Para ne için kazanılır?

Fulya irem2311

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2016
395
218
33
Arkadaşlar merhaba. Çok dertliyim bu konuda.son bir kaç gündür kendimi sıkıyordum. İki saattir de hıçkıra hıçkıra ağlıyorum.. Gerçekten para ne için kazanılır?
Üni. Öğrencisi iken çok fazla maddi sıkıntı çektim. Aç uyuduğum geceler oldu. Ailemin durumu iyi değildi, harçlığım sıkıntılıydı. Bazen hiç yoktu.
Evet artık eskisi gibi aç uyuyup, parasızlıktan ağlamıyorum. Ama artık parayı nasıl kullanacağımı şaşırdım. Atandığımdan beri borç ödüyorum. Evlilik-düğün masrafları, eşya, faturalar, aidatlar, aileme ara ara gerekli yardımlar.. biraz para biriktirdim. Sonra altın. Sonra araba alacağız, hadi hepsini ver, üstüne kredi çek araba al veya ev al. Almazsan biriktirmenin amacı yok, alsan borcun bitmiyor. Kıyafet, parfüm, mutfak eşyası, gezmeler, dışarda yemeler.. hepsi bir yere kadar. Zaten gösteriş için bir şeyler alıp kullanmak asla bana göre olmadığı için böyle bir amacım yok. Paranın bu anlamda değeri Yok yani bende. Ama Bazen 50tl için akşama kadar ayakta dur çalış, haftasonu dinlenme, çalış. Sonra da git 10 dk. İçinde 100 tl.lik alışveriş yap. Sadece etrafımdakilere yardım etmek iyi geliyor. Geçen Öğretmenler gününde kimselerin uğramadığı küçük bir okula gittim, ufak bir hediye alıp. Öğretmenler çok mutlu oldular. Bir şeye ihtiyaçları olup olmadığını sordum. Bir iki çok ufak çaplı bir ihtiyaçlarına yardım ettim. Bunu niçin anlatıyorum. Bu tür yardımlar, ya da gerçekten iyilik amaçlı yaptığım şeyler ufak da olsa mutlu ediyor beni. Yani çok şükür ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz. Ama ben mi abartıyorum bilemedim, hep mi böyle olmalı. Yaşamak için mi kazanılıyor para.. hep harcamak için mi. Biriktirmenin amacı yok.. biriktir biriktir napcaksınız. Bir şeye kullanmak lazım.. başka türlü, harcamanın da bir Gayesi ve Sonu yok ama. Biraz kafa karışıklığı ve ağlar vaziyette yazıyorum. Kusura bakmayın anlatım bozuklukları için..
Sahi para ne için kazanılıyor??

Son düzenleme:
iyi güzel ev araba önemli ama kendiniz için ne yapıyorsunuz? anladığım kadarıyla geliriniz iyi,bir hobiniz var mı ya da ne bileyim küçük kaçamak tatiller yapıyor musunuz? bence hayatınıza böyle şeyler katmak kazandığınız parayı size anlamlı kılabilir.

ben parayi guzel yasamak ve cocuklarim icin kazaniyorum
yani ev aliyim onu aliyim bunu aliyim derdim yok
aksam disarda kocamla bi raki balik yapamiycaksam o paranin anlami yok benim icin
tabi bundan da onemlisi cocuklarimin egitimi icin calisiyorum , buyugu ozel okulda , en buyuk amacim ikisine de cok iyi egitim imkanlari sunmak
herkesin para kazanma amaci farklidir ( temel gereksinimler haricindekini soyluyorum)
dedigim gibi benim icin oncelik egitim sonrasi yeme icme tatil vs gibi keyfi ihtiyaclar

iyi güzel ev araba önemli ama kendiniz için ne yapıyorsunuz? anladığım kadarıyla geliriniz iyi,bir hobiniz var mı ya da ne bileyim küçük kaçamak tatiller yapıyor musunuz? bence hayatınıza böyle şeyler katmak kazandığınız parayı size anlamlı kılabilir.
evet bazen tatile çıkıyoruz.senede bir veya iki. Hobilerim de var. Öyle masraflı şeyler değil.. yani sırf para sıkıntısı çekmemek içinse tamam, amacına ulaşıyor. Ama daha farklı bir amacı olabilmeliler. Kazanmanın önemi ve değeri olmalı diye düşünüyorum. Sürekli borç ödemek zor geliyor yani..

Ben parayı ihtiyacı olan insanlar, hayvanlar, yaşamak için ihtiyacım olan temel şeyler ve gezmek için kazanıyorum. Herkesin amacı ve baktığı yer farklı. O yüzden seni ne mutlu ediyorsa onun için kazan ve onun için harca.

Suan calismiyorum calismak icin sinavlara hazirlaniyorum, cabaliyorum bu yonden cevap verebilirim. Ilk amacim oglumun egitimi,birikim yapip yaslaninca rahat gecinebilmek, belki biraz suan icin daha cok diledigimi yapabilme ara sira tatil olur, gezme tozma, bir de her insan sever heralde yardim etmeyi, o gonul rahatligi ihtiyaci olanin yuzunu guldurdugunde ki o huzur hicbir harcamada yasanmiyor. Hepsinden ortaya karisik yani. Esime destek olup bunlari beraber yapabilmek istiyorum.

Yalniz ben niye agladiginizi anlamadim. Senede iki kere tatile gittiginize baskalarina yardim ettiginize gore maddi sikintiniz cok da yok. Borc rahatlikla odenebiliyorsa sorun yok ki. Hayatin amacini mi bulamadiniz? Yani para iste gecinip gitmek icin yasiyoruz. Cok da anlam yuklememek lazim bu dunyaya. Sunun surasinda en fazla 60 sene omrumuz var.

Çok anlayamadım sorunu ama
Para hem biriktirilmeli hem harcanmali
Ev alacağım araba alacağım arsa alacağım diye bir cafeye gidip çay içmeyi unutanlardanda olmak istemem

Har vurup harman savurup kredi kartlarına abanip ay sonunu getiremeyenlerdende olmak istemem

Ikisinin ortasını bulmak lazım

Kaliteli yaşamak,hayat standartlarımı arttırmak,kimseye muhtaç olmamak,çocuğumun geleceği vs vs.. için gerekli para bana.
İyi yaşamak,istediğim yerde tatil yapabilmek,bişey alırken düşünmemek,geleceğe yatırım yapmak,iyi arabaya binmek vs vs benim için önemli..

Yalniz ben niye agladiginizi anlamadim. Senede iki kere tatile gittiginize baskalarina yardim ettiginize gore maddi sikintiniz cok da yok. Borc rahatlikla odenebiliyorsa sorun yok ki. Hayatin amacini mi bulamadiniz? Yani para iste gecinip gitmek icin yasiyoruz. Cok da anlam yuklememek lazim bu dunyaya. Sunun surasinda en fazla 60 sene omrumuz var.
Çünkü çok doldum. Geçen sene para biriktirmeye çalıştım, az biraz vardı. Şimdi yeniden başka bir yatırım için hepsini kullanacağım. Yatırım yapsan bir dert yapmasan bir dert. Eğitim konusunda çocuğumun birincil eğitmeni olarak kendimi görüyorum. Ben ona öğretmeye çalışıyorum çoğu şeyi.

Kaliteli yaşamak,hayat standartlarımı arttırmak,kimseye muhtaç olmamak,çocuğumun geleceği vs vs.. için gerekli para bana.
İyi yaşamak,istediğim yerde tatil yapabilmek,bişey alırken düşünmemek,geleceğe yatırım yapmak,iyi arabaya binmek vs vs benim için önemli..
İstediğim yerde tatil yapamıyorum mesela. Venedik, Londra, Paris.. bunların hiçbirine gidemedim

Çünkü çok doldum. Geçen sene para biriktirmeye çalıştım, az biraz vardı. Şimdi yeniden başka bir yatırım için hepsini kullanacağım. Yatırım yapsan bir dert yapmasan bir dert. Eğitim konusunda çocuğumun birincil eğitmeni olarak kendimi görüyorum. Ben ona öğretmeye çalışıyorum çoğu şeyi.
Yani yatirim yapmak mi istemiyorsunuz? Sizi rahatsiz eden bu mu? Esinizle konussaniz biraz daha az birikim yapsaniz.

Önce karın doyurma sonra barınma benim için paranın amacı. Kira 500Ken 1500 krediyle ev almam sanırım. 10 yıl oraya bağlanacak bir parayla şehre yakın bir otelde değil daha uzaklarda bir yere tatile giderim.
Belki de yaptığınız kaçamaklar sadece dinlenmektir. Bu da verimsiz olabilir, bir gün çocuğum olursa Ben de isterim evi olsun ama o sürede tek hayatı okul ev olacaksa varsın o da kirada otursun yaşımız yettiğince bizle birlikte görsün etrafı. Hemen ev araba diye şartlandığımızdan yaşamaya paranın tadını çıkarmaya vaktimiz kalmıyor diyen olur 10 20 yıl sonra ev senin, ama o zaman da geriye dönünce ne kadar boş bir hayat geçirmişim deniliyor

Hayat standartlarını artırmak, daha iyi bir hayat sürebilmek için kazanıyoruz biz. Bunun içine temel ihtiyaçlarda girer eğitimde, beslenmede, yardımlaşma da hepsi..

Okudum okudum ama hala niye ağladığınızı anlamadım.
Çıkardığım sonuç param var diye ağlıyorsunuz.

Benim için para hayatı kolaylaştırmak ve başkalarına yardım etmek için kazanılır.
Siz de sizi mutlu eden şeyi bulmuşsunuz, düzenli yardımda bulunun istediğiniz yere.

Yani çok mu felsefik baktınız inanın anlamadım.
Ben de bu konuyu düşünürüm ama düşünürüm sadece.

Yani yatirim yapmak mi istemiyorsunuz? Sizi rahatsiz eden bu mu? Esinizle konussaniz biraz daha az birikim yapsaniz.
Evet sanırım yatırım yapmaktan yoruldum. Bu fırsat kaçmaz, su da olsun. Bunda fiyatlar düşmüş derken yaşamaya gücümüz kalmıyor. Bana kalsa otobüse binip her yere gitmek bile yeter. Mesela Marmara şehirlerini de gezmek istiyorum. Ama sadece benim istememle olmuyor. Eşimin boş zamanlarını hesaplamam lazım. Çocukların tatilini vs vs

Okudum okudum ama hala niye ağladığınızı anlamadım.
Çıkardığım sonuç param var diye ağlıyorsunuz.

Benim için para hayatı kolaylaştırmak ve başkalarına yardım etmek için kazanılır.
Siz de sizi mutlu eden şeyi bulmuşsunuz, düzenli yardımda bulunun istediğiniz yere.

Yani çok mu felsefik baktınız inanın anlamadım.
Ben de bu konuyu düşünürüm ama düşünürüm sadece.
Niye ağladığımı ben de anlamadım. Ama sanırım yapmak istediğim bazı şeyleri yatırım için ertelemek artık yordu. Bunu gerçekleştiremediğim için ağlıyorum sanırım.ama gerçekten moralim çok bozuldu.

Niye ağladığımı ben de anlamadım. Ama sanırım yapmak istediğim bazı şeyleri yatırım için ertelemek artık yordu. Bunu gerçekleştiremediğim için ağlıyorum sanırım.ama gerçekten moralim çok bozuldu.
Tamam şimdi anladım
Dengeyi kurmak gerekiyor.
Her an her yerde bir şeyde fırsat var, o fırsatlar kaçmaz.
Ki o fırsatlar bizi gırtlağımıza kadar borca soktuktan sonra ne anlamı var hiç anlamam.
Eşinizle planlayın, istediğiniz şeyin parasını ayırıp yok sayın, bu da ailenize/mutluluğa yatırım.

Back
X