Para Sevginin önüne geçebilir mi?

Özür dilerim. Sizi anlayamadım. Ama yazdıklariniz bana iyi geldi, farkında oldum bir seylerin. Hakksiiniz belki de. Elimden geleni yapacağım.tekrar özür diliyorum sizden.
lütfen özür dilemeyin özür dilenecek bir şey yok çünkü
Önce bir silkelenin ve kendinize bakın gençsiniz sağlıklısınız iyi bir fakülte mezunusunuz bu üçlüsü dünyanın yüzde kaçında var?
o kadar azınlık ki ve siz kendinizi aciz hiçbir şey yapamayan annesinin desteğiyle muhtaç bir kadın olarak konumlandırıyorsunuz kendi içinizde.
istiyorsanız bu kötülüğü kendinize yapmaya devam edebilirsiniz ama ben istiyorum ki bütün kadınlar kendi güçlerinin farkındalığı ile yaşasınlar. Başarabileceklerinizi sonuna kadar sınırınızı zorlamadan bilemezsiniz. Arkanızda sürekli destek varken kendinizin tadına varamazsınız
İyi düşünün, umarım şansınız bahtınız açık olur.
 
Herkes seni şimdiki yaşında doğmuşsun gibi düşünüp yargılamış maaşallah, annenin seni büyüten kadın olduğu unutulmuş sen çocukken de sana karşı hataları olmuştur muhtemelen. Yoksa şimdi büyük ihtimalle ayaklarının üzerinde durmayı başarmıştın, bu sınavları kazanan birçok kişi aynı zamanda çalışmıştır para kazanmak için. annenin teşhisi konulmuş bir psikolojik rahatsızlığı var. Netflix’te bir dizide de borderline’dan muzdarip bir anne vardı. Kızına karşı bir gün iyi ertesi gün kötüydü… dolayısıyla annenden medet umma sağlıklı bir insan değil, kendi başına mücadele et
 
Kimseye kızmaya hakkım yok.yazilanlar da doğruluk payı görüyorum.
Ne olursa olsun annem yanımda olsun yeter .yeter ki sağlıklı olsun.
Hayatın zorluklarıyla baş etmeyi ogrenecegim bir şekilde.
Size teşekkür ediyorum zaman ayirp yazdiginiz icin
 
Avukat yakınım var elbette de size zamanla hallolacak meseleler bunlar dedim zaten. Sizin kendi iç huzurunuz yok öncelikle,annenize yüklüyorsunuz bu durumu. Kpssyi elbet kazanırsınız ama kafanızın içindekilerle mutlu olamazsınız yine,yani değişen bir şey olmaz. Ben 16 yıllık özel sektör çalışanıyım,ilk mezun olduğumla şu anki durumum arasında dağlar kadar fark var,çalışıp çabalamadan olmuyor,bakın bu her meslekte böyle. Hiçbir yeni mezuna kimse daha ilk günden “gel buyur al sana koca koca paralar kazanacağın iş “ demiyor. Acele ediyorsunuz,herşey zamanla. Siz önce kendi iç huzurunuzla alakalı sorunlarınızı çözmeye bakın bence. O zamanla geçmiyor çünkü.
 
Teşhisi nerede kim tarafından konmuş?
 
Beni anladiniz teşekkür ederim.
 
Buraya bir yetişkin olarak değil, küçük kız çocuğu halimle yaziyorum

Küçük kız çocuğu halinizle yazdığınız konunuzu okudum. Peki yetişkin haliniz kaç yaşında ?

Anne ve babanız emekli mi, çalışan insanlar mı ; onlar kaç yaşında ?
 
Borderline teşhisi konmamış, psikolog anneyi bile görmeden, tek ağızdan yola çıkarak tahmin yapmış.
 
Annenizin kendi parası ister çöpe atar, ister size verir. Kusura bakmayın ama ben karşıyım böyle durumlara. Ha sizin özel alanınıza müdahale etmesi de doğru değil, orada sınırı siz çizeceksiniz. Ama maddi yardım beklerseniz sınır falan kalmaz. Bi de dikkatimi çekti, patronların kazandığı paralardan falan girmişsiniz. Kimse bulunduğu konuma kolay gelmiyor. Emek lazım. Siz de şimdi zorlanıyorsunuz farkındayım, belki bunun cefasını patronunuz gibi yıllar sonra çekeceksiniz. Biraz sakin olun. Hırs ve azim karışmış sizde.
 
Terapistim annemin borderline olduğunu söyledi..
Kendi yorumumda da yazdım, terapistinizin böyle bir şey söylemesi doğru değil.

Birincisi psikolog tanı koyamaz.
İkincisi düşüncesini söylüyor olsa bile ortada anne yok. Sizin anlattıklarınızla, siz terapiye devam edin diye gönlünüzü hoş etmek için orada olmayan bir kadına giydirmiş. Etik değil
 
sonra da yeni nesil herşeyi ayağına istiyor denince kızıyorsunuz

tek yapacağınız şey oturup ders çalışmak
biz o yaşta bir de anne babamızın evine maddi katkı veriyorduk hoş ben hala veriyorum da o ayrı konu.
sizden para bekleyen yok üstüne, neden kiramı ödemiyorlar?

bence siz maddi durumu iyi olan aileden gelince mezun olup çalışmaya başladığınızda standartlarınızn düşmesine bozulmuşsunuz
durum bunu gösteriyor
ben bunu da çoğu ortamda diyorum
okurken bundan daha rahat olan bu çocuklar
mezun oluyor haftada 6 gün çalış akşam 7-8lere kadar, kiranı öde karnını doyur, para bitti.
çocuk da diyor bunun için mi okudum meslek sahibi oldum?
okurken zorluk çekmediğiniz için böyle oluyor.

aileniz sayesinde bu zamana kadar zorluk çekmemiş olabilrsiniz ama işte bu ülke böyle bir yer... bazı aileler kocaman olmuş çocuklarına hep destek olup benzin parasını bile kazanamayan kızına/oğluna ev alıp ofisini karşılayabilir.

özel okullları dereceyle burslu okudum ben.
etrafım zengin dolu oldu
bir kısmının ailesi bu dediklerimi yaptı. çocuğu kendi kazancıyla gerçekten arabasına benzin alamaz. ama çok "prestijli" işleri vardır, bakınca.

yazık ki gerçek dünya böyle bir yer değil.
üzgünüm bu ülke hiç değil.
zaten hayata birkaç sıfır önde başlamışsınız şimdiye kadar zorluk çekmemişsiniz, daha ne istiyorsunuz?

avukatların ne durumda olduğunu biliyorum bu arada.
dahası
bu sorunu bas bas bağırdı zaten insanlar senelerdir. sanki bu sorun bu sene peyda oldu gibi davranmayın. bilinmeyen ani bir şey değil ki bu. sayfa sayfa geyiği var yahu sen AÜ İÜ hukuk bitirirsin patronun atılımdan kıbrıstan mezundur diye.
hani ne bileyim yurtdışına gidilecek vs. bir alan okudaydınız keşke, mesela.
 
Soyledikleriniz doğru teşekkür ederim.yeni mezun değilim, dört sene oldu dört
Senedir aynı yerde çalışıyorum. Ofis açınca beklemem gerektiğini biliyorum kolay değil
Araştırarak ,sorarak bu kişiye ulaşmıştım.psikologlarin tanı koymadigini bilmiyordum.
 
O Orangegreysky konu sahibinin terapistiymiş. Ama bir gariplik görmese konu sahibine bunu uygun bir dille ifade ederdi.
Terapistler danışan kaçırmamak için ya kendilerine bağımlı hale getiriyor danışanları ya da yaşam koçları gibi "en haklı sensin, en çok sen incindin, hep anne babanın suçu"na bağlıyor konuyu. Bir seansın neredeyse bin TL'yi bulduğu ülkemizde maalesef bu tarz tipler türedi. Teşhis de koyamaz zaten o ayrı
 
merhaba, ben 21 yaşımdayken ailemden para almamak için çalışmaya başladım. çalıştığım yerde servis ve yemek vardı. çok çok cüzzi para aldım(askeri ücret de değildi). aldığım tüm parayı kpss kursuna verdim. elimde test vs her fırsaatta çalışıp atandım.

aileden beklemeseniz de istediğiniz sınava girebilirsiniz. para biriktirin. o parayla 1 yıl idare edin ve istediğiniz yerde işe başlayın...

ailem manevi olarak yanımda maddi olarak yanımda olmadılar... bende kendi ayaklarımın üzerinde kaldım..

sizde ne güzel okumuş meslek sahibi olmuşsunuz. yapabilirsiniz... üzülmeyi bırakın.
 
yani burada yazılan herşey ,sizin yazdıklariniz da dahil farklı bir açıdan bakmamı sağladı.
Mesleğin bu denli zor olduğunu bilmiyordum.sorunlarin bu kadar büyük olduğunu.
bazı şeylerin değerini bilmiyorum sanırım.

Evet ben zorluk xekmemisim belki de.
Burada yazılanlar kendime gyvenmemi sağladı...
 
Bu arada ben farklı bir konudan da yaklaşmak istiyorum. Yanında çalıştığınız kişinin "özel hukuk mezunu, baba parasıyla avukat olmuş biri" olduğunu söylüyorsunuz.

Benim eşim şu an hukuk okuyor. Özel üniversitede okuyor ve ben kendisini gün içinde göremiyorum. Akşamları 12'de uyuyorum, sabah 6'da kalktığımda hala masa başında ders çalışıyor oluyor. Sonra 6'da giyinip işine gidiyor, akşam aynı döngü.

Özelde okunuyor ama baba parasıyla geçilmiyor bölümden. En az siz kadar çalışıyor onlar da. Burada bile parayla okudu diyerek başkasına suç atıp mağduru oynuyorsunuz.

İşin kendi tarafımdaki kısmını yorumlayayım. 6 senedir reklam sektöründeyim, Eylül ayında yöneticiliğe terfi aldım. 6 sene patronum için "o ne yapıyor ki tüm işleri ben yapıyorum" diyordum. Şu an yönetici olarak benim yaptığım işleri ekip arkadaşlarıma yaptırıyorum. Çünkü yönetici, müdür, patron sizin sektörde ne deniyor bilmem ama bir lider olduğunuzda sorumluluğunuz da fazla oluyor. Ekibimin yaptığı her hatanın hesabı bana soruluyor. Dolayısıyla evrak işlerini oturup kurucunun yapmasını beklemek çok ütopik, hiçbir sektörde de böyle bir şey olduğunu sanmıyorum.
 
Ya anne babanın parası olmasaydı konu sahibesi o zaman ne yapacaktın? Mecburen kendi başının çaresine bakacaktın. Herkes hayatının bir döneminde paraya sıkışıyor, ya giderden kısıyorsun ya bankadan borç alıyorsun bir şekilde kıvırıyorsun durumu. Bu kadar dramaya gerek var mı
 
işte bilmiyorsunuz
varlıklı aile çocukları genelde bilmiyor
hayatı çiçek böcek sanıyorlar
sonra en ufak birşeyde çıt diye kırılıveriyorlar
ben o kadar çok gördüm ki

ha deliler gibi para ezip, bir nane olmadan, tüm arsızlığıyla şımarıklığıyla gününü gün eden de yok mu? var
ya da gerçekten o steril pıtırcık dünyasında üzerine hiç bu ülkeden bir kirpik gölgesi bile düşmeden yaşayanı yok mu- nadir ama var.
eee?
varsa var, onların da hayatı kendine.

sizin 1 tane hayatınız var onu ne yapacaksınız siz ona bakın.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…