para sıkıntısı?

silaa122

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2023
68
-24
6
21
üni öğrencisiyim aşlem az miktar para gönderiyor duan açlıktan çlmeme rağmen para atmadılar (çok harcıyormusum) haftalık attıkları para ise 800 tl yurtta kalıyorum turt yemekleri yetmiyor bi marlete girsem 200 asağısı tutmuyor extra bu lükse girsede sigara kullanıyorum elimde kalan para 0 anlamıyorlar her aradıgımda kavga ediyoruz çalışmakta istemiyorum calısmayı deneyimledim (asırı kotu muamele gorunuyor hemen hemen heryerde böyle extra calıstıgın gun ölü gibi oluyorsun yprgunluktan) biraz sımarıklık mı bilmiyorum ama bu yaslarımıda böyle iki ğc kurus icin calısarakta gecirmek istemiyprum ailemin durumu orta ama bilmiyorum biktım onlarda haklı aöa para fusunmekten bıktım intihar düsünmeye basladım olmuyor cunku yasanmıyor

Açlıktan ölüyorum diyosun sigarandan taviz vermiyorsun.Sigara senin için şuan lüks.Yaşıtlarından senin durumunda olanlar hem okuyor hem çalışıyor evet sen şımarıklık yapıyorsun.
insan gibi yasamakta lüx olmuş

Calismak istemiyorsaniz verilenle yetinip sigara icmeyeceksiniz, disarda da yemiyeceksiniz, bazi şeyler lüx OLMASA DA
TR sartlarinda böyle maalesef.

Ya yetineceksiniz, ya yari zamanli vs mecbur calisacaksiniz.
Aileniz de fabrikatör değilse, ne yapsin?

Calismak zor, yorgunluk demissin de, ailen de o sartlarda kazanıyor parayi.

Çözümü ölmek demiş bir de, calismaktansa ölümü seçmis:)

Evet hicbir sey normal değil, hayat anlatilamaz bir bicimde pahali ve ne sartta olursa olsun calismak zorundasin, maalesef.

Sen nasıl üniversite okuyorsun ya bu ne biçim bir yazım ilk önce git doğru düzgün harf kullanmayı öğren sinir ettin.

Ben lisede bile çalışıyordum 15 yaşından itibaren.. haftasonları stand hostesliği yapıyordum o şekilde çalışabilirsin harçlıgın çıkar ekmek aslanın midesinde artık. Çalışmak istemiyorum lüksü yok malesef

Ne kadar kolay intihar düşünüyorsunuz ya. Vallahi sinirlendim yani. Evet ülke şartları kötü kabul ama Avrupa’da Amerika’da kaç genç anne baba parasıyla üniversite okuyor ? Ben sana söyleyim yüzde beşi geçmez. Hepsi çalışıyor.
Çalışamam,sigaradan vazgeçmem ama canımdan vazgeçerim . Ne kolay iş ya. Hiç aileye de acımıyorsunuz

Evet ekonomik olarak kötü durumdayız. Ama bölümün ağır değilse calışmaman şımarıklık.
İhtiyacım olmamasına rağmen öğrenciyken farkli farklı işlere gittim harçlığımı çıkardım.
Ayrıca ailenin göndermemeside keyfi değildir, durumları ona yetiyordur.
Çalışma şartları güllük gülistanlık değil, çok şahane bi bölümde okumuyorsanız okul bittikten sonrada pek farkli muamele görmeyeceksiniz o zamanda mi çalışmam diyeceksiniz?

Açlıktan ölüyorum diyosun sigarandan taviz vermiyorsun.Sigara senin için şuan lüks.Yaşıtlarından senin durumunda olanlar hem okuyor hem çalışıyor evet sen şımarıklık yapıyorsun.
Yurt şartlarında sağlıklı beslenmek çok ütopik. Çoğu öğrenci sigara, kahve ve noodle ile midesini dolduruyor. Ben sigara içmiyorum ama noodle ve hazır çorba harici pek bir şey yiyemiyordum. Bunun sebepleri hem pratik hem uygun fiyatlı olması. Yurtlarda tost makinesi bile yasak,tüp yasak. Böyle ortamda ya sandviç ya noodle ya da dışarıdan besleneceksin. Her gün dışarıdan beslenme imkanı olmadığı için çok aç kalan öğrenci biliyorum. Konu sahibi şımarık olabilir ama yurt hayatı da giderek zorlaşıyor bu bir gerçek

Ben de üniversite son sınıfta günlüğü 150 liraya çalışmıştım o zamanlar için günlük 150 öğrenci için iyi paraydı. Çoğu cafe saatlik 5,10 tl veriyordu.

ne kadar aç kalırsan kal intiharı düşünmen çok yanlış ,

ders ver meselaa , yada köpekten korkmuyorsan köpek gezdirerek bile para kazanabilirsin ,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…