• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Para Mevzusu

Belki sevdiğin için bazı şeyleri göremiyor olabilirsin ama sana sana yapılan yorumlara gayet olgunlukla cevap verebilmene sığınarak bu yorumu yapıyorum umarım kırılmazsın. Konuşmanın tümünü okuduğumda bana inanılmaz samimiyetsiz geldi verince iyisin "seni seviyorum aşkım", vermediğin anda kötüsün "kes lan !" . Sana şu ana kadar yapmış oldukları tamamen senin altında kalmayacağını ve iyi niyetini bilmesinden ve misliyle verdiklerinin ona döneceğini bilmesindendir. Kusura bakma ama çok kurnaz ve samimiyetsiz bir insan. Ve sadece denemek için birgün paranın olmadığını ya da veremeyeciğini söyle anında arkasını dönüp gider emin ol. Sakın kendini kullandırtma, eminim o üç yapıyosa sen beş yapıyosundur. Sadece birgün onu dene. Ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksın.

Yine içim şişti yorumları okurken:9:

Her borç isteyen para yiyici olsaydı ohooo demek istiyorum arkadaşlar. Kız 4 yıldır tanıyor bu adamı. Sizce 4 yılda az buçuk dank etmez miydi hep para benden çıkıyor bu ne diye, sizin demenize göre?

Kaldıki ilk senelerde olur o aşktan göz görmeme durumları, kaldıki arkadaş 18 yaşında da değil. Arada bir durup düşünüyordur ilişkisini...

Her yorumda borcuna sadık, aldığını kesin geri verir, bende yoksa o bana verir demiş. Sevgilisinin uslubuna gelince kimsenin sevgilisiyle ne şekilde konuştuğunu bilemeyiz. Mesela bana sevgilim darılıp surat asınca bile gel len buraya diye çeker sarılır. Ama onu nasıl tatlı söyler. Şimdi buraya konuşmayı kopyalasam çoğunuz ayy bu adamla sakın evlenme, ne öyle lan, lun terbiyesiz!!!! dersiniz. O seni seviyorum deyişi de bu durum aralarında normal olduğu için çok istenilen bi'şey yapılınca söylenen şebeklik cümlelerinden biridir. Ben de sürpriz yapıp yemeğe götürünce "ayy seni çok seviyorum" diyorum. Aç karnımı doyurdu dur iki güzel şey söyliyim de bidaha götürsün doyursun diye değil:9:

Bu arada soran olursa diye söylüyorum. Sevgilim öğrenci, yeri geliyo parası bitiyo 23 yaşında sürekli babasından isteyemiyo, onu en iyi ben anladığım için ben de veriyorum arada pişman mıyım değilim. Çünkü o da bana fazlasıyla yapıyo.

Bence uygun dille paranın önemli olmadığını, bu zamana kadar da olmadığını, ama ilerisini düşündüğün için bu harcamayı gereksiz bulduğunu yargılamadan anlat. Ama fırsatta çok cazip açıkcası, kaçırmak istememesi çok mantıklı aslında:26:

Şu zamana kadar uzayıp giden konunun bugünkü durumu beni çok gerdi.
Takip ettiyseniz eğer daha önce 500 istediğini ama sonra ben alma bilgisayar dediğimde geri yolladığını falan bilirsiniz. Dün beni çıkışta arayıp adamın para istediğini ve acil 600 yollayıp yollayamayacağımı sordu. Yolladım. Maaşı alınca veririm sana dedi.
Bugün maaşı almış bana sordu ne yapayım telefon alayım mı diye. Ben de ne yaparsan yap dedim sanki benim söylediklerimi dinliyormuş gibi neden soruyorsun ki dedim. Ortam biraz gerildi, sonra bana parayla napıcamı sordu. Ben de altın alacaktım ama sonra kurban için ayırmaya karar verdim ve kurban keseceğimi söyledim. O da "he tamam gerçi sen nasıl olsa kurbandan önce maaş da alacksın" dedi. Sonra bir altının varmış gib, davranalım flan dedi.

Şu an anladığım kadarıyla kendisi bu ay telefon alacak ya da kredi kartına bi miktar yatırıp limit açıp taksitle alacak. Kalan parasına da sağa sola borç verecek ve benim bir altınım varmış gibi davranacak.

Para meselesine değil ama bu kadar düşüncesiz olmasına ve benim inatla bilgisayar alma dememe rağmen almasına, bunun için o kadar kavga etmemize rağmen dönüp benden tekrar para isteyebilmesine inanılmaz sinir oldum.

Takip ettiyseniz eğer daha önce 500 istediğini ama sonra ben alma bilgisayar dediğimde geri yolladığını falan bilirsiniz. Dün beni çıkışta arayıp adamın para istediğini ve acil 600 yollayıp yollayamayacağımı sordu. Yolladım. Maaşı alınca veririm sana dedi.
Bugün maaşı almış bana sordu ne yapayım telefon alayım mı diye. Ben de ne yaparsan yap dedim sanki benim söylediklerimi dinliyormuş gibi neden soruyorsun ki dedim. Ortam biraz gerildi, sonra bana parayla napıcamı sordu. Ben de altın alacaktım ama sonra kurban için ayırmaya karar verdim ve kurban keseceğimi söyledim. O da "he tamam gerçi sen nasıl olsa kurbandan önce maaş da alacksın" dedi. Sonra bir altının varmış gib, davranalım flan dedi.

Şu an anladığım kadarıyla kendisi bu ay telefon alacak ya da kredi kartına bi miktar yatırıp limit açıp taksitle alacak. Kalan parasına da sağa sola borç verecek ve benim bir altınım varmış gibi davranacak.

Para meselesine değil ama bu kadar düşüncesiz olmasına ve benim inatla bilgisayar alma dememe rağmen almasına, bunun için o kadar kavga etmemize rağmen dönüp benden tekrar para isteyebilmesine inanılmaz sinir oldum.
Eminim yazanlar olmuştur ama ben tekrar söyleyeyim, uzun zamandır birlikte olsanız da size karşı olan davranışları çok çok yanlış. Elbette borç alıp verebilirsiniz. Fakat bu kişi sizden borç almıyor resmen maaşınıza ortak oluyor. Ne demek yahu altının varmış gibi davranalım demek? Evli değilsiniz ama karşısınızdaki çift maaş alıyormuş gibi davranıyor ve bunu yaparken anladığım kadarıyla hiç de yüzü kızarmıyor.
Alın maaşınızı verin annenizin eline, ben de hiç para yok aileme veriyorum artık hepsini deyin bakalım ne yapacak?

Bir önceki yorumumu okudun canım son yazdığını okuyunca diyeceğim şu; keşke vermeseydin son istediğinde. Yani ben de veriyorum ama arada yok demeyi bilmek lazım. Çünkü insanoğlu böyle işte. Nasılsa sevgilimin şu an acil bi'işi yok der dışarıya olan borcunu verir, sana borcunu illa ki verecektir ama gel gör ki bu aşamada sen çoktan yıpranmış olursun tavrına:26:

Bi'de bence bu kadar yüksek miktar vermeyin birbirinize. Hani borcum var dese neyse de senden borç alıp telefon falan alması saçma şu an.

evli bayanlar bile eşinden gizli birikim yapmak zorunda kalırken,sevgiliye bir dk içerisinde 500 tl yollamak:52:inanılır gibi değil..
oda bana veriyor isteyince demişsin,
''kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez''derler,onunkisi o hesap canım.
allah sonunu hayır etsin senin..

Bi iki saat once soyledi. Yaptiklari bi isten para gelmis. Telefon bakmaya gidicem dedi. Ne kadar gelms su an nerde durum nedir bilmiorum. Yarin sehir disina cikcam dis teli tedavisi icin gidis biletini aldim. Hesabimda 100 lira var. Kredi kartimi da bi hafta once iptal ettirmistim gereksiz harcamayayim diye. Uzuldum ve sinirlendim gercekten.

Bi iki saat once soyledi. Yaptiklari bi isten para gelmis. Telefon bakmaya gidicem dedi. Ne kadar gelms su an nerde durum nedir bilmiorum. Yarin sehir disina cikcam dis teli tedavisi icin gidis biletini aldim. Hesabimda 100 lira var. Kredi kartimi da bi hafta once iptal ettirmistim gereksiz harcamayayim diye. Uzuldum ve sinirlendim gercekten.

Ya dediğim gibi para alma verme işini tuhaf bulmuyorum canım ama 500 tlyi nasıl gönderebiliyorsunuz ki. Zaten taraflardan biri elini bu kadar bol kullanmasa bu kadar yüksek meblağlar isteyemezdiniz birbirinizden. Ben babamlardan, ablamdan falan böyle rahat isteyemem 500 tlyi:26:

Yani insanız borcumuz olur, yeri gelir sevgilim çok sıkışır birinden borç alır ödeyeceği zaman eli hala rahatlamamış olunca borcu ben kapatırım sonra bana o para gelir. Ama miktar en fazla 50dir. Ben onun karısı değilim ki benden rahatça 100,500 isteyebilsin hiç yüzü kızarmadan:26:

Senin hatan bu kısımda olmuş, bence uygun dille ya sana gönderdim ama şimdi de ben çok sıkıştım aşkım ya de. Sevgilin çok rahata almış bu olayı. Şimdi sanki bir milyar istese hemen saniyesinde gönderebilecekmişsin ve senin o paraya ihtiyacın yokmuş gayet bolluktaymışsın gibi bir izlenim vermişsin...

Uzun zamandır birlikteymişsiniz,
pek çok kişi de söylemiş ama ben de söylemeden geçemeyecegim.

Konuşmada görünen aynen şu,
para hesaba geçer geçmez erkek arkadaşının tavır degiştirmesi...

Bak şimdi de onun eline para geçmiş,
eline para geçer geçmez sana borcunu ödemesi gerekirken,
kendine telefon bakmaya gidiyor...

Bu adamla evlilik düşünme sakın,
çünkü ne iyi bir eş ne de iyi bir baba olur ondan...
Sorumsuzluk diz boyu...

Son düzenleme:
Dun gece dusuncesizligini soyledigimde bana hak verdi. Gidip parayi yatircam dedi. Ben tabi ki istemedm su an beni daha cok sinir etme mevzu para meselesi degil senin tavirlarin dedim. İnadima gitma yatirmis daha cok sinir oldum gercekten. Buyuk bi kavga cikti ama ise bakin ki ben haksizmisim. Madem derdim paraymis yatirinca uzatmamam lazimmis.illa hakli olmak icin bisey bulma.derdindeymisim falan. Biktim.

valla canım çok saygısızca konuşmuş bence seninle, insanda azcık gurur olur onur olur. hani acil bi ihtiyaç olsa neyse, kendi işi olsa neyse. ben kendimden örnek vereyim. benim de sevgilimin laptopa ihtiyacı var. ama biz bunu bu yıl asla alamayız, kenarda birikmişimiz var ama alamayız, ondan daha önemli gereksinimlerimiz var. seneye aynı yerde yaşayabiliriz, o yüzden para topluyoruz, daha rahat geçinmek için, hastalık olur vs. o yüzden kenarda olsun diyoruz. biz de çok gördük kampanyalar, 2000 tl lik pc 1000 tl ye indi, ama almadık. dün sevgilim hasta oldu, bi ilaç öğrendim çok iyi geliyomuş, onu al diye başının etini yedim, gene de almadı, para gitmesin senin atanıp atanmıcağın belli değil dedi, ben de kpss ye gircem bu yıl, iş garantim olmadığı için okul bitince boşluğa düşmiyeyim diye biriktiriyoruz işte. en sonunda bugün ben gittim aldım o ilacı, cimrilik de yapmamak gerek yani sırf para toplıcaz diye, hastalık bu sonuçta. ama böyle pc tel gibi şeylerde hatta bana sorarsan hiçbir şeyde senden para istemesine izin verme canım. diceksin ki uzun yıllardır sevgiliyiz, güveniyorum diceksin. benim de 7,5 yıllık ilişkim var. tabii ki bi yerden sonra senin paran benim param olmuyo, bizim paramız oluyo, aynı evli gibi. ama bizim paramız demek, o parayı sorumsuzca harcamak demek değil.

Ben daha esimle bile bu mevzulari bu kadar derinlemesine konusmuyorum.Siz daha simdiden 40 yillik evli gibi muhabbetlere girmissiniz hos degil.

canım üç aşağı beş yukarı bizi gördüm. bizim hesaplarımız ortak böyle para transferi yok ama giden paradan sonra ikimizde açıkta kalabiliriz gibi bir durum var.
bazı şeyler erkekler için önemli.. benim sevgilimde de vardı teknolojik alet hastalığı.
bir ayda 2 tane s3 aldık biz. biri nakit diğerini de 4 ayda ödedik. üstelik o zaman fiyatları 1970 liraydı.
aldık sonra onunki bozuldu benimki bozulmak üzere vs..
bir şekilde geçti bu telefon alma isteği.
uzun bir süre eski telefonu kullandı, şimdide htcnin bir telefonunu aldı indirimden 500 lira civarı.
şimdi evlenmeden para muhabbetine girmeyin diyenler olmuş ama uzak şehirlerde yaşayanlar için çok gerekli oluyo.
sevgiliniz yanınızdayken size bir şey ısmarlayabilir yanınıza gelirken biraz alışveriş yapabilir. ama böyle ilişkilerde bu durum yok. üstelik yol parası ayrı bir dert. yanına gidecekken paranız yoksa arkadaştan değil sevgiliden para isteniyor.
her neyse olay hakkındaki görüşlerim seni düşündüğü için bilgisayarda diretmiş. sonuçta ihtiyacın var bir sene sonra 2500 vermektense şimdi 600 verin. çok haklı.
kendi telefon isteğini de biraz bencilce yapıyor ama erkeklerin çocuktan bir farkı yok.
alma desen kavga çıkar, küser bir de..
en güzeli zorlukları yaşayarak öğrenmeleri.
sonra söylemene bile gerek kalmadan öğreniyorlar zaten.
sıkma sen canını hiç..

5 Ay öncesinin konusu arkadaşlar.Heralde sorunlarını çözmüşlerdir:26:

ya bu kadar ortak keseler hayat müdahaleler filan evlenmeden sorun çıkarması çok normal biraz hayatınızı izole edin . her şeyinizi paylaşmayın .

Bu konu neden hortladı ya :)
Sorunun sonucunda aldığı telefon çok fazla işine yarıyo hatta ben de aynısından almayı düşünüyorum. Yolladığı macbook içinse şu kadar söyleyeyim artık mac'ten başka bilgisayar kullanmam. Ben resmen işkence çekiyormuşum eskiden:) Çok ön yargılı davranmışım aslında, çok da gerekli değildi aldıkları ama şu an bakıyorum da zaten evlenemiyoruz çünkü atanamıyorum İstanbul'a :)

Para isteme mevzusuna gelince, kendisi öyle yüzsüz bir insan değildir. Bakarsanız ben de ailemden para falan isteyemem ama erkek arkadaşımdan isterim çünkü onun verdiği güven farklı. Bu güven benim hoşuma gidiyor aslında. İhtiyacım olduğunda düşünmeden yardım edeceğini bilmek başka bunu kötüye kullanıp her seferinde istemek başka. Ben biraz fevri davranmışım.

Bu isler hep boyledir...
Biri gelir sevgilisi, esi ya da nisanlisi hakkinda sitem eder, yazar, dert yanar...
Ama aradan iki-uc ay gecer, soz konusu sevgili ya da es aslinda cok haklidir, cok da iyi niyetlidir...konu sahibi sadece fevri davranmistir:))))

Son düzenleme:
Bu isler hep boyledir...
Biri gelir sevgilisi, esi ya da nisanlisi hakkinda sitem eder, yazar, dert yanar...
Ama aradan iki-uc ay gecer, soz konusu sevgili ya da es aslinda cok haklidir, cok da iyi niyetlidir...konu sahibi sadece fevri davranmistir:))))

Sanırım biri hakkında sitem etmek onun kötü niyetli olduğunu veya haksız olduğunu göstermez. Bundan olabilir mi fikirlerin zamanla değişmesi?

Bence bu işler hep şu şekilde: biri gelir bir şeyden dert yanar insanlar tamamen farklı boyuta taşır kişi bunu kastetmediğini asıl problemin farklı olduğunu anlatmaya çalışırken sıkılır. KK kadınları da 3'e ayrılır.
1:Saygısını koruyarak kişiyi uyarmaya çalışanlar, bunlar tatlı dille akıl verirler.
2-Saygısız bir dille eleştirip ağzına geleni sayanlar ve kişiye, sevgiliye yüklenenler ve "hemen ayrıl"cılar.(ki bunlar en çok beğeniyi alır)
3-Bir de tamamen ayrı telden çalanlar var.

Benim konumda da 3. maddedekiler çoğunlukta oldu, genelde benim akıl istemediğim konular üzerine yoğunlaşıldı. Onun rahatça para istemesi mesele değil, bizim konuşma tarzımız böyle, benim bu konudaki sıkıntım bundan kaynaklı değil dememe rağmen hala bu konulara yoğunlaşıldı.
Şu anda da gereksiz yere 5 ay sonra hortlamış durumda. Bu meselenin üstüne neler neler yaşandı, iyi kötü kararlar alındı ve bir şekilde konular kapandı:) Tıpkı bu konuda olduğu gibi...

Back
X