- 17 Ağustos 2011
- 4.514
- 7.491
- 358
- Konu Sahibi Felix_Felicis
Bi de su durum var ilerde hangi sehirde yasayacagin kesin degil. Sen parani biriktir duruma gore alirsin. Ama amacin ailene yuk olmamaksa su olsun bu olsun diye diretme. Cokcok istedigin seyleri paranla alirsin. Mesela ev senin olmayacak kirada yasayacaksan vitrin gibi seyleri almazsin temel olanlari alirsin. Kendini zorlama evin icinde yasamadigin surece eksigi gidermen mumkun degil. Ve bir evin eksigi hicbir zaman bitmiyor maalesef. Temel seyleri alabilirsn mesela ckb gibi setlerde klasik tercih edersin hic modasi gecmez. Herseyden 3 5tane almak zorunda degilsin en azindan ben oyle almadim. Ama turkiyede ev dosemek orta halli 30bini bulur. Eger sizde kiz tarafi ve erkek tarafinin yaptigi seyler ayri ise harcamani o yonde dusunebilirsin. Takilan taki olmasa da parayla borc kapayabilirsin. Aileye yuk oluyorm diye dusunme. Herkes butceye gore alisveris yapiyor cunku
Ya zaten hic sevmiyorum fazla eşyayı. Hani misafirlik ve günlük ayrımı yapılmasını kesinlikle istemiyorum. Bir de yeni evli olduğumuz zamanlar benim cok yogun olacagim zamana gelecek. O yüzden fazla esyaya hic gerek yok. :)
burada senin standartların ön plana çıkar. ben son dakikaya kadar hiç bir şey almamıştım. ama benim bir huyum var her şeyi çok araştırır imkanlarım çercevesinde en iyisini almaya çalışırım. Benim tek yemek takımım baya pahalıydı mesela. Gİttim onu beğendim beğene beğene. tencerelerde silit markasına takığım. o da pahalı misal. ama düşününce çizilmiyor. evladiyelik. önüme 10 tane ürün koyun fiyatları belli olmasın yine gider en pahalısını bulurum. :S:S:S:S
Ben para biriktirmedim çünkü biriktiremiyorum hep taksitle eşyalarımı alıp ödemeler yaptım ve şu zamana kadar nerden baksan 30000 den fazla para gitmiştir hepsini bir anda almadığım için tam fiyat bilmiyorum ama şöyle söyleyeyim hiç bişey ucuz değil
Ben para biriktiriyorum. Biriktirdim simdiye kadar da ama hep bi ihtiyacım oldugunda harcadım onları. Hic evlilik düşüncesi yoktu aklımda.
Hicbir sey ucuz değil gercekten. Bu da benim icimi sıkıyor, ailem yapar elbet ama niye yapsınlar ya esek kadar insanlarız.
Neyse neresinden tutsam kârdır, yine icimi rahatlatır az bi destek olabilmem