Papağan

Benimde tek muhabbetusum vardi surekli disardaki kuslarin sesine oterdi sabahlari uyanir uyanmaz baslardi cok gurultu yapiyordu. Sonra es aldik yanina simdi hic otmuyo disardakilere kendi esiyle ilgileniyor.
Bence gurultubyapan kuslar yalnizlikdan yapiyor.

Annemde sultan vardi. Kactiktan cok sonralari bile sagdan soldan tuy yem vs cikiyordu. Cok pisler.

Ama cok eglenceli hayvanlar deger bence. Bizimki ayni kedi gibiydi. Bizimle sofrada yemek yerdi, surekli iletisim kurardi.

Bende hint bülbülü yani zebra var. Çok sevimli, bakımı da kolay. Aynı muhabbet kuşu gibi. Ama biraz yabani, kendi kendine yaşamayı sever. Takılıyor şimdilik :)

2 defa jako diye bilinen afrika gri papağan besledim. 2.yi misafir ettim sayılır ben istememiştim.
Papağan veya başka bir hayvan beslemek gerçekten zor. Eğer sevmiyorsan ekstra zor geliyor.
Ben çok istiyordum tesadüf eseri beslemeye başladım. Seviyordum da. Ama ben ve eşim akşama kadar çalışıyoruz ve yalnız kalıyordu.

Baya bir süre yem artıkları, kafes temizliği, evdeki fazla fazla oluşan toz ve sesle uğraştım.
Hava aydınlanırken ötmeye ve konuşmaya başlıyordu. Komşular bile duymuştur ama kimse şikayet etmedi.
Vitamini bakımı falan aksamamalı. İlgi de çok önemli çünkü gri papağanlar konuşmaya en yatkın kuş olduğu için sosyal hayvanlar. İlgisizlik strese sokar ve tüylerini yolmak ve agresiflik gibi tepkiler verir. İnternette bununla ilgili bloglar var.

Sonuç olarak ben eniştemin dükkanına verdim. En azından her zaman insan görür diye. Onun için çok daha iyi oldu.

Kızlar evinizde hiç papağan beslediniz mi bakımı nasıl ev de çok gürültü oluyor mu

Gürültüden ziyade sağa sola pislemesi sorun oluyormuşş.
Sürekli kafesin içinde kapalı hapis yaşayamaz arada bir kafesini açıp evin içinde gezmesine izin vermeniz gerekir.
O esnada da def-i hacet edebiliyor malum neresi denk gelirse koltuk üstü halı vs vs...
Böyle bir arkadaşım vardı, elinde ıslak mendille dolanıyordu.
Kedi bakan biri olarak bana bile zor gelir şahsen.

Afrika gri papağanim var. Türkiyede ki adıyla 'jako' :)
Tulleri, kapıları, sandalyeleri hatta duvar kağıdımi bile kemirdi. Çok pisletir. Toz yapar, kepek döker, tüy döker. Evcil değilse kanatana kadar ısırabilir, böğürebilir.
Kafes dışındayken pencere kapı açamayiz.
Gelgelelim ailemizin bi ferdi, çocuğumdan ayırmam. Hele bide konuşmaya başlayinca bağımlılik yapıyor. Kızımı görünce Defnee diye bağırır. Ağladığında piş piş piş diye susturmaya çalışır sonra 'ne ağlıyon' diye azarlar. Sabah 7 de başlar konuşmaya. Meyve sebze yer, çekirdekli yemi var. Evcil almayacaksaniz alışma süresi zor ve uzundur.

Ay ne zormuş

ara papağanı şahsen asla istemem cok buyuk ve ürkütücüler sesleri de bence bir okadar itici sadece renkleri guzel africa grisine gelınce bebekten hiçbir farkı yok buyuk sorumluluk istiyor ben aldıgımda yabaniydi hırlamaları bağırmaları oldukça fazlaydı başlarda çok korktum sesi tüylerimi diken diken yapıyordu sonrasında araştırdım onu iplemedim hiç takmadım asla göz kontağı kurmadım kedi gibi oldu 1 ayın sonunda gagasını ve ön kısmını sevdırmeye basladı sabahları ıslıklarıyla uyanıyordum ben kanat ayarı yaptırmamıstım cok ucuyordu özgürlüğünü kısıtlamak istemedim ama gelgelelim komşularım rahatsız oldu oldukça volumlü sesleri var çünkü ayrıca beni çok yormaya başlamıstı sürekli yemlık ve suluklarını atıyordu yere iki dakıka yanından ayrılsak kafesın altı full su oluyordu ayrıca cok pis hayvanlar gerçekten sulu meyveleri duvara saça saça yer duvarlarda karpuz muz ne ararsan :) sürekli peşinde silmek gerekiyor ayrıca evde iki kişiysenız birine cok fena gıcık oluyor asla ve asla yanına yaklasıtırmıyor genelde bir kişiyi secermiş jakolar beni secmişti yakısıklım :) size önerim africa gri alacaksanız bilezikli el beslemesi yavru almanız tamamen kendınız eğitim verebılırsınız ama oldukça pahalı fiyatları ara papağanıda düşündüğünüze göre bütçe sıkıntı olmamalı sizde o yuzden el beslemesi bebek jako tavsıye ederim gerçekten cocugunuz gibi oluyor

7 sultan papağanım, 2 muhabbet kuşum var:)
Temizliği biraz sıkıntı tabi evde gezindikleri için ama başedilemeyecek bir şey değil.

Mako papağanları var fiyat/konuşma açısından en iyileri. 60 yıl felanda yaşıyorlar. Ama eğitimi sırasında apartmanı uyandıran bağırışlar yapabiliyorlar. Papağanlar gürültücüdür haberin olsun.

Valla benim 2 tane Sultan Papağınım var . Çok gürültücüler. Şimdi yaz diye balkona koydum. Ama kışın napacağımı hiç bilmiyorum. Ayrıca ortalığı çok pisletiyorlar. Hele benimki baya çekirdeği yiyor kabuğu kafesten dışarı atıyor. Beğenmediği yiyecek olursa onuda dışarı atıyor kafesten. Ayrıca çok tüy yapıyolar..... Ama tatlılar

7 sultan papağanım, 2 muhabbet kuşum var:)
Temizliği biraz sıkıntı tabi evde gezindikleri için ama başedilemeyecek bir şey değil.
Evin için de 9 tane kuşun serbest kaldığı oluyor mu? Tropikal orman gibi bişey canlandı gözümde

Canım bende cennet Papağanlari var. Küçük bir tür. Senin alacağın sanırım büyük olacak.

beslenmesi ile ilgili bişey söylemek isterim. Bu hayvanların beslenmesi çekirdek veya fıstık değildir. Eğer bu şekilde beslersen hayvan hasta olur mutsuz olur. Çekirdek ve fıstık severler çünkü tatları güzel. Bunlara aynı insanlar gibi sebze,meyve, protein ve karbonhidrat dengeli bir diyet uygulaman lazım.

Çiğ sebze ve meyve mutlaka günlük diyetlerinin %60 ini falan oluşturmali. Haşlanmış yumurta balık vs vermelisin. Yanında yulaf ekmek vs gibi karbonhidrat eklemelisin.

Bunlar çok akıllı hayvanlar. Kafeslerini severler ama içinde yanlız birakmamalisin. Onunla mutlaka vakit gecirmelisin. Alistirabilirsen bahçe vb yerlerde salabilirsin. Uçar geri gelirler. Ama kaybolma ihtimali de var. Yani eğitim vermen lazım.

Bir gün bıkarsanız ben sahiplenirim aklınızda bulunsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…