Para harcamayı mı bilmiyorum yoksa fakir miyim🤷‍♀️

inekobasi

Guru
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2011
3.953
12.832
408
İstanbul
Merhabalar pandeminin başından beri doğru düzgün dışarı çıkmıyorum. Evden çalışıyorum. bir villa tatili yapabildim geçen yaz bu yıl riskli hamilelikten dolayı o da yok.. evden dışarı çıkmadığım için alışveriş de pek yapmadım. zaten dışarı çıkmıyorum ne alacağım diyip durdum.. şimdi beğendiğim bir kahvaltı takımı ve bir fincan takımı var alayım dedim bir alışveriş sitesinden kaç gündür sepette duruyor yok ben alamıyorum elim gitmiyor ne gerek var diyorum.. Almamak için bahane buluyorum resmen kendime, yok kırık gelse nolcak diyorum. sepetten silmeye elim de gitmiyor. Her şeyin fiyatı da çok artmış bir yandan bu kadar para verilir mi diyorum Ben bu 1,5 yıllık süreçte alışveriş yapmayı unuttum galiba. Nasıl çıkacağım bu süreçten bilemiyorum

Konuyu yeme-içme cimriligi gibi bir şey sandım, konuya girdim. Fincan takımı, kahvaltı takımı çıktı. Bence de sepetten silin, evde bunlardan varsa bir iki takım yenisini almaya gerek yok baska bir şey alin demek geçti içimden. İhtiyacınız varsa ve paranız varsa almiyorsaniz cimri denilebilir ama ihtiyaç yokken almamak cimrilik değildir bana göre.
Edit: Şimdi konuyu tekrardan okudum da cimrilikle alakalı bir şey yazmamissiniz. Para ile ilgili konulara bir şey yazmayayım en iyisi her şey çok pahalı, ben de benzer durumdayım..

Alıp almama konusunda kararsızsanız ihtiyaç değil demektir. İhtiyaç olmayan şeyleri de almaya gerek yok bence. Kahvaltı takımı zaten benim hiç aklımın almadığı bir kategori

Ülkece aşırı fakirleştik. sorun sende değil bi ülke parasını yönetemeyenlerde..
çok şey söylerim de siyasi yorum yasak diye susuyorum..
içime içime küfre devam..
aslında karı koca çalışıyoruz bir fincan takımı bir kahvaltı takımı da alamayacaksam niye çalışıyorum ben diyorum asgari ücretle de çalışmıyorum devlet memuruyum. Eskiden böyle değildim harcardım.. ah ah dolarla kazanmıyorum ama dolarla harcıyorum

Gerek olmayan biseyi almamak en dogrusu degil mi?
Gercek ihtiyaclariniz icin de mi böyle dusunuyorsunuz?

Ya geçenlerde marketin birinde 7.95 lira olan ürün az once gordum ki 10.75 olmuş.
Şoka uğradım.

Bir ürüne ederinin yarısı kadar zam birkaç hafta içinde gelir mi ya
Geliyor işte.

Siz fakirsiniz. Ben fakirim. Forumdaki herkes fakir. Çünkü elimizdeki paranın değeri yok .

Yeme içme kısmı eşimde.. o kısım bende olsa belki onda da elim almaya gitmezdi ihtiyaç var mi yok mı tartışılır aslında evlenirken almamıştım kahvaltı takımı ne gerek var demiştim şimdi hoşuma gidiyor ama alamıyorum

biz de karı koca çalışıyoruz. tabi ki ihtiyaç olmayan şeyler alınmamalı orada herkesle hemfikirim. ama insan bazen de gönlünden geçen bir şeyi düşünmeden almak istiyor..
fakat son 1 senede en basitinden 1 lt yağ 18 tl den 48 tl ye çıkmışsa ve ihtiyaç dahilinde olan şeyler bile alınamıyorsa zaten en büyük sorun o..

Alıp almama konusunda kararsızsanız ihtiyaç değil demektir. İhtiyaç olmayan şeyleri de almaya gerek yok bence. Kahvaltı takımı zaten benim hiç aklımın almadığı bir kategori
Ay evlenirken ben de kahvaltı takımı gereksiz derdim ve almadım şimdi 10 yıllık evliyim alasım tuttu asıl beğendiğim model 1400 o çok geldi tamam almayayım dedim ama 450lik şeye de elim gitmiyor. Yok ben cimri oldum galiba para harcamasını bilmiyorum

Şu dönemde bence gayet sağlıklı davranıyorsunuz. Gereksiz harcamaların tamamı kısılmalı bence, ne kadar geliriniz olduğundan bağımsız olarak söylüyorum bunu.

Kahve takımları da aşırı pahalı cidden ya, acıyorum ona vereceğim paraya, ben de almıyorum. Çocuk gelecek, ona harcarım diyorum

TL ile kazanıp dolarla harcıyoruz resmen.. güya enflasyon oranında zam oluyor memura

Sepete pijama, tişört gibi şeyler attım.
Gerçekten ihtiyacım var.ama evdeyim diğerleriyle idare edeyim diye bekletiyorum.
Gerçekten 2 senedir psikolojim bozuldu.
Normal zaman olsa en kotu gider ihtiyacımı alırdım.simdi çıkmıyorum diye iyice kötü oldum.

Ayrıca fiyatlar çok çok artmış
Market gibi zarurî ihtiyaçlar gerçekten belimizi bukmeye başladı.

Yeme içme kısmı eşimde.. o kısım bende olsa belki onda da elim almaya gitmezdi

Fakir misiniz bilemem. Gelir gider dengenizi yazmadiginiz icin kimse bilemez.
Ama cimrisiniz bence.

Ihtiyac olmayan seyleri ben de almam. Minimalizm severim ama hic gidada tereddute dusmedim.

Ben de 9 senedir evliyim hiç kahvaltı takımı eksikliği hissetmedim 1400 çokmuş ya ben de veremezdim sanırım. Gereksiz bişi çünkü benim için. Ama gerekli olduğunu düşünsem alırdım. Siz yine de bana bakmayın benim 2 (yazıyla iki) tencerem var

Olduğu halde yeme içme kısmında israf olmuyorsa cimrilik değildir. Yani maddi durumunuz iyiyse ve elinizde hiç yoksa bir tane alınabilir kahvaltı takımı. Aslinda sadece buna bakılarak para harcamayı bilmiyorum denilemez. Mesela bir kupaya gidip 10/15 TL den fazla vermem. Kimisi buna 50/70 TL verir. Ama bir ayakkabi alırken de kaliteli olmasını onemserim biraz fazla veririm. Yani parayı harcadigim yer ile tutumlu olduğum yer farklıdır. Belki sizde de böyledir. Birde zaten fiyatlar artmış durumda, insanın alacağı varsa da bir alırken beş düşünüyor..

Hakikaten fincan takımları hep bu kadar pahalı mıydı yoksa sonradan mı böyle oldubenim çeyiz alışverişini hep annem yaptı zamanım yoktu şimdi evde durdukça mutfak eşyalarına taktım. Bizim de bi yandan çocuk masrafı olacak Allah yardım etsin hepimize

Kahvaltı takımına 1400 mu, yani sadece kahvaltı için mi ben bu parayı kahvaltı takımına vereceğime kahvaltiyi yapmam daha iyi. Eğer bu cimrilikse benden cimrisi yok..

Gerek olmayan biseyi almamak en dogrusu degil mi?
Gercek ihtiyaclariniz icin de mi böyle dusunuyorsunuz?
Gerçek ihtiyaçtan kasıt sadece yeme içme mi? O kısımı eşim hallediyor karışmıyorum.. üst baş için de bir kıyafeti ayakkabıyı gerçekten eskiyinceye kadar kullanırım 10 yıllık çizmelerim durur ve yenidir giyerim.. Birikim de yapıyorum ama biraz abartıyor muyum acaba diye düşünüyorum. Kendimden emin olamadım işte sizlerin de fikrini almak istedim ya ben o kadar zaman çalışıyorum bi kahvaltı takımı alırken o kadar düşünüyorsam ben ne için çalışıyorum diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…