyorsunuz.. çünkü ben rahatına düşkün bir insanım çocuktan sonraki hayatım tamamen ona endeksli olacak..kendi keyfimden tamamen vazgeçeceğim.. işte dediğim gibi mantığımı tekrar elime alabilirsem bu panik ortadan kalkacak inşallah..

Yaşım 26.. Evet gereksiz biz acele içindeyim.. Kendimi dinlemekten kuruntu hastası olmaya başlayacağım :confused:

Dünyaya bir çocuk getirmenin çok ciddi bir şey olduğunu düşünüyorum. Buna hazır mıyım? Eşim hazır mı? Bir çift olarak hazır mıyız? Ona stabil, huzurlu bir ortam sunabilecek miyiz? Yani sırf doğurgan olup olmadığını kontrol etme amaçlı çocuk yapılmaz ki. Yukardaki cümleyi kurmasaydınız ben kimsenin hemen çocuk yapıp yapmamasına karışacak insan değilim. Demek ki düşünmüşler ve bu kararı vermişler derim ama normalde 1 yıl beklerdim ama bebek yapıp yapamama korkusu ile hemen denedik çok sağlıklı bir durum değil.

Eğer olmayacaksa geç kalmaktan da korkuyorum..Çünkü bu tedavilerde yaşın çok büyük bir önemi var.. O pişmanlığı yaşamak istemiyorum.. Zaten kafamı taktığım sürece olmayacak bunun da farkındayım :confused:

Kızlar bende sözlüyüm Allah nasip ederse seneye düğünüm var ama ben de aynı korkuyu yaşıyorum sözlümün babasının amcasının ve öteki amcasının oğlunun çocuğu olmamış annem demekki sülalelerinde var dedi çok üzüldüm ya bizim de olmazsa k gündür uyku haram. :((

Öyle düşünme canım.. Bu tamamen kişinin kendi yapısıyla ilgili.. Yoksa ailede var sizde yaşayabilirsiniz diye bir durum olmaz.. Yeter ki rabbim vermek istesin..

Zaten normal şartlarda bir kadının o ay içinde hamile kalma olasılığı %20 imiş. Zor bir olay aslında. 3 ay nedir ki...

Evet 3 ay nedir ki.. bir başkası bana bu durumu anlatsa bende acele etme 3 ay nedir ki hayatını yaşa derim ki zamanında demişliğimde vardır.. ama evlendikten sonra bi haller oldu :cool:

Eğer olmayacaksa geç kalmaktan da korkuyorum..Çünkü bu tedavilerde yaşın çok büyük bir önemi var.. O pişmanlığı yaşamak istemiyorum.. Zaten kafamı taktığım sürece olmayacak bunun da farkındayım :confused:

Bakın eğer korkunuzu destekleyecek bir sıkıntınız varsa, ya da sıkıntınız olmasa bile direk bir doktora görünün. Kontrollerinizi yapın. Ondan sonra düşünün bunları. Korkuyla yaşanmaz ki. Her an sevdiğimiz biri ölecek diye hayatı kendimize zehir etmeye benzer bu. Evliliğinizin tadını çıkarmak yerine böyle bir korkuyla zehir ediyorsunuz kendinize.

KKda bir konuda hamile kalma hikayeleri anlatılıyordu. Orda "ilk gece bakalım çocuğumuz oluyor mu diye korunmadık hamile kaldık" demişti biri. Yok artık demiştim. Olamaz böyle bir şey. Mantıklı geliyor mu size? Annelik çok güzel bir duygu. Ama evliliğin ilk zamanlarında başbaşa olmak da öyle. İkisinin de yeri ayrı. İkisini de yaşayabilirsiniz.

Bakın eğer korkunuzu destekleyecek bir sıkıntınız varsa, ya da sıkıntınız olmasa bile direk bir doktora görünün. Kontrollerinizi yapın. Ondan sonra düşünün bunları. Korkuyla yaşanmaz ki. Her an sevdiğimiz biri ölecek diye hayatı kendimize zehir etmeye benzer bu. Evliliğinizin tadını çıkarmak yerine böyle bir korkuyla zehir ediyorsunuz kendinize.

KKda bir konuda hamile kalma hikayeleri anlatılıyordu. Orda "ilk gece bakalım çocuğumuz oluyor mu diye korunmadık hamile kaldık" demişti biri. Yok artık demiştim. Olamaz böyle bir şey. Mantıklı geliyor mu size? Annelik çok güzel bir duygu. Ama evliliğin ilk zamanlarında başbaşa olmak da öyle. İkisinin de yeri ayrı. İkisini de yaşayabilirsiniz.

Aslında birebir kendimle ilgili bir sıkıntım yok..İşte sadece zamanında adet dönemimde aşırı derecede ağrı kesici kullandığım için tedirginim.. Zaten eşimde çocuk için erken diyor ama o da benim baskılarıma dayanamadı.. Allah bilir belki de çocuk olunca yükü ağır gelecek.. Galiba en mantıklısı bir doktor kontrolü :cool:

Merhaba arkadaşlar..

Bu panik halin hamile kalmanı geciktirir. Bak vücudunun dengesi bile bozulmuş. Doktorum dediki kadınların beyni çok önemlidir. Bütün hormonları yönetir. Sırf kötü düşündüğü için hasta olan ve hamile kalamayan insanlar var.
Bende kafama taktım taktım bi türlü hamile kalamadım. Ne zamanki rahatladım Allaha teslim olup hayırlısı dedim o zaman geldi bebek.
Cicim aylarının tadını çıkar kasmaaaa

Back
X