50tl ama 15 günde bir döndürüyoruz günü. :) küçüklüğümden beri hiç beceremedim para biriktirmesini :))
benim sıkıntım maaşımın geldiği gün bitmesi çoğu insan gibiama düşününce 1900 tl maaşı nasl harcadım diye işin içinden çıkamıyorum ay sonu cepte varsa 10 lira mutluyum düşünün yani :)
nasıl para biriktirilir fikir istiyorum ayda bir gram latın bile alabilsem çok mutlu olacağım ya
giderlerimi yazayım belki fikir vermenizde yardımcı olur
mutfak masrafları 400
pazar 200
faturalar 530 (bu ay uçtuk iyice)
kredi kartı 700 (bazen 500 e düşebiliyor)
toplam 1830
yani bu ay gene dipteyim... faturalar yüklü geldi ama normalde onlarda da düşüş oluyor bu şartlarda para biriktirilebilir mi fikirlerinizi esirgemeyin taşakkür ederim şimdiden
benim sıkıntım maaşımın geldiği gün bitmesi çoğu insan gibiama düşününce 1900 tl maaşı nasl harcadım diye işin içinden çıkamıyorum ay sonu cepte varsa 10 lira mutluyum düşünün yani :)
nasıl para biriktirilir fikir istiyorum ayda bir gram latın bile alabilsem çok mutlu olacağım ya
mutfak masrafları 400
pazar 200
toplam 1830
yani bu ay gene dipteyim... faturalar yüklü geldi ama normalde onlarda da düşüş oluyor bu şartlarda para biriktirilebilir mi fikirlerinizi esirgemeyin taşakkür ederim şimdiden
bence iyi geçiniyorsunuz 3 kişinin ve evin tüm masrafları sizde. Bebek varsa mutfaktan kısılmamalı bence belki kredi kartı biraz fazla onu düşürürseniz çok iyi olur. Maaşı aldığınız gibi çeyrek altın alın cumhuriyet altını alırsanız geçinemezsiniz. Geri kalan paranızla da geçinmeye çalışın. Faturalar daha az geliyor diyorsunuz zaten altın almanın size çok zor geleceğini düşünmüyorum
ben de aynı durumdayım 800 tl kredi 700 tl kredi kartı 300 tl içeri girdim 200 tl faturalar bugün maaş yattı 2000 tl bitti elimde 300 tl harçlık kaldı bu parayı da harcamaya kıyamıyorum ne yapacağım bilmiyorum
Başlıktan saçına,makyajına harcayan birisi sandım sizi ama hem ev kredisi ödeniyor hem de bebek büyütüyorsunuz .Ev kredisi ödemeniz zaten birikim yapmanız demekTaksitleriniz de vardır Bence daha fazla sıkmayın kendinizi..
Yaşınız genç,eşinizle ayda bir iki dışarı çıkın bir yemek yiyin ,kendinize indirimden de olsa bir iki parça bir şey alın .Bu yaşlar geri gelmiyor .
ayın 15 i ayın en karanlık günü bi pazartesileri sevmiyorum bi de ayın 15.günlerini
aldığım maaş hoop borçlara gidiyor birikim yapmak şöyle dursun maaşımı göremiyorum desem yeridir.
Ben iki saat önce 2000 tlyi havaya sactım öküz oturdu icime :) Neyse ki kaldı elime bir miktar
Ben de biriktiremiyorum ama borc ödeyebiliyorum
3 kişiyiz çekirdek aile :)
mutfak masrafları 400
pazar 200
toplam 1830
Çalışan bir bayansınız bence faturalarınız biraz fazla.
eviniz kombiyse kullanmadığınız yerlerin peteğini kapatabilirsiniz. Fişleri takılı bırakmayınız (kullanmadığınız zamanlarda TV örneğin)
Odada banyoda vcde işiniz bittiği zaman muhakkak ışıkları kapatınız.Suyu fazla tazyikli kullanmayın yeterli derecede kullanın bunlar önemli derece tasarruf sağlar. Bu şekilde faturalarınızı düşürüp kredi kartı borcunuzu bitiriniz. Dışardan yemek yemeyin ya da azaltın.
benim aklıma bunlar geldi.
mutfak masrafları 400
pazar 200
toplam 1830
önerilerin çok güzel teşekkürler genelde benimde yaptığım uyguladığım şeyler evde sıcaklığı sabit tutmaya çalışıyorum bebeğim var o yüzden ordan kısamıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?