Para mevzusu

bahar6198

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2017
292
218
53
Merhaba kızlar
Kısaca paylaşmak istediğim durum şu.Ben evliyim çalışıyorum 1 çocuğum var kardeşim bekar çalışıoyor. Babam arsasına yazlık yapmak için kardeşim ve benden para istiycekmiş kardeşim duymuş.2 katlı yapıcakmış .Kendisinin 100 bini olucak kışa kadar.bizden en az 150 -200 bin isteyecek tahminen .Bizde o kadar para yok. Kredi çekmemizi isteyebilir bu da beni çok zorlar miktar çok yüksek. açıkçası çocuğum var onun geleceği için birikim yapıyorum ayrıca kreşe başlatma durumumuz da var.Masrafımız artıcak .Bir de benim ailem biraz farklı çocuğuma baktıkları için her dediklerini yapmamı istiyorlar sürekli onlara borçlu olduğu hissettiriyorlar . onlar bakmasaymış bakıcıya 2 bin verirmişim işten çıkarmışım para biriktiremezmişim gibi sürekli söylemlerde bulunuyorlar haklılar bişey söyleyemem.Ayrıca yine çocuğuma baktıkları için bana her türlü hakareti yapma azarlama hakları olduğunu düşünüyorlar ve yapıyorlar .Saygısızlar ne yapacakları da belli olmaz babam ve annemin.Sürekli onların suyuna gitmem gerekiyor. Daha neler neler anlatsam bitmez. Dengesizler biraz.Kız kardeşimi annemin telefonunda yanlış bişey yapmış ve telefon kapanmış açılmamış o gün sonra telefoncuda yaptılar kolay bişeymiş. Bir bağırdı babam ona defol evden dedi kovdu .Kaçgün ağladı kardeşim . Yani açıkçası taa çocukluğumdan gelen yaşanmışlıklarımın aşağılanmışlıklarımın da etkisiyle kredi çekmek borca girmek vs.istemiyorum. ki ben onlardan istesem yıllar sonra mesela bu verdiğimi unuturlar çünkü 1 yıl yada 1 ay sonra benimle en ufak bi olayda küsüp evlatlıktan red etmeleri de bi ihtimal.Ev yapılınca tabiki alınacak koltuk vs.yardım ederim alırım.Bu evlerine de aldım zaten salon takımı ütü vs...
Siz olsanız napardınız nasıl bi konuşma yapardınız kırmadan
Gerçi ne dersem diyim kızacaklar aşağılayacaklar işime laf edicekler çocuğa bakamayız artık bile derler

Çocuğunuza baktırmayın zaten öyle bir ortamda. Bakıcı tutun. Alınacak yazlığa gücünüz ölçüsünde, size dokunmayacak ölçüde cüzi bir yardım etmek isterseniz edin, canınız istemiyorsa, yalnızca zorunlu hissediyorsanız onu da etmeyin. Sakın borca filan girmeyin.
Annenize babanıza bağımlı etmişsiniz kendinizi, böyle olmaz.
Evlatlıktan reddecekler diye de korkup durmayın 5 yaşında değilsiniz. Keyfi harcaması için kendi kızı çocuğunun rızkından kısıp kredi çekip borca girmedi diye evlatlıktan reddedecek adam bırakın reddetsin.

Konuya değil ama başka bir yorum yapıcam dengesiz dediğiniz ailenize bence çocuğunuzu bırakmayın, onu da onlar büyütüyorlar ve sizin yaşadığınız aşağılanmaları travmaları çocuğunuz da yaşayacak, bakıcıya para verin hem manevi yükten kurtulun hem de çocuğunuz böyle bir ortamda büyümesin

Her evin kesesi kendinedir.!!
Be münasebet canım anne babadır tabiki bir ömür baştacı ama herkesin bir düzeni var.Borca girmeniz çocuğunuzun hakkına girmeniz demek.Yazlıkları da olmayıversin.
Gerekli konuşmayı düzgünce yapıp gösterdikleri tepkiyi de hiçe sayın.Sizin huzurunuz kaçacağına anne babanız yazlıksız kalsın

Hem borca girip hem de üstüne bu kadar laf işitip strese girmeye gerek var mı? Çocuğu bakıcıya verin, kreş yaşı gelince de kreşe.

Konuya cevap değil ama benim de merak ettiğim bir konu var. Acaba aileler çocuğa bakarken onlara para vermek gerekiyor mu? Ben henüz doğum yapmadım ama sanki ben de kendimi borçlu hissederim gibi geliyor. Onlar böyle hissettirir mi bilmiyorum ama değişik bir durum.

Oyle insanlara cocugu baktirmaz ve bir sekilde o evden ciktim diye mutlu olurdum.Ayrica beni red falan edeceklerse bu beni uzmek yerine mutlu ederdi.Psikolojikmen yaptirimlarindan kurtulurdum.

Aileniz yeni böyle olmamış, hallerini tavırlarını biliyorsunuz, baştan çocuğunuza bakmayacaklari bir çözümü bulmaliymissiniz.
Anne baba oldular diye size hakaret edip , istedikleri herşeyi yapmaya hakları yok.
Bu bahsettiğiniz tarzda anne baba çocuğunuza da nasıl bakıyordur kim bilir?
Çözümünüz çocuğunuzu bakıcıya da kreşe vermek yaşına göre.
İstedikleri parayı da vermeyeceksiniz elbette, açık açık söyleyin bunu. Zaten olmayan bir parayı istiyorlar.

Son düzenleme:
Pardon böyle kötü yaşanmışlklarınızn olduğu ailenizi çocuğunuzu nasıl baktrtıyorsunuz?

Ben de bunu anlamıyorum.
Travmalarım var diyor, aşağılanmışlıklarım var diyor, saygısızlar, dengesizler, hakaret var diyor, ama çocuğuna baktırıyor.
O çocuğun nasıl bakıldığının hiç mi önemi yok?
Aynı travmaları o da yaşayacak.
İnsan kendi yaşadıklarından yola çıkarak çocuğunu öyle bir ortamda bırakmaya nasıl çekinmez, evlat en değerli şey.

Bu insanlara cocık emanet etmek bence burdaki tek ve en önemli sorun.
Yok paramız kredi cıkmaz bize okadar diyin olsun bitsin.150 bin krediyi zaten her isteyene de vermez banka.

Size tavsiyem elinizden geldiğince kimseden yardım istemeyin, iyi de olsalar kötü de olsalar eşinizle kendi kendinize yetin. Aile yardımı seçeceğini çok çok mecbur kaldığınız durumlarda, gönüllülük halinde değerlendirin. Kesinlikle istenmeyen durumlar illa ki oluşuyor ve insanlar başta gönüllü olsalar da bir süre sonra haklı olarak bıkıyorlar. Herkesin bir hayatı var.

Ben de öyle düşünüyorum ama hem annemin hem kv evi bana çok yakın. Onlar varken bir bakıcı tutmam çok saçma olacak. Yani onların bakmak isteyeceğini düşünüyorum ama ben de sizin gibi düşünüyorum, zamanla bana iyilik yapıyorlar çocuğuma zorla bakıyorlarmış gibi bir havaya girmelerini istemem. Kv bir şey beklemez ama annem para bekler gibi geliyor.

Maddi durumlarina bagli. Hicbir sosyal guvencesi yoksa,ya da emekli maasi bile yoksa elbette verilmeli. Ama mesela benim annem emekli ogretmen, cocuga baksa para vermem,hediyeler alirim jest anlaminda o kadar

Psikolojik durumlari cocuk bakmaya pek elverisli gibi degil sanki. Daha cok sogusleme modundalar. En basindan baktirmamaliydiniz cocugunuzu,cunku taniyorsunuz ki boyleler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…