para biriktirmeyi becerebilen yetenekli kk hatunları banada yardım eder misiniz?

yanlış anlamyın ama ben marketlerin insertlerinden tek tek fitaı incelerim:))Listemi yaparım hangi merketten ne alınacaksa yanına yazarım.Marketlerin manav reyonlarının bazı günlerde halk günü yaptığını biliyorum mutlaka takip ederim.Ayrıca kışlık yiyeceğimi yazın depolarım.Yeşil fasulye domates ten menemen gibi. Umarım yarımcı olabiliriz.bu arada günü enson alırsan daha iyi olur:)))harcamaman için.

evet doğalgaz zaten uçtu bu ay 300ü de geçtik :) dediğin gibi 100 liralık alışveriş yapsan eve gelince hiçbirsey almamış gibi oluyor sadece kahvaltılık alsan bile 50liradan aşağıya çıkamıyorsun marketten bilmiyorum ya yapılan zamlardan mı benim savurganlığım mı ama bi türlü azalmıyor o market tutarı

Aslinda car cur etmiyorsunuz gibi duruyor. Bence o zaman esinizin de maasi eve katilmaya basladiginda gayet arttiracak bir konuma gelebileceksiniz.

Selamlar. Para biriktirmek gerçekten marifet isteyen bir konu. Hele evliyseniz ve çocuğunuz varsa, geleceğe yönelik yatırım da yapmak istiyorsanız birikim yapmaya ayrı bir özen göstermek gerekir. Sonuçta o çocuğun geleceği sizin için çok önemliyken. Bilmiyorum ilgilenir misiniz ama ben ekonomi yazarlığı yapıyorum ve sizinle bu yazımı paylaşmak istiyorum :

Son düzenleyen: Moderatör:

Arkadaşım çok üzüldüm yazdıklarınıza. Kaç kardeşsiniz. İnsanın 5 tane evi olur da nasıl evladını kirada otutturur. Annen için konuşmuyorum, yanlış anlama ama; bazı insanlara evlat,torun,…. Lazım değil sadece para, mal, mülk lazım. Hiç ölmeyeceklerini düşünüyorlar sanırım. Eşinden ve ailesinden şanslısın sanırım çeyizimi, kınamı her şeyimi yaptılar demişsin. Allah mutluluğunu daim etsin. Dünya malı dünyada kalmayacak mı? Allah gecinden versin ; aileniz vefat ettikten sonra o evler size kalacak ama; hayattayken vermiş olsaydı değeri daha fazla olur, ailenizin duacısı olurdunuz. Niye böyle düşünmez aileler. Siz de üzülmeyin, Allah’a bol bol dua edin.

Son düzenleme:
kendimden örnek vereyim:

- Kredi kartı kullanmıyoruz.
- Maaşın hepsini çekmiyoruz.
- İhtiyacım kadar parça parça harcama yapıyoruz.
- Birde tok karna market alışverişi yapmaya çalışıyoruz. (açken saldırıyorum da ben.)

geçen yıl borcumuz varken, benim maaşın bir kısmını harcadık eşimin maaşına dokunmamıştık.

ama şu aralar çok para biriktiremiyoruz. saldık.. birde giderlerimiz çok oldu...

bende yeni başladım para biriktirmeye.. eskiden en azından bi ayakkabı beğendiğimde aman bunu alayımda bundan sonra başlarım diyordum.. ama sonra yine aynısı oluyordu bu seferde ceket pantolon vs görüp yine biriktiremiyordum.. şimdi artık kenara koyduğum parayı yok sayıyorum.. çok çok acil ihtiyaçlar dışında dokunmuyorum.. bu şekilde bi çözüm buldum... yani biraz ufak tefek lükslerden feragat etmek gerekiyor sanırım.

bebeğin var ama birazcık fazla gibi gene de mutfak.Ben kendimi de anlatayım seninkiyle beraber karşılaştırma olsun. Ama tabi senin en büyük etkeninde bebiş :) Mesela benim Mutfak & Temizlik malzemeleri 500 TL yi geçmiyor hatta diğer ay temizlik almayınca(heray gerek kalmıyor) 300 TL yetiyor vs..
Faturalarından kısmaya çalışsan çünkü 500 ler fazla bebek var üşür doğalgaz kısılmaz ama orta sıcak yeterli oluyor o da 300 ü geçirmiyor çocuklu ailelere baktığımda. Benim ev dükkan üstü kuzey cephe yani soğuk olur ben 2 odamı kapattım en düşükte devamlı açık o yüzden gene de sıcak oluyor. ve faturam 200 TL yi geçmedi su:43 elektrik 38 civarı geliyor. Böyle gelmesinde en büyük pay prizde dolap harici fiş bırakmam.
Su da ise 2 günde bir duş alırız o duş ahizeleri var ama liflenirken kesinlikle açık kalamaz açtığımda düşük su akıttırırım boşa gidiyor kuraklık var zaten
Hergün elektrikli açmıyorum Hafta da 2 kere. Senin sık açman gerek gerçi. Bak şu çok büyük tasarruf Çamaşır makinesini, bulaşığı, ütüyü 10 dan sonra yaparım akşam tarifesi yani. Benden tasarruflar bu kadar ama elime para kalmıyor yeni evli olunca ayda 2000 de kredi+840 kira ödeyince

Merhaba... Ben bekar ve calisan biriyim. Para biriktirebilmek icin kredi kartina 12 taksitle 22 ayar 21 kusur gram bilezik aldim vade farksiz. Aylik 150 tl oduyorum. Bir de vadeli hesap actim henuz para koyamadim ama :)

Burdaki onerileri ben de dinlicem.

Gerci bu zamanda altina yatirim ne derece akillica bilemiyorum. Yaza cikar insallah

evet zamlardan dolayı normal.bizim oğlan büyüdüğü için doğalgazı düşürdük.
birde havalarda iyi gidiyor.sizin maaşın biri krediye de gidiyorsa aslında normal.
ama işte cepte para kalmıyor dediğin için söylüyorum,kredi kartı ile faturayı biraz kısıp
ayda en azından bir 100 tl koyabilseniz iyi olur.

Yapamadım arkadaş; beceremedim para biriktirme işini. kabiliyet meselesi herhalde kabul ediyorum ve pes diyorum artık. Üç kuruşun üstünden beş kuruş artıranlara da büyük saygı duyuyorum ne diyeyim.

ya ben nerede yanlış yapıyorum iki kişiyiz çocuğum da yok ama mutfak masrafımız aylık 600ü buluyor bazen geçiyor ama kredi kartı kullanmıyoruz ( kiloluda değiliz çok mu yiyoruz ne nasıl kısabilirim

Bizde aynı şekildeyiz. Tek farkımız 2 çocuğum var. Ama benim eşimden kaynaklı birazda. Boğazına çok düşkündür çocukları da kendine benzetti. İkimizde çalışıyoruz eşim çok erken gidiyor haftanın bir günü evde kahvaltı yapabiliyoruz ailece pazar günleri o günde markete gider kahvaltılık ne bulursa alır sanki hiç doymayacakmışız gibi. Eşimi markete göndermeye korkar oldum artık.

ya güvendiğim markalı yiyecekleri almaya çalışıyorum o yüzden sanırım pahalıya patlıyor mecburen alıyorum. adını sanını bilmediğim şeyleride yemek istemiyorum.
ayda 2 sefer dışarıda yiyoruz onlarıda toplasan 50tl ya tutar ya tutmaz
eşim bana sormadan habire eve ekmek alıyor ev bayat ekmek doluyor çoğunu rondodan çekip galeta yaptım ama onu da biyere kadar
eşim bensiz gidince markete saçma sapan şeyler alıyor . vur deyince öldürüyor[
2700tl maaş ( ev kirası + yakıt kesilip elde kalan para)
araba almak için bi kenara atıyoruz 1000tl
öğrenim borcum vardı 250tl
işte kalanı da fatura falan oraya buraya gidiyor
bu ay bide uçak bileti çıktı üfff 260 lira
100 lira aidat
faturalar 350
adım atsan para

Son düzenleme:
Merhaba,
Uzun yillar idare etmeyi çalistim için biraz deneyimim var. Belki isine yarar ,
Mutvaktan basliyalim.1-her hafta sonu hafta içi ne yiyecegiz diye düsün vede ona göre bir menü hazirla, on göre alis verir yap
pazardan
2-Meyveyi,sebzeyi mevsimmine göre tüket ona uygun menü hazirla
3- Ben sahsen 450 litrelik derin dondurucu aldim yazlari ucuz iken vede bol günesi almis vitaminli sebzeler,vede meyveleri (kiraz,çilek) hazirlayip derin dondurucuya yada kavonozlara koyup hazirliyorum .
Agustos ayinda 4 gün boyunca bunu hazirliyorum inan bütûn kis yetiyor.(Mesela 1 kilo biber 1.5 lira ise ben 30 kiloyu 30 liraya aliyorum (yaz iken 500 liraya yaptigim alis verisi hesapladim kis icinde bunlari alsaydim hesabim 2800 lira olurdu (yilda 4 günümü harciyorum o kadar) cocuklarim hormonlu tadi olmayan hic bir sebze tûketmiyor,
4-Eyer kocaniz alis veris yapacaksa Lûtven bir kagida,büyûk harflerle alacagi ürünün markasi dahi ayrintili yazin

ELEKTIRIKi;1-televizyon,bilgisayar ,saatli modern firinlar etc bunlarin hepsine açip kapanilir birize bagladim (elektriktirigin %30 bunlar harciyormus 24 saat calisiyorlar
2- Her ay (2xfluoresan lampa )ihtiyaca uygun lampa aldim (çünkü pahali) 5 voltluk lampa 50 voltluk lamba kadar isik veriyor philips kataloguna bakin avizeler için uygun olanlar var Bunun gibi bir kaç desiklik yaptim Yilik toplam faturam % 45 azaldi

SU; 1- musluklarin başlıklarini değiştirin suyu daha az ama daha iyi püskürten başlıklarından alın.
2- sebzeleri meyveleri suyun altinda yikamayin nedeni çok fazla koruyucu kimya ile kapli büyük bir leyen alin icine 5 litre su icin yarim cay bardagi sirke koyun atin icine sebze yada meyveli inani bir sûre sonra suyun üstündeki yag tabakasini göreceksiniz korkunç birsey.(sirke meyve vede sebzelerin sabunudur hic bir zaeari yoktur) inanin karpuzu,kavunu bile önce sirkeli sudan geçirir dolaba sonra koyarim "kim hangi ellerle elemis hangi bakteri,mikrop,ilacla doludur bilmiyorsunuz"
3- Banyodan kûveyti kaldirdik dus koyduk"bir saat yapilan banyolar 5 dakikaya indi"
4- Tuvaletin Sifonuna su dolu plastik bir şişe yerleştirik her sifon çekildiginde 2 litre su az harcaniyor yilda 2 kisilik bir aile 2 ton su kurtariyor
5- Cok büyûk Bahcemiz var , bunun için su lazim bulundugumuz yer konumu yüzûnden kuyu kazamiyoruz ,Bize araba için garaj lazimdi esim garajin olacagi yeri derin kazdirdi, içine 2 tane 4000 litrelik su deposu yerlestirdi,evimizin bütün yagmur koluklarini buraya bagladi Masrafim bir kere ama ômür boyu kulanacagim.Övünmek gibi olmasin en güzel çicekleri en yesil olan bahce benim bir bölümünede sebze yetistiriyorum salata,turp,havuc,biber,domates etc bütûn yaz, taze hormonsuz sebze ne isterseniz var. Su faturamda yilda % 60 kazandim

Cocuklarima küçüken kis sezonu veyahut yaz sezonu sonunda indirimlerinde yararlanarak gelecek için en kaliteli en iyi ayakabiya alirdim .Ucuz giyinin ,ama ucuz ayakabi almayin nedeni ise ilerdeki zamanlarda bir çok hastaliklarin nedeni ayaklar yüzûnden oluyor en basit ;beldeki bozukluklar ileriki zamanda çaresi olmayan sirt arilari etc ,kaliteli ayakabi su,soguk almaz ayaklari herzaman temiz kuru kalir.
Disarda yemekmi yiyecegiz çocuklarla veyahut es dostla; ayda bir gün resturantada ,bir gün ormanda parkta piknik yaparak, geçiririniz
Bir yerimi gidecegim evimden 2 kilometre allan içinde yere kadar yûreyerek giderim hem sagligim için hemde ucuz
Mümkün oldûgu kadar az kredi kartlarini kullan bir bakin! yilda aldiklari faiz,kart parasi bilmem pul parasi derken 500 ile 1000 lira arasi en az .Bunuda birden almiyorlar her ay yavas yavas tirtikliyorlar.

Cok uzatmamisdir Insallah ,Inanin oturup biraz kafa yorduktan sora bir defter bir kalemle , planli programli isin içinden çikiliyor,para biriktirebiliyorsunuz

Bôylece hem ihtiyaciniza olan seyi daha iyi gürür,hemde neyin nerde tam ne kadar harcandini tam olarak farkina varirsiniz.
Inanin bana hiç bir ihtiyacimizdan mahrum kalmadik,sadece yasamimda bazi düzenimler getirdim ,o kadar bunlarda fatura,alisveris,giyim ,etc Bazi aylarda en az %20 bazi aylarda en fazla %50 daha az harcami sagladi.

Zor gibi gelsede Inan degil.Yok ben komsularla altin yada para biriktirecem diyorsaniz olur cebinizde kalan 50 lirayimi vereceksiniz? yoksa kredi kartinizla biraz daha borcami gireceksiniz?
Söyle düsün benim bir komsum var evine giren para benim evden giren paradan biraz daha fazla ,komsum ôyle çok fazla disariya çikan fazla harcayan biride degil gercekten normal bir aile. Ama onlarin 20 yilda elde ettigi mal varligini biz 10 yilda elde ettik

Bol sanslar

Son düzenleme:

Özellikle mutfak masrafınız bana çok fazla geldi 400 tl + pazar 200 tl 600 tl 3 kişilik bir aile ne yiyebilir bu kadar ?

Diğer giderleri anlarım fatura kredi kartı v.s. ama bence özellikle mutfakta nerde hata yapıyoruz yada neden bu kadar tutuyor diye düşünebilirsiniz. Biz 4 kişilik bir aileyiz ve koca insanlarız bizim bu kadar tutmuyordur hesaplasam. Babam aylık 1500 tl kredi ödüyor bende aylık 500 tl kredi ödüyorum ve fuzuli almalardan kendimi geri tutarak gayette rahat geçiniyoruz. Ayrıca nişanlıyım ve çeyiz hazırlığımdayım

Sanırım kredi ödediğinize göre ev kredisidir. Kiranızında olmadığını varsayarsak her ay 1 çeyrek alabilirsiniz dikkat ederek.

Yada bu şekilde devam edip birikim yapmaktan vazgeçeceksiniz borçlarınız bitene kadar. :114:

vaovvvv :) çok derin konular bunlar inNIN HİÇ DÜŞÜNMEDİM BİRÇOĞUNU
ASLINDA ABARTMADAN HARCARIM PEK İNCE HESAP YAPMAM PARADA ARTMIYOR
AMANNNN DİYORUM ARTMAZSA ARTMASIN EN AZINDAN RAHAT RAHAT GEÇİRİYORUZ ZAMANIMIZI
ARABA VAR EVDE AİLEDEN KALICAK AMA BUNA GÜVENMİYORUZ TABİ
İNŞALLAH EMEKLİLİKTE BİR EV ALIRIZ
YANLIŞSAM SÖYLEYİN KENDİMİZİ SIKIP SIKIP ALACAĞIMIZ EVDE RAHAT OTURMAK MÜMKÜNMÜ

kesınlıkle katılıyorum.mesela benım annem bayramda topladıgımız harclıklarla bıze oyuncak alırdı.oysa maddı durumumuz cok kotuydu o zamanlar ama dunya kadar oyuncağım vardı. ama benım patronum dunya zengın oğlunun bayram harckıklarını elınden alır harcardı.annemın tırnagı olamadı
evlattan kısmamalı tabıkı.
arkadasın sorusuna gelınce her ay yuz lıra bıle atsa kar. ama ev kredısı ödenıyosa cokta kasmamak gerekır benc

Harikasınız.

Canım eşinin maaşını hiç hesaba katmamışsın?

Ama diğer arkadaşların da dediği gibi mutfak masrafın banada çok geldi.
Bi laf vardır işten artmaz dişten artar diye.
400+200 ayda 600 lira mutfağa.
asgari ücret alan birini düşünün 800 liradan sadece 200 lira kalır eline. Bırakın gezmeyi faturalara bile parası kalmaz. Bide merak ettim bu aldıklarınızın hepsini tüketiyormusunuz yoksa bi kısmı çöpe mi gidiyor. Bukadar yiyeceği nasıl yersiniz 2 kişi bide çalışıyosunuzda.
Öncelikle mutfak masrafınızdan biraz kesin.
Hatta direkt ordan kestiğğiniz paraya bir küçük altın yapın. Bukadarla başlayabilirsiniz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…