para biriktirmek istiyorum ama olmuyor olmuyorrr

heytbengeldim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2014
875
633
83
35
Bartın
merhaba kızlar.

sıkıntım şu muhasebe burosunda çalısıyorum 1000 tl maaş alıyorum ama o paradan ay sonunu zor goruyorum maas almaya 2 gün kaldı çebimde bozukluklar.

istıyorumkı en azından özel sektor sunucta işten cıktıgımda cıkarıldıgımda borclarımı odeyebılıyım yada en azından birşeyler sahıbı oluyum evlılık durumlarım var aıleme sıkıntı cekmeden ceyızlerımı alayım.

sabah aksam 20 dk yuruyorum evle iş arası. dolmus parası derdım yok. diyette oldugumdan evden salata malzemelerı getırıyorum salatamı yapıyorum.sabahları kahvaltımı evde yaparım. saçıma boya kendım yaparım sarı oldugu halde kuafore gıtmem kas bıyık agda fön maşa hepsı elımden gelır.kıyafet merakım var onuda herzaman sezon sonundan alırım. iyice arastırıp ıyı marka uygun fıyata bulurum.

her ay duzenlı evın elektrık faturasını yatırıyorum 100 tl
kredı kartlarıma 300 350 tl
telefon parası 100 tl
alabılırsın 2 gram altın
kendımede 150 tl para koyuyorum harclık

ay sonu gelmiyor. para bırıktıren bayanlar ne yapıyorsunuzda bırıkıyor bu paracıklar en azından soyle kenarda 10000 param olsa 6 yıldır aynı ısyerınde calısıyorum. yasım 26 kenarda bırıkmısım olsa fenamı olur.

birikim yapmak en doğru şey
bence gereksiz harcamaların varsa ki yok görünüyor ama yinede bir şekilde kendini biraz daha sıkıp kenara para at derim.
çeyizi bi tarafa bırak evlendikten sonrada bi yerde toplu paran olsun.
ben 2 senelik evliyim
evlenince hiç biriktiremiyor insan inan ki
bekarsın kira derdin olsun düğün masrafları olsun böyle kısıtlamaların yok yani..
ben 10 ayda 5,000 tl biriktirebildim ki bence çok az bir meblağ

Canim bende calisiyorum
Aylik elime 1500 tl civari geciyor servisim yemegim var maasimi aileme veriyorm ordan aldigm harclik 350 tl onunlada gidip altin alip kendime 100 tl birakiyorm bunun gbj biriktirebilirsin ise yariyor yoksa para birakirsan kenarda bi sikinti oluyor hadi veriym gitsin diyorsn birikmiyor bu sefer

Bence yakın zamanda evlenmeyi düşünüyorsanız çeyiz falan alıp taksitlerini ödeyin. Mecbur borç olunca ödüyor insan diğer türlü birikmiyor

Telefon parası dediğiniz fatura mı?
Faturaysa çok fazla değil mi?

2 gram altın demişsiniz bir de, birikim amaçlı 2 gram altın mı alıyorsunuz?
Öyleyse zaten ufak ufak bir şeyler yapıyorsunuz.
Fazla masrafınız yok aslında, yetmesi ve biraz biraz birikmesi lazım.

Ben annemin mecburiyeti dolayisiyla parali güne katiliyorum. Oradan param birikiyor. Bide ay sonunda param arttiginda kenara koyuyorum.. ama paralar bende degil annem sakliyor benim icin yoksa ben dayanamayip harcarim

günaydın. yok fatura degıl aylık 25 tl faturam yenı telefon aldım babamın kartına taksıtle babama her ay verıyorum borcunu.

Ben annemin mecburiyeti dolayisiyla parali güne katiliyorum. Oradan param birikiyor. Bide ay sonunda param arttiginda kenara koyuyorum.. ama paralar bende degil annem sakliyor benim icin yoksa ben dayanamayip harcarim

anneminde günler var aslında bende katılsam hiç aklıma gelmemişti. borç öder gibi her ay anneme veririm gelen altında yatırırımım olur.

arkadaşım aldığın maaş çok az o yüzden biriktirmen çok zor görünüyor,sen çok iyi durumdasın bu kadar para alıp aldığından 15 gün sonra yol parası bulamayanlar var ek iş yapmayı denedinmi yada zamanın varmı başka türlü bu maaşla ve bu masrafla nasıl birikir yani biriksede ço cüzi miktarlar olur heralde ,,,SEN ANLATTIĞIN KADARIYLA ZATEN ZARURİ İHTİYAÇLARINDAN BAŞKASINA PARA HARCAMIYORSUN Kİ......

kredı kartınızı dengeleyın zaten altın yapyrsunuz hazırlık olarak ve yapabılırsenız altın pıyasasını takıp edın ınıs cıkıslarda alıp satmaya calısın cebınıze ek para getırır ben maas aldgm zaman once borclarımı oderım sıgarada kullnyrm mesela bır paketı uc gun ıcecegım derım bu ay kredı kartım fazla geldıyse o ay kendıme bır cop almam ama her ay duzenlı oalrak kenerar dortu yuz atmaya calısırım

Kredi kartları demişsiniz, 1den fazla olduğu anlamını cıkardım ben bundan.
1 taneye düşürerek tasarruf yapmaya başlamalısınız.
Giyim alışverişi yaparken çok ihtiyaç dışına çıkmaz ve elinizdekilerle uyacak türden parcalar secerseniz daha az masrafınız olur. (Örnegin ayakkabı alıyorsunuz , evdeki çantanıza uyacak renkte ve modelde bir tercihle ,çanta almamış olursunuz yada etek, pantolon herneyse)
Telefon taksidi bitince , taksite verdiginiz meblağı taksit öder gibi ayırıp kenara koyabilirsiniz.
Bunlar önerilerim size çok fazla bir masraf göremedim ben kısabileceginiz. Biraz para biriktirmeye şartlanıp, dikkat ederseniz biriktirirsiniz.
Kolaylıklar dilerim.

ahh kuzummm bende 1000tl maaş alıyorum yettıremıorum hiç,bunalıma gırıyorum sürekli, evede verıyorum bazen nakitim olmuyo kartı bırakıorum anneme e üni taksitiydi tlf taksitiydi faturalardı derken kalıorum ciplak ortada , üstelik yaza dügünüm var ve ceyiz yapmaya calışıorum önceden her pazar muhakkak alışverişe cıkardım şimdii karnımı doyurabildigime şükrediyorum , eğer okuyorsan bi yerlerden burs felan baglamaya çalışş

Kredi kartlarınızı sıfırlayın ve alışverişlerinizi peşin yapmaya çalışın zira her ay içerden gidiyorsunuz böyle daha çok birikim yapabilirsiniz ödediğiniz 350 tlyi kenara koymuş olursunuz böylece paranız birikir ve alışverişinizi toplu paradan peşin yaparsınız.

aynı kaderi paylaşıyoruz canım bende muhasebe departmanındayım ve bende 1000 tl alıyorum ve üstüne üstlük Allah nasip ederse yaza düğünüm var bütün masrafları da tek başıma karşılamam gerekiyor :)) ahh ahh nasıl olacak hiç bilmem

bende aynı parayı alıyorum
iki kez kredi çektim ödediğim 3. kredi
ilk kredimi bitirmeye 1 ay kala 2. kredimi çektim onuda 3. krediyle kapattım
baya bi karıştırdım yani eve ver ileri geri ihtiyaç oluyor insan yetiremiyor.
şimdi kredim + kredi kartı taksitlerim
emeklilik sistemine başvuru yaptım 130 tl
ve her ay bi miktar para yatırıyorum hesaba 100 tl
ve güne de girdim 100 tl
illaki kredi çekince fazla ödüyorum ama zamana yayılınca insanın gözüne gelmiyor
düşük miktarda 1000-2000 kredi çekip borçlarını kapatabilirsin her ay 450 tl taksit ödeyeceğine daha düşük miktarda
kredi ödeyebilirsin ez fazla 200-300 tl fazla alırlar oda 12 veya 24 aya yayılacak
evlilik durumları içinde kendini bir yere borçlandırabilirsin borcu olunca insan muhakkak ödemek zorunda kalıyor, sorumlu oluyorsun çünkü
ama elinde para kalınca muhakkak ıvır zıvıra gidiyor
benim elimde hiç para kalmıyor doğru dürüst ama hem borçlarımı ödüyorum hemde
borç öder gibi birikim yapıyorum.Evin masraflarını da kardeşime devrettim
yeter dedim artık 6 yıldır eve veriyorum

Pek mantıklı gelmeyebilir kredi ama ben bu şekilde idare ediyorum.
Tavsiye: Kredi çekip insan bi rahatlıyor o ay dikkat etmezsen aynı sıkıntıya düşüyorsun :18:

ya aslında bakınca hiç gereksiz yere para harcamıyorum ek iş hiç düşünmemiştim mesaim 5.30 bitiyor parttıme iş bakabılırım aslında en azından ordan aldım parayıda bırıkım yapmış olurum. çok ıyı oldu konu actıgım akıl akıldan ustundur bosuna soylememiş atalarımız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…