para biriktiremiyorum.

Arkadaşlar 5 yıldır evliyim 3.5 yaşında kızım var 1.5 yıl işe ara verdim onun dışında hep çalıştım beş kuruş atamıyorum kenara neden çünkü eşim çok rahat kaliteli yaşamayı seviyor bende tam tersi tasarruflu olmaya çalışıyorum ama olmuyor onun maaşı kredi kartına ve faturalar gidiyor benimkide evi geçindirmeye zaten çok fazla almıyorum evimiz annemin bana oturmak için verdiği küçük bir ev bende küçük olduğu için çıkmak istiyorum ev almak istiyorum kendi evimiz olsun istiyorum ama mümkün olmuyor kartı iptal edelim diyorum her defasında kalsın diyor lazım olur kullanmayalım diyor her defasında ama cepte dürtüyor sanırım bende kullanmak zorunda kalıyorum ne yapsam bilemiyorum her ay bişeyler çıkıyor para biriktiremiyorum :((

ev küçükmüş şimdilik idare edin..çok para harcamadanda kaliteli yasanabilir...çok para harcadıgın zaman kaliteli yasamıs olmuyorsun bana göre...sen maasından kırpacaksın biraz baska care yok gibi mesela 100 tl atamazmısın kenara

biz de aynı durumdaydık ama ben işe el koydum bir kaç aydır eşim evde yok bana para bırakıyor hatta bankaya yüklü bir miktar yatırıyor bende her ay ordan 1 gr.lık altınlar var ya onlardan alıyorum onlar bozarken de düşmüyormuş kızların bayram harçlıklarını falan da öyle yaptım eşime de söylemiyorum çünkü bilse onu bırakmaz bu sene inşallah ev alacaz alırken çıkartacam hepsini amacım ondan para kaçırmak değil biriktirip zor zamanlarımızda çıkartmak allah korusun sağlıkla ilgili bir durum olur ev alırız araba alırız mutlaka lazım olur sizde pazar paranızdan market harcamalarınızdan kenara köşeye atsanız 1 ayda 100 liraz birikir çok ta değil hem de çalışmıyormuşsunuz ben bile biriktirebiliyorken siz haydi haydiye yaparsınız:9:

ev küçükmüş şimdilik idare edin..çok para harcamadanda kaliteli yasanabilir...çok para harcadıgın zaman kaliteli yasamıs olmuyorsun bana göre...sen maasından kırpacaksın biraz baska care yok gibi mesela 100 tl atamazmısın kenara

evimiz 1+1 canım kızımda bizim odada kalıyor oda yapma gibi imkanımız var ama ev almak istiyorum çevremde çoğu insan alabildi onları görünce hevesleniyorum eşimle konuştum sıkıcaz kemerlerimizi dedi hiç ümidim yok ama tek yaptığı şey eşimin beni ve kendini emeklilik sigortası yaptırdı 10 yıl sonra paramızı alabilcez ödüyoruz onu ufaktan ufaktan

tek çözümün var canım,
3 harcadıysan 5 harcadım diyeceksin,
paran varsa da yok diyeceksin,ben 7 yıllık evliyim,anca akıl ettim bu durumu
birikim yapmayı düşündüğüm ilk zamanlar olan paramın bir kısmını cüzdanımın ayrı bi köşesine koyup yok sayıyordum o parayı,
e tabii en ufak bi eksikte hemen çıkıyor para ortaya,şimdi o kenara attığım paraları bi bankaya yatırıyorum,öyle büyük meblağlar değil hani 20 tl filan böyle böyle birikiyor,
hee birde bozuk para biriktirmek te çok iyi oluyor,1 tl leri biriktirdim (üstelik yemek takımımın çorba tenceresinde,ilk defa işe yaradı tencere :) )
bi süre sonra bi baktım bu 1 tl ler 100 lira olmuş,
bu tavsiyelere uyarsanız hepinizin kenarında bir miktar para olur kızlar,
tabii allah muhtaç etmesin,ihtiyaç olursa gidecek onlarda

tek çözümün var canım,
birikim yapmayı düşündüğüm ilk zamanlar olan paramın bir kısmını cüzdanımın ayrı bi köşesine koyup yok sayıyordum o parayı,
e tabii en ufak bi eksikte hemen çıkıyor para ortaya,şimdi o kenara attığım paraları bi bankaya yatırıyorum,öyle büyük meblağlar değil hani 20 tl filan böyle böyle birikiyor,
hee birde bozuk para biriktirmek te çok iyi oluyor,1 tl leri biriktirdim (üstelik yemek takımımın çorba tenceresinde,ilk defa işe yaradı tencere :) )

evet canım bu aydan itibaren ufak ufak atıcam hatta kumbara bile almyı düşünüyorum kilitli kıyıda 3 adet bileziğim tek güvencem o onuda allah göstermesin kötü bir şey olmadıkça bozmam

evimiz 1+1 canım kızımda bizim odada kalıyor oda yapma gibi imkanımız var ama ev almak istiyorum çevremde çoğu insan alabildi onları görünce hevesleniyorum eşimle konuştum sıkıcaz kemerlerimizi dedi hiç ümidim yok ama tek yaptığı şey eşimin beni ve kendini emeklilik sigortası yaptırdı 10 yıl sonra paramızı alabilcez ödüyoruz onu ufaktan ufaktan

tabi zor 1+1 evde oturmak üstelik cocukta var ama sanırım kira ödemiyorsun bunu avantaja dönüştürebilirsin ...annenle iş birliği yapsan sizden kira istese ve bu kirayıda senın adına biriktirse eşin annenın sizden kira almasına tepki gösterırmı

tek çözümün var canım,

evet ancak saklarsan birikiyor onu bende anladım. sıkıştığımızda zor tutuyorum kendimi vermemek için ama o bi şekilde o sıkışıklığı çekiyor kısıyor kendini öbür aya düzeltiyor durumu. baktım ancak sıkışık olunca kısıyor kendini. ne yapayım bende ekstra ödemeler oldumu maaşımda söylemeden atıyorum kenara. param bitti diyorum istiyorum. cüzdanda kalanı atıyorum kenara. bozuklukları atıyordum bir ara eşimde biliyor du atıyordu. sonra azıcık kabarsa en basizi 1 tl ler 10-15 tl olsa hemen alıveriyordu. söylesem hiç durmaz oda harcanır. ailesi ister yok diyemez bilirim. eşimde istiyor birikim yapalım. onun birikim mantığı kendini borca bağlamak. ilk evlendiğimizde kredi çektik araba aldık. o birikimimiz oldu. sonra onu sattık tekrar kredi çektik şimdi onu ödüyoruz. satarsak 40 binlira birikimimiz olmuş olacak. 3.5 yıllık evliyim. ve bunun 1 yılında eşimin işi yoktu tek maaşlıydık. arabanın borcu bittiğinde 3.5 yılda 40 binlara paramız olacak allah izin verirse. kaza bela gelmezse arabanın başına. tavsiye ederim. erkeği borca sokmazsanız imkanı yok birikim yapamazsınız. tecrübeyle sabit. akıl hocam annem ve teyzem:)

evet ancak saklarsan birikiyor onu bende anladım. sıkıştığımızda zor tutuyorum kendimi vermemek için ama o bi şekilde o sıkışıklığı çekiyor kısıyor kendini öbür aya düzeltiyor durumu. baktım ancak sıkışık olunca kısıyor kendini. ne yapayım bende ekstra ödemeler oldumu maaşımda söylemeden atıyorum kenara. param bitti diyorum istiyorum. cüzdanda kalanı atıyorum kenara. bozuklukları atıyordum bir ara eşimde biliyor du atıyordu. sonra azıcık kabarsa en basizi 1 tl ler 10-15 tl olsa hemen alıveriyordu. söylesem hiç durmaz oda harcanır. ailesi ister yok diyemez bilirim. eşimde istiyor birikim yapalım. onun birikim mantığı kendini borca bağlamak. ilk evlendiğimizde kredi çektik araba aldık. o birikimimiz oldu. sonra onu sattık tekrar kredi çektik şimdi onu ödüyoruz. satarsak 40 binlira birikimimiz olmuş olacak. 3.5 yıllık evliyim. ve bunun 1 yılında eşimin işi yoktu tek maaşlıydık. arabanın borcu bittiğinde 3.5 yılda 40 binlara paramız olacak allah izin verirse. kaza bela gelmezse arabanın başına. tavsiye ederim. erkeği borca sokmazsanız imkanı yok birikim yapamazsınız. tecrübeyle sabit. akıl hocam annem ve teyzem:)

eşimde söylüyor araba alalım borcu bitince satarız diyo ama satmaz asla o yüzden almıyorum külüstür bir arabamız vardı zorla sattırdım sürekli masraf çıkarıyodu.

tabi zor 1+1 evde oturmak üstelik cocukta var ama sanırım kira ödemiyorsun bunu avantaja dönüştürebilirsin ...annenle iş birliği yapsan sizden kira istese ve bu kirayıda senın adına biriktirse eşin annenın sizden kira almasına tepki gösterırmı

eşim başka bir eve çıkmak ister kira verdikten sonra

Açıkcası kira bile vermezken para biriktiremiyorsanız ortada bir sorun var demektir.
Biz evlendiğimizden beri 20000 lira kira vermişiz.
20000 lira biriktirebilir miydik sanmıyorum ama bunun 10000 lirası birikirdi biz hiç kasmasak bile.
Bende sizin gibiyim heryerden giyinebilirim eşim de kaliteli ürünleri sever.
Ama yılda birkaç kez alışveriş yapar zaten iş hayatı olan bir adam haftasonu doğru düzgün giyinemiyor ki?
Yani ne kadar harcama yapabilir ki diye düşünmüyor değilim.
Her evin düzeni başka bizde mesela gıda da sorun var :) Dışarda yeme hadiseleri ve bir de geziler!
Bu masraflar olmasa başka bir durumda olurduk.
Benim kredi kartım ortalama 500 lira gelirdi son bir yıldır 250 düşürdüm .
Eşiminkini de hep takip ederim ona hiç karttan alışveriş yaptırmam nakit yapsın harcamasını diye.
Yani insan bir şekilde dengeliyor ama tek taraflı olacak birşey değil.
Eşiniz mesela ne alıyor maaşı ne kadar mesela bir t shirte ne veriyor ?
Hani bir denge olması lazım ,1500 lira maaş alıp 100 liralık t shirt giyen adam ne ailesini düşünüyordur ne evladını.
bu adamı mazur görmek mümkün değil karşıma alır çok ciddi neticelere gelecek şekilde konuşurdum ben olsam.

Arkadaş ben de biriktiremiyorum.mesleğim sekreterlik giyimim iyi olmalı kıyafet aldığım zaman eşimle papaz oluyoruz kira elektrik tlf faturası vs.... Ve her ay bana hesap soruyor ev almak istiyoruz ama nerde eşim bir ara işsizdi bir ara çok iş değiştirdi yani sizin anlayacağınız ne uzuyoruz ne kısalıyoruz

canım ben birebir seninle aynı şeyleri yaşıyorum 1+1 evde oturuyorum eve gelen para gidenden az bende artık eşimden gizli biriktircemm başka çaresi yok sanırım sanada kolay gelsin bebeğim bu arada seni çok iiyi anlıyorum benimde 2 yaşında bir kızım var ve benimle yatıyor ev küçük oda yapamıyorum:(

Cogu arkadasim araba alip borclanarak para biriktiriyorlar. ben kimseye faiz odemeyi sevmiyorum, o yuzden hic borclanmadim. Borclu imisim gibi daha ayin basinda elime para gecer gecmez 100-200 ne kadar biriktirmek istiyorsam, (evin temel giderlerini hesapladiktan sonra biraz da esneklik payi birakarak) o kadar parayi aylik veya uc aylik vadeli hesaplar acaraktan bankaya yatiririm. Her ay ustune atarim hangisinin vadesi geldiyse. Hem cok zevkli oluyor, hem de paran birikmis oluyor.

Esiniz tutumlu birisi degilse ipleri siz elinize almalisiniz.esinizden gizli her ay maasi aldiginizda 1 gr altin alin atin kenara kalan para ile idare edin.yada her ay 100 lira gune vs girin arkadaslarinizla mmecbur once gun parasini ayirirsiniz.yada aylik belli tutar vekilmesi icin kartiniz talimat verin ama cocuk kucukken mutlaka birseyler yapmaya calisin.buyudukce masraf artacak cunku.oncelikle aylik tablo cikarin fatura gida gezme alisveris ona gore plan yapin.

bence eşinizle bu sorununuzu paylaşın. birlikte nasıl bir tasarruf yöntemi uygulayacağınıza karar verin. sonuçta o harcar siz biriktirirseniz olmaz. iki tarafında istekli olması lazım.
birikim yapın veya ev almak istediğinizden bahsetmişsiniz. ev alıp paranızı burası için kullanırsanız, hem birikim olur hem paranız boşa gitmez. ben birşeyin borcunu ödemezsem resmen param çarçur oluyor.

sanırım güne girmek senin için en mantıklısı.

bak bu en mantıklı çözüm.benim eşimde seninki gibi.ben bu sene girdim güne.her ay 100 lira veriyorum artık elim alıştı her hesapta kredilerden sonra o geliyor.zamanını da kurban arifesine getirdim.kurban param o zamana kadar birikmiş olacak inşallah..eşimde bi,şey demiyor.çünkü gün kadınların hep yaptığı en güzel tasarruf yöntemi.tabii sıra size geldiğinde parayı harcamayıp kenara koyabilirseniz.çünkü eşler bizden önce hesaplıyorlar sıra ne zaman gelecek diye..

Back
X