Para meselesi ...

Genel olarak eşinize karşı çok ezici davranıyorsunuz. Bizimde borcumuz var. Hem evlilikten hemde bekarken aileme destek için kredi çekmiştim bir süre onu ödedim. Üstelik kyk borcumda var. Eşimin yok. Ben çalışıyorum ben ödüyorum, bana neden kyk kredisi çektin diye sormadı, soramaz. Benim ailemin gücü o kadar desteklemeye yetti çünkü. O almamış kayınbabam destek olmuş. Bana tutup ne zaman bitecek diye sürekli sorsa darlasa gerçekten patlarım. En nefret ettiğim şey çünkü hesap sorulmasıdır. Zaten hesabımı kitabımı her zaman bilir ayarlarım. Ee sizden tatilinize kadar eksik etmiyor her imkanı sunuyor, bana göre bu şekilde yeter vermem artık demek hoş değil

Ha şunu belirteyim ben kadınların maaş kartını eşlerine vermesini doğru bulmuyorum, ödemeler paylaştırılır bir borç varsa. Kadında kendi parasına göre gelirini giderini ayarlar.

Ben eşimi çok sevdim evlenirken . Nolacak dedim çalışır öderiz . Eşimin maaşı yüksekti . 1 sene sıkar dışımızı oderiz dedim ama bitmiyor.
Her ay yaz tatili için 800 lira ödeme yapıyoruz ( kıştan taksitle alıp taksit taksit ödüyoruz) evimiz kira hastane masrafı falan derken ben onu anlıyorum elinde 5 kuruş kalmıyor ama bende biktim artık . Sorunca da sana anlatmadım mi diye bagiriyo bana manyak.
Telefonunda var int bankacılığı bende sürekli bakıyorum .her şey taksitle olunca sabit kredi kartı ödememiz bile 2.5 bin civari
yanlış anlamayın da işine gelmemiş
hem ezilmiş hem sinirlenmiş ikisi bir arada

sakın ha sakın kararınızdan dönmeyin vermeyin o parayı
nerden geldi o para miraz pay vs falan mı
hele öyleyle hiççç mi hiççç istemeye hakkı yok

Sanki gözüne sokmazsam bir şeylerin farkına varmayacak gibi geliyo . Ama haklisin yaptığım iyiliğin bir anlamı kalmiyor bu sefer
Varmaz olur mu koskoca adam senin maasinla borç ödediğini elbette biliyor sonuçta. Maddi konularda bu ülkede erkekler çok büyük baskı hissediyor. O yüzden gururuna dokunma adamın bence yazık.

Merhabalar . Dünden beri düşünüyorum düşünüyorum kendimde en ufak bir hata bulamıyorum bir de siz dinleyin istedim olayı ..
Biz evlenirken masrafın çok büyük bir çoğunluğunu benim babam az bir kısmını da eşim yaptı . Eşimin borcu olduğu için(atanana kadar tek başınaydı çok masrafı oldu senelerdir birlikteyiz alkolü sigarası kötü alışkanlığı olan biri değil) ben düğünden sonra takılan tüm takıları verdim ve düğün borçlarını ödedim . 2 senedir düzenli olarak çalışıyorum . Her ay maaşımı aldığım gibi eşime veriyorum. Özel dersten kazandıklarım dahil hepsini. Içinden kendime yetecek kadar 50 100 bir harçlık alıp tamamını veriyordum . Şimdi bebeğimiz de olacak insallah haliyle hastane vs derken biraz masrafımız da oldu . Ve işyerimde sıkıntılarım var çalışmak istemiyorum isten ayrılmayı düşünüyorum.
bundan 1 hafta önce bütün borçlarımızı ödeyecek kadar toplu bir para geçti elime 10 15 Bin gibi . Eşim sehirdisinda iş dolayisiyla dün telefonla konuşurken dedim ki ben bu parayı sana vermek istemiyorum . Çocuğumuz için bi kenarda tutmak acil bir durum olursa kullanmak istiyorum güvencemiz olsun . Bir insanın kenarda 3 kuruş parası olmaz mı ya yok gelen anında gidiyo . Sonra bu da öğrenim kredisini sordum ne zaman bitecek diye bir anda bagirmaya basladi ben sana 10 kere anlattim sanki gizli is yapiyormusum gibi bana yalanci muamelesi yapiyorsun ben sana ayni seyi 2 kere sorsam kiziyorsun ben sana her ay ayni seyi anlatiyorum diye tekrar bende sinirlendim unutmus olabilirum bu borç neden hiç bitmiyor diye ( 2 aydır ödememiş bana bunu sonra soyledi) . Telefonda tartışmaya başladık . Bende sinirlenip yükseldim . Biktim artık evlendigimizden beri borcunu ödemekten diye .
O bana ben ona baya tartıştık sonra telefonu kapattım . Kapatış o kapatış dünden beri hiç konuşmadık . Parada pulda gözüm yok olsaydı zaten bu kadar zamandır eline saymazdım elime geçen her kuruşu . Ama bu şekilde yükselmesi çok üzdü beni .
şu olayda abartılacak hiçbir şey yok. Neden derseniz herkesin para düzeni farklı. siz baştan beri eşinize vermişsiniz ki ben de sizin gibiyim hamileliği öğrenince bi tuhaf oldum. maaşımdan 5 lira bile vermek istemedim. biliyorum eşimin maaşından kenara atıyoruz, hesap ortada yok ben takıldım. en son tamam dedi senin maaşla senin maaşı kenara atalım sen de dursun :) çok komik değil mi?

İyi de tüm borcunuz 10-15 gibi bir miktarla kapanıyorsa, iki kişinin de çalıştığı bir evlilik için çok bir para değil ki bu?

O kadar borç için bu kadar tantana fazla değil mi?

2,5kredi kartı + 1100 kredi ödemesi desek birinizin maaşı etmez bile büyük ihtimal. Tabi iki aydır ödemeyip bundan size bahsetmemiş olması farklı sorunları işaret ediyor, sadece okuduğum kadarına yorum yapabiliyorum.

Ayrıca eşinizin kimseden destek almadan okumasına alttan alttan dediğiniz ama bence hiç de öyle olmayan bir şekilde laf sokmak çok bel altı vurmak, belirtmeden geçemedim. Adam pavyonda yememiş fark ettiyseniz, eğitim almış.

Bunu yazarken işkembe-i kübradan sallamıyorum bu arada. Evliliğimin ilk üç yılında eşimin ilk evliliğinden kalan borçları ödedik birlikte. Yaklaşık bir ev parasıydı. Bir tek gün aramızda bu konunun iması dahi geçmedi, adamı durumunu bilerek kabul edip sonrasında yüzüne vurmak benlik değil.

Bir de, halihazırda ödenmeye devam eden borçları toptan kapatmak akıllıca olmaz, zaten belli bir planda devam eden ödemeler için toplu paranın elden çıkması mantıksız.

Maaşınızı komple vermeniz bence de gereksiz bir hareket olmuş, gereken miktarı eft yaparsınız olur biter bundan sonra.

Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim.

Merhabalar . Dünden beri düşünüyorum düşünüyorum kendimde en ufak bir hata bulamıyorum bir de siz dinleyin istedim olayı ..
Biz evlenirken masrafın çok büyük bir çoğunluğunu benim babam az bir kısmını da eşim yaptı . Eşimin borcu olduğu için(atanana kadar tek başınaydı çok masrafı oldu senelerdir birlikteyiz alkolü sigarası kötü alışkanlığı olan biri değil) ben düğünden sonra takılan tüm takıları verdim ve düğün borçlarını ödedim . 2 senedir düzenli olarak çalışıyorum . Her ay maaşımı aldığım gibi eşime veriyorum. Özel dersten kazandıklarım dahil hepsini. Içinden kendime yetecek kadar 50 100 bir harçlık alıp tamamını veriyordum . Şimdi bebeğimiz de olacak insallah haliyle hastane vs derken biraz masrafımız da oldu . Ve işyerimde sıkıntılarım var çalışmak istemiyorum isten ayrılmayı düşünüyorum.
bundan 1 hafta önce bütün borçlarımızı ödeyecek kadar toplu bir para geçti elime 10 15 Bin gibi . Eşim sehirdisinda iş dolayisiyla dün telefonla konuşurken dedim ki ben bu parayı sana vermek istemiyorum . Çocuğumuz için bi kenarda tutmak acil bir durum olursa kullanmak istiyorum güvencemiz olsun . Bir insanın kenarda 3 kuruş parası olmaz mı ya yok gelen anında gidiyo . Sonra bu da öğrenim kredisini sordum ne zaman bitecek diye bir anda bagirmaya basladi ben sana 10 kere anlattim sanki gizli is yapiyormusum gibi bana yalanci muamelesi yapiyorsun ben sana ayni seyi 2 kere sorsam kiziyorsun ben sana her ay ayni seyi anlatiyorum diye tekrar bende sinirlendim unutmus olabilirum bu borç neden hiç bitmiyor diye ( 2 aydır ödememiş bana bunu sonra soyledi) . Telefonda tartışmaya başladık . Bende sinirlenip yükseldim . Biktim artık evlendigimizden beri borcunu ödemekten diye .
O bana ben ona baya tartıştık sonra telefonu kapattım . Kapatış o kapatış dünden beri hiç konuşmadık . Parada pulda gözüm yok olsaydı zaten bu kadar zamandır eline saymazdım elime geçen her kuruşu . Ama bu şekilde yükselmesi çok üzdü beni .
Kusura bakmayın kendi emegınızle kazandığınız maaşınız tutup adama verirseniz tum takılarınızı adama yedırırsenız olacagı bu üzgünüm

İyi de tüm borcunuz 10-15 gibi bir miktarla kapanıyorsa, iki kişinin de çalıştığı bir evlilik için çok bir para değil ki bu?

O kadar borç için bu kadar tantana fazla değil mi?

2,5kredi kartı + 1100 kredi ödemesi desek birinizin maaşı etmez bile büyük ihtimal. Tabi iki aydır ödemeyip bundan size bahsetmemiş olması farklı sorunları işaret ediyor, sadece okuduğum kadarına yorum yapabiliyorum.

Ayrıca eşinizin kimseden destek almadan okumasına alttan alttan dediğiniz ama bence hiç de öyle olmayan bir şekilde laf sokmak çok bel altı vurmak, belirtmeden geçemedim. Adam pavyonda yememiş fark ettiyseniz, eğitim almış.

Bunu yazarken işkembe-i kübradan sallamıyorum bu arada. Evliliğimin ilk üç yılında eşimin ilk evliliğinden kalan borçları ödedik birlikte. Yaklaşık bir ev parasıydı. Bir tek gün aramızda bu konunun iması dahi geçmedi, adamı durumunu bilerek kabul edip sonrasında yüzüne vurmak benlik değil.

Bir de, halihazırda ödenmeye devam eden borçları toptan kapatmak akıllıca olmaz, zaten belli bir planda devam eden ödemeler için toplu paranın elden çıkması mantıksız.

Maaşınızı komple vermeniz bence de gereksiz bir hareket olmuş, gereken miktarı eft yaparsınız olur biter bundan sonra.

Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim.

Eşimin maaşı yüksek ama ben özel okulda öğretmenim malesef benim maaşım o kadar yüksek değil . Anca kredi kartının sabitini kapatıyorum.
Bu bana ders olsun zaten bundan sonra asla eline saymayacağım paramı bitti o iş madem 2 senedir kıymeti bilinmedi bu destegimin bundan sonra da yapmam .

bence de vermeyin parayı
doğum bu ne olacağı belli olmaz, elinize toplu para geçmiş dursun bir köşede
maaşınızı eşinizin eline saymanız hata
ben bunu burda hep söylüyorum her seferindede nerdeyse taşlanıyorum
kadın çalışıyorsa parasınıda yönetmesini bilir, bunun için kocaya gerek yok
durum onu gerektirir, maaşınızdan bir kismini verirsiniz eşinize
ama diğer türlü evi geçindirmek erkeğin görevidir.

Ekonomik özgürlüğün elinde ama aldığın parayı onun eline sayıyorsun daha çok şeylerle karşılaırsın üzgünüm. Sinir oluyorum şu kadınların kendine yaptığına yazık ediyosun kendine . Eşinde olsa madem o saysın senin eline parayı .

Ben bekarken hiç bilmedim nereye ne ödenir ne yapılır. Evlendikten sonra da bu sorumluluğu basımdan atmak işime geldi sanirim ama haklisiniz maaşımı vermemem gerekiyordu en büyük hatayı basta orada yaptım. Arada acar bakarım ne kadar gelmiş ne olmuş diye ama birincil sorumluluk bende olmadığı için hiç durmamıştım üstünde nasılsa o hallediyor diye
Tabi ki eşinize maaşınızı vermeniz normal bütün evin giderlerini o yapıyorsa. Sonuçta kira, faturalar,mutfak giderleri varsa arabanın giderleri, sağlık masraflarınız hepsi ortak değil mi ? Yalnızca kendinize az harçlık ayırmışsınız tek problem bu bence. Ben de ay başında kendime 1000 TL ayırıp kalanı eşime yolluyorum bütün masrafları o yapıyor.Hiç de kendimi ezilmiş hissetmiyorum. Borçları bitirip öyle çocuk düşünseydiniz keşke ama olan olmuş . AToplu parayı bebek için ayırın ve moralinizi bozmayın bence para için.Allah sağlık versin hepsi hallolur inşallah

Tabi ki eşinize maaşınızı vermeniz normal bütün evin giderlerini o yapıyorsa. Sonuçta kira, faturalar,mutfak giderleri varsa arabanın giderleri, sağlık masraflarınız hepsi ortak değil mi ? Yalnızca kendinize az harçlık ayırmışsınız tek problem bu bence. Ben de ay başında kendime 1000 TL ayırıp kalanı eşime yolluyorum bütün masrafları o yapıyor.Hiç de kendimi ezilmiş hissetmiyorum. Borçları bitirip öyle çocuk düşünseydiniz keşke ama olan olmuş . AToplu parayı bebek için ayırın ve moralinizi bozmayın bence para için.Allah sağlık versin hepsi hallolur inşallah
Nasılsa haziranda bitecek diye düşünüyordum hep bugüne kadar e hazirana da bir şey kalmadı. Ben bu ay ayrılacaktım işten. Mart nisanda da çalışırım mayısta ayrılırım. En azından 2 ay daha maaşım gelir hiç yoktan az daha toparlar napayım.

Eşinizi fazla ezmişsiniz bir yerden sonra patlayacağı belliymiş.
Yani bu adam evlenirken sizden saklamamıştır bu borcunu sonradan süpriz yumurta gibi önünüze koyduysa haklısınız.
Parayı eline zaten saymayın. Tek başınada hesabı yaptırmayın. Her ay bir liste çıkarın birlikte nereye ne ödüyorsunuz ne maaş alıyorsunuz. Ödersiniz ,kalanıda paylaşırsınız işte oldu bitti.
Keskin sirke küpüne zarar. Yok vermicem artık derseniz evliliğinize bir balta vurdunuz sayarım. Bu kadar zaman yapıp yapıp şimdi yapmam demek bu olur zira.

Bende gecen yila kadar sizin gibi yapiyordum.evin kredisini oduyorduk kazandigim butun parayi veriyordum icinden 100 tl anca aliyordum.bu yil akillandim bi kismini veriyorum simdi bana parada aklin var diyor hic umrumda degil.sizde vermeyin sanki verince aferin mi diyecek

Eşimin maaşı yüksek ama ben özel okulda öğretmenim malesef benim maaşım o kadar yüksek değil . Anca kredi kartının sabitini kapatıyorum.
Bu bana ders olsun zaten bundan sonra asla eline saymayacağım paramı bitti o iş madem 2 senedir kıymeti bilinmedi bu destegimin bundan sonra da yapmam .
Paramı eline sayiyorum diyorsunuz da verdiğiniz parayı çar çur mu ediyor.

Bastan eşinizin borcunun olduğunu bilerek evlenmissiniz. Babanız da düğün masraflarının çoğunu kendi rızasıyla yaptı büyük ihtimalle. Hali hazırda maddi olarak evlenecek gücü olmayan biriyle evlenmek de yine sizin tercihiniz.

Ben sizin bütün bunları eşinizin başınıza kaktığınızı düşünüyorum yazdığınız yorumlardan da anlaşılan o.

Eşinizin toplu para için birşey dememiş siz yine öğrenim borcunu sormussunuz, cevabını bildiğiniz ve karşınızdaki rahatsız edecek soruyu sürekli sorarsanız elbette birgün patlama yaşanır.

Maaşınızdan kendinize harçlık alıp vermeniz de yine sizin tercihiniz, her evliliğin maddi yönetimi farklı oluyor, buda abartılıp başa kakilacak bir konu değil bana göre. Rahatsız oluyorsanız bundan sonra bu şekilde yapmazsınız.

Bu zamana kadar eşinizi maddi konuda ezdiyseniz, hamilelik doğum ve sonrası için çalışmadığınız süreçten eşiniz de size aynısı yapsa nasıl hissedersiniz? Böyle bir şeyle karşılaşmanız da mümkün olabilir.

Son düzenleme:
Bence sen eşini ezik gibi görüyorsun. Düğün konusundan vs.. Ayrıca öğrenim kredisi öyle 13 19 ayda bitmiyor 3 yıl sürüyor. Ki elinde çalışıyormuş aldığın maaşı veriyorsun da adam parayı kişisel mi harcıyor? Evliler arasında bu para konusunu çok çirkin buluyorum. Madem sonradan başına kakar gibi konuşacaksınız maaşınıza dokundurtmayın

Back
X