Sonunda eger ev yuku erkekde ise hır gür olur, kadın ister cocuga erkek yok der, erkek evden uzaklaşmaya baslar, kafasını dayayacagı ilk bayan ile eşini aldatır. Bu böyledir, erkeklerin %90 i bu durumda bunu yapar bunu ben degil psikologlar söylüyor. Kimiside yapamaz cunku ya korkakdır, ya tipsizdir, yada kendine bakmayacak kadar guzel kızların peşindedir. Eger ona bakacak bir kadın cıksa hic dusunmez erkek, cunku eve gitse para para, dert tasa, cocuk zırıltısı. Ama aldattıgı bayan gecici bir limandır, terkedilebilir
ve buda erkegi rahatlatır yarını dusunmediginden. Forumda okudugum bir cok arkadaş farkında degil ama eşleride ailevi yada maddi sebepler yuzunden bu yolun yolcusu. Zaten boşuna yuvayı dişi kuş yapar dememişler.
Ozellikle dert köşesindeki mesajları okurken genel konular haricinde bazı arkadaşların dertlerinden biride para, burada ya erkek az kazanınca yada işsiz oluncayada aileler para isteyince cıkan problemler olabiliyor. Para cok ciddi bir sorun aslında. Özellikle asgari ucretle gecinen ciftlerde gelir dusuk olunca yada geliriiyi bir aile aniden dar'a dusunce sorunlar yaşanabiliyor. Genelde yapımız geregi yoklugu asla dusunmeyiz, sanki o para hep gelecekmiş gibi harcarız. Gun gelir
herhangi bi sebepden dar'a dusunce ise bizi afakanlar basar. Cocuk yokken bir sekilde idare edilsede cocuk varken bu dar'a dusuldugunde işler buyur, cunku buyuk insanlar yemek ve giyimleri kısabilirken buyumekden olan bir cocuk hayırdan pek anlamaz. Hele birde kreş ve okulda cevresinde olan insanları gorunce bu durumda hayır demek aileye koyar ve bu durumda kredi kartı devreye girer ve borc yuku giderek artmaya baslar. Sonunda eger ev yuku erkekde ise hır gür olur, kadın ister cocuga erkek yok der, erkek evden uzaklaşmaya baslar, kafasını dayayacagı ilk bayan ile eşini aldatır. Bu böyledir, erkeklerin %90 i bu durumda bunu yapar bunu ben degil psikologlar söylüyor. Kimiside yapamaz cunku ya korkakdır, ya tipsizdir, yada kendine bakmayacak kadar guzel kızların peşindedir. Eger ona bakacak bir kadın cıksa hic dusunmez erkek, cunku eve gitse para para, dert tasa, cocuk zırıltısı. Ama aldattıgı bayan gecici bir limandır, terkedilebilir
ve buda erkegi rahatlatır yarını dusunmediginden. Forumda okudugum bir cok arkadaş farkında degil ama eşleride ailevi yada maddi sebepler yuzunden bu yolun yolcusu. Zaten boşuna yuvayı dişi kuş yapar dememişler. Erkek ise sadece bir odundur onu sıcak tutan ama esas yuvanın kendisi kadındır. Eskiden analarımız yokluk görmüş, savaş görmüş, sıkıntı görmüş analarımızdan sonra insanlar daha cok para kazanmaya ve kadınlar olarak bizler özgürleşmeye başladıkca , nedense
kızmayın ama daha savurgan olmaya başladık. Buna sebep en başta tv ve internet. Surekli olarak yayınlanan diziler , internetde alışveriş siteleri bizi daha cok harcamaya yöneltti, cocuk da olunca zaten bu harcamalar katlanıyor. Eger eve ekmek getiren sadec erkek ise ve fuzuli harcamaları olan (at yarışı, kumar gibi) biri degilse, kadının yaptıgı kendince olması gereken harcamalar onlara fuzuli geliyor. Cunku kendisi 10 tl ye traş olurken kadının her hafta 30-40 tl hatta sehire
gore 50 tl kuafore para harcamasını anlayamıyor. Birde buna gardolap dolu iken hala giyecek birseyim yok dememiz, moda değişti dememiz onları iyice zıvanadan cıkarıyor. Buda kadın ve erkegin farklı dusunce tarzlarından (beynin farklı noktalarından) kaynaklanıyor. Bir erkek icin temel amac, namus meselesidir evine bakmak, eşinin, cocugunun karnının doyması, ısınması ve mutlu olması. Ama alış veriş merkezlerine gidin akşamları yemek katında boş yer yokdur. Soyle dusunun bir 3 kişilik bir ailenin tek yemegi orada en az 25-30 tl dir. Eger bunu her akşam yapıyorlarda ayda 900 tl boşa giden paradır erkek icin ama kadın evde ugrasmakdan yırtdım diye dusunur. Haftada bir felan hadi olabilir ama her allagın gunu dışarda yiyen o kadar cok aile varki. Bir eve giren para 3000 tl olsa bunu 1/3 u o alışveriş merkezi en ust katına gidiyor demekdir . Halbuki 3 kişilik bir ailenin haftalık pazar ve market parası en fazla 150 tl olsa ayda 600 tl ederki, evde
anne sıcaklıgı ile yapılan yemek farklı olur ve daha saglıklıdır. Bu alışveriş merkezleri yüzünden giderel obez oluyoruz farkında olmadan.
Kısacası, para aslında ihmal ettigimizden cok daha onemli bir konu. Bugun harcadıgınız para aslında cocugunuzun geleceginden harcadıgınız bir gun demek. Onun daha iyi bir okulda okumasını ve daha mutlu olmasına engel olman´z demek.
Bu konuda dusunceleriniz nedir ?
Arkadaşlar ben genellemiyorum sadece cevremdeki insanlara bakarak gozlemlerimi yazdım. Bu konuda aldatma konusuda sadece para meselesine baglı degil. Derdim var mesajlarına bakın isterseniz, cok isterseniz tek tek okur alıntı yaparım, aldatma denilen şey genelde erkek yada kadın olsun beklentiler tukendiginde oluyor. Hemen kadınlar biz aldatmayız diyoruz ama son istatistikler biz kadınların bu konuda erkekleri solladıgımızı gosteriyor. Erkek yaparsa bizde yaparız mantıgı mıdır
yoksa baska sebepden midir bilinmez hicde hoş olmayan şekilde artmakda aldatmalar. Sosyolog ve psikologlara göre temel sebep kadının erkek kadar hatta fazla kazanmaya baslaması ve ozgurlugunu kazanması. Eski zamanlarda, annelerimiz maddi olarak babalarımıza baglı oldugundan herseylerine zorunlu olarak he demek zorunda kalmışlar ama su an universitelere bakın erkek ogrenciden cok bayan ögrenci var, beyaz yakalı dedigimiz sınıfa bakın (muhendis), erkekler kadar bayanlarda söz sahibi. Doktorlar, eczacılar, kısacası her yerde bayanlar olarak bizler daha cok soz sahip olmaya basladık. Buda erkeklerin hic hoşuna gitmiyor. İşde bu noktada erkeklerin bam teline basıyoruz. Yıllardır bize para verip evin erkegi , sahibi yada reisi hikayesini okuyan erkekler artık bu tahtlarından inme korkusu yuzunden şiddetler arttı ve buna baglı olarak aldatmalarda arttı. Belkide eskiden vardı ama kadınlar olarak gucumuz olmadıgından bunu dile getiremiyorduk. Ama artık oyle degil, guc yavas yavas bize geciyor ve buda erkekleri çileden çıkarıyor. Para bu acıdan önemli diyorum, bana unluleri ornek vermeyin onların tum ilişkileri reklam, gercek sayısı 1 elin parmakları gerisi hep reklam kokan evlilikler.
Egem, butcesi kısıtlı insaninde kendine göre masrafları oluyor. İstersen bir carsamba pazarına git, aylık geliri 900 tl olupda
sepetin yarısı kıyafetle dolduran o kadar cok bayan varki, coguda ihtiyac oldugundan almıyor. belkide alışverişi stres atmak icin yapıyor, zengin Zucci (isim hakkı yuzunden değiştirdim) alır, fakir ÇarPa
Egem, hakikaten ciddi şekilde yorumlama farkınız var yada az once yazılanı unutuyorsunuz. ben diyorum ki eskiden erkek mutlu olmadıgından karısını aldatırken
bugun guzel olmasada kadında benzer şeyleri yapıyor diyorum. Aldatmak kim yaparsa yapsın hicde hoş değildir. Ama insanlar evde bulamadıgı huzuru baska yerlerde
buluyor. Bunu anca yaşayanlar bilir yada cevresinde görenler ama siz sanırım böyle bir sıkıntı görüp yaşamadınız o yüzden yazılardaki ifadeleri farklı yorumluyorsunuz.
HanimKelesimiGetir , begenmediyseniz konuyu burada işiniz ne sitede konu cok onlara yazın.
DatluCadu, aldatmanın tek sebebi paradır demiyorum, ama sebeplerin temel kaynaklarından diyorum. Cunku bir yuvada bazı temel ihtiyacların olabilmesi icin
paraya gerek vardır. Bu temel ihtiyaclar olmadıgından huzursuzluklar cıkar buda kavgaya kaynak yaratır, kavgalar bunları körükler.
Konunun sonuna kadar okuyamadım bile yahu..
Para kadına, kadın kuaföre, erkek traşa, traş paraya, para dışarıda yemeğe, dışarıda yemek aldatmaya, aldatmak 3-5 kuruşa, sonra hepsi adama.
Üf karıştı.
Sonuç: Obezite
Alıntı yaparak cevap vermek yasak mı?
Hangi yoruma cevap yazıyorsak alıntı yapacağız tabi ki...
konuyu okudum,benim dünyamla yakından ilgisi yok,bizde de durum şöyle,ben ileride başımızı sokacak bir evimiz olsun,çocuklarımızı evlendiricez,çok masraf olacak ele nasıl karışıcaz derdini düşünürken,benim eşim sadece ve sadece kendine harcar,iyi bir maaşımız var,ama ben hiç göremedim bu zamana kadar,bu yıl kv oğlumu kendi mamaşıyla okutuyor,ehliyetine teline netine kadar herşeyini aldı o bakıyor,bizede siz evin birazını yapmaya uğraşın dedi.ama benim eşim bunu duyar duymaz,hemen gitti hemde başkasının kredi kartıyla 4000 tl atv motor aldı,sırf kendi eğlensin diye,geçen yıl kahroldum 22 yıl oldu yatak odamı değiştirelim diye,ama nerde,onu aldığını bile komşudan öğrendim,ne acı,şimdiyse her ay 300 tl onu ödüyoruz,oysa o parayla evimin sıvasını yapardım,ama tek taraflı olmuyor 3000 tl yakın maaş alıyor,hala o 170 mk evi yapamayız diye vahlanıyor.bense onu destekliyorum sürekli insanlar asgari ücretle ev alıp ödüyorlar sense bu kadar parayla hala korkuyorsun,kredi kartına karşı olan sözde dini bütün benim eşim,o kartıda sırf o motoru almak için çıkarmış,haberim yok,tv çok eskidi çok cızırtı yapıyor,yalvarıyorum bir led alalım diye bütün kış ama zalim işte vicdansız yanaşmıyor,geçen hafta ağır grip oldu başında bekledim ne isterse yaptım,ama yarandınmı hayır,her gün başka kavga çıkardı,kızmla bana siz benim düşmanlarımsınız,ölmemi istiyorsunuz ben ölünce rahatlıyacaksınız diyor hasta ruhlu bir adam telim bozuldu,ben evimiz olsun diye gerek onun eskisi var o yeter diyorum oysa bana yeni alırız sana benimkini veriyim diyor ben olmaz ev yapıyoruz dedikçe o şimdiden telefon bakmaya başladı,ve daha neler neler kuafor bilmem saten dertten saç kalmadı başımda,şimdi sana sorarım en başta saydığın hangi katogoriye giriyorum ben,bazen diyorum ,keşke az param olsaydı en azından yok alamıyorum derdim,ama şimdi çok param var ama eşim bizim bütün hakkımızı sadece kendi zevklerine ve eğlencesine kullanıyor,bense ev olalım diyorum,ama adam zaten bizide istemiyor,evden gitmemiz için her türlü eziyeti yapıyor,boşa kürek çekiyorum......
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?