Alıp almama konusunda kararsızsanız ihtiyaç değil demektir. İhtiyaç olmayan şeyleri de almaya gerek yok bence. Kahvaltı takımı zaten benim hiç aklımın almadığı bir kategoriMerhabalar pandeminin başından beri doğru düzgün dışarı çıkmıyorum. Evden çalışıyorum. bir villa tatili yapabildim geçen yaz bu yıl riskli hamilelikten dolayı o da yok.. evden dışarı çıkmadığım için alışveriş de pek yapmadım. zaten dışarı çıkmıyorum ne alacağım diyip durdum.. şimdi beğendiğim bir kahvaltı takımı ve bir fincan takımı var alayım dedim bir alışveriş sitesinden kaç gündür sepette duruyor yok ben alamıyorum elim gitmiyor ne gerek var diyorum.. Almamak için bahane buluyorum resmen kendime, yok kırık gelse nolcak diyorum. sepetten silmeye elim de gitmiyor. Her şeyin fiyatı da çok artmış bir yandan bu kadar para verilir mi diyorumBen bu 1,5 yıllık süreçte alışveriş yapmayı unuttum galiba. Nasıl çıkacağım bu süreçten bilemiyorum
aslında karı koca çalışıyoruz bir fincan takımı bir kahvaltı takımı da alamayacaksam niye çalışıyorum ben diyorumÜlkece aşırı fakirleştik. sorun sende değil bi ülke parasını yönetemeyenlerde..
çok şey söylerim de siyasi yorum yasak diye susuyorum..
içime içime küfre devam..
Merhabalar pandeminin başından beri doğru düzgün dışarı çıkmıyorum. Evden çalışıyorum. bir villa tatili yapabildim geçen yaz bu yıl riskli hamilelikten dolayı o da yok.. evden dışarı çıkmadığım için alışveriş de pek yapmadım. zaten dışarı çıkmıyorum ne alacağım diyip durdum.. şimdi beğendiğim bir kahvaltı takımı ve bir fincan takımı var alayım dedim bir alışveriş sitesinden kaç gündür sepette duruyor yok ben alamıyorum elim gitmiyor ne gerek var diyorum.. Almamak için bahane buluyorum resmen kendime, yok kırık gelse nolcak diyorum. sepetten silmeye elim de gitmiyor. Her şeyin fiyatı da çok artmış bir yandan bu kadar para verilir mi diyorumBen bu 1,5 yıllık süreçte alışveriş yapmayı unuttum galiba. Nasıl çıkacağım bu süreçten bilemiyorum
Yeme içme kısmı eşimde.. o kısım bende olsa belki onda da elim almaya gitmezdiKonuyu yeme-içme cimriligi gibi bir şey sandım, konuya girdim. Fincan takımı, kahvaltı takımı çıktı. Bence de sepetten silin, evde bunlardan varsa bir iki takım yenisini almaya gerek yok baska bir şey alin demek geçti içimden. İhtiyacınız varsa ve paranız varsa almiyorsaniz cimri denilebilir ama ihtiyaç yokken almamak cimrilik değildir bana göre.
aslında karı koca çalışıyoruz bir fincan takımı bir kahvaltı takımı da alamayacaksam niye çalışıyorum ben diyorumasgari ücretle de çalışmıyorum devlet memuruyum. Eskiden böyle değildim harcardım.. ah ah dolarla kazanmıyorum ama dolarla harcıyorum
Ay evlenirken ben de kahvaltı takımı gereksiz derdim ve almadım şimdi 10 yıllık evliyim alasım tuttuAlıp almama konusunda kararsızsanız ihtiyaç değil demektir. İhtiyaç olmayan şeyleri de almaya gerek yok bence. Kahvaltı takımı zaten benim hiç aklımın almadığı bir kategori
TL ile kazanıp dolarla harcıyoruz resmen.. güya enflasyon oranında zam oluyor memuraYa geçenlerde marketin birinde 7.95 lira olan ürün az once gordum ki 10.75 olmuş.
Şoka uğradım.
Bir ürüne ederinin yarısı kadar zam birkaç hafta içinde gelir mi ya
Geliyor işte.
Siz fakirsiniz. Ben fakirim. Forumdaki herkes fakir. Çünkü elimizdeki paranın değeri yok .
Yeme içme kısmı eşimde.. o kısım bende olsa belki onda da elim almaya gitmezdi
Ben de 9 senedir evliyim hiç kahvaltı takımı eksikliği hissetmedimAy evlenirken ben de kahvaltı takımı gereksiz derdim ve almadım şimdi 10 yıllık evliyim alasım tuttuasıl beğendiğim model 1400 o çok geldi tamam almayayım dedim ama 450lik şeye de elim gitmiyor. Yok ben cimri oldum galiba para harcamasını bilmiyorum
Olduğu halde yeme içme kısmında israf olmuyorsa cimrilik değildir. Yani maddi durumunuz iyiyse ve elinizde hiç yoksa bir tane alınabilir kahvaltı takımı. Aslinda sadece buna bakılarak para harcamayı bilmiyorum denilemez. Mesela bir kupaya gidip 10/15 TL den fazla vermem. Kimisi buna 50/70 TL verir. Ama bir ayakkabi alırken de kaliteli olmasını onemserim biraz fazla veririm. Yani parayı harcadigim yer ile tutumlu olduğum yer farklıdır. Belki sizde de böyledir. Birde zaten fiyatlar artmış durumda, insanın alacağı varsa da bir alırken beş düşünüyor..Yeme içme kısmı eşimde.. o kısım bende olsa belki onda da elim almaya gitmezdiihtiyaç var mi yok mı tartışılır aslında evlenirken almamıştım kahvaltı takımı ne gerek var demiştim şimdi hoşuma gidiyor ama alamıyorum
Hakikaten fincan takımları hep bu kadar pahalı mıydı yoksa sonradan mı böyle olduŞu dönemde bence gayet sağlıklı davranıyorsunuz. Gereksiz harcamaların tamamı kısılmalı bence, ne kadar geliriniz olduğundan bağımsız olarak söylüyorum bunu.
Kahve takımları da aşırı pahalı cidden ya, acıyorum ona vereceğim paraya, ben de almıyorum. Çocuk gelecek, ona harcarım diyorum
Kahvaltı takımına 1400 mu, yani sadece kahvaltı için miAy evlenirken ben de kahvaltı takımı gereksiz derdim ve almadım şimdi 10 yıllık evliyim alasım tuttuasıl beğendiğim model 1400 o çok geldi tamam almayayım dedim ama 450lik şeye de elim gitmiyor. Yok ben cimri oldum galiba para harcamasını bilmiyorum
Gerçek ihtiyaçtan kasıt sadece yeme içme mi? O kısımı eşim hallediyor karışmıyorum.. üst baş için de bir kıyafeti ayakkabıyı gerçekten eskiyinceye kadar kullanırım 10 yıllık çizmelerim durur ve yenidir giyerim.. Birikim de yapıyorum ama biraz abartıyor muyum acaba diye düşünüyorum. Kendimden emin olamadım işte sizlerin de fikrini almak istedim ya ben o kadar zaman çalışıyorum bi kahvaltı takımı alırken o kadar düşünüyorsam ben ne için çalışıyorum diye.Gerek olmayan biseyi almamak en dogrusu degil mi?
Gercek ihtiyaclariniz icin de mi böyle dusunuyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?