Para konusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Her şeyi o ödüyor demek istemedim aslında ama kelimeleri yanlış seçtim. Ve herkes linçleme gereği duydu.
Hesapları bu kişi ile tabiki bölüşüyoruz. Her zaman karşımdakine yüklenmiyorum. Böyle bir intiba bıraktı sanırım yazdıklarım. Her neyse ben bu yaşadığım olaya göre değerlendirilsin istedim. O yüzden eski konuyu karıştırmak istemedim.
Yani bir sevgilinin karşısındakinden para istemesi normal mi diye. Çünkü önceki hesapları o ödese de parayı direkt istemek benim için abesti. Yeri geldi o ödeme yaptı yeri geldi ben. Ama ben bu şekilde para isteyemezdim diye düşünüyorum. Lütfen tatlı yada yemek ısmarlamasıyla kıyas etmeyiniz.

Ben çok hak verdim.
Bir seyler ismarlamakla direkt parayi elden isteyip abur cubur almasi ayni şey değil hiç hoşta durmuyor. Diger konuyu gormeden yorum yapmistim diger konuyla birleşince daha da çirkin oldu. 🤢
Ama hâlâ miden yeterince bulanmamis ki bu kişiyle birliktesiniz.

Ne desem bilemiyorum kullandığınız kelimelere göre bu adam hep hesap ödüyor ama yorumlarda bölüşüyoruz yazmışsınız neye yorum yapayım bilemedim de 150 tl isteyen sevgiliye şaka yollu olur mu ben 200 atayım sende kalsın ne borcu denir en fazla 🤣🤣 gariplik üstüne gariplik

Allah aşkına yorunları okuyorum insnlar gerçekten bazı şeyleri anlamak istemiyor. Hanımefendi meselenin maadi yönünde değil gururlu, aklı başında bir erkek kadından öyle her durumda para istemez. Abur cubur için istemesi tuhaf diyor ki banada öyle geldi. Ama bence biraz daha gözlemleyin. Devamında neler olacağı önemli.
Çok teşekkür ederim anladığınız için. 40 yorumdan sonra sizinki bana iyi hissettirdi.
Buraya aklı başında insanlar var diye yorum almak için konu açıyorum ama insanlar laf sokmanın derdinde

Ne desem bilemiyorum kullandığınız kelimelere göre bu adam hep hesap ödüyor ama yorumlarda bölüşüyoruz yazmışsınız neye yorum yapayım bilemedim de 150 tl isteyen sevgiliye şaka yollu olur mu ben 200 atayım sende kalsın ne borcu denir en fazla 🤣🤣 gariplik üstüne gariplik
Hesabı bölüşüyoruz tabiki. Derdim onun benden direkt elden para istemesi

Her şeyi o ödüyor demek istemedim aslında ama kelimeleri yanlış seçtim. Ve herkes linçleme gereği duydu.
Hesapları bu kişi ile tabiki bölüşüyoruz. Her zaman karşımdakine yüklenmiyorum. Böyle bir intiba bıraktı sanırım yazdıklarım. Her neyse ben bu yaşadığım olaya göre değerlendirilsin istedim. O yüzden eski konuyu karıştırmak istemedim.
Yani bir sevgilinin karşısındakinden para istemesi normal mi diye. Çünkü önceki hesapları o ödese de parayı direkt istemek benim için abesti. Yeri geldi o ödeme yaptı yeri geldi ben. Ama ben bu şekilde para isteyemezdim diye düşünüyorum. Lütfen tatlı yada yemek ısmarlamasıyla kıyas etmeyiniz.
Konuyu öyle açmışsınız. Hesaplar ikiye bölünüyor degilde siz arada hesap çok gelirse yardim ediyorsunuz gibi,ben normalde buna takılmam, eşimle de benzer şekildeydi ödemeler ama 150 TL istemesi tek başına mide bulandırıcı gelmedi bana.
Ben abur cubur aldığını öğrensem takılırdım kendisine mesela, ilişkinizin boyutunu bilmiyorum tabi. Maddi meseleler ilgili önceki konunuzda önemli çünkü rahatsızlığınizin öncesi var. Sevgilinizle ilgil para mevzularinda iki konu açmışsınız zaten içiniz rahat degil üstüne bu parayı isteyince de huylanmissiniz iyice, haklı olarak.

Ben nişanlıyım nişanlım benden para istese veririm ama ben zorda kalmadıkça ondan para alamam çünkü yetiştirilme tarzım farklı , bence ilişki de para sürekli gündemdeyse terslikler hep oluyor

Çok teşekkür ederim anladığınız için. 40 yorumdan sonra sizinki bana iyi hissettirdi.
Buraya aklı başında insanlar var diye yorum almak için konu açıyorum ama insanlar laf sokmanın derdinde
150 lira verdiğin için midem bulandı şeklinde konuşunca dalga konusu olabilir haliyle .Eski konunuzu da okuyunca şu şekilde düşündüm ben sevgilin geleceğe yönelik sinyalleri vermiş küçük limit de olsa para istemeye başlamış bencede gözlemle ilerdeki adımları neler olacak bakalım.Ama yaptığı şaka falan değil kendini garantiye alır gibi evlilik planı yapıyor sizinle bana öyle geldi

Ben çok hak verdim.
Bir seyler ismarlamakla direkt parayi elden isteyip abur cubur almasi ayni şey değil hiç hoşta durmuyor. Diger konuyu gormeden yorum yapmistim diger konuyla birleşince daha da çirkin oldu. 🤢
Ama hâlâ miden yeterince bulanmamis ki bu kişiyle birliktesiniz.

İnsan ilişkilerinde yakınınız arkadaşınız sevgiliniz fark etmez sizden parası olsun olmasın, para istemesi sizleri bu kadar rahatsız ediyorsa, insan ilişkilerinde çok ciddi sıkıntılarınız var demektir. İkinizin tavrı hiç normal değil.

150 lira verdiğin için midem bulandı şeklinde konuşunca dalga konusu olabilir haliyle .Eski konunuzu da okuyunca şu şekilde düşündüm ben sevgilin geleceğe yönelik sinyalleri vermiş küçük limit de olsa para istemeye başlamış bencede gözlemle ilerdeki adımları neler olacak bakalım.Ama yaptığı şaka falan değil kendini garantiye alır gibi evlilik planı yapıyor sizinle bana öyle geldi
Midemin bulanması 150 lira vermemden değil. Onun benden istemesinden. Yani benim her ne kadar ihtiyacım olsa da karşımdakinden öyle para isteyemem. Yolda kalmış olmam lazım herhalde bilemiyorum ben öyle olmadığım için bana normal gelmedi

Midemin bulanması 150 lira vermemden değil. Onun benden istemesinden. Yani benim her ne kadar ihtiyacım olsa da karşımdakinden öyle para isteyemem. Yolda kalmış olmam lazım herhalde bilemiyorum ben öyle olmadığım için bana normal gelmedi
Konuya direk o şekilde yazınca yanlış anlaşıldın bence ama içine sinmeyen sevgilinin davranışları hoslanmadigin şeylerin ısrarla yapiliyor olması elbette bir iğrite edebilir.Geleceğe daha yüksek limitler isteyeceğini düşünüyorum amacı alıştırıp normalleştirmek de olabilir

İnsan ilişkilerinde yakınınız arkadaşınız sevgiliniz fark etmez sizden parası olsun olmasın, para istemesi sizleri bu kadar rahatsız ediyorsa, insan ilişkilerinde çok ciddi sıkıntılarınız var demektir. İkinizin tavrı hiç normal değil.

31 yaşimdayim. Ben hiç hayatimda arkadaştan, sevgiliden borç almadim, para istemedim. Öyle alışmışım.
Aile arasinda zaten para lafi olmaz, sadece kendi ailemden ve eşimden para alir veririm.
Oturdugumuz kalktigimiz yerlerde (bölüşmeyi tercih etsem de) bazen insanlara ismarlarim o ayri.

Saglik durumu vs ciddi bir olay disinda marketten abur cubur parasi da istenmesin bir zahmet bunun icin insan ilişkilerimde sikinti olacaksa olabilir. 😀

İyi akşamlar herkese.
Gayet güzel giden bir ilişkim var. Sevildiğimi sevdiğimi, değer gördüğümü hissediyorum. Yalnız geçen gün bir şey yaşadım çok kafama takıldı sizlerden de fikir almak istiyorum. Şimdiye kadar para konusunda hiç sorun yaşamadım. Genelde o ödüyor. Tabi bende hesap çoksa yardım ediyorum. Geçen gün param kalmadı dedi ve benden 150 tl istedi. Maaşı henüz yatmamıştı. Verdim tabi bende. Daha sonra bu parayla abur cubur aldığını anladım. Çok şaşırdım bu duruma. Ne düşünmeliyim kestiremiyorum. Siz ne düşünürdünüz? Benden ilk defa bu şekilde para istedi. Yani benden para istemeye değer bir şey miydi ki bu diye düşünüyorum. Ben olsam bu sebeple para isteyemezdim çünkü. Abartıyor muyum?
Yanlış anlaşılmak istemem. 150 liranın lafını yapmıyorum. Sadece aciliyet olmayan bir şey için istemesi bana tuhaf hissettirdi.
Hanımlar öyle yorumlar yapıyorsunuz ki kendimi hiç olmadığım kadar kötü hissediyorum.
Hesaplar konusunda benimde ödeme yaptığım tabiki oluyor. Sadece bu kişiye yüklenmiyorum.
Ona aldığım hediyeler bu 150 tl nin 10 katı hatta fazlası. Bunu söylerken bile utanıyorum.
Sorun para değil. Sorun benden direkt istemesi
kuzum bence abartıyorsun. benim esim sevgiliyken her buluşmada koli koli haribo aldırıyordum 😂 kaldı ki zaten 150 tl istemesi bence bayağı zorda kaldı demek. başka bir sey olsa daha çok isterdi yani. 150 lira istemis demek ne kadar ihtiyacı varmış ki bu kadar isteyebilmiş. bence yanii

31 yaşimdayim. Ben hiç hayatimda arkadaştan, sevgiliden borç almadim, para istemedim. Öyle alışmışım.
Aile arasinda zaten para lafi olmaz, sadece kendi ailemden ve eşimden para alir veririm.
Oturdugumuz kalktigimiz yerlerde (bölüşmeyi tercih etsem de) bazen insanlara ismarlarim o ayri.

Saglik durumu vs ciddi bir olay disinda marketten abur cubur parasi da istenmesin bir zahmet bunun icin insan ilişkilerimde sikinti olacaksa olabilir. 😀

Eee sen kendin almadın, hiç bunu çevrende bu yaşına kadar gözlemlemedin mi? İnsan yeri gelir cüzdanını çıkarmaya üşenir, yakındaki kişiye rica eder o öder ya da parasını verir. Hiç mi yani, dur bak yanında para yoksa paran dursun diye birine çıkarıp para vermedin? Çok değişik bir durum.

Eee sen kendin almadın, hiç bunu çevrende bu yaşına kadar gözlemlemedin mi? İnsan yeri gelir cüzdanını çıkarmaya üşenir, yakındaki kişiye rica eder o öder ya da parasını verir. Hiç mi yani, dur bak yanında para yoksa paran dursun diye birine çıkarıp para vermedin? Çok değişik bir durum.

Millet beni ilgilendirmiyor benim kültürüm böyle, beğenmeyen buluşmaz görüşmez.
Kizlarla ayri ayri bölmeye uğraşmayip hesabin tümünü bir kişi ödediyse ben kendi hesabimi o kişiye öderim bekletmeden.
Parasi olmayan o kafe bu restoran gezmez zaten. 🙃😀

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X