- 8 Eylül 2014
- 1.094
- 1.194
- 333
- Konu Sahibi Baklavadeseni
-
Evet bunuda düşünüyoruz. Ama özel sektördede iş garantisi yok. İşten çıkarmak o kadar kolay ki. Su an çalıştığı firma işten çıkarma konusunda güven vermiyor bize 4 5 aydr çalısıyor. Önümüzüde göremiyoruzben böyle bir değişiklik yapmazdım. devir gün geçtikçe zorlaşıyor, aktif genç yaşımızda kazanıp yapabildiğimiz kadar kendimizi güvence altına almazsak ilerde ya da başımıza bir aksi durum geldiğinde iyice zorlanırız. sabit memur maaşıyla da uzamazsınız da kısalmazsınız da ha kısalabilirsiniz bile gerçi. özel sektörde bu kadar iyi pozisyondaysa devam derim.
Kamu nun tek çekici yanı izinleri tatillerinin çok olması. Eşimde kararı bana bırakıyor çünki yoğunluğundan sürekli şikayet ediyorum. Mesleği mühendis.Ben olsam kamuda olmasını istemezdim 2.5 kat çok çok iyi bir para . Ekonomik sıkıntı olmaz , daha iyi bir yaşam ve birikim yapmak acısından bu şekilde devam etmek daha mantıklı.kârı koca hayatınızı yaşarken birikimde yaparsiniz yani maaş bitti derdi olmaz bana göre eşinizin işi nedir çok merak ettim 2.5 katı çok iyi bir para çünkü . Birikim yaparak araba bile alırsınız .
Doğru tercih.Hanımlar forumu sürekli takip ediyorum. Benimde bir derdim var görüşlerinizi yorumlarınızı merak ediyorum. Evliyim. 1 çocugum var. Küçük bir ilde yaşıyoruz. Ailelerimizden uzaktayız. Kamuda öğretmenim. Bir köy okulundayım. Merkeze gelmem için 4 5 yıl daha köyde çalısmam gerekiyor. Eşim özel sektörde çalısıyor. 4 5 ay önce iş değişikliği yapıp baska özel bir firmaya yönetici olarak geçti. Maaşı gayet iyi benim 2,5 katımı kazanıyor. Firma çokta güzel bir araç tahsis etti. Ama yoğun çalısıyor haftanın 6 günü. Sadece pazar günleri evde. Evlendiğimzden bu yana hep yoğundu. İş değişkliği yapmadan önce kpss ye girmişti ve atanacak. Dolayısıyla atanırsa zamanımız daha çok olacak ama aldığı maaş yarı yarıya düşecek. Ve tabi ki arabamızda olmayacak. Çok kararsızm. Hem köyde çalısmak benim için çocukla çok yorucu hemde Eşimin yoğunlugundan çok yıprandığımı hissediyorum ama maddi olanaklarıda düşününce acaba yanlıs bir tercih mi olacak kamuya geçmek. Fikirlerinizi merak ediyorum.
Çok zor bi karar. Bidr kararsız bi insan olunca hepten işin içinden çıkamaz oldumDoğru tercih.
Benim için para değil zaman
Bence karar verecek bişey kalmamışÇok zor bi karar. Bidr kararsız bi insan olunca hepten işin içinden çıkamaz oldum
Daha tercih yapmadık. Ama yaparsak kesin atanacak. Tercih yapalım mı yapmayalım mı ikilemindyzBence karar verecek bişey kalmamış
Eşinizin atanması kesinleşmiş netice de
YapınDaha tercih yapmadık. Ama yaparsak kesin atanacak. Tercih yapalım mı yapmayalım mı ikilemindyz
Teşekkür ederim değerlendirecegim
Kamuda muhendisim kesinlikle kamu diyorumKamu nun tek çekici yanı izinleri tatillerinin çok olması. Eşimde kararı bana bırakıyor çünki yoğunluğundan sürekli şikayet ediyorum. Mesleği mühendis.
Mesleği mühendis ama meslek lisesinde öğretmen olarak atanacak. Keske kamuda mühendis olsaydı. Öğretmenlik içinde fikriniz aynı olur muyduKamuda muhendisim kesinlikle kamu diyorum
Bu durumda bilemedim. Hakkinizda hayirlisi olsunMesleği mühendis ama meslek lisesinde öğretmen olarak atanacak. Keske kamuda mühendis olsaydı.
Teşekkür ederim. Bebeğiniz sağlıkla güzelliklerle doğsunBu durumda bilemedim. Hakkinizda hayirlisi olsun
Bizide bu korkutuyrBen olsam kamuyu seçerim. Özel sektörde hiç bir zaman garanti yok
Yani özelde mühendis şuan ve kamuda öğretmen olacak öyle mi.Mesleği mühendis ama meslek lisesinde öğretmen olarak atanacak. Keske kamuda mühendis olsaydı. Öğretmenlik içinde fikriniz aynı olur muydu
Yani özelde mühendis şuan ve kamuda öğretmen olacak öyle mi.
O zaman işler değişir
Mühendis bence öğretmenden daha üst bir etiket .
Ben etiketi için özelde mühendis olarak kalırım yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?