Anneniz sizin hayal ettiğiniz gibi bir anne değilse, ilerde siz kendiniz hayal ettiğiniz bir anne olmaya çalışırsınız. Ben anne olunca “anneliğin” ne denli zor bir şey olduğunu anladım.Ne fedakar anneler var ama görüyorum. Benim annem kötü mü sizce..
Öncelikle siz savunmasız bir kız çocuğu değilsiniz, yetişkin ve bağımsız bir kadınsınız. Kitap
Bu kitabı okuyabilirsiniz ve de terapiye devam etmenizi öneririm.
+10000000Bence anne babanın çocuğuna yapacağı en büyük iyilik, onun yetişkin olmasına izin vermektir. Anneniz sizin yetişkin olmanıza izin vermiş. Yetişkin olmak zorluklarla başa çıkma becerisi edinebilmektir, yaptığı seçimlerin sonucuna katlanmaktır. Biz niyeyse sürekli arkadan destekleyen, düşmesine fırsat vermeden sürekli iteleyen aileleri iyi sanıyoruz ama bence bu aileler çocuğun birey olabilmesinin önündeki en büyük engel. Destek olur ama düştüğünde size "kalkabilirsin" diyerek. Sizin ailenizden beklentiniz biraz fazla, kız çocuğu sesiyle yazıyorsunuz çünkü düşünceleriniz "annem bana pamuk şeker almadı" diyen çocuğun düşünceleri gibi şu an.
Psikologunuz annenizin borderline olduğunu düşünemez bu arada. Sadece sizin anlattığınız yanlı, yüklü ve yargılı olaylarla bir teşhis koyamaz. Ha psikolog olarak da koyamaz ama muhtemelen fikrini beyan etti sadece, yine de bana doğru gelmedi. Terapi sırasında sizi haklı çıkarabilmek için söz hakkı olmayan insanlara sallamak garip bir terapistlik örneği.
Anneme haksizlik etmek istemiyorum.ama para söz konusu olunca bu kadar bencil olmasını sindiremiyorum .çünkü yokluk olsa anlarım. işyerinde bir sknti vs olsa anlatamıyorum. Onun tek düşündüğü şey ben para kazanıyorum ya yeter.bir de evlenssm mis .aile olmak sadece bu olmamaliPsikologa gitmişsiniz. Annenize borderline teşhisi konulmuş. Koca, yetişkin kadınsınız. Neden hala bu kadar annenize takıyorsunuz. Daha terapi alın. Bunu da aşmanız lazım.
Anneniz sizin hayal ettiğiniz gibi bir anne değilse, ilerde siz kendiniz hayal ettiğiniz bir anne olmaya çalışırsınız. Ben anne olunca “anneliğin” ne denli zor bir şey olduğunu anladım.
Sanirim avukat bir yakınınız yok.vaesa da para kazanamadigini belli edecegini sanmıyorum.ozel sektörde çalışmak zor. Her meslek için bu böyle .belli kurumlardan (banka, şirket vs ) iş alabilen kodaman avukatlar dışında genç avukatlar para kazanamiyor.. haberiniz yok ama genç avukatlar da intihar ediyorlar o kadar çok ki .. ben gercekleri soyluyorum, genç avukatlar para kazanamiyor.benim gibi işe girenler de kendi işlerini alamıyor, alırsa da tam sömürü düzeni ..ama şanslıyım ki hukuk mezunları icin güzel olanaklar var mesela hakimlik, kurum vekilliği..hayat standartları çok daha farklı..kariyer konusu tartışmaya açık bile değil. Yani çok şey degisebilirdi..Annenizin “hatası”nı okudum okudum bulamadım. Size maddi yardım yapmaması mı size göre? Ama siz zaten meslek sahibi bir insansınız,buna ihtiyacınız yok bence. Zamanla oturacak şeyleri dert etmişsiniz. Kpss kazanınca hayatınız mükemmel olacak mı sanıyorsunuz ki? Ne değişecek?
Koskaca avukat diye bir şey yok .genç avukatlar para kazanamıyor. Ofisini kapatan başka işlerler uğraşan çok insan var benim yasimda.diğer söylediklerinize katılıyorum..ama aile olmayı ben farklı yorumluyorum..çünkü oğlunun ofis kirasını ödeyen anne babalar gördüm.Bence öncelikle annenizi hiç tanımadan tesshis koyan bir psikologa artık gitmemeniz iyi olur zaten kişilik bozuklukları onların alanı bile sayılmaz.
ikincisi kirginliginizi anlayabiliyorum ama kendinizi teskin edememenizi anlayamiyorum.
anneniz dahi olsa size yetişkin yaşınızda para desteği sağlamak zorunda değil.Ve bunun sevgiyle hiçbir bağı yok.
Zaten ülkedeki en derin sorunlarından biri herkesin 'icindeki o küçük çocuk ' kimse yetişkin olmak istemiyor,yetişkin gibi davranmak istemiyor hep desteklenmek istiyor.
Ama şunu unutmayın ki bir insan sizi destekler ise her davranışınız hakkında söz sahibi olabilir , istediğiniz bu pranga mi gerçekten?
Çalışma koşullarınız zor olabilir ama inanın dünyanın yüzde 85/90 i bunu yaşıyor.
Dünya sadece zengin Avrupa ve Amerika halklarından oluşmuyor.
Cizgimi aşmadan en ince şekilde yorum yapmaya çalışıyorum ama bence koskoca avukat olmuşsunuz, annem bana bakmıyor diye ağlamak yerine silkelenin ve hayatınızın sorumlulugunu alın önce .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?