• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

paRa idaresii nasil yapmaliyim

Kesinliklee ise baslamami istemiyoo kizimada anm bakmam dyoo kaynanam calisiyoo napcm bilmiyom evde ne isler yapabilirim sizcee
Aa olur muu ole sey cnm esimle soz verdik iyi gunde kotu gunde hep birlikteyz ona evde bisiler yapip yardm etmek istiyorum calismak icin cabalamadigini gorsem kilimi kibirdatmam ama kendini paraliyoo nasil dayanayim elimden gelenii yapiyormm alhh eslerimizi basimizdan eksik etmesinnn

Allah yardimcin olsun, rizkini genisletsin.Ayrica cevremde gordugum bi durum var: Bir kafin okarak gizli gizli kolay para kazanabilirdin, yapmiyosun.Kocani burda elestirirdin, yapmiyosun...Tebrik ederim

şu kolay yolu söyleyin de öğrenelim

konu sahibini bilmem ama belki bizim ihtiyacımız vardır bir kadın olarak gizli gizli kolay para kazanmaya

siz nasıl geçiniyorsunuz galiba bende çok savurganım

canım bizim giderimiz 1200tl. bunun içinde sadece kira elektrik, adsl, su, cep konturları var. üstüne günde 2 paket sigara içiyoruz. 1 pk eşim 1 paket ben. mutfağa yiyebileceğimiz kadar az alıyorum sebze meyve olarak. erzak ayda 1 defa alıyorum bitene göre. ben para bile biriktiriyorum buna rağmen. işten çıkmak istediğim için çıktığımda onu harcarım diye. üst baş almıyorum olanı giyiyorum. çocuk olsa tam tamına yeter gibi geliyor ama tam da bilemiyorum. bu arada gelirimiz aynı ama biz 2 kişi çalışarak kazanıyoruz eşin tek kişi o kadar kazanıyor. ben işten çıkınca yandık yani..

canım bizim giderimiz 1200tl. bunun içinde sadece kira elektrik, adsl, su, cep konturları var. üstüne günde 2 paket sigara içiyoruz. 1 pk eşim 1 paket ben. mutfağa yiyebileceğimiz kadar az alıyorum sebze meyve olarak. erzak ayda 1 defa alıyorum bitene göre. ben para bile biriktiriyorum buna rağmen. işten çıkmak istediğim için çıktığımda onu harcarım diye. üst baş almıyorum olanı giyiyorum. çocuk olsa tam tamına yeter gibi geliyor ama tam da bilemiyorum. bu arada gelirimiz aynı ama biz 2 kişi çalışarak kazanıyoruz eşin tek kişi o kadar kazanıyor. ben işten çıkınca yandık yani..
aynen 2000 tl artı prım vs yetmıyorrrrrrrr

1.80 lik süt nerde

Günlük süt alıyoruz sütçüden alın derseniz sütçü geldiğinde işteyim

80 kuruşluk makarnayı merak ettim ama nerde satılıyor belki ben bilmiyorumdur

Uzun ömürlü sütler 1.80-1.90 arası bende migrostan alıyorum zaman zaman yine migros marka makarna da 80 veya 85 kuruştu. A101, BİM,Şok marketlerde de fiyatlar bu civarda. Büyük marketlerde de indirimleri takip edebilirsiniz. Örneğin Özdilek market güzel indirim günleri yapıyor keza kipa da öyle.

:KK57: Ay sut niye okadar pahali yahu.. Ben hollandada 60 kurusa aliyorum.
Atilan bezler yerine yikanan bezlerden kullan. Hem dogal, daha saglikli, ve cevre icin daha iyi. Amerikada cok kullaniliyor.

Uzun ömürlü sütler 1.80-1.90 arası bende migrostan alıyorum zaman zaman yine migros marka makarna da 80 veya 85 kuruştu. A101, BİM,Şok marketlerde de fiyatlar bu civarda. Büyük marketlerde de indirimleri takip edebilirsiniz. Örneğin Özdilek market güzel indirim günleri yapıyor keza kipa da öyle.

Aynen, mesela Şok ta mis süt 1.80 krş yarım yağlısı. Yani bu zincir marketlerin kendileri adına fason olarak üretilen ürünleri hep aynı fiyat oluyor aşağı yukarı. Bende güvenerek alıyorum açıkçası büyük firmalar oldukları için.

gunluk süt burada 2.50 tl torkunun evde hep baklıyat yenmıyorkıı sebzesı var meyvesı var gecen gun mıgrosta elmaın kılosu 9 tl ıdı kuruyemışı var
9 lira elma mi 75 kuruşa aldık pazardan bu hafta elmayı .sebze ve meyve pazardan alın daha ucuz olur.

Sütün 1.80 krş. luk, makarnanında 80 krşluk olanını alınca biraz daha refahlıyorsunuz :))
Artık bizde alışverişi bimden yapıyoruz önceden tereddüt için de kalmıştık acaba güvenlimi değil mi diye hatta ilk başlarda markalar değişik olunca ilk başta begenmemistim ama herseyin ilk var derler ya aldık hepsinden ve cok memnun kaldık. :KK68:
Sütü sütü içelim alıyoruz yoğurt almıyoruz kendimiz yaptigimiz için ama deneme amaçlı aldık oda guzel. Makarnasi.peyniri çok güzel. Keza fasulye nohut falanda güzel bütün ürünlerini denedik hepside güzel.

siz nasıl geçiniyorsunuz galiba bende çok savurganım

Canım aç değilim açıkta değilim diyorum şükrediyorum. neredeyse ihtiyacımın dışında hiç alışveriş yapmam. (evlenince böyle oldum bekarken hayat daha kolay geliyordu bol keseden harcıyordum) bir şeyden 3 çeşit olmasına gerek yok mesela benim için. ihtiyacımın bile acilliğine göre alıyorum.
ama işten çıkınca yandım :KK61: çocuk olunca benimde çalışmam lazım mesela yoksa geçinemeyiz bunun farkındayım.

Evet canm haklisinz ama biseylerden kismak bazi seylerlerdn fedakarlik vermemz gerekiyo haklisinzz kismadan bisey olmuyoo bnde cokk cabaliyom ins guzel gunler bizi bekliyoo fikirlerinizi kesinlkle uyguluycm tsk edermmm cokk sagolunnn

Bence salcanizi,tursunuzu falan aileden birinden alin annelerinizden yani.Bebegin mamasinida saglik ocaklari veriyor hatta bez bile veriyor olabilirler yani bir sorun dogum kontrol hapi dahi ucretsiz veriliyor aile hekimliginde.Mesela yemek konusunda liste hazirlayin bir anda alisveris yapmayin meyve sebze konusunda.Ama kislik domates hazirlayin kislik esyalar falan.Lambalariniza cok dikkat edin akilli lamba olmasina camasir makinenizi surekli calistirmayin ,ütüyu falan eminim biraz daha rahatlarsiniz Allahin izniyle :)

Canım aç değilim açıkta değilim diyorum şükrediyorum. neredeyse ihtiyacımın dışında hiç alışveriş yapmam. (evlenince böyle oldum bekarken hayat daha kolay geliyordu bol keseden harcıyordum) bir şeyden 3 çeşit olmasına gerek yok mesela benim için. ihtiyacımın bile acilliğine göre alıyorum.
ama işten çıkınca yandım :KK61: çocuk olunca benimde çalışmam lazım mesela yoksa geçinemeyiz bunun farkındayım.
Ooo babamin evindeee cookk cokkk iyidim gunluk 200 tl harciyodum valaa nerde gezme nerde partii nerdee eglence ordaydm ama simdi kendime tam bisy alcm elektirigi vermm bu parayla dyoomm napaymm hayatt buu

Evet canm haklisinz ama biseylerden kismak bazi seylerlerdn fedakarlik vermemz gerekiyo haklisinzz kismadan bisey olmuyoo bnde cokk cabaliyom ins guzel gunler bizi bekliyoo fikirlerinizi kesinlkle uyguluycm tsk edermmm cokk sagolunnn
ya mesela kıyma falan pahalı,ben kıyma arada alıyorum mesela sonuçta sebzeylede karın doyuyor.kıyma alırsam da yarım kılo mesela.onuda 1 kullanımlık 5-10 parçaya falan boluyorum yemeklere lezzet versin diye katıyorum:KK48:yada daha buyuk parça bol bayat ekmek al sana köfte,miss
et olarakta tavuk alsam 3 e boluyorum(biz 2 kişiyiz),tavuk ciğerı satılıyor 2-3 tl ondan alıyorum hem güzel hem bereketli hem de et:KK54:
pazara gittiğimde tek bi yere dalmıyorum,soruyorum butun manavlara ona gore
pahalı meyveler yerıne daha uygun olan meyvelerden falan mesela
alışverişide bim gbi yerlerden yapıyorum daha uygun oluyor
ve en önemlisi eşinize acıtasyon yapın bence boğazınızsan kısacağınıza sigarayı bıraksın,hem kendine de iylik yapmış olur:KK48:
benden şimdilik bu kadar:KK52:

Back
X