Para Para Para varlıgı guzel yoklugu ise yara

sulusevgi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2013
321
15
48
Antalya
Ozellikle dert köşesindeki mesajları okurken genel konular haricinde bazı arkadaşların dertlerinden biride para, burada ya erkek az kazanınca yada işsiz oluncayada aileler para isteyince cıkan problemler olabiliyor. Para cok ciddi bir sorun aslında. Özellikle asgari ucretle gecinen ciftlerde gelir dusuk olunca yada geliriiyi bir aile aniden dar'a dusunce sorunlar yaşanabiliyor. Genelde yapımız geregi yoklugu asla dusunmeyiz, sanki o para hep gelecekmiş gibi harcarız. Gun gelir
herhangi bi sebepden dar'a dusunce ise bizi afakanlar basar. Cocuk yokken bir sekilde idare edilsede cocuk varken bu dar'a dusuldugunde işler buyur, cunku buyuk insanlar yemek ve giyimleri kısabilirken buyumekden olan bir cocuk hayırdan pek anlamaz. Hele birde kreş ve okulda cevresinde olan insanları gorunce bu durumda hayır demek aileye koyar ve bu durumda kredi kartı devreye girer ve borc yuku giderek artmaya baslar. Sonunda eger ev yuku erkekde ise hır gür olur, kadın ister cocuga erkek yok der, erkek evden uzaklaşmaya baslar, kafasını dayayacagı ilk bayan ile eşini aldatır. Bu böyledir, erkeklerin %90 i bu durumda bunu yapar bunu ben degil psikologlar söylüyor. Kimiside yapamaz cunku ya korkakdır, ya tipsizdir, yada kendine bakmayacak kadar guzel kızların peşindedir. Eger ona bakacak bir kadın cıksa hic dusunmez erkek, cunku eve gitse para para, dert tasa, cocuk zırıltısı. Ama aldattıgı bayan gecici bir limandır, terkedilebilir
ve buda erkegi rahatlatır yarını dusunmediginden. Forumda okudugum bir cok arkadaş farkında degil ama eşleride ailevi yada maddi sebepler yuzunden bu yolun yolcusu. Zaten boşuna yuvayı dişi kuş yapar dememişler. Erkek ise sadece bir odundur onu sıcak tutan ama esas yuvanın kendisi kadındır. Eskiden analarımız yokluk görmüş, savaş görmüş, sıkıntı görmüş analarımızdan sonra insanlar daha cok para kazanmaya ve kadınlar olarak bizler özgürleşmeye başladıkca , nedense
kızmayın ama daha savurgan olmaya başladık. Buna sebep en başta tv ve internet. Surekli olarak yayınlanan diziler , internetde alışveriş siteleri bizi daha cok harcamaya yöneltti, cocuk da olunca zaten bu harcamalar katlanıyor. Eger eve ekmek getiren sadec erkek ise ve fuzuli harcamaları olan (at yarışı, kumar gibi) biri degilse, kadının yaptıgı kendince olması gereken harcamalar onlara fuzuli geliyor. Cunku kendisi 10 tl ye traş olurken kadının her hafta 30-40 tl hatta sehire
gore 50 tl kuafore para harcamasını anlayamıyor. Birde buna gardolap dolu iken hala giyecek birseyim yok dememiz, moda değişti dememiz onları iyice zıvanadan cıkarıyor. Buda kadın ve erkegin farklı dusunce tarzlarından (beynin farklı noktalarından) kaynaklanıyor. Bir erkek icin temel amac, namus meselesidir evine bakmak, eşinin, cocugunun karnının doyması, ısınması ve mutlu olması. Ama alış veriş merkezlerine gidin akşamları yemek katında boş yer yokdur. Soyle dusunun bir 3 kişilik bir ailenin tek yemegi orada en az 25-30 tl dir. Eger bunu her akşam yapıyorlarda ayda 900 tl boşa giden paradır erkek icin ama kadın evde ugrasmakdan yırtdım diye dusunur. Haftada bir felan hadi olabilir ama her allagın gunu dışarda yiyen o kadar cok aile varki. Bir eve giren para 3000 tl olsa bunu 1/3 u o alışveriş merkezi en ust katına gidiyor demekdir . Halbuki 3 kişilik bir ailenin haftalık pazar ve market parası en fazla 150 tl olsa ayda 600 tl ederki, evde
anne sıcaklıgı ile yapılan yemek farklı olur ve daha saglıklıdır. Bu alışveriş merkezleri yüzünden giderel obez oluyoruz farkında olmadan.

Kısacası, para aslında ihmal ettigimizden cok daha onemli bir konu. Bugun harcadıgınız para aslında cocugunuzun geleceginden harcadıgınız bir gun demek. Onun daha iyi bir okulda okumasını ve daha mutlu olmasına engel olmanız demek.

Bu konuda dusunceleriniz nedir ?

Son düzenleme:

Kadın para istedi diyemi erkek karısını aldatıyor,ne kadar saçma ve boş ....

koca konudan bunu cıkarmışsınız ya helal olsun diyorum baskada birsey demiyorum. Sadece para istedi diye aldatmıyor lutfen yazıyı 3-5 kez okuyun işinize geldigi
şekilde çevirmeyin koca yazıyı.

arkadaş özet geçmiş.
sıkıntısında kafasını koyacak bi omuz arayan erkek tiplemesi.
yazıdaki sıkıntı : maddi konular

Konuyu çevirmiyorum ki,konunun ana teması para değilmiydi..

Kadın istiyor çocuk istiyor ama erkek nedense hemen gidip aldatıyor..

Yemek konusuna gelincede hangi aile her gün dışarda yemek yemek ister,h,ç zannetmiyorum..

Benim çevremde hiç böyle aileler yok..Hemde maddi durumları iyi olduğu halde..

cevremde eslerini aldatan kadinlar daha fazla erkeklere nazaran hatta adam ayakta tutmaya caliaiyordu evliligi kadini aldatirken yakaladi falan daha cok sahit oldum buna
ikinci olarak gunde 10 tl tras masrafi diyorsunuz galiba yakniz yasiyorsunuz benimde abim babam var gayette hergun evde tras oluyorlar
para konusunda haklisin cok gereksiz harcama yapiyoruz ama genel olarak bos ve sacma geldi bana

Kadın para istedi diyemi erkek karısını aldatıyor,ne kadar saçma ve boş ....
konu sahibi yanılıyor.evdeki kadın 3-5 kuruşla hayatını devam ettirebilir ama dışardaki kadın parasız pulsuz adamı alıp ne yapacak

Yazdıklarınız hakkındaki düşüncem bazı şeyleri kendiniz yaşayamadığınız için yaşayanları kıskanıyor olmanız...Amacınız ne bilemiyorum...Herhangi bir konuya girip kadınların akşama kadar internet başında oturduğu için yemek yapmadığı gibi kesin bir cümle kurabilecek kadar takıksınız bu konuya...Şimdide konu açmışınız...Eğer evet haklısınız dememizle mutlu olacaksanız ve her konuya girip bunları yazmayı bırakacaksanız ben söyleyim ''Çok haklısınız!''

Sonuna kadar okudum anlamlı gelmedi bana yazı.

Anlamamda mı problem var dedim, tekrar döndüm okudum tekrar anlamlı bulamadım. :26:

konu sahibi yanılıyor.evdeki kadın 3-5 kuruşla hayatını devam ettirebilir ama dışardaki kadın parasız pulsuz adamı alıp ne yapacak

İşin bir de bu kısmı var...Konu sahibimizin bu konuyla ilgilide kesin yargıları vardır...

senin cevrende olmaması guzel cok şanslısın, ama tum ulke sen ve senin cevren degil, erkek milleti ise sıkıyo görünce rahata kacan bir canlı
kadın sıkıntıyı ceker erkek rahata ucar. Ama bu sıkıntıda az da olsa biz kadınlarında sebebi oluyor. Belki farketmiyoruz ama çalışan kadın oldukca
para kazandıkca daha bir harcar olduk. Eskiden annelerimiz mis gibi ev yemekleri yapardı ama şimdi karı koca calıstıgından genelde akşam yemegine
dışarda yiyor aileler ve az az gozuksede ciddi paralar dönüyor bu sektörde. Senede abur cubura harcanın paranın 8 MILYAR tl oldugunu biliyormusunuz
4 milyon aile olsa buda senede 2000 tl abur cabura para harcanıyor 1 ailece demek.

yazının sadece burasına katılıyorum şaka bir yana arkadşım tasarruf konusunda dediklerinde haklısın dışarda yemek hem sağlıksız hem de çok para çekiyor.orada yediğin bir öğünle (ki çoğu zaman doyurmaz bile)bir haftalık yemek masrafını çıkarırsın.ama arada da ayda bir-iki falan olacak tabi kafa dağıtmak adına.müsrif olmaya da tutumlu olmak adına hiçbir şey yapmadan ot gibi yaşamaya da karşıyım.hayatta herşey denge üzerine bunun da dengesini kurmak lazım.

ama aldatmaları buna bağlamanız da saçma olmuş.yok kadın çalışmazsa da evde para para derse aldatılırmış.benim çevremde daha çok kendi iyi kazanan karısı da iyi kazanan tipler karısını aldatıyor.e kadınların canı çıkıyor tabi iş hayatında bir de gelip ev işleri,bu sefer kocaya takat kalmıyor ve erkek de aldatıyor.bu benim görüşüm bunu yapanı anladığımdan değil zaten adam olsa ahlaklı olsa ne şartta olursa olsun aldatmaz.parasız adama zaten kimse bakmaz ki aldatsın.

ama trilyon kazanan ünlü kadınlar da aldatılıyor.bu teziniz hayatımda duyduğum en saçma şeylerden biri olmuş.ama tutumluluk konusuna katılıyorum.

Tüm ülke sizinde çevrenizden ibaret değil...8 milyarlık harcamayı kim yapıyor? Sadece aileler değildir sanırım...Bu ülkenin öğrencileri var,dışarda yemek yemek zorunda olan çalışanları var... Neden çalışan kadın olduk? Eşimizin kazandığı bize ve çocuklarımıza yetmediği için,daha fazla kazanıp daha rahat bir geleceğimiz olması için...Hangi aklı başında kadın daha rahat etmek için sabahın köründa kalkıp işe gidip kazandığı parayı her gün dışarda yemeğe harcar...Biraz mantıklı olun

Son düzenleme:

Niye bu kadar paraya takıyorsunuz ki,herşey para demek değildir..

Eğer para kazanlıyorsa harcamak içindir..

Matematik olarak hesaplarsanız işin içinden çıkmazsınz..

Kronikdeli, siz ön yargılı şekilde yorum yazıyorsunuz yazılarıma sebebi ise başka bunu kendinizde biliyorsunuz.

Ayrıca herkesin düşüncesine saygım var. benim gunde 10 tl yazım yanlış olmuş, o ayda 10 tl olacakdı saç traşı olarak tabi buna sakalda eklenirse 15 tl kadar oluyor. Ama Sakal genelde evde kesildiginde bunu dahil etmedim fiyata. Bir evlilikde para her iki tarafdan harcanır tabiki, öyle insanlar varki, araba delisi, eldeki tum parasını arabasına
harcıyor hatta karısından bile daha önemli olabiliyor, arabasına binerken ic döşemeye ayakkabası carpan eşine bagıran erkekler gördüm. Bu kadar hasta zihniyetler var. Erkekde kafve alışkanlığı var, ayrıca at yarışı ve bu cesit kumarlara para harcıyanlar hatta karısını dövüpde onun parasına el koyanlar. Yasemince dizisindeki itilmiş kakılmış karakterleri sizce havadan mı yaratıldı yoksa halkımızın icinde yapılan gözlemler lemi. Aslında alemin kralı dizisindeki aslan kral bence en guzel turk erkegi örnegi, cok cocuk yapmış, karısının calısmasına izin vermeyen, kıskanc, ama namuslu. Karısıda annesi ve kocası arası surekli dengeleyici bu arada sacını supurge eden. Ama gazeteleri okudugumuzda ve cevredeki insanları gozlemlediginizde hayat bunlar kadar pespembe degil ne yazıkki

HanimKelesimiGetir, sizin dusuncenize katılmıyorum, para onemlidir, tabi maddi acıdan durumunuz iyiyse onemsizdir.
gelin bu sozunuzu tek asgari ucretle aile gecindiren bir aileye söyleyin.

Son düzenleme:

Siz eğer yazdıklarınızı genellemeyip tüm kadınlara mal etmeseydiniz hak verilebilirdim...Ama konuya girişiniz baştan yanlış...Genelden özele inmeye başladınız şu an...Kakılmış itilmiş gibi ya da aslan kral gibi insanlar olabilir evet ama bunu genele yaymak çok yanlış...

Ben durumum iyi diye bişey yazdım mı yazmadım...

1 maaşla geçiniyoruz bizde,ama oturup ta bu kadar matematksel hesaplamıyoz hiç..

Gücümüz neye yetiyorsa öyle yaşıyoruz,yemeğede gidiyoruz sinemaya'da..

bütçesi kısıtlı insanlar zaten her gün dışarıda yemek yemez,haftada kuaföre de gitmez.hatta senelerce kuaföre gitmeyen kadınlar biliyorum,kendi işlerini kendileri hallediyor.

ama imkanları varsa insanların neden daha rahat yaşamasınlar.iş yaşamaından fırsat bulup evle ilgilenemiyorsa bu işi yapan insanlar var.çalışanlar da bu insanlara imkan sağlıyor.işini yaptırıp,yerine göre yemeğini de yaptırıp para kazanmalarına vesile oluyor.

ayrıca imkanları varken istedikleri gibi yaşamak kişilere bağlı

Arkadaşlar ben genellemiyorum sadece cevremdeki insanlara bakarak gozlemlerimi yazdım. Bu konuda aldatma konusuda sadece para meselesine baglı degil. Derdim var mesajlarına bakın isterseniz, cok isterseniz tek tek okur alıntı yaparım, aldatma denilen şey genelde erkek yada kadın olsun beklentiler tukendiginde oluyor. Hemen kadınlar biz aldatmayız diyoruz ama son istatistikler biz kadınların bu konuda erkekleri solladıgımızı gosteriyor. Erkek yaparsa bizde yaparız mantıgı mıdır
yoksa baska sebepden midir bilinmez hicde hoş olmayan şekilde artmakda aldatmalar. Sosyolog ve psikologlara göre temel sebep kadının erkek kadar hatta fazla kazanmaya baslaması ve ozgurlugunu kazanması. Eski zamanlarda, annelerimiz maddi olarak babalarımıza baglı oldugundan herseylerine zorunlu olarak he demek zorunda kalmışlar ama su an universitelere bakın erkek ogrenciden cok bayan ögrenci var, beyaz yakalı dedigimiz sınıfa bakın (muhendis), erkekler kadar bayanlarda söz sahibi. Doktorlar, eczacılar, kısacası her yerde bayanlar olarak bizler daha cok soz sahip olmaya basladık. Buda erkeklerin hic hoşuna gitmiyor. İşde bu noktada erkeklerin bam teline basıyoruz. Yıllardır bize para verip evin erkegi , sahibi yada reisi hikayesini okuyan erkekler artık bu tahtlarından inme korkusu yuzunden şiddetler arttı ve buna baglı olarak aldatmalarda arttı. Belkide eskiden vardı ama kadınlar olarak gucumuz olmadıgından bunu dile getiremiyorduk. Ama artık oyle degil, guc yavas yavas bize geciyor ve buda erkekleri çileden çıkarıyor. Para bu acıdan önemli diyorum, bana unluleri ornek vermeyin onların tum ilişkileri reklam, gercek sayısı 1 elin parmakları gerisi hep reklam kokan evlilikler.

Egem, butcesi kısıtlı insaninde kendine göre masrafları oluyor. İstersen bir carsamba pazarına git, aylık geliri 900 tl olupda
sepetin yarısı kıyafetle dolduran o kadar cok bayan varki, coguda ihtiyac oldugundan almıyor. belkide alışverişi stres atmak icin yapıyor, zengin Zucci (isim hakkı yuzunden değiştirdim) alır, fakir ÇarPa

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…