• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

paRa idaresii nasil yapmaliyim

monatella

Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2015
241
33
18
28
Eşim haftada 500 600 civari aliyoo 2 yasnda kizm varr kiredii cektikk ayda 1.000 öduyozz elktrik su kizimn masrafii yemkk icmekk esimin sigarasi yol parasi dahada vs benn ne yapmam grekk herseyden yeternce kisiyomm ama daha mantiklii bisi dusunnen varmii

bu hesaba göre geliri 2000-2200 arası desek yarısı zaten kredi

kredi ev kredisi mi kira vs var mı

aidat elektrik su ne kadar gelir

kız mama yiyor mu bez kullanıyor mu

ailelerden bakliyat salça vs vs getiren gönderen var mı

eşinin sigarası günlük kaç lira yine yol parası ne kadar iş yerinde yemek var mı sabah evde kahvaltı eder mi

Anladığım kadarıyla siz çalışmıyorsunuz eğer zamanınız ve el beceriniz varsa ev hanımlarının evde yapabilecekleri bazı işler aldıklarını duymuştum bir araştırın derim aile bütçenize biraz katkı sağlamış olursunuz..

Giderleriniz nasıl,kira ödüyor musunuz,kredi ne zaman bitiyor?
Kısa vadede bir önerim yok,belki giderleri kısabilirsiniz ama kira da ödüyorsanız kısamazsınız ki 1000TL yetmez asla. Bulacağınız çözüm sizi 1 yıl idare edebilir belki,3 yaşına geldiğinde kreş düşünüp siz de çalışabilirsiniz.

Ev kredisi esim bir pakt iciyor sigaraa kizimn bezii ister istemez masraflarii var 5 sene sonra biteck ev kredmm o zamn rahatliycm ama simdii biraz sorluk cekiyormm

Öğlen yemeğini dışarıda yiyorsa evde hazırlayıp yanında götürebilir. Biz öyle yapıyoruz, hem daha daha sağlıklı hem de baya tasarruf oluyor. Sigara başlı başına bir masraf, keşke bırakabilse ama eğer tiryakiyse oradan kıstırmaz. Elektrik için ucuz tarife saati varsa yaşadığınız yerde ona geçin. Bizde 12 den sonra yarı yarıya indirimli. Gün içinde çamaşır bulaşık hiç yıkamıyorum hep gece. Biraz zor oluyor, siz çocuklusunuz daha da zor olur ama faturaya iyi yansımasını gördüm şahsen

kusura bakmayın ama nasıl geçinemiyorsunuz anlamadım ben.
ya da kk nün en tutumlu üyesi benim. :KK52: ama yine olmuyor :mad:

Ev kredisi esim bir pakt iciyor sigaraa kizimn bezii ister istemez masraflarii var 5 sene sonra biteck ev kredmm o zamn rahatliycm ama simdii biraz sorluk cekiyormm

Allah kolaylik versin canim ya geçim gercekten cok zor hele cocuk olunca daha bi zor bez mama vs .
Asgari ücretle gecinenlere birde üzerine kira ödiyenlere rabbim sabir versin..
Bu devirde malesef ki hersey ama hersey para attigimiz adim ictigimiz su gttigimiz tuvalet.
Rabbim ev alma imkani vermis biraz sknti cekersiniz ama kredi bttikten sonra daha cok rahatlarsiniz.
Kismaktan baska bisey yapilmiyo malesef birde mümkun oldukca pazardan ordan burdan artanlari bi kenara atablrsen en azindan arada ihtiyac görur.
Mesela örnek verim erkekler bozuk paralari pek önemsemiyor ben eskiden her aksam esimin bozuk paralarini alirdim kumbara yapmistim kendime atiyodum birikince iyi oluyodu :))
2 ceyrek almistim bi ara bi ara cocuga akulu araba aldm o bozuklarla hep 1 lira deyip gecmemek lazm
Insllah rahatlarsnz biran once gecim cok zor heleki sigara da varsa :((

sigara var sigara var

kaç liralık sigara içiyor

kızın mama yemiyorsa şanslısın sütünden ve diğer yemeklerden kısılmaz zaten

2 yaşını doldurdu ise bezden kurtul

seneye de kreşe gönderip en azından yarım gün iş bulursun

çamaşırı bulaşığı tam dolmadan yıkama

herhangi bir şeyi israf etme; bayat ekmekten köfte yap; artan yemeği değerlendir

becerin varsa giysileri kendin dik; onu yapamam dersen idareli kullan; ona göre kullanışlı parçalar al; bir elbiseyi örneğin tüm sene giyilebilir al

askılı olsun yazın açık; kışın altında uzun kollu bir giysd ile giydir zira çocukların giysisi eskimez küçülür; sen en verimli kullanımını bul

telefon vs masrafını kıs; kışın ısınma nasıl bilmiyorum ama bir süre kullanmadığın yerleri kapat

yemeden içmeden ısınmadan kısılmıyor canım deterjanlardan kıs ben gecen sene stoklamıstım hepsi aynı ay bitti ıkı kısıyız bı de bebek 650 tl mutfak dahil market tuttu200 u deterjan

katıldım

ekmek 1 TL

süt 1 lt 3.75 TL

kıymanın kilosu 39,00 TL

pirinç bulgur vs vs biliniyor fiyatlar

makarna bile 1,75 su paralı

geçim zor yaniii
gunluk süt burada 2.50 tl torkunun evde hep baklıyat yenmıyorkıı sebzesı var meyvesı var gecen gun mıgrosta elmaın kılosu 9 tl ıdı kuruyemışı var

Evet canm haklisinz ama biseylerden kismak bazi seylerlerdn fedakarlik vermemz gerekiyo haklisinzz kismadan bisey olmuyoo bnde cokk cabaliyom ins guzel gunler bizi bekliyoo fikirlerinizi kesinlkle uyguluycm tsk edermmm cokk sagolunnn

bu hesaba göre geliri 2000-2200 arası desek yarısı zaten kredi

kredi ev kredisi mi kira vs var mı

aidat elektrik su ne kadar gelir

kız mama yiyor mu bez kullanıyor mu

ailelerden bakliyat salça vs vs getiren gönderen var mı

eşinin sigarası günlük kaç lira yine yol parası ne kadar iş yerinde yemek var mı sabah evde kahvaltı eder mi

Ekonominin asil profesoru turk kadinlaridir...sinirli parayla kendine, esine, yavrusuna bakar bide misafir agirlar...

Canım bence sen kendine bi para Kazanç yolu bulmalısın evde kurabiyeler falan yapabilirsin dikişin iyi ise bişeyler dik. Çocuğunu bırakabileceğin bi ailen varsa hatta işe başla bence.

Allah yardimcin olsun, rizkini genisletsin.Ayrica cevremde gordugum bi durum var: Bir kafin okarak gizli gizli kolay para kazanabilirdin, yapmiyosun.Kocani burda elestirirdin, yapmiyosun...Tebrik ederim

Kesinliklee ise baslamami istemiyoo kizimada anm bakmam dyoo kaynanam calisiyoo napcm bilmiyom evde ne isler yapabilirim sizcee

Back
X