Para Harcamak

fafintoo

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2015
110
70
48
29
18 yasindayim ve okul kapanditan iki gun sonradan beri tatil boyunca surekli calistim. Once bi magazada satis danismani olarak, simdi de bi hukuk burosunda asistan olarak. Amacim lise kafasindan cikmak, yeni insanlar tanimak, kendi harcligimi kazanmak, evde oturmaktansa kendime bi ugras bulmak kendimi, insan iliskilerimi gelistirmekti ki bunlari da sagladim. Mesela lisedeyken haftada 60 lirayla okula gider gelir yemek yer birde uzerine para arttirdik arkadaslarimla. Yani ne biliyim para kisitliydi ama fazla bile geliyodu hayli hayli idare ediyordum bide ogrenciyken ailenden harclik aliyorsun malum ucuza elin gidiyo mesela 50 liralik bi tsort almamda 25 liralik alirdim. Bugun suanki butcem icin normal cunku aldigim para hep kendime, ogrencilik yani harcligimi aikemden aldigim donem icin pahalı bisey aldim. Ay sonra bi icime oturdu ben para idare etmeyi bilmiyomuyum, cok mu oldu filan diye kendi kendime beynimi yedim. Afrikalilar Suriyeliler bir bir gozumun onunden gecti. Bi yanimda kizim manyak misin irgat gibi calistin prensesler gibi harca diyo.
Ya bu size de oluyo mu yoksa pms den mi
 
Cok düşünme yasin genc, elbette idareli harca ama kendini kısıtlama çok fazla
Genc kizsin, insan icine çıkıyorsun kendine bak ;)
Ha illa dikkatli olmak istiyorsan, 50 liraya bir tisort yerine 25 liraya iki tane al cesit cesit giy
 
Bundan 1 ay öncesine kadar elimdeki bütün parayı sömürürcesine harcardım.
Şimdi haftada 100 liraya geçiniyorum. Kira falan dahil etmedim tabi.
Mutfak alş+ kişisel harcama
Makarna ve ekmek peynir yemekten kilo aldık bayağı şimdi de onları vermeye çalışacağım.
 
rahat ol ya bişey almak için çalışıyosun zaten ;)

bak gelirin oranında giderin de artar
bu evrensel bi kuraldır :D önemli olan gider geliri geçmesin.
üniversitedeyken 160 tl idi bursum ve ben bunla yurt parası ödeyip üstüne geçiniyodum bir ay. ay sonuna tam yetiyodu

şimdi kat kat üstünde maaşım var
ve yine ay sonuna tam yetiyor :D
 
Diyebilecegim şu ki, kart falan kullanirsan muhakkak butçeni yap, gelirini giderini hesapla ki sıkınti yasamayasin =) onun disinda bazen 5 liralik tshirt alirim bazen 70 liralik gomlek... Yani hesabini bilmekle ve neyi begenip istediginle alakali.
 
Harcayın gitsin:halay:
Geçindirmeniz gereken bir ev yok, sizden para bekleyen kimse yok. Eğer verdiğiniz paraya değecek kalitede bir ürünse, hiç acımayın.
 
Ama sunuda eklemeden edemiycem param cok diye markaya felan takilma.
Duydugum en gereksiz davranis.
Param coksa 1 degilde 3 orta fiyat elbise alirim. Markaya takili kalip 1 tane pahalisindan almak nedir ya?
 
Para harcamak için vardır. Harca gitsin.. Bu dünyaya 1 kere geliyoruz. Kendini de şımartman lazım.. O parayı sen harcamasaydın, belki de başkasına yar olacaktı. En azından kendin için bir şeyler yapmış oldun.
 
rahat rahat harcamak için çalışmıyo muyuz zaten? harca gitsin. yaşın genç sonra pişman olursun.
 
Bu bilinçte olman çok güzel . ihtiyaçlarını al ama almak olsun diye mutlu olmak için alışveriş yapma . yaşın daha çok genç birikim yaparsan 30 lu yaşlarında her 30 lu yaşlardaki hatunların ulaşamadığı şeylere ulaşmış ve daha iyi standartlarda yaşıyor olabilirsin
 
bankaya bulaşmadan(kk,kredi,taksit) harca bence zaten bızamndan sonra sıkılıp bırıkıme yonelıyosun omur boyu oyle gitmiyor
 
Back
X