çok haklısın şimdi sen deyince aklıma geldi saçlarım felaket durumda bebğimden fırsat bulup kestiremedim kaç aydır uçlar filan kırık komik komik dolanıyorum :) alışverişi de unuttum desem yeri geçen hırka alıcam bedenimi bile kestiremiyorum çok ilginç haldeyim ya :)haklısın ama insan en azından bi kere bile olsa eşiyle dışarda yemek yemeli sinemaya gitmeli biz sinema keyfi yapıyoruz bazen oda mutlu ediyor insanı
Ben gereksiz hiç bir şey almıyorum alacağım şeyi düşünürüm birsüre gerçekten lazım mı diye kıyafette de yeterliyse güzelmiş modaymış diye almam bebeğim var yeme masrafını kısmıyorum onun ama bize kısıyorum hergün bir çeşit yemek yapıyorum kahvaltılık 3 yada 4 çeşit bimden alıyorum gidip gözüme ne ççarparsa alışveriş yapmadım hiç oğluma kıyafet 2.el giydirmem ama uygun kaliteli araştırırım ihtiyacını aldım kışlık sonra birdaha bişey almadım çok hoş şeyler var ama bütçe buna yetiyor ben çalışmıyorum evde giyeceği eşofman 2 takımda gezmede giyeceği kıyafet yetiyor.
Annemde biz çocukken çalışmıyordu evimiz kira değildi sobalıydı babam maaşını anneme verirdi asgari ücret içinden de yol parasını alarak annem paranın bir kısmıyla dolar mark alır geri kalanı eve harcardı ayırdığı parayı unuturdu birde kömür alırdı evin parasından öyle öyle biriktirdi babamın tazminat parasını da kattı ev aldı herkes şaşırmıştı ama biz ne doğru düzgün yedik ne giydik ne gezdik hep yokluk çektik hep başkasının eskisini giydik bu annemde alışkanlık oldu biz büyüyünce de değişmedi işe girdi bende çalıştım ev aldı ödedi yine aynı zor şartlarda doymadı bitane daha ev aldı ben tüm maaşımı verdim yardım edeyim dedim kıyafet bile almazdım ama yine doymadı evlenirken hiç destek olmadı maaşımı bile aldı nişanlıyken şimdi o sefa sürüyor 5 tane evi varr yediği önende yemediği arkasında ben beş kkuruşum yok kirada sürünüyorum ayağa kalkmaya okumaya meslek edinmeye çalışıyorum o ev kazandı para kazandı evlat kaybetti böyle olmaktansa evladından kısmadan ama abartmadan idare et oyuncakta alınacak kıyafette ama ihtiyacı kadar alınacak ben böyle düşünüyorum.
faturaların içinde ne var?eğer doğalgaz faturasıda varsa normal geldi bana.
mutfak masrafı ve pazar masrafını ayırdığında kredi kartı ödemelerinizde fazla.
en azından 100-100 kredi kartındaki borçlarla faturaları biraz düşürebilirseniz
200 tl cebe kalabilir.aşamalı olarak azar azar azaltın.
gerçi kelin ilacı olsa kendi saçına sürermiş,bizde aynıyız
araba masrafı,benzin,pazar alışverişi ki herşeyin fiyatı arttı.
marketten 100 tlik alışveriş yapıyoruz,aldıklarımıza bakınca elle tutulan hiçbirşey yok,
100 tl sırf meyve,sebze,süt,yumurta,peynir vs.gidiyor...
un,şeker,deterjan,et vs.işin içine girince 2 katı oluyor bu miktar.
sizin açınızdan Allah korusun bir acil durum olur diye,hem çocukta varmış
ayda kenara 100-200 tl atabilirseniz iyi olur.
200 tl ye de 20 tl ye de saç kesen kuaförler var .Hem güzel kesip hem de ekonoimik olanı bulabilirsin .O ay sıkıntı varsa dışarı çıkmak yerine sen evde eşine güzel yemekler hazırlayabilirsin .İyi markalar indirimde pazar fiyatlarının bile altına düşebiliyor ya da outletleri takip edebilirsin ..
Kendi bakımını kendin evde yapabilirsin mesela bir ağda ısıtıcılı set alıp 30-40 tl civarında kendi ağdanı kuaföre gitmek yerine evde kendin yapabilirsin hem zaman hem para tasarrufu sağlar sana ve geri dönüşü uzun zamanda olsa da sırf bu bile yılda cebine 300 tl katar .Ikı oje bir aseton bir törpü ve tırnak makası ile evde manikur yapabilirsin ..Bunun gibi kendinde zamanla bir sürü fikir üretirsin zaten .
Ben gereksiz hiç bir şey almıyorum alacağım şeyi düşünürüm birsüre gerçekten lazım mı diye kıyafette de yeterliyse güzelmiş modaymış diye almam bebeğim var yeme masrafını kısmıyorum onun ama bize kısıyorum hergün bir çeşit yemek yapıyorum kahvaltılık 3 yada 4 çeşit bimden alıyorum gidip gözüme ne ççarparsa alışveriş yapmadım hiç oğluma kıyafet 2.el giydirmem ama uygun kaliteli araştırırım ihtiyacını aldım kışlık sonra birdaha bişey almadım çok hoş şeyler var ama bütçe buna yetiyor ben çalışmıyorum evde giyeceği eşofman 2 takımda gezmede giyeceği kıyafet yetiyor.
Annemde biz çocukken çalışmıyordu evimiz kira değildi sobalıydı babam maaşını anneme verirdi asgari ücret içinden de yol parasını alarak annem paranın bir kısmıyla dolar mark alır geri kalanı eve harcardı ayırdığı parayı unuturdu birde kömür alırdı evin parasından öyle öyle biriktirdi babamın tazminat parasını da kattı ev aldı herkes şaşırmıştı ama biz ne doğru düzgün yedik ne giydik ne gezdik hep yokluk çektik hep başkasının eskisini giydik bu annemde alışkanlık oldu biz büyüyünce de değişmedi işe girdi bende çalıştım ev aldı ödedi yine aynı zor şartlarda doymadı bitane daha ev aldı ben tüm maaşımı verdim yardım edeyim dedim kıyafet bile almazdım ama yine doymadı evlenirken hiç destek olmadı maaşımı bile aldı nişanlıyken şimdi o sefa sürüyor 5 tane evi varr yediği önende yemediği arkasında ben beş kkuruşum yok kirada sürünüyorum ayağa kalkmaya okumaya meslek edinmeye çalışıyorum o ev kazandı para kazandı evlat kaybetti böyle olmaktansa evladından kısmadan ama abartmadan idare et oyuncakta alınacak kıyafette ama ihtiyacı kadar alınacak ben böyle düşünüyorum.
Her masraftan biraz sikarak her ay kenara 100 TL koyun .
Almayinda hic oradan .
Gereksiz yaptihiniz her harcamayi fark edip daha çok biriktireceksiniz zamanla .
Bende biriktiremiyordum .
Kıyafetleri ayakkablari ggörüncegizum ddönüyordu.
Her ay 100 TL koyacagim bende simdilik 100 TL biriktirdim
ya ben nerede yanlış yapıyorum iki kişiyiz çocuğum da yok ama mutfak masrafımız aylık 600ü buluyor bazen geçiyor ama kredi kartı kullanmıyoruz( kiloluda değiliz çok mu yiyoruz ne nasıl kısabilirim
benim sıkıntım maaşımın geldiği gün bitmesi çoğu insan gibiama düşününce 1900 tl maaşı nasl harcadım diye işin içinden çıkamıyorum ay sonu cepte varsa 10 lira mutluyum düşünün yani :)
nasıl para biriktirilir fikir istiyorum ayda bir gram latın bile alabilsem çok mutlu olacağım ya
giderlerimi yazayım belki fikir vermenizde yardımcı olur
mutfak masrafları 400
pazar 200
faturalar 530 (bu ay uçtuk iyice)
kredi kartı 700 (bazen 500 e düşebiliyor)
toplam 1830
yani bu ay gene dipteyim... faturalar yüklü geldi ama normalde onlarda da düşüş oluyor bu şartlarda para biriktirilebilir mi fikirlerinizi esirgemeyin taşakkür ederim şimdiden
canım çok üzüldüm neden annen br evinde oturtmuyor ki seni yada kirasını verebilir evladımın zor durumda olduğunu göre göre ben rahata kavuşamam bilmiyorum ya benim annemde çok savurgan mesela nişanlandım kendim yaptım düğünümde gene öyle bize düşen herşey benim üstüme yük kaldı ki yaklaşık 4 yıldır çalışıyordum nisanlıyken ve tüm maasımı eve verirdim aylık yüz lira bile kalmazdı bana noldu bir ev mi alındı yok çarçur edildi o paralar üstüne kendi maaşı var oda yenildievlendikten sonra bile bir yıl kadar taksit ödedim bende çok zorluk yaşadım annem yüzünden halada öyledir sürekli sömürmeye çalışır şunu al şu bitti bende şu yok hiç bitmez... Allahım evlatlarımızdan güldürsün yüzümüzü
ya ben nerede yanlış yapıyorum iki kişiyiz çocuğum da yok ama mutfak masrafımız aylık 600ü buluyor bazen geçiyor ama kredi kartı kullanmıyoruz( kiloluda değiliz çok mu yiyoruz ne nasıl kısabilirim
Bırak bana ev vermeyi oğlum oldu ilk bebeğim pazardan çıtçıtlı bir tane atlet aldı 2,5 liraya birde altın taktı :) dedemin evi var mütahite verilince ben hak istemiyorum hakkım senin olsun kızım amcana sen öde hakkını ev senin olsun diyodu 4 kardeşler 2 ev veriyolarmış iş ciddiye binince vazgeçtiler onlardan bana zırnık hayır gelmez benim kınamı düğünümü nişanımı çeyizimi hepsini eşim ve ailesi yaptı doğum yaptım gene öyle hala ben hayırsızmışım müsait olunca oku konularımı bak görürsün neler çekmişim anneden yana gülmemiş ne sen ne ben bari biz bebekleriimizi güldürelim onlar gibi olmayalım rabbim evlatlarımızıda hayırlı etsin inşallah bence sen evine bak artık yeterince sömürmüşler zaten senide
Esinizin bütün maasi ev kredisine gidiyorsa, sizin maasin böyle ortadan kaybolmasi cok normal. Bebek oldugu icin mi mutfak masrafi fazla bilemiyorum ama bana biraz fazla geldi cünkü mutfak masrafini ve pazari ayri ayri yazmissiniz. Faturalar konusunda da kis geldigi icin dogalgazdan kisin diyemeyecegim ama elektrik ne durumda? Mesela aksamlari girdiginiz odalarin isiklari yanik kaliyor mu? Bos yere TV ya da bilgisayar acik kaliyor mu? Kredi karti borclarinizin neler oldugunu da bilmedigimden yorum yapamayacagim.
Ama mesela kiyafete, abur cubur seylere ufak ufak ama ay sonunda cok paralar döktügünüzü fark ediyorsaniz, durdurabilirsiniz kendinizi. Benim bir arkadasim vardi, cebinde parasi yoktu yemek yemeye ama gider kredi karti ile begendigi ayakkabiyi, gömlegi, elbiseyi pat diye alirdi, sonra kredi karti yüzünden icralik oldu, bir de soruyordu neden oldu bu diye :):):):):):):):) Sizde bilmiyorum böyle bir takinti var mi ama...
Altina yatirmak fikrinden bahsetmisler de bence cok RISKLI. Yakin bir arkadasim yapti, sonra altin düsünce, gitti bütün paraciklari. En iyisi kumbara yöntemi, ama cidden o paraya dokunmamak sartiyla.
benim sıkıntım maaşımın geldiği gün bitmesi çoğu insan gibiama düşününce 1900 tl maaşı nasl harcadım diye işin içinden çıkamıyorum ay sonu cepte varsa 10 lira mutluyum düşünün yani :)
nasıl para biriktirilir fikir istiyorum ayda bir gram latın bile alabilsem çok mutlu olacağım ya
giderlerimi yazayım belki fikir vermenizde yardımcı olur
mutfak masrafları 400
pazar 200
faturalar 530 (bu ay uçtuk iyice)
kredi kartı 700 (bazen 500 e düşebiliyor)
toplam 1830
yani bu ay gene dipteyim... faturalar yüklü geldi ama normalde onlarda da düşüş oluyor bu şartlarda para biriktirilebilir mi fikirlerinizi esirgemeyin taşakkür ederim şimdiden
Bırak bana ev vermeyi oğlum oldu ilk bebeğim pazardan çıtçıtlı bir tane atlet aldı 2,5 liraya birde altın taktı :) dedemin evi var mütahite verilince ben hak istemiyorum hakkım senin olsun kızım amcana sen öde hakkını ev senin olsun diyodu 4 kardeşler 2 ev veriyolarmış iş ciddiye binince vazgeçtiler onlardan bana zırnık hayır gelmez benim kınamı düğünümü nişanımı çeyizimi hepsini eşim ve ailesi yaptı doğum yaptım gene öyle hala ben hayırsızmışım müsait olunca oku konularımı bak görürsün neler çekmişim anneden yana gülmemiş ne sen ne ben bari biz bebekleriimizi güldürelim onlar gibi olmayalım rabbim evlatlarımızıda hayırlı etsin inşallah bence sen evine bak artık yeterince sömürmüşler zaten senide
Merhabalar;
Faturaları eğer kredi kartıyla ödemiyorsanız kart tutarı biraz fazla bence.Mutfak masrafı olarak 400 + 200 pazar alışverişi de çok geldi bana göre.Çalıştığınız yerde sodexho vs kullanıyorsanız alışverişi onunla yapabilirsiniz.(Ben öyle yaparım)
Güne girmek belki çözüm olur ama gün parasını çarçur etmemek için alınca altın alın.
Benim giderlerimi yazayım belki fikir olur.(bende de bebek var 1 yaşında)
Toplam elimize geçen maaş eşimle birlikte : 3050 tl
Kira:650 tl
Bina gider +internet:50tl
gün:250 tl
araba taksidi :1000 tl
eşimin harçlığı :250 tl
Kredi kartı :500 tl (faturalar dahil)
pazar parası:100 tl
(market alışverişi multinetle yapılır 250 tl)
kalan benim harçlığım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?