para için bozulan dostluk :/

benim aklıma arkadaşınızın yoğun olup bu durumu unutabileceği geldi

Aslında haklısınız, ama isteme tarzınız bence yanlış olmuş. Hani siz ona demişsiniz ya borç olarak vermiyorum diye, ama daha sonra da paramı geri istemek gibi olmasın falan filan diyerek hata yapmışsınız. Herhalde o şöyle düşündü "hani borç olarak vermemişti demekki sadece laftaymış borç olarak vermiyorum deyişi" bence öyle algılamış o yüzden kırılmış olabilir. Ama parayı göndermemesi de ayrı tabi!!!

İyi gün dostu diye bunun gibilerine denir hürremcim.
Kötü zamanında yanında olmayana ne arkadaş ne de dost denir.
İstediysen kendi paranı istedin hem onun parasını mı istedin.
İnsanoğlu dün onaydı bugünse sana.
Ama dost dost değil ki destek çıksın.
Ben olsam birkere arardım.Lafımı sokardım.
Meydanı ona bırakırdım..

En korktuğum şeyi yaşamızsınız.

Bence açık açık sormalı bu tavrın ne diye. Kaç ay üzerine istemiştiniz paranızı ?

Ne kadar ayıp... ama bu ayıp size değil arkadaşınıza ait.
Benim bakkala bile 1TL borcum kalsa içime dert olur gider öderim akşamına, siz istemeyebilirsiniz ama en azından şöyle düşünmeliydi " ya bu kız bu parayı bana borç olarak vermedi ama şimdi güzel bi iş de buldum o da işsiz belki kızcağızın ihtiyacı vardır" deyip borcunuzu göndermeliydi. Hadi onu yapmadın bari borç para isteyen arkadaşını geri çevirme. Ben sizin yerinizde olsam bir daha yüzüne bakmam. Çok yanlış bir arkadaşmış o. Bir de utanmadan selamı sabahı kesmiş...

Aslında haklısınız, ama isteme tarzınız bence yanlış olmuş. Hani siz ona demişsiniz ya borç olarak vermiyorum diye, ama daha sonra da paramı geri istemek gibi olmasın falan filan diyerek hata yapmışsınız. Herhalde o şöyle düşündü "hani borç olarak vermemişti demekki sadece laftaymış borç olarak vermiyorum deyişi" bence öyle algılamış o yüzden kırılmış olabilir. Ama parayı göndermemesi de ayrı tabi!!!

ben onu aramızdakı samımıyete guvenerek esprıli bi dille soyledım bozulması gereken hiçbir durum yoktu, durumum uygun değil canım diyebilirdi yakasına yapışacak halım yoktu zaten onemlı değil

Ben sizin sormanızda bi sakınca görmedim
Aksine onun para göndermek bir yana dursun neden artık telefonla bile aramıyor olmasına şaşırdım

Bence siz de aramayın
Zaten bitmesi gereken bir arkadaşlık ta haberiniz yokmuş..

Anlattığınıza göre köklü bir dostlukmuş sizinkisi.. Bence hemen kötü düşünme, gerçek dostluklar bu sebeplerden dolayı bitmez, birbirinizi aramasanız bile kalpler bir atar. Ha eğer aramızda böyle bir bağ yok diyorsan en ufak bir sebepten bile bitebilirmiş; üzülme derim. Ama bunu anlamanın yolu telefon beklemekle değil telefonla aramakla belli olur :) Umarım bu samimiyetiniz bitmez... Dost edinmek bu zamanda o kadar kolay değil çünkü...
En iyi dileklerimle.... :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Madem güzel bir dostluğunuz oldu arayıp sorun bence, belki bilmediğiniz bir sıkıntısı vardır, siz yine kalbinizi ferah tutun, iyilikten vazgeçmeyin. Bir konuşun bakalım vereceği cevaba göre hareket edersiniz

para için dostluk bozulmaz..bozulursa da zaten o kişiden dost olmaz..siz istemekle doğru yapmışsınız..sonuçta samimiyete güveniyorsunuz..ama bence sırf aklınızda acaba kalmasın diye arayın..zaten konuşmasından tavrı belli olur..

hep öyle olur zaten hep en yakın bildiğinden yersin kazığı ben çok kazık yedim arkadaşlarımdan bu güne kadar bi tane si bile kadir kıymet bilmedi

Kesinlikle son bir kez arayıp ona göre kara vermelisin. Çünkü sen şu an "aramadı" diye düşünüyorsun, peki ya çok geçerli bir sebebi vardıysa da "arayamamışsa"?
İnsanlık hali, bin türlü ihtimal var. Bir kez daha araman seni yermez, aksine emin olursun. Bence ara, kararını ona göre ver.

Aynı durum benim de başıma gelmişti, bir arkadaşım aramıyor, sormuyor vefasız çıktı diye yakınırken arayamaması için cidden geçerli bir nedeni olduğunu öğrendim. O yüzden artık haber almadan peş,n hüküm vermiyorum, sen de öyle yap.

Son düzenleme:
Kesinlikle son bir kez arayıp ona göre kara vermelisin. Çünkü sen şu an "aramadı" diye düşünüyorsun, peki ya çok geçerli bir sebebi vardıysa da "arayamamışsa"?
İnsanlık hali, bin türlü ihtimal var. Bir kez daha araman seni yermez, aksine emin olursun. Bence ara, kararını ona göre ver.

Aynı durum benim de başıma gelmişti, bir arkadaşım aramıyor, sormuyor vefasız çıktı diye yakınırken arayamaması için cidden geçerli bir nedeni olduğunu öğrendim. O yüzden artık haber almadan peş,n hüküm vermiyorum, sen de öyle yap.

canım facesı duruyor bende, faceden sılmemıs arada paylasımlar yapıyor felan gayet ıyı gorunuyor ama ordan da gene hiç bir iletişimimiz yok

Back
X