- 19 Mart 2013
- 155
- 78
- 48
- Konu Sahibi naneli_limon
-
princess in love
hayat felsefeniz koca parasi yemek mi
gercekten cok ilginc
ama daha ilginc olan birsey var ki
erkeklerin bu tarz dusuncedeki kadinlari el ustunde tutmasi.
bizdemi boyle yapsak acaba
Evt yine eşim.Kendisinden çok memnunum dünyalar iyisi bi insan ama fazlasıyla sömürülüo diye düşünüyorum. 2günde 100lirayı yok etmesi bugün bi 100 lira daha alması çekmeceden beni düşündürmeye başladı. Zaten çok harcıyo. ve üstüne hiç bişy almıyo sigara yok alkol yok öğle yemeği desen evde yiyor. 2günde 100lira nasıl biter? düşünüyorum düşünüyorum bulamıyorum. 20lira bime gitti ama 80liraya noldu? her sorduğumda benzini bahane ediyor. benzine gitse 50gidyo. 30lirada olsa ne yaptı? ufak para belki ama bizim paralar böyle ufak ufak gidiyo.üstelik nereye gittiğini bile bilemiyorum. ama şüphelendiğim bi duum var tabi annesi ve kardeşleri. Onlara mı veriyo? Ben dişimden tırnağımdan nasıl arttıryım diye düşünürken bizimkisinin ragatlığı beni hasta etti ama bundan sonra hasta olmak yok naneli_limon ALIŞVERİŞ var.Yaşasın kocacım gırtlağımıza kadar borçlu olduğumuz halde beni buna zorladığın için. Borçları nasıl ödersen öde umrumda değil para öyle değil böyle harcanır. Yarın ilk işim minik bebeğimi(daha 40ı çıkmamış) sütümü sağıp babasına bırakıp çılgınca alışveriş yapmak.:)))))) bundan sonra para gitmesin diye sünepe gibi aynı şeyleri giymek yok:) oh beeeee dünya varmış
princess in love
hayat felsefeniz koca parasi yemek mi
gercekten cok ilginc
ama daha ilginc olan birsey var ki
erkeklerin bu tarz dusuncedeki kadinlari el ustunde tutmasi.
bizdemi boyle yapsak acaba
(null)
Pardonda Dr., Piskolog , Piskatri vb uzaktan beri hasta teşhisi koyabiliyorsunuz? Kaldiki Öyle olsa bile bu hakki size kim veriyor?
Veya sadece kiskançmisiniz? Kendinizlen çeliştiniz için ikincisi olabileceğini düşünüyorum. Seven bir eş nefret edercesine tarzi bir deyimde ilk kez okudum ve çok güldüm sabah sabah.
Eşime olan sevgimi size ispatlicak değilim.
Varki harciyorum, olmayan parayi nasil harciyayim değilmi? Hem kaldiki bunun hesabini size vermek zorunda değilim.
İster harcarim ister saklarim sizi ilgilendiren kismi anliyamadim. .
bizimde evliligimizin ilk yillariydi.ben aman biriktirelim diye didiniyordum.kayinvalidede her telefonda borcumuz var harcimiz diyor..istiyorki para yollayalim...borc harc dedigide dugun yapmislarmista ondanmis..sanirsin havai fisekler havada ucustu,bogazda yatta yaptilar dugunu..bizim tarafta olana 1kurus bile para harcamadilar babam yapti...yine bir gun demis ve bu sefer istemis esimden...oda bana sordu.bende onay vermedim.cunku acindirmasina gicik oluyordum o vakit..aslinda birikmisi var ama dokunmuyor..o kardesinin dugunu icinmis..daha cocuk o zaman universite 1 de ne evlenmesi..hala bekar aradan kac yil gecti..
esime dedimki
"bak hayatim,ben ugrasip didinip para biriktiriyorum,marketlerde ne kampanyada onu takip ediyorum.hic cikip ihtiyacim disi bisey almadim..evde israf yapmamaya ugrasiyorum..onlarin birikmisi var bal gibi biliyorsun sende..neden daha yeni evli sayilacak bizim paramizi almaya calisiyor.eger verirsen ben harcamasinida cooook iyi bilirim bakma benim tutumlu olduguma..ben yiyemedikten baskalari somurdukten sonra ne anlami var.gider en kral markalari doldururum eve nasil bittigini anlamazsin bile" dedim..
esimin bana dedigi sey "haklisin,sen olmasan ben para falan biriktremesdim,ugrasiyor didiniyorsun takdir ediyorum ve cok haklisin,bir bahane uydurup veremeyecegimizi soyleyecegim" dedi.
sonra kayinvalide dogumuma geldiginde annem ben o 3 umuz cay iciyoruz.basladi bu yine borc harc demeye..
bende esimin ne kadar savurgan oldugunu,ona kalsa acikta kalip ayin sonunu zor getirecegimizi,ben olmasan duzluge cikamayacagimizi ve onunda bunu onayladigini soyledim laf arasinda..boyle harcamaya devam edersen bende harcarim gorursun dedigimi soyledim..ama lafta kayinvalide yok tabi.esimle benim aramda gecen bi olaymis gibi anlattim..kadina alttan gozdagi verdim..o gun bu gundur bir kere bile para lafi borc lafi yapmadi..anladi yani demek istedigimi..gercekten ihtiyaci olan insanlar olsalar icin el vermez zaten dayanamazsin yardim edersin..bu ilk baslarda klasik kayinvalidelik triplerine girdi galiba..oglumun parasini yiyor ben yiyemedim diye ondan yapti diye dusunuyorum..
(null)
Çok komiksiniz gercekten. Gene iyi güldüm...
Demekki mevkinizi vs bilmiyorum, çok doğru bir tespit, nasilki siz benimkini bilmiyorsaniz.
Yanliş düşünüyorsunuz. Eleştiriye gayete açiğim, ama siz eleştiri değil hakarete bulunmusunuz. Bunun hakkini size asla vermiyorum! Belkide sizin tarziniz bu olduğu için bunun farkinda değilsinizdir. Bana göre hastalikli düşünce vs. Deyimleri eleştiri değildir. Seviye meselesi tabii.
Sizden önceki yorumda beni eleştirilir tarzdaydi fakat uslub çok önemli olduğu için hiç yadirgamadim. Dediğim gibi seviye farki.
Sizinle daha fazla muhatap olup konuyu dağitmak istemiyorum. Sizde bundan böyle bana değilde konuya yorum yazarsiniz daha iyi olur diye düşünüyorum. İyi günler size.
Hayat felsem değil elbet
Ama çevremde gördüğüm bazi yaşanmişliklar ise bana erkeğe çokda acimamak gerektiğini gösterdi. Bununla alakali değildir elbet ama evet eşim tarafindan el üstünde tutuluyorum çok şükür. Bi sıkıntı yok.
Siz hiç eşi çok tutumlu olduğu için karisina madalya takan erkek gördünüz veya duydunuzmu? Ben hiç denk gelmedim ama tam tersi kadin tutumlu davrandikca aman şöyle olsun böyle kisayim dedikçe adamin daha çok savurduğunu çok kez gördüm.
KK da birçok örneklerini devamli okuyabiliyoruz zaten.
valla ben de madalya takanı görmedim. aksine kadın kıstıkça biriktirdikçe kendisine üstüne başına bişey almadıkça günün birinde almak istese erkek onu ona çok görüyor. misal kadın tasarruf etmek için senede bir defa ayakakkabı alıyorsa eşini bu şekilde alıştırıyor. ertesi sene yine ayakkabı almak istese erkeğin diyeceği daha yeni aldın ayakkabı bu ne ayakkabısı geçen sene alınan şeye bunu söylüyor. bunu yapan da bizzat benim babamdı. ama annem öyle alıştırmıştı babamı bir süre sonra varlık için yokluk çekmeye başlıyorsunuz tamam har vurup harman savurmak işyi bişey değil ama erkeği de az harcamaya alıştırmak da iyi değil. ben de alıştırmıyorum. ne demişler eskiler erkeğin iki kaşığı varsa birini kıracaksın.
para harcama konusuna gelince eşim çok harcarsa bende harcarım
bana saçma geliyor, bazı şeyleri illada madalya takılsın diye yapmamak gerek, harcamak harcamamak herkesin kendi tercihi tabiki
ama bence biraz ekonomi yapmak gerek, biz evimizi aldık çok şükür hep ekonomi yaparak eşim demez bana senin sayende oldu diye ama ben biliyorum benim sayemde olduğunu ve artık bir evim var önemli olanda bu değilmi
ekonomiden kastım illada almamak değil, ihtiyaç olanı almak, ihtiyacı kadar almak, yada ucuzluktan almak
kendimden örnek vereyim hep indirim takip eden biriyimdir, özllikle oğlum için sezon sonlarında yaparım alışverişi, taaa 2 ay öncesinden hem ramazan hem kurban bayramlıkları bile hazırdı hemde 2 şer adet, ama bunları çok uygunken aldım durup durupta bekleyip bayram öncesi alışverişe çıksam tümüne belki 50 tl verdiysem, ozamanda bir parçasına bile 50 TL verebilirim
bu konuda kayınvaldem beni çok eleştirir ona göre çok alıyormuşum oğluma oysa ben çokta alıyorsam sadece indirimli zamanda alışveriş yaptığım için görümcemin "az alarak" harcadığından çok daha az miktar para ile sağlıyorum bunu
yani ekonomi birazda budur bana göre
Yaptıgın cok gzuel bırsey, kımse takdır etmese bıle kendı ıstedıgıne sahıp olmussun.
teşekkür ederim arakadaşım
ne demişler yap bir iyilik arif bilmesse halik bilir
aman ikiside bilmesse ben biliyorum
aslında ekonomi konusunda bende çok iyi değilim yani bizde para eşimde durur bendeki sadece kartlar :)))Evet bu konuda cok ıyımser dusunuyorsun:)Kı zaten ev sahıbı olmakta buyuk bırsey,bana takdır gormek mı ev sahıbı olmak mı deseler senın yolunu tercıh ederdım:) Annemde senın gıbı ev ekonomısınıde cok ıyı bılır ama ona pek cekmemısım.Hep yapacam derım ama bırturlu kendımı ayarlayamam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?