para biriktirmeyi becerebilen yetenekli kk hatunları banada yardım eder misiniz?

50tl ama 15 günde bir döndürüyoruz günü. :) küçüklüğümden beri hiç beceremedim para biriktirmesini :))

bizimkilerde aylık yüz lira diyorlar aynı tutara geliyo senin günle :) inşaallah girerimde azda olsa toplu bir para olur elimde
çok zor ya para biriktirmek bi kolayı olsa nolurdu

ben de aynı durumdayım 800 tl kredi 700 tl kredi kartı 300 tl içeri girdim 200 tl faturalar bugün maaş yattı 2000 tl bitti elimde 300 tl harçlık kaldı bu parayı da harcamaya kıyamıyorum ne yapacağım bilmiyorum

bence esiniz ev oduyor sizde evi gecindiriyirsaniz basarili oldugunuzu dusunuyorum. taksitleriniz ekstra odemeleriniz bittigi zaman nasilsa birikim yaparsiniz. kredi kart kimitinide dusurursunuz. bebeginiz var bir de bu aralar cok zorlamasanizda olur benim dusuncem bu.

Çalışan bir bayansınız bence faturalarınız biraz fazla.
eviniz kombiyse kullanmadığınız yerlerin peteğini kapatabilirsiniz. Fişleri takılı bırakmayınız (kullanmadığınız zamanlarda TV örneğin)
Odada banyoda vcde işiniz bittiği zaman muhakkak ışıkları kapatınız.Suyu fazla tazyikli kullanmayın yeterli derecede kullanın bunlar önemli derece tasarruf sağlar. Bu şekilde faturalarınızı düşürüp kredi kartı borcunuzu bitiriniz. Dışardan yemek yemeyin ya da azaltın.
benim aklıma bunlar geldi.

Allaha şükrediyorum her halime ama evlenince insan neyin ne olduğunu anlıyormuş . bekarken hiç böyle para yeter mi yetmez mi tasam yoktu para verirlerse param olurdu vermezlerse olmazdı hiç takmazdım. şimdi evi çekip çevirmek ileriyi düşünmek kolay değilmiş..
Allahtan eşim hesabını kitabını biliyor :)

ayın 15 i ayın en karanlık günü bi pazartesileri sevmiyorum bi de ayın 15.günlerini

aldığım maaş hoop borçlara gidiyor birikim yapmak şöyle dursun maaşımı göremiyorum desem yeridir.

evet bebek olduğundan kısamıyorum zaten idare etmeye çalışıyorum şimdilik bir kaç aya hem faturalar düşer hem kredi kartı o zaman inşaallah başlarım birikime ve doğru tespit cumhuriyet alsam ay sonunu mümkün değil göremem

Başlıktan saçına,makyajına harcayan birisi sandım sizi ama hem ev kredisi ödeniyor hem de bebek büyütüyorsunuz .Ev kredisi ödemeniz zaten birikim yapmanız demekTaksitleriniz de vardır Bence daha fazla sıkmayın kendinizi..

Yaşınız genç,eşinizle ayda bir iki dışarı çıkın bir yemek yiyin ,kendinize indirimden de olsa bir iki parça bir şey alın .Bu yaşlar geri gelmiyor .

Allah yardımcımız olsun ikimizinde hepimizin hatta :)neyseki çalışıyoruz da kimsye muhtaç olmuyoruz en azından ona seviniyorum ben şükür Allaha

çok haklısın şimdi sen deyince aklıma geldi saçlarım felaket durumda bebğimden fırsat bulup kestiremedim kaç aydır uçlar filan kırık komik komik dolanıyorum :) alışverişi de unuttum desem yeri geçen hırka alıcam bedenimi bile kestiremiyorum çok ilginç haldeyim ya :)haklısın ama insan en azından bi kere bile olsa eşiyle dışarda yemek yemeli sinemaya gitmeli biz sinema keyfi yapıyoruz bazen oda mutlu ediyor insanı

ayın 15 i ayın en karanlık günü bi pazartesileri sevmiyorum bi de ayın 15.günlerini

aldığım maaş hoop borçlara gidiyor birikim yapmak şöyle dursun maaşımı göremiyorum desem yeridir.

aynı sorun herkeste var demekki :)yalnız değiliz kadesa ama bunada şükür

Ben gereksiz hiç bir şey almıyorum alacağım şeyi düşünürüm birsüre gerçekten lazım mı diye kıyafette de yeterliyse güzelmiş modaymış diye almam bebeğim var yeme masrafını kısmıyorum onun ama bize kısıyorum hergün bir çeşit yemek yapıyorum kahvaltılık 3 yada 4 çeşit bimden alıyorum gidip gözüme ne ççarparsa alışveriş yapmadım hiç oğluma kıyafet 2.el giydirmem ama uygun kaliteli araştırırım ihtiyacını aldım kışlık sonra birdaha bişey almadım çok hoş şeyler var ama bütçe buna yetiyor ben çalışmıyorum evde giyeceği eşofman 2 takımda gezmede giyeceği kıyafet yetiyor.

Annemde biz çocukken çalışmıyordu evimiz kira değildi sobalıydı babam maaşını anneme verirdi asgari ücret içinden de yol parasını alarak annem paranın bir kısmıyla dolar mark alır geri kalanı eve harcardı ayırdığı parayı unuturdu birde kömür alırdı evin parasından öyle öyle biriktirdi babamın tazminat parasını da kattı ev aldı herkes şaşırmıştı ama biz ne doğru düzgün yedik ne giydik ne gezdik hep yokluk çektik hep başkasının eskisini giydik bu annemde alışkanlık oldu biz büyüyünce de değişmedi işe girdi bende çalıştım ev aldı ödedi yine aynı zor şartlarda doymadı bitane daha ev aldı ben tüm maaşımı verdim yardım edeyim dedim kıyafet bile almazdım ama yine doymadı evlenirken hiç destek olmadı maaşımı bile aldı nişanlıyken şimdi o sefa sürüyor 5 tane evi varr yediği önende yemediği arkasında ben beş kkuruşum yok kirada sürünüyorum ayağa kalkmaya okumaya meslek edinmeye çalışıyorum o ev kazandı para kazandı evlat kaybetti böyle olmaktansa evladından kısmadan ama abartmadan idare et oyuncakta alınacak kıyafette ama ihtiyacı kadar alınacak ben böyle düşünüyorum.

mutfak giderleri ve kredi kartı ödemeleri yüksek gibi geldi bana da kaç kişi yaşıyorsunuz bu mutfak masrafı kaç kişi için yapılıyor?

Akşamları işten geldiğinizde eşinizdeki ve sizdeki tüm bozuklukları bir kavanozda biriktirseniz, bir çeyrek altın parası rahat çıkar diye düşünüyorum. Başlarda çeyrekle başlarsınız, daha sonra tatlı gelir, maaş alınca üzerini tamamlayıp yarım ya da cumhuriyet almaya başlarsınız.

Hiç yoktan her ay bir çeyrek alsanız bile birikimdir az da olsa. Yıl sonunda çocuğunuzun veya sizin bir ihtiyacınızı görür.

önerilerin çok güzel teşekkürler genelde benimde yaptığım uyguladığım şeyler evde sıcaklığı sabit tutmaya çalışıyorum bebeğim var o yüzden ordan kısamıyorum

faturaların içinde ne var?eğer doğalgaz faturasıda varsa normal geldi bana.
mutfak masrafı ve pazar masrafını ayırdığında kredi kartı ödemelerinizde fazla.
en azından 100-100 kredi kartındaki borçlarla faturaları biraz düşürebilirseniz
200 tl cebe kalabilir.aşamalı olarak azar azar azaltın.
gerçi kelin ilacı olsa kendi saçına sürermiş,bizde aynıyız
araba masrafı,benzin,pazar alışverişi ki herşeyin fiyatı arttı.
marketten 100 tlik alışveriş yapıyoruz,aldıklarımıza bakınca elle tutulan hiçbirşey yok,
100 tl sırf meyve,sebze,süt,yumurta,peynir vs.gidiyor...
un,şeker,deterjan,et vs.işin içine girince 2 katı oluyor bu miktar.
sizin açınızdan Allah korusun bir acil durum olur diye,hem çocukta varmış
ayda kenara 100-200 tl atabilirseniz iyi olur.

bence k.kartı harcamanız çok fazla zaten mutfak ve pazar masraflarınızı ayırıyorsunuz
anlaşılan k kartından kıyafet vs fazla alıyorsunuz

bu giderlerinizi azaltırsanız kenara para koyabilirsiniz
ilk işiniz k kartı borcunuzu kapatıp kaldırmak ve kullanmamak
insanın belini büküyor resmen.

önerilerin çok güzel teşekkürler genelde benimde yaptığım uyguladığım şeyler evde sıcaklığı sabit tutmaya çalışıyorum bebeğim var o yüzden ordan kısamıyorum

Bebek varsa doğalgazdan kısamazsınız doğru. Ama diğer dediklerimi yapabilirsiniz.
bide elinize gelen bozuklukları bir kumbaraya atınız bir ay sonra ordan biriken parayı gördüğünüzde şaşıracaksınız. Diyelim günde 2 lira

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…