Para harcamayı mı bilmiyorum yoksa fakir miyim🤷‍♀️

Kimimiz kılık kıyafet için kimimiz tabak çanak için günlerce gecelerce düşünüp karar veriyorsak gerçekten fakiriz bir karikatür vardı aklıma geldi hayat sıkıcı değil sen fakirsin Şevket diyordu.. ay durumumuz resmen aynı

Benimde borcam almam lazim evlenirken ciftini 15 liraya aldigim borcam bile 90 lira olmuş
Keyfi alisverisi gectim ihtiyacimizi bile alirken erteliyoruz artik.
Fakiriz sanirim hep birlikte

Bizim zenginlik zamanlarımızdan kalma pahalı takımlarımız var ama çok misafir ağırlayan biri değilseniz bir işe yaramıyor. Mesela 2 tane kadeh takımımız vardı aşırı süslü ve taşlı. Uçuk fiyatlar verilmiş zamanında ama annem evde alkol içilmesine bile müsaade etmiyor

En sonunda depremde kırıldı hepsi, takımlarımız bozuldu. Annem bile ne gerek varmış böyle abartmaya diyor. Yine de pandemi harici arkadaşlarınızı kahvaltıya çağıran ya da sunum yapmayı seven bir insansanız alın bence.

Veremiyorum işte ama vermem gerektiğini düşünüyorum bir kahvaltı takımı bile alamıyorsam neden çalışıyorum ben diye kendimi, hayatı ve Türk ekonomisini sorguluyorum
bilmiyorum nereye dogru gidiyoruz boyle... kizima yazlik alayim dedim 2 kiyafet aldim oturdum totomun ustune. kendime bir tane elbise alayim diyorum 150 liradan asagi dogru duzgun bi elbise olmaz mi? cok kotu cok

ben de aynı şeyi robot süpürge için düşünüyorum yaa
ama herkes de alıyor inanamıyorum 3-4 bin ya fiyatı ne bileyim

Buna cidden katılıyorum.
Bende almak istiyorum çalışıyorum desteği çok olur diye ama alamadım.
Ayda 3-4 bin kenara atsam zaten benden iyisi olmaz ama zor.

Bırak 3-4 bini ayı eksi de bitirmezsem şükrediyorum.

fakir miyim değil, ülkece fakiriz maalesef.
enflasyon ve kurlar yüzünden satın almadığımız ama atıyorum 1 hafta sonra almamız gerekecek şeylere zam gelmiş olacak. bu açından düşününce ihtiyaç yani zaten alınacak ürünlerde en kısa sürede almak daha mantıklı. o yüzden şu dönem alışveriş yaparken alınacağı kesin olan ürünleri sonraya bırakmak daha zamlı fiyata almamıza sebep olacak. ha sürekli indirime giren ürünler ise ayrı konu.

Sizi bilmem ama ben fakirlikten alamıyorum. Orta sehapamın üstüne bir aksesuar almak istedim. 200 liradan aşağı aksesuar yok. Evimde hiç aksesuar yok. Söz tepsim, söz gondolum dışında. Başka da olamayacak sanırım.
Halk eğitim kurslarına vs katılıp kendim yaparsam anca öyle olur.

100 liraya takım mı var?

Evde varsa almayın zaten, bu tarz tüketimler cidden bizim ülkemize has. Evde çeşit çeşit bardaklar tabaklar vs.. aynı şey kıyafet için de geçerli yine o imrenerek baktığımız avrupa ülkelerinde insanların kıyafete para saçtığını zor görürsünüz.

ama yemenizden içmenizden gezmenizden ve konforunuzdan kısıyorsanız o çok tehlikeli. Benim gördüğüm cimrilik geri dönüşü olmayan bir yol bu yola girdikten sonra sonradan kazandığınız hiçbir meblağ sizi geri döndüremez illa kendim için birşeyler almak istiyorum diyorsanız hayatınıza konfor getirecek elektronik ürünlere vs bakabilirsiniz..

10 yıl önce 220 tl ye almıştım da şaşırdımekmeğin arasına peynir zeytin kor yeriz. Tabakta neymiş
O zamanlar da leğen de 1 liraydı, fakirler tavuk patates yerdi günümüze yorum yapamıyorum

Şaka bir yana Allah herkesin yardımcı olsun. Özellikle de çocuğu olanların. 100 lira 10 lira oldu.

Su zamanda olmasi gerektigi gibi davraniyorsunuz bence hersey ateş pahasi ve harcamayi abartan bi toplum olmaya basladik biraz dikkat etmekte fayda var

Buna cidden katılıyorum.
Bende almak istiyorum çalışıyorum desteği çok olur diye ama alamadım.
Ayda 3-4 bin kenara atsam zaten benden iyisi olmaz ama zor.

Bırak 3-4 bini ayı eksi de bitirmezsem şükrediyorum.
Bence almalısınız mutlaka

Şuan yatak odasını süpürüyor ben de ayaklarımı uzattım kk da takılıyorum
Zengin hissediyorum kendimi
İsmini de katya koydum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…