• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Para bekleyen anne ve kpss :(( yardım

O bana mesleğim dışında da bir iş mutlaka bulur fimerak etmeyim :) mezun olduğum zaman bile direk fabrikadan bana iş bakmaya başlamıştı düşünün yani üni mezunuyum ve branşım öğretmenlik :) öyle bir şey yapsam hemen eşe dosta haber verir iş var mı diye :KK43: para gelsin ona da gerisi önemli değil

Ayy yolasim geldi inan yani :(
Ne diyim simdi sana
Diren !

Branşıniz ne bilmiyorum ama sosyal bilgiler, felsefe, lise mat, tarih, coğrafya.. gibi bir bölümse önünde baya zorlu bi yolculuk oldugunuz bilerek karar verin. Hepsinin atamasi çok zor. Ama yinede hiç denememis olmak mantıksız tabiki.
Eger alt yapın varsa bu sene evet yetişir ama yoksa cokkkk zorlaman lazim kafayi. Ahh ne diyim.. seneye de düşünebilrsiniz bu arada. Hala geç değil merak etmeyin. Hem kenara biraz para biriktirmis olursunuz kitaplar için. baya masraflilar. anneniz zirnik vermez belliki
Branşım öyle çok zor değil i. 70 almam yeterli, 75 alsam garanti atanırım. Geçen yıl 60 ta kaldım. Çoookkk zor gerçekten sıkıntı ve stresten saçlarım dökülüyor. Ahhhh ahhhh nasıl imreniyorum evladını destekleyen ailelere :( erken yaşta sinir stres sahibi oldum en güzel yaşlarımda hem de bu canımı çok sıkıyor

Branşım öyle çok zor değil i. 70 almam yeterli, 75 alsam garanti atanırım. Geçen yıl 60 ta kaldım. Çoookkk zor gerçekten sıkıntı ve stresten saçlarım dökülüyor. Ahhhh ahhhh nasıl imreniyorum evladını destekleyen ailelere :KK43: erken yaşta sinir stres sahibi oldum en güzel yaşlarımda hem de bu canımı çok sıkıyor

Anneanne babaanne teyze falan yok mu ?
Toplasan pilini pirtini gitsen oraya o olmaz mi ?

Malesef kimsem yok. Kaçacak bir yer olsa bir yerde bir yıl ders çalışsam sonra atanıp ceee ben geldim desem :) Ama yok hep yalnızım

Allah o annene akil fikir ve merhamet versin ..
Senin de yuzune gulsun ..
Canim tek yapacagin sey uykundan feragat edip
Molalarda bile ders calisman
Erkenden kalkip gec yatman ...
Ya da bi gun oooooyle bi buyuk bir yaygara koparip dunya yansa calismaman ,sadece ders calisman ...
Deli deliyi gorunde sopasini saklarmis
Sessiz geliyorsan nasil olsa korkuturum bunu diyodur ..
Sinir oldum insan kendi dogurdugu kizin bu kadar hor davranir mi ya !
Yazik

Hayatta her zaman ayrı şekilde bir zorluk oluyor İnan bana. Ben de 4 yıldır giriyorum KPSS ye. İlk yılımda özel dersanede çalışırken girdim aynı zamanda KPSS kursuna akşamları gitmeye çalıştım ama boşuna gittim çünkü çalışmadım ve gereksiz yere yoğunluk oldu benim için. Son iki yılda da farklı zorluklarla karşılaştım evde çalışma fırsatım olduğu halde kendimi veremedim. Bu yıl alan ile berbat ettim sınavımı. Her şeye rağmen bir işte çalışıyor olman güzel hele eğitim sektöründe. Hayatına devam edebiliyorsun.

Bu siteye de senin yazını haberde görünce üye oldum. Hepimizin benzer sıkıntıları var. Kimi annesi babasıyla kimi eşiyle kimi farklı şeylerle sorunlar yaşıyor. Pes etme derim. Yapacağın en mantıklı şey işine devam etmek olur. Ancak KPSS kursu konusunda aynı şeyi söyleyemeyeceğim kısıtlı olan zamanını daha da kısıtlayacaktır. Alan ile ilgili derslere gitmeni tavsiye ederim sadece. Ya da branşına göre uzaktan eğitim alan konu anlatım paketi alabilirsin 170 tl gibi fiyatları bir araştır derim. Gk gy senin kendi gayretine bakıyor. Tarih te Ramazan Yetgin faydalı oldu benim için. Eğitim Bilimleri de kendi gayretinde bitiyor konuyu ister videolardan ister kendin çalış ama özetlerini gözden geçir ya da özet konularını izle. İhtiyaç KPSS kampı videoları vardı 2016 da internette ücretsiz hala var onlardan eğitim derslerinin videolarına bakabilirsin netlerimi iyi arttırdı benim. En önemlisi alan malesef. Allah yardımcımız olsun esenlikle kal ve kalalım inşallah.

bence otur kpss çalış o yıllar geri gelmiyor

devlete ne kadar erken girersen o kadar iyi kademen yükselir pasaport alırsın

hem özel okulun maaşı devletten düşük değil mi? böyle nereye kadar gider güvencen yok

devleti kazanırsan zorunluya gidiceksin annenlere para veremezsin

ondan kazanmanı istemiyor annen

çok bencilce

ve iğrençce k. bakma. senin hayatın söz konusu

70 75 bi yıl caliamayla cok rahat alırsın eminim ki. Branşin güzelmiş yerinde olsam birakirdim isi vallahi atanman kolay çünkü gerçekten.

Allah o annene akil fikir ve merhamet versin ..
Senin de yuzune gulsun ..
Canim tek yapacagin sey uykundan feragat edip
Molalarda bile ders calisman
Erkenden kalkip gec yatman ...
Ya da bi gun oooooyle bi buyuk bir yaygara koparip dunya yansa calismaman ,sadece ders calisman ...
Deli deliyi gorunde sopasini saklarmis
Sessiz geliyorsan nasil olsa korkuturum bunu diyodur ..
Sinir oldum insan kendi dogurdugu kizin bu kadar hor davranir mi ya !
Yazik

Sanırım annem iki ağlar sızlar sonra işine devam eder diye düşünüyor. Para onun için büyük bir şey. Dün tartışmadan önce para istedim. Bugün işe hiç parasız geldim ve bunu biliyor :( güya çalışıyorum

Babamın maddi durumu fena değil devlet memuru ama ona da çok kırgınım bizi bırakıp gittiği için... Bu konuyu onunla paylaşır mıyım bilmiyorum

Paylaşın. Köprüden geçene kadar işte ..
Nafakanizi arttırsın , bu sene kpss ye girene kadar eve o nafakayla katkıda bulunursunuz.
Maddi destekten başka yolunuz yok.

Peki dershaneye gitmeyip evde soru cozseniz ?

Bakın üzgünsünüz ama biraz da kendinize gelin diye ağır olabilir yazacaklarım

Öncelikle çocuk değilsiniz işi gücü olan yetişkinsiniz annem izin vermez modundan çıkın

Babanız iyi adammış hala size ve annenize nafaka veriyormuş bu aşamada sadece kardeşinize nafaka verme yükümlülüğü var

Siz kendi potansiyelinizi bir fark edin babamın durumu iyi memur diyorsunuz en baba memur 3500 alır sizin eve giren gelir daha yüksektir

Anneniz birikim yapacak diye neden sizin cebinizde kuruş yok maaşınızı tamamen vermeyin

Yazmamışsınız ne kadar diye 2000 diyelim biriktiren anneniz değil siz olun gerekirse seneye oturun ders çalışın birikiminiz ile

Annenize kavgasız bir anda kararlarınızı anlatın gerekirse ayrı bir hayat kurun atanmayın ama boyunduruk altından çıkın

Bağırıyor küfrediyor vs vs bir şey olmaz hani cidden ihtiyaç var kıyamıyorum deseniz farklı da sırf o baskın diye neden her şeyden vazgeçesiniz

Bir de özel okul demişsiniz yoğun mu çok

Örneğin oğlumun okulunda haftada en fazla 21-22 saat dersegitiyormuş branş öğretmenleri sınıfçılar da 30

Tamam hep okuldasınız toplantı vs var ama onun dışındaki zamanı yoldaki zamanı vs de kullanın

Annemle babam ayrı,babamın bizimle alakası yok. Bu hayatta sarılabileceğim bir tek rabbimden sonra annem var :KK43:(onu kırmak incitmek en son istemeyeceğim şey olur. Bunu iyi biliyor ve suistimal ediyor. O kadar üzgünüm ki mesajlara göz yaşlarıyla cevap veriyorum :KK43:(
yahu her insanın sınavı farklı işte bu senin sınavın canım
bak beni iyi dinle
annen aynı
bana tanıdık birini hatırlattı
benim annem calışın asla demedi ama biz ders calısırken vede sınav varsa hiçççç önemsemezdi ev işi yaptırır misafir agırlatırdı bize umrunda olmazdı calısan öylede calısıyor derdi
yapmada gör evde sürekli senin psikolojini bozar tepki verir kızar bagırırdı
sana tavsiyem sen oturup evde ders calıssanda annen seni rahat bırakmaz yemegi yap yok evi temizle der birsürü iş cıkarır
yani sonuç yine calısamazsın.
o yüzden hem işine git hem agzının tadını bozma bu sekilde calış cabala kazan kpss yi
anneni değiştiremezsin yine sana yapacagını yapar cenesiyle

olmadı kendini üzme lütfen
gel bize bizde kal yasa calıs kpss ye
aman hayat kısa üzme kendini 5 10 yıl sonra geri döndüğünde neler yasmısım dersin

ben sabah 9 akşam 7 özel sektörde çalışıyorum iki küçük çocuğum var eş yok.. dersaneye yazıldım cumartesi günü sabahtan akşama kadar sürüyordu. annem bakmam dedi. eski eşe mesai yapıyorum haftasonu bakar mısın dedim.. annem hasta falan dedim..

evde annem huzur vermedi bana.. ders çalışacagına şu işi yap bu işi yap diye.. dersaneye sosyalleşmek için gittiğimi söyledi hatta.. çocuklara 1 saat bakmaya bile kır dizini otur evinde bak çocuguna dedi..

aldım karşıma konuştum .. anne ben boşanmış bir kadınım ileriki yaşlaromda kimseye muhtaç olmamak için memur olmam lazım bana destek ol diye.. malesef olmadı...her seferinde kazanamayacağımı ima etti..

azmettim işe giderken yolda video dinledim.. kitap okudum.. iş yerinde bulduğum her fırsatta video dinledim kulaklıklla herkes müzik dinlediğimi sandı tabi sürekli değil kapı telefon durmuyor işler yoğun..

işten gelip çocuklarla oyna ilgilen,gece çocukları uyuttum hergün 3 saat çalıştım tabi insanlık hali kimi zamanda uyuyakaldım.. ama son gün gece bile ders çalıştım.. günlük 5 saat uyuyordum dediğim gibi bazende uyuyakladım.. çocuklar ateşlendi ayağımda sallarken yine çalıştım.. ve ben mezun olalı 10 yıl oldu okul kim ben kimmm. temizlik yemek ütü iş çocuklar..... isteyince hepsi yapılır arkadaşım...

ve sonuç 85 aldım kpss den.. istersen yapabilirsin..

sen işten çıksan maddi sıkıntın olacak annenle kavga edeceksin ve moralin bozuk diye yine ders çalışamayacaksın..

yahu her insanın sınavı farklı işte bu senin sınavın canım
bak beni iyi dinle
annen aynı
bana tanıdık birini hatırlattı
benim annem calışın asla demedi ama biz ders calısırken vede sınav varsa hiçççç önemsemezdi ev işi yaptırır misafir agırlatırdı bize umrunda olmazdı calısan öylede calısıyor derdi
yapmada gör evde sürekli senin psikolojini bozar tepki verir kızar bagırırdı
sana tavsiyem sen oturup evde ders calıssanda annen seni rahat bırakmaz yemegi yap yok evi temizle der birsürü iş cıkarır
yani sonuç yine calısamazsın.
o yüzden hem işine git hem agzının tadını bozma bu sekilde calış cabala kazan kpss yi
anneni değiştiremezsin yine sana yapacagını yapar cenesiyle

çok doğru söylemişsin canım... sürekli kazanamayacağını söyler.. para yüzünden kavga çıkar.. evdeysen iş yap bi işe yara der.. ağzının tadını hiiiiççç bozma... ve azmet vazgeçme.. uykuyu azalt vitamin kullan.. inan kendine.. bak aynaya de ki hadi bu işide başaralım de...

veee atan güzel bir şehre kur hayatını ... istediğin gibi yaşa sonra..

ben sabah 9 akşam 7 özel sektörde çalışıyorum iki küçük çocuğum var eş yok.. dersaneye yazıldım cumartesi günü sabahtan akşama kadar sürüyordu. annem bakmam dedi. eski eşe mesai yapıyorum haftasonu bakar mısın dedim.. annem hasta falan dedim..

evde annem huzur vermedi bana.. ders çalışacagına şu işi yap bu işi yap diye.. dersaneye sosyalleşmek için gittiğimi söyledi hatta.. çocuklara 1 saat bakmaya bile kır dizini otur evinde bak çocuguna dedi..

aldım karşıma konuştum .. anne ben boşanmış bir kadınım ileriki yaşlaromda kimseye muhtaç olmamak için memur olmam lazım bana destek ol diye.. malesef olmadı...her seferinde kazanamayacağımı ima etti..

azmettim işe giderken yolda video dinledim.. kitap okudum.. iş yerinde bulduğum her fırsatta video dinledim kulaklıklla herkes müzik dinlediğimi sandı tabi sürekli değil kapı telefon durmuyor işler yoğun..

işten gelip çocuklarla oyna ilgilen,gece çocukları uyuttum hergün 3 saat çalıştım tabi insanlık hali kimi zamanda uyuyakaldım.. ama son gün gece bile ders çalıştım.. günlük 5 saat uyuyordum dediğim gibi bazende uyuyakladım.. çocuklar ateşlendi ayağımda sallarken yine çalıştım.. ve ben mezun olalı 10 yıl oldu okul kim ben kimmm. temizlik yemek ütü iş çocuklar..... isteyince hepsi yapılır arkadaşım...

ve sonuç 85 aldım kpss den.. istersen yapabilirsin..

sen işten çıksan maddi sıkıntın olacak annenle kavga edeceksin ve moralin bozuk diye yine ders çalışamayacaksın..
:KK9::KK9::KK9::KK9:
Bravo size masallah azminize :KK36:

Back
X